torstai 10. joulukuuta 2015

Joulukalenterin 10. luukku - Arvonta


Jälleen on aika avata uusi joulukalenteriluukku, jo tuttuun tapaan arvonnan merkeissä. Arvottavia tuotteita on tälläkin kertaa kaksi, kuten myös palkintojen voittajia! Myös tämän arvonnan palkinnoista kiitos kuuluu Veljekset Wahlstenille. Voitte käydä tutustumassa yrityksen joulukuvastoon tästä linkistä - mukana on toinen toistaan ihanampia joululahjaideoita niin kaksi- kuin nelijalkaisille ystävillemme. 

Yksi ratsastajan tärkeimmistä varusteista on mielestäni sopiva vyö. Ratsastushousujen tulee pysyä napakasti jalassa ja ainakin itselläni ne tuppaavat valumaan jalasta, mikäli vyötärön ympärillä ei ole jotain pidikettä. Voitte kuvitella, miten järkytyin eräänä kauniina päivänä, kun olin unohtanut vyön kotiin tallille saavuttuani. Eihän siitä ratsastamisesta meinannut tulla yhtään mitään, kun housut tuntuivat tippuvan jalasta kierros toisensa perään. Ja pakko myöntää, että onhan se vyö myös eräänlainen statussymboli ratsastajalle kuin ratsastajalle. Menee samaan kastiin kuin kellot kilpailuissa ;)

Jottei housut tipu jalasta, on tämän arvonnan palkintona vöitä kaksin kappalein! Kyseessä on jälleen Horse Comfortin tuote. Molemmat vyöt ovat samanlaisia, mutta toisen värinä on musta ja toisen ruskea. Vöiden ulkopuolella on koristeena trendikkäitä niittejä ja alapuoli on nahkaa. Näitä kelpaa esitellä kisoissa tai ihan kotitallillakin. Hintaa vyöllä on 15,90 euroa kappaleelta. 

OHJEET OSALLISTUMISELLE:

  • Kirjoita tämän postauksen kommenttikenttään nimesi ja toimiva sähköpostiosoitteesi. 
  • Kerro, kumman värisen vyön haluaisit voittaa.
  • Tykkää blogin Facebook-sivusta, Instagram-tilistä, ole blogin virallinen lukija google-tunnuksen avulla tai seuraa meitä Youtubessa.
  • Muista myös varmistaa, että olet tykännyt Veljekset Wahlstenin Facebook-sivusta! Jos sinulla ei ole tunnuksia Facebookissa, ei hätää. Joulun kunniaksi voit osallistua arvontaan myös ilman sosiaalisen median tunnuksia.
  • Tämän päivän arvonta suoritetaan 12.12.2015 kello 21:00, joten jätäthän kommenttisi siihen mennessä. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti sähköpostitse. Mikäli sähköpostiin ei vastata kahden päivän kuluessa, arvotaan uusi voittaja.
Onnea arvontaan!




Meistä jokainen on kuvitellut olevansa nuorempana se kaikista taitavin ratsastaja - eikö totta. Tallilla neuvottiin muita, koska hei, "olenhan mä kisannut jo ysikymppiä ja ratsastanut kymmenen vuotta". Ja saanut kerran taluttaa ratsastuskoululla asuvaa yksityishevosta pesupaikalta karsinaan, siis sen kuuden metrin matkan verran. Mutta talutinpa kuitenkin.

Kuten jo monesti todettu, tieto lisää tuskaa. Ja ai että, millaista se tuska on vanhemmaksi tullessa! Kuvittelin vielä jokin aika sitten, etten juuri ole kehittynyt ratsastajana viimeisten vuosien aikana. Näitä joulukalenteriluukkuja tehdessäni todellisuus paiskautui vasten kasvojani, sillä jouduin kaivamaan esiin reilun kuuden tai viiden vuoden takaisia ratsastusvideoitani. Niissä hevosen selässä kaahotti menemään tyttö, jolla ei ollut juuri minkäänlaista käsitystä siitä ratsastuksen tasosta, jolle olen onnistunut tähän mennessä kipuamaan. Myönnettäköön heti, etten edelleenkään koe olevani millään tasolla hyvä, mutta kai sen saa ääneen sanoa: näihin videoihin verrattuna on kehitystä parempaan tapahtunut valovuoden verran.

Miran kanssa estekisoissa.
Reneen kanssa koulukisoissa. Onkohan jopa samoista, joista tämä ensimmäinen video on!
Tänään katsellaan videoita ajalta, jolloin olin ratsastuskouluoppilaana Solbackassa ja Equstomissa. Ensimmäisessä videossa on esteratavideoita. Video alkaa ratasuorituksella tuntiratsastajien mestaruuskisoista Messilästä vuoden 2009 heinäkuulta, jolloin kisasin juniorimestaruudessa Santtu-nimisellä ruunalla. Seuraava pätkä on saman vuoden keväältä, kun osallistuin pitkäaikaisen hoitohevoseni Miran kanssa estekisoissa 90cm luokkaan kotitallillamme. Ja jottei lysti loppuisi siihen, otamme katsaukseen vielä vuoden 2011 estekisavideon, jossa hyppään Equstomin kotikisoissa hauskalla Nudde-ruunalla pikkuluokassa. Toisessa videossa pääsette näkemään kaksi koulurataa Renee-ponin kanssa, ensimmäinen vuodelta 2010 ja toinen vuodelta 2009. Onhan noissakin jo pieni ero ;)

Näiden estevideoiden katsominen oli opettavaista puuhaa. Oli hauska huomata, millaisia virheitä mulla on noina aikoina ollut ja mitkä niistä ovat edelleen esillä, joskin ehkä hieman huomaamattomammassa muodossa. Kaikista eniten mieleeni jäi kuitenkin video, jossa ratsastuksenopettajani Minkki palkitsi kaksi kisojemme osallistujaa erikoispalkinnolla vuoden 2011 kisojen yhteydessä. Toinen niistä palkinnoista siunaantui mulle seuraavilla saatesanoilla: "Urheiluhengestä varmaankin. Toinen nuori ratsastaja Aada, joka oli hypännyt Santulla viimeksi vuoden 2009 kesällä ja Nuddella ennen näitä kilpailuja kaksi kertaa. Ratsastaja, joka kyselemättä menee hevosella kuin hevosella ja vielä osallistuu kunniakkaasti kilpailuihin. Se on myös äärimmäisen esimerkillistä ja voimme kaikki ottaa tästä opiksemme". 


Linkki videoon (estekisavideot).



Linkki videoon (koulukisavideot).

Tuossa puheessa oli tietysti oma liioittelunsa, sillä luokka oli taitoarvostelu, eikä korkeus ollut siksi päätä huimaavaa. Silti osasin nähdä tässä paljon sitä, millainen olen vielä nykyäänkin ratsastajana. Kiipeän kyselemättä hevosen kuin hevosen selkään aina silloin, kun mahdollisuus siihen siunaantuu. En muista yhtäkään kertaa, jolloin olisin kieltäytynyt ratsastamasta sen takia, etten olisi halunnut ratsastaa kyseisellä hevosella. Monet kerrat osallistuin tallikisoihin niin, että olin ratsastanut edellisen kerran kyseisellä hevosella monta vuotta aiemmin ja istunut kisoja edeltävänä päivänä hetken verran satulassa. Tai kuten Tahkolla, hyppäsin kisoissa hevosilla, joita en ollut koskaan aiemmin nähnytkään. 

Jokaiselta hevoselta voi oppia jotain. Siksi olen painellut menemään metsässä ravureilla, yrittänyt epätoivoisesti vääntää kentällä kouluratsastusta shirellä ja tippunut kymmeniä kertoja itsepäisten ponien kyydistä. Mutta juuri tämän periksiantamattomuuden vuoksi olen myös saanut mahdollisuuden kavuta hienojen este- tai kouluhevosten selkään ja oppimaan sellaista ratsastusta, missä haluan loppujen lopuksi kehittää itseäni. Neuvoni kaikille, varsinkin nuoremmille ratsastajille onkin, ettei koskaan kannata kieltäytyä ratsastusmahdollisuuksista siksi, ettei hevonen ole tarpeeksi "hieno" tai olla menemättä kisoihin siksi, ettei ole treenannut tarpeeksi. Jokainen hetki antaa avaimia tulevaisuuttasi varten, ratsastajana ja hevosihmisenä.

107 kommenttia

  1. Minttu Rita
    miksurita@gmail.com

    Musta ois kiva

    VastaaPoista
  2. Saana Korhonen
    saanakorhonen@outlook.com
    tosi nättejä molemmat, mut ruskee on ehkä kivempi :)

    VastaaPoista
  3. Saana Korhonen
    saanakorhonen@outlook.com
    tosi nättejä molemmat, mut ruskee on ehkä kivempi :)

    VastaaPoista
  4. Pinja Leino
    pinja.leino@hotmail.fi

    Musta on enemmän mun makuun :)

    VastaaPoista
  5. Sanni Kouhia
    sannikouhia@gmail.com

    Ruskea ois tosi kiva!:)

    VastaaPoista
  6. Irma Kukkonen

    irmula@hotmail.com

    Ja ruskea ois hyvä väri :)

    VastaaPoista
  7. Saga Lavi
    sagasilvia10@gmail.com
    Musta :)

    VastaaPoista
  8. Alisa Kalliokoski alisa.kalliokoski(a)gmail.com Musta ois kiva:)

    VastaaPoista
  9. Lotta Äijö
    lode.aijo@gmail.com
    Ruskee olis kiva :)

    VastaaPoista
  10. Iida Hilli
    iida.hilli@hotmail.com
    Musta!

    VastaaPoista
  11. Ella Tikkanen
    ella.tikkanen@windowslive.com

    Musta ois kiva! :)

    VastaaPoista
  12. Tiia Posio
    tiia.posio@gmail.com
    Musta sopii kaikkien kanssa ;)

    VastaaPoista
  13. Tia Pelkonen
    tiamikaela(a)outlook.com

    Musta olisi kiva! :) Sitä voi sitten käyttää kaiken kanssa.. ;)

    VastaaPoista
  14. Laura mäkitalo
    makitalo.laura@gmail.com
    Ruskea vyö :)

    VastaaPoista
  15. Susanna Järäinen
    susanna-2@hotmail.com
    Musta. :)

    VastaaPoista
  16. Lotta Remahl
    lotta.remahl@hotmail.com

    Musta olis mieleisempi, ruskeakin käy :)

    VastaaPoista
  17. Moikka. Mukana arvonnassa tavoittelemassa ruskeaa vyötä
    salli.moilanen36@gmail.com

    VastaaPoista
  18. Janita Koponen
    janita.koponen@gmail.com
    Kumpi vaan käy :)

    VastaaPoista
  19. Oon lukija nimimerkillä Vuokko :)
    vuokkopallonen@gmail.com
    Ruskean vyön haluaisin mieluummin ;)

    VastaaPoista
  20. Aliina Halme
    merkuuriusponi@gmail.com
    Molemmat ovat kivan näköisiä, mutta musta sopisi hyvin väriteemaan :)

    VastaaPoista
  21. Sanni Kivelä
    sanni.kivela@nyk.fi
    Ruskea vyö on kivempi :)

    VastaaPoista
  22. Hanna Rahkola
    hannarahkola@hotmail.com
    Musta on hieno :)

    VastaaPoista
  23. Suvi Männistö
    ssuvimannistoo@gmail.com
    Ruskea vyö! :)

    Olipas kiva katsella videoita vanhoista tutuista hepoista. Tuli ihan omatkin Equstom-ajat mieleen, niitä on kiva muistella! Ja tuo tekstin loppu, erittäin hyvin sanottu! :)

    VastaaPoista
  24. Sara Töppärä
    sartza00@gmail.com

    VastaaPoista
  25. Inka Pääkkönen
    Inka.paakkonen@gmail.com
    Musta vyö !

    VastaaPoista
  26. Doris Ticklén
    doris.ticklen@gmail.com

    Haluaisin voittaa ruskean vyön, mutta molemmat käy hyvin. :)

    VastaaPoista
  27. Vilma Hasu
    vilma.lettu@gmail.com
    Ruskee miellyttää mun silmää enemmän :)

    VastaaPoista
  28. Musta vyö
    Siru heikkilä
    siru.heikkila@gmail.com

    VastaaPoista
  29. Ruskea
    Seuraamiset kunnossa
    Petra
    peta.98@hotmail.com

    VastaaPoista
  30. Marjo
    Ruskea
    marjo.srnn@gmail.com

    VastaaPoista
  31. Minkki <3 Ollut munkin ope toisessa paikassa.

    VastaaPoista
  32. Ruskea.
    Anniina Ketola

    anniina.capo@gmail.com

    VastaaPoista
  33. Musta :)
    Siiri Lehtinen
    lehtinensiiri95@gmail.com

    VastaaPoista
  34. Ida Kuisma - ida.kuisma@gmail.com :) musta!

    VastaaPoista
  35. Saara Åhlgrén sahlgren@outlook.com

    VastaaPoista
  36. Musta vyö :)
    Noora Latvala
    noorameoow@gmail.com

    VastaaPoista
  37. Miia Tanskanen
    Musta
    miiia-95@hotmail.com

    VastaaPoista
  38. Noora-Maria Jaakkonen
    noora.jaakkonen@gmail.com
    Osallistun ruskean vyön arvontaan!

    VastaaPoista
  39. Riina Vatanen
    va-tanen@hotmail.com
    musta vyö :)

    VastaaPoista
  40. Emmi Räsänen
    emmi.i.rasanen@gmail.com
    Musta =)

    VastaaPoista
  41. Emmi Räsänen
    emmi.i.rasanen@gmail.com
    Musta =)

    VastaaPoista
  42. Veera Soukka
    veeeraaa@outlook.com
    Ruskea:)

    VastaaPoista
  43. Heidi Korkalainen
    he-ka@live.com
    musta vyö.

    VastaaPoista
  44. Ellinoora Luokkakallio
    ellinoora_97@hotmail.com
    musta vyö

    VastaaPoista
  45. Lotta Jokinen
    innku-98@hotmail.com
    Molemmat käy

    VastaaPoista
  46. Jenny Hallikainen
    jenny.hallikainen@gmail.com
    Musta!

    VastaaPoista
  47. Musta :)
    jousmaki.rebekka@gmail.com
    Rebekka Jousmäki

    VastaaPoista
  48. Musta
    saimi isomäki
    saimi.isomaki@gmail.com

    VastaaPoista
  49. Musta, mutta molemmat käy
    Susanne Hakkarainen
    sue-ellen@luukku.com

    VastaaPoista
  50. Musta!
    silk.ku@hotmail.com
    Silja

    VastaaPoista
  51. Ida
    idaheikkila0@gmail.com
    Musta!

    VastaaPoista
  52. lauraa.parviainen@gmail.com ruskea tietenkin jotta passaa kypärän ja raipan, hanskojen kanssa ;)

    VastaaPoista
  53. Musta, molemmat hienoja!
    Vera Latvala
    allaboutmypets1@gmail.com

    VastaaPoista
  54. musta, Nella Suomi, nella.j.suomi@gmail.com

    VastaaPoista
  55. Senja Hietanen
    senja.hietanen@gmail.com
    Värinä musta :)

    VastaaPoista
  56. Anne Heikkinen
    anneheikkinen@hotmail.fi
    Ihana vyö! Mustan haluaisin voittaa mielummin :)

    VastaaPoista
  57. Eve Koskela
    eve.koskela99@gmail.com
    värinä musta :)

    VastaaPoista
  58. Matilda Makkonen
    hannamatildamakkonen@gmail.com
    musta :)

    VastaaPoista
  59. Lydia Linden
    lyydis@gmail.com
    Musta (:

    VastaaPoista
  60. Sini Rahkila
    sini.rahkila@gmail.com
    Tykätty, seurattu, jne.
    Musta, sopii paremmin minkätahansa kanssa! :D

    VastaaPoista
  61. Ella Jykylä
    ella.jykyla@gmail.com
    Musta :)

    VastaaPoista
  62. Aino Takala
    ainoelina03@gmail.com
    Ruskea!:)

    VastaaPoista
  63. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  64. maapallo123@gmail.com
    Janika Tikkunen
    Musta ois kiva:)

    VastaaPoista
  65. Sonja Inberg
    sonja.inberg@gmail.com

    Musta vyö! (:

    VastaaPoista
  66. Janina Vuorenmaa
    janina.vuorenmaa@kolumbus.fi
    Musta ois kiva☺

    VastaaPoista
  67. Kiva postaus ja kivat videot :)!

    VastaaPoista
  68. Ida
    idaadalmiina@gmail.com

    Musta olisi enemmän omaan silmään kivempi :)

    VastaaPoista
  69. Titta Pitkänen
    Tittapitkanen618@gmail.com
    Musta on mun makuun

    VastaaPoista
  70. Tiiu Tiihonen
    tiiuteresa@gmail.com
    Musta vyö

    VastaaPoista
  71. Kirsi Eteläniemi
    ketelaniemi@gmail.com
    Musta vyö

    VastaaPoista
  72. Sanni Toivola
    sanni.toivola@live.com
    molemmat käy :)

    VastaaPoista
  73. Johanna Suni
    johanna.suni@hotmail.com
    Musta vyö

    VastaaPoista
  74. Laura, vaikka Lareks kutsutaan:D
    lauramariapykalainen@gmail.com
    Ruskee ois tosi kiva, mutta koska musta natsaa kypärän ja housujen kaa nii olkoon se musta:)

    VastaaPoista
  75. Suvi Tahlo
    suvi.tahlo@gmail.com
    Musta vyö

    VastaaPoista
  76. Susanna Niinikoski
    susa.horze@hotmail.com
    Musta

    VastaaPoista
  77. Jenna Matilainen
    jennaerika2@gmal.com
    Musta

    VastaaPoista
  78. Nora Tourunen
    nobba93@hotmail.com
    Musta

    VastaaPoista
  79. Musta vyö
    Rebekka Koskinen
    rebesorsa14@gmail.com

    VastaaPoista
  80. Musta vyö :)
    Camilla Rautiainen
    camilla.rautiainen@live.fi

    VastaaPoista
  81. Sirkku Riitala
    sirkku.riitala@gmail.com
    musta :)

    VastaaPoista
  82. Nona Haasnoot
    nona.haasnoot@gmail.com

    VastaaPoista
  83. Anni Jauhiainen
    anni.jauhiainen@gmail.com
    Musta

    VastaaPoista
  84. Eleonoora Tuominen
    Eleonoora-@hotmail.com
    Ruskea

    VastaaPoista
  85. Mona Mäkikangas
    monsku.meeri@hotmail.com
    Pidän enemmän ruskeasta

    VastaaPoista
  86. Mira Hakomäki
    mirkku.hakomaki@gmail.com
    ruskea :)

    VastaaPoista
  87. Suvi Korpela
    suvikorpela99@gmail.com
    Musta :)

    VastaaPoista
  88. Janita Rantala
    janita.rantala@gmail.com
    kaikista on tykkäilty ja kumpi vaan väri olisi upea! (:

    VastaaPoista
  89. Juuli Heikkilä
    heikkilajuuli@gmail.com
    Musta :)

    VastaaPoista
  90. Melina Märsylä
    melina.marsyla@hotmail.com
    Musta :)

    VastaaPoista
  91. Emmi Palomäki
    emmipa1@gmail.com
    Musta

    VastaaPoista
  92. Jannika Jokinen
    jankka.jokinen@gmail.com
    mustan ottaisin! :)

    VastaaPoista
  93. Emma Laulainen
    emma.laulainen@gmail.com

    VastaaPoista
  94. Musta sopisi paremmin.
    Tia Fahler
    Fahlertia@gmail.com

    VastaaPoista
  95. Tiia Nevalainen
    tst.nevalainen@gmail.com

    VastaaPoista
  96. Veera Koivuniemi
    veera.koivuniemi.ll13@gmail.com

    VastaaPoista
  97. Anna Weckman
    weckman.anna@gmail.com
    Musta

    VastaaPoista
  98. Viimeiset lauseet postauksessa ovzt kyllä niiin totta! :)

    jenni-leinonen@hotmail.com
    Jenni
    Ruskea olisi kivempi

    VastaaPoista
  99. Kirsi Kankaala
    kirppu.kankaala@hotmail.com
    Ruskean ottaisin mieluummin :)

    VastaaPoista
  100. Iida Mäkelin
    iida.makelin@gmail.com
    Ruskean haluaisin!

    VastaaPoista
  101. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  102. Tiia Anttila
    kepparihullu02@gmail.com
    Musta vyö ois kiva!

    VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat