UKK

Täältä löydät kysymyksiä, joihin monet lukijat ovat kyselleet vastauksia. Luethan siis ne ennen kuin kysyt uudelleen! Kasassa on vasta muutama kysymys ja lisäilen niitä ajan mittaan lisää. Huomaathan myös lähettää muut kysymykset uusimpaan postaukseen, jotta saat vastauksen varmemmin.
1. Millä kameralla kuvaat? Mitä objektiiveja käytät?
- Nykyään omistan Canonin 7D -järjestelmäkameran, jolla kuvaan kaikki kuvat ja suurimman osan videoistani. Vuoden 2012 loppupuolen kuvat on otettu Canonin 60D-järjestelmäkameralla ja sitä ennen blogin muut kuvat Canonin 450D-järjestelmäkameralla. Objektiivina käytän suurimmaksi osaksi Canonin EF 70-300/4-5.6 L IS USM (linkki tässä), mutta minulta löytyy myös kaksi pienempää ja halvempaa Canonin objektiivia. Kuvaan välillä myös Canonin 70D-kameralla.
2. Millä teet blogisi ulkoasun/bannerin?
- Bannerissa lukee yleensä, kuka sen on tehnyt ja jos mainintaa ei erikseen ole, on se omaa käsialaani. Taustan on tehnyt joko bannerin tekijä tai sitten minä. Harvemmin käytän bloggerin valmistaustoja. Mikäli teen bannerin itse, käytän ohjelmana Adobe Photoshop CS5:tä.
3. Millä ohjelmalla muokkaat kuvasi?
- Muokkaan kuvani Adobe Photoshop CS5-ohjelmalla tai Corelin PaintShop Pro X4:llä.
4. Missä Kapri (entinen ylläpitohevoseni) asuu nykyään, onko omistajalla blogia?
- Kapri on saanut hyvän kodin taitavalta tytöltä, jolla ei tietääkseni ole blogia. Ratsukko kuuluu Suomen nuorten kenttämaajoukkueeseen. Tämän tarkemmin en kerro asuinpaikkaa.
5. Voitko tehdä videopostauksen?
- En tykkää juurikaan tehdä videopostauksia, sillä niiden kuvaaminen on työlästä ja videon edioitiminen + lataaminen nettiin kestää kauan (lisäksi saan itseni näyttämään/kuulostamaan niissä yleensä todella idiootilta). Voin tehdä sellaisen joskus, kunhan aikaa ja inspiraatiota riittää!

6. Onko sinulla omaa hevosta?
- Kyllä on, oldenburg-ruuna Champ. Champ tuli minulle Hollannista vuoden 2013 alkupuolella. Lue lisää ruunasta sen esittelysivuilta.

 7. Mistä tunnet Nina Fagerströmin?
- Olin hänen luonaan kahtena edellisenä kesänä työskentelemässä. Sen jälkeen olen käynyt hänen valmennuksissaan. Lue lisää postauksista "Toivepostaus - Stephex-kesä" sekä vuoden 2012 heinä-elokuun postauksista!

8. Oletko sama ihminen, joka esiintyy Emmin (Viksua elämää) blogissa? Tunnetko Emmin?
- En ole sama henkilö, enkä tunne Emmiä. Seuraan kyllä hänen blogiaan ja sitä kautta tiedän kyseisen bloggaajan.

9. Mikset vastaa kommentteihin, joita lukijat sinulle lähettävät?
- Pyrin vastaamaan jokaiseen kommenttiin ajan kanssa, mutta ymmärtenette, ettei blogin ylläpitäminen ole ainoa osa elämääni, vaan siihen sisältyy myös hevosen hoitaminen, työ, opiskelu sekä ystävä- ja perhesuhteet :)

23 kommenttia:

 1. En tiedä mihin tämän kirjoittaisin, mutta siis.. Minun olisi tarkoitus mennä ulkoamaille kesälomalla käymään, olen ollut pitemmän aikaa kiinnostunut menemään Hollantiin. Se tuntuu ihan kivalta paikalta, ja tallitkin on luultavasti aika "hulppeita". :) Onko Hollanti hieno paikka? Onko tallit hyviä, hevoset hyvin koulutettuja ja onko Hollanissa muutenkin paljon hienoja nähtävyyksiä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hollanti on kuten muutkin hevosmaat: et voi sanoa, että kaikki tallit tai hevoset olisivat hienoja ja hyviä. Kuten Suomesta, Saksasta tai vaikkapa Kanadasta, myös Hollannista löytyy kaikkea maalaistalleista kaikista kalleimpiin kilpatalleihin. Kyse on siis vain siitä, mihin paikkaan itse hakeutuu :) Hollannin nähtävyyksistä en osaa sanoa oikeastaan sen kummemmin, eihän siellä mitään samanlaista ole kuin esim. Pariisissa, mutta kai sieltä jotain löytyy. Jos menet tallille töihin, et kyllä luultavasti kerkeä nähtävyyksiä katselemaan :)

   Poista
  2. kiitos vastauksesta. en ole niin väittänytkään, mutta tälläisen käsityksen olen saanut kun minulle on sanottu niin. :)

   Poista
 2. eikö sulla oo joskus ollu joku kurre niminen hevonen ?:D vai oonko ihan väärässä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aadalla ei ole ollut Kurre nimistä hevosta.
   Taidat nyt sekoittaa Aadan Kaktun/Emmin kaveriin Adalotta Lehtiseen :)

   Poista
 3. anonyymi on erehtynyt nyt aadasta :D toisella aadalla on kyllä kurre niminen kouluheppa..

  VastaaPoista
 4. En tiedä minne tämä pitäisi sijoittaa, mutta mikä Champin lempinimi on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Champin esittelysivulla lukee... Ja Champ nimeä siitä varmaan useimmiten käytetään

   Poista
 5. Moi Aada voisitko sä tehä mulle bannerin mun blogiin? Se mun blogi on maranhevostelua.blogspot.com

  VastaaPoista
 6. Kuinka pitkä olet?? Näytät kuvissa tosi pitkältä!

  VastaaPoista
 7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 8. Millä yhteyksillä pääsit Hollantiin? :D Siis että oliko joku tuttu auttamassa pääsyssä, vai haitko itse?

  VastaaPoista
 9. Oot kyllä ihan huikean samannäköinen adalotan kanssa!! :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. haha, saman väriset hiukset :)

   Poista
  2. aluks mäkin oikeesti sekotin sut ja Adalotan keskenää :D teis on jotain samaa muuta kun hiusten väri :D

   Poista
 10. miten teitte yhteisen videopostauksen jos kerrran et tunne emmiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei me olla tehty mitään yhteistä videopostausta.. eri ihminen kyseessä :P

   Poista
 11. Miten saat lumella ja kirkkaalla säällä olevista kuvista noin hyviä? Tai siis ei puhkipalaneita. Onko asetuksista kiinni vai muokkaatko jälkikäteen?

  VastaaPoista
 12. Mikä fontti sulla on blogissa? :)

  VastaaPoista
 13. ketkä valmentaa sua?

  VastaaPoista
 14. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 15. Kuinka pitkä sä oot?

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Viikon luetuimmat

Luetuimmat kautta aikojen

Yhteistyössä