Aada


Aadan hevoselämää -blogia ylläpitää Etelä-Suomessa asusteleva Aada. Olen syntynyt vuonna 1994 eli olen 21-vuotias nuori nainen. Valmistuin lukiosta ylioppilaaksi keväällä 2013, minkä jälkeen suoritin avoimessa yliopistossa viestinnän perus- ja aineopinnot valmiiksi työskentelyn ja ratsastusharrastuksen ohella. Nykyään opiskelen viestintää Helsingin yliopistossa valtiotieteellisessä tiedekunnassa ja työskentelen siinä sivussa muutamia kertoja viikossa ratsastuksen ja bloggaamisen siivittäessä arkea.

Olen luonteeltani todella sosiaalinen, puhun todella paljon (lähinnä turhaa) ja olen muutenkin aina menossa. Tietysti välillä on päiviä, jolloin mikään ei kiinnosta, mutta päällisin puolin tutustun helposti uusiin ihmisiin. Pyrin tekemään asiani tunnollisesti varsinkin hevosten parissa, mutta välillä asiat saattavat jäädä puolitiehen. Putsaan esimerkiksi tallilla kaikki omani ja hevoseni varusteet saippuan ja sienen kanssa päivittäin (kyllä, jopa ruokasangot, kenkien pohjat jne..), mutta huoneeni saattaa näyttää räjähtäneeltä muutamankin viikon ajan, kunnes saan valtavan siivouspuuskan ja siivoan koko talomme kerrallaan putipuhtaaksi.

Hevosten ohella rakastan valokuvaamista ja kuvaan Canonin 7D-rungolla. Kuvasin aikoinaan paljon kisoissa ja musta tehtiin kolme lehtijuttua Etelä-Suomen alueen lehtiin, mutta sittemin kuvaaminen on rajoittunut lähinnä omien aikataulujeni vuoksi. Pyrin näkemään ystäviäni mahdollisiman usein, mutta koska ystäväpiirini on laaja ja ulottuu koko Suomen halki, ei se yleensäkään onnistu. Rakastan tämän kaiken lisäksi vielä musiikkia ja viihdymmekin kaveriporukalla usein yökerhoissa.

Meidän perheeseen ei kuulu mitään lemmikkejä, sillä äitini on (ainakin joskus ollut) allerginen kissoille ja koirille. Välillä ollaan kyllä mietitty koiran ottamista, mutta toisaalta se olisi todella iso sitoutuminen ja meidän perheeseen ei kuulu aktiivisia koiranulkoiluttamisintoisia, joten ajatus on kaatunut aina siihen. Omistan (tai oikeastaan äitini ja isäpuoleni omistavat) hevosen, josta voitte lukea lisää esittelysivulta "Champ".

Ratsastuksen aloitin kuusivuotiaana ja sille tielle olen jäänyt. Pari kertaa olen vaihtanut tallia, mutta en niinkään sen takia etten olisi viihtynyt, vaan siksi, että halusin oppia uutta. Ratsastustasoa on vaikea määritellä, mutta olen kisannut viime vuosina aluetasolla kouluratsastuksessa helppoon A:han asti ja estepuolella seuratasolla aina 115cm luokkiin. Kuitenkin harjoituksissa ja valmennuksissa osaavilla hevosilla olen päässyt tekemään piffiä ja paffia, vaihtoja jokaisella askeleella jne. sekä hyppäämään 120-130cm ratoja ja yksittäisenä "jopa" 145cm okserin muutamaan otteeseen. Vuoden 2011 lopusta vuoden 2012 kesäkuun loppuun mulla oli ylläpidossa maailman ihanin fwb-tamma Königs Kapris KS (Kaprin esittelysivu on nykyään täällä), jonka kanssa kehityin itse huimasti nuorten hevosten ratsastamisessa ja hevosten tulkitsemisessa.

Parhaita kilpailusaavutuksiani on, jos niitä haluatte tietää, vuodelta 2011 mm. tuntiratsastajien SM-kisoista Messilästä Rocket Power-tammalla saavutettu junioripronssi kouluratsastuksessa ja estepuolelta Etelä-Suomen nuorten aluemestaruuden neljäs sija 2014 vuodelta 115cm tasolta sekä lukuisia sijoituksia 110+cm aluetasolta. Lukuisia pienempiä voittoja ja sijoituksia on tullut vuosien mittaan helppo C ja 40cm luokista alkaen helppo A ja 120cm luokkiin asti ja ruusukkeita onkin kertynyt yhteensä yli 80.. Kilpailemisen aloitin 2004 harjoituskisoista epäaktiivisesti, aktiivinen kilpaileminen alkoi vasta vuonna 2011. Kaudella 2015 starttasin ensimmäiset kansalliset kilpailuni.

Ratsastuksen ansiosta olen saanut kokea elämässäni vaikka mitä: vietin kesällä 2011 aikaa Belgiassa Ninan käytävällä Stephex-tallilla, olen saanut kilpailla paljon muiden hevosilla, tutustua kilpailuiden kautta lukuisiin ja lukuisiin ratsastusurheilun vaikuttajiin niin Suomessa kuin ulkomailla. Kesällä 2012 olin Ninan luona Hollannissa töissä: tein tallia, ratsastin, hoidin hevosia ja opin paljon. Piuden eli yhden ratsastuksenopettajani ansiosta ovet ovat avautuneet ympäri Eurooppaa ja Suomea, ja hänen ansiostaan tunnen monia suomalaisia huippuratsastajia. Harvoille syntyy tällaisia mahdollisuuksia, joten olen hänelle hyvin kiitollinen.

Pidän ovet avoimina kaikelle ja odotan elämältä paljon. Haluaisin kehittyä ratsastajana aina paremmaksi ja paremmaksi, ja luultavasti olen oikealla tiellä, sillä sellaista palautetta olen alan ihmisiltä saanut. Ratsastuksen oppiminen on ikuinen prosessi, jossa ei voi ikinä tulla täydelliseksi - siksi se onkin niin ihana ja haastava laji.

Parhaimman kuvan musta saat varmasti lukemalla blogia ja vanhempia tekstejä sieltä, siellä on juttua ratsastusharrastukseni alkuvuosista, Stephexin ja Hollannin matkasta, viime vuosista jne.. Tähän alle laitan vielä muutaman kuvan :)

Luzyn kanssa Guttecovenissa Hollannissa vuoden 2012 kesällä, Nina Fagerströmin luona.
Champin kanssa nuorten aluemestaruusradalla syksyllä 2014 115cm tasolla.
Blogin kautta olen tutustunut muutamiin suomalaisiin bloggaajiin, kuvassa ratsastan Tiian Voitto-ruunalla.

Yksi parhaista ystävistäni, Sarina!
Belgia 2011, Stephex Stables (Uruquay-ruuna)
Keskeltä esteitä? Rafina S kesällä 2011 (145cm)
Kaprin kanssa Tahkon estekisoissa vuoden 2012 kesäkuussa, luokka 100cm.

Viikon luetuimmat

Luetuimmat kautta aikojen

Yhteistyössä