lauantai 12. toukokuuta 2012

051: Kisapostaus

Apua, teitä vakkarilukijoita on kohta se 400 ja sivun katseluita on tullut reippaasti yli kolmekymmentätuhatta! Pitäisköhän tehdä joku toivepostaus joskus tai edes yrittää vähän aktiivisemmin postata.. Nojaa, kohta alkaa kesäloma ja sitten voin postailla vaikka joka ilta, kuinka olin töissä :D

Viime postauksesta on sen verran aikaa, että on varmaan viisainta kerrata mitä tässä on viikon mittaan käynyt. Viime sunnuntaina oli vuorossa URan kisat, joissa hyppäsin Kaprilla luokat 60-70cm (0-0) ja 80cm (0-4). Ensimmäinen luokka voitettiin ja toisessa oltiin kolmansia, radat olivat perussiistejä ja olin tyytyväinen kokonaisuuteen. Videoita näistä voisin laittaa esille jossain vaiheessa, jos kerkeän lataamaan youtubeen - lataan mieluumin näitä uudempia nyt teidän katsottavaksi!

Hurjan isoja esteitä.. Kapri URan kisoissa 80cm uusinnassa.
URan voittajaponi menossa palkintojenjakoon :)
Mitäs viikolla tapahtuikaan.. Maanantai oli Kaprilla semmonen kevyt päivä, koska tiistaina sille piti tulla ostajaehdokas katsomaan. No, eipä sitä ikinä sitten tullutkaan, joten tiistaina menin estevalmennuksessa normaalisti ja siitä alla yksi pätkä videota. Tamma oli todella hyvä, hypättiin rataharjoituksia ja esteet oli lopussa 95-100cm kaikki eli Kaprille jo ihan esteen kokoisia. Tuli hyvin takaisin, toimi kunnolla, oli yksinkertaisesti hyvä. Siispä päätettiin Piuden kanssa, että menen RiRan kisoissa Riihimäellä nyt lauantaina 80cm ja tamman ensimmäisen 90cm myös.

Torstaina Kapri hierottiin ja ei ollut enää yhtään niin jumissa kuin viimeksi kaksi viikkoa sitten. Oikealta puolelta selkä oli kireämpi kuin vasemmalta, muttei varsinaisesti jumissa. Samoin oli vasen lapa, viimeksi se oli enemmän jumissa vielä. Mietin, että kun Kapri on välillä ratsastettaessa selkeästi enemmän "potkittava" (aika voimakas sana varsinkin tälle herkälle hevoselle, mutta ymmärtänette varmaan :D) vasemmalta, että jos heijastaisi ratsastukseen. Ja epäilen myös, että pitää viedä satula topattavaksi, kun tuntuu vinolle ts. ettei oikealla puolella enää niin "kuohkea" se pehmuste tai mikä sen nimi nyt ikinä onkaan..

Keskiviikkona Kapri oli vissiinkin riehunut tarhassa, kun sille oli tullut todella outoon paikkaan molempiin takajalkoihin haavat: noin kymmenen senttiä pitkät ja puolisen senttiä leveät "viillot", tosin vain pintanaarmut niin, että nahka oli lähtenyt. Jänteiden kohdalle ulkopuolelle jalkaa. Verta ei ollut tullut eikä tamma ontunut (onneksi), vähän vain vasen takanen oli sitten ulkopuolelta turvonnut ja lämmin. Putsasin ja hoidin ja kylmäsin ja vähitellen alkoi turvotus laskemaan. Koko ajan kuitenkin liikkui puhtaasti (siis ihan tähän päivään asti), joten ei nähty mitään syytä jättää kisoja välistä, kun turvotuskin laski eikä enää ollut jalka lämmin + haava parani kivasti jo pienemmäksi. Edelleen kuitenkin putsasin Betadinella ja kylmäsin kisojen jälkeen, ettei vaan impparia kehittäisi jalkaan. Onko teillä kokemuksia todella oudoista haavoista, joita hepoillenne/hoitsuillenne/tms on tullut? Tän ymmärtäisi vielä, jos olisi ollut hokit, mutta kun ei..


Kaprin jalka torstaina kun laitoin siihen Animalintexin..
Tämän päivän Riihimäen kisat meni itseasiassa ihan kivasti, huolimatta ikävästä säästä. Koko päivän satoi joko tihuttaen tai voimakkaammin ja tuuli PALJON, joten siellä jäätyi itse kukakin. Kisat olivat kuitenkin hyvin järjestetyt ja radat olivat kivoja, tiet pitkiä joten sopivat hyvin kaiken tasoisille ratsastajille - nuorille hevosille, kokemattomille kuskeille, niille jotka halusivat ratsastaa aikaa ja oikaista teitä.. Aki Ylänne oli siis ratamestari ja Aki osaa kyllä hommansa, jos joku ei häntä tunne niin mm. viime vuonna SM-radat suunnitteli.

Kapri oli heti aamusta asti kisatunnelmissa ja valmiina lähtöön, käveli suoralta kädeltä traikkuun ja halusi heti matkaan. Kisapaikalle päästyämme tamma oli heti lungisti ja tervehti kavereita iloisena. Veryttely sujui hyvin ja 80cm luokka oli kokonaisuudessaan siisti, ehkä välillä mentiin hallitusti out-of-control, mutta eí nuorta voi vaatia olemaan kootussakaan laukassa, varsinkaan kun Kaprilla on luonnostaan valtava laukka ja välillä se venyy pitkäksi. Kaksi ekaa hyppyä meni siis vähän tähän malliin, kun en itse saanut heti rytmistä kiinni, mutta sitten loppurata olikin jo parempi. Sijoitus oli loppujen lopuksi kolmas ja startteja tässä luokassa oli muistaakseni 22.


RiRa 80cm, enkä toki dyykkaa saati toi mun takki ole
tommonen sieni? :D http://jonsterin.kuvat.fi
http://jonsterin.kuvat.fi
RiRa 80cm, Kapri ottaa mahavaraa niin ei tarvi
kinttuja  nostella! http://jonsterin.kuvat.fi
Seuraava luokka mikä mentiin oli luokka 4 eli 90cm, Kaprin ensimmäinen 90cm ikinä. Radalla Kapri oli ehkä vähän pohkeen takana, muttei kuitenkaan veltto vaan pikemminkin pääsi välillä vähän venymään pitkäksi. Kokonaisuus ei kuitenkaan ollut huono, vähän villi vaan (pudotuksen jälkeen villiintyi :D) rata tuli ratsastettua yhdellä pudotuksella (sarjan a putosi kun takajalat otti hipaisua etupuomiin okserilla). Mitään suurempaa syytä tuolle pudotukselle ei ollut, tuli vaan ns. turha puomi mukaan, tuli ehkä hiukan lähelle. Kakkoselle tultiin turhan juureen, mutta hevonen oli näppärä ja hereillä, joten ei pudotusta siitä. Videolla näkyy, kuinka Kapri haluaisi mennä kovempaa (joo, menisi kyllä ja paljon :D) mutta kun en anna, se ravistelee päätään välillä. Tamma kun on niin herkkä, että reagoi todella paljon jos kyynärpää jää yhtään "paikalleen" eikä jousta hevosen liikkeen mukaan, ei siis edes vedä, vaan.. no, pitää?

Mutta tyytyväinen olen Kaprin ekaan 90cm rataan ja tarkoitus olisi mennä jatkossa tätä samaa korkeutta ja hankkia siitä lisää kokemusta hevoselle!

Lentokone! RiRa 90cm ja pieni mahavara :)
Tältä esteeltä tuli pudotus siis.. http://iiron.pic.fi/kuvat/

Edustan.. Mutta enivei, Riihimäeltä tämmöinen yksi poseerauskuva :)
Ensi viikolla suunnitelmat ovat vielä todellisen auki.. Sain kutsun Nina Fagerströmin valmennuksiin Mäntsälään (vai missä ne nyt on..) to-pe, mutta koska vanhemmat eivät suostuneet kustantamaan (130€/pv), joudun jättämään Kaprilla hyppäämisen siellä väliin ja sen sijaan menen varmaan torstaina joko jonnekin kisoihin Kaprin kanssa tai sitten sovittiin jo Ninan kanssa että menisin häntä morjestaan sinne valmennukseen. Perjantaina jokatapauksessa lähden Turkuun katsomaan Turun Maljaa ja viettämään kaverin syntymäpäiviä ja paluu sieltä vasta sunnuntaina.. Eli meiltä jää KERRAn aluekisat väliin, ne olisi olleet lauantaina. Toisaalta ihan hyvä, sillä tamma on nyt ollut reissussa joka viikonloppu yli kuukauden jo putkeen!

Tähän loppuun tulee hieno video viime tiistailta, kun Janita opetti Kaprille "tempun" (jea, varsinainen temppu kuulkaas..): kun Kaprin pään viereen laittaa sormen ja sanoo "töks", tamma kääntää pään ja tökkää sitä sormea. No, jos ei muuta, niin katsomisen arvoista tuossa on ainakin Janitan ilme :D

12 kommenttia

  1. No hemmetti! :D Mähän näin sut Ri-Ran kisoissa, ja mietin viel pitkään että mistä oot niin tutunnäkönen..! Olispa pitäny arvata et tän blogin kautta =)

    VastaaPoista
  2. sulla on kyllä tosi kivan näkönen heppa! :)

    VastaaPoista
  3. Ootko myymässä Kapria? :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo siis vastaus tuli jo alempana, eli Kapri ei ole omani vaan mulla vain ratsastettavana siihen asti että se myydään tai kun lähden Hollantiin, jonka jälkeen seuraava hevonen tulossa :)

      Poista
  4. Hei, lupailit tehä sen Kouvolanpostauksen! Asun itekin Kouvolassa ja olin ponin kanssa niissä samoissa kisoissa joissa olit Miljaa ja Laavaa auttelemassa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, voisin tehdä semmoisen joskus tai sitten teen seuraavasta Kouvola-keikasta, kun pääsen vierailemaan sinne uudelleen.. Nyt on ollut niin paljon kiireitä, etten ole siksi sitä tehnyt :/

      Poista
  5. Anna Kapri on aadalla ylläpidossa :)

    VastaaPoista
  6. Onnea hyvin menneistä kisoista!

    VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat