perjantai 23. marraskuuta 2012

#107: Life goes on

Ensinnäkin, iso kiitos kaikille kommentoijille ja paranemisen kanssa tsempanneille! Koitan parhaani mukaan vastailla jokaiselle, mutta vasenkätisenä se on vähän hitaampaa!
 
Käden kipu on helpottanut kumman paljon, siihen vain ns. jomottaa jatkuvasti. Enää kipu ei siis ole viiltävää, paitsi jos liikun turhan nopeilla liikkeillä tai annan kädelle yhtään painetta. Syön kolme kertaa päivässä jotakin lääkärin määräämää vahvaa kipulääkettä ja sen lisäksi tavallista tulehduskipulääkettä. Eilisen kivun sijaan tilalle tuli kauhea lihaskipu, sillä tärähdyksen vuoksi yläselän ja niskan lihakset ottivat vähän itseensä.. Noh, hengissä ollaan ja teidän lukijoiden kommenttien perusteella selvisin vähällä! Tätä ennen mulla on murtunut vain vasen värttinäluu lasketellessa, kun yritin fiksuna hypätä hyppyristä, mutta unohdin itse hypyn.. Haha :D
 
Tämä päivä oli oikein mukava: sain nukkua aamulla yhdeksään asti, jonka jälkeen söimme rauhassa aamupalaa ja lähdimme tutustumaan yhdelle lähitallille. Gerdia esitteli meille tallin hevosia ja itse tallia, siitä videokoostetta myöhemmin. Vietimme tallilla aikaa noin nelisen tuntia ja autoin hevosten harjailemisessa, kuntoonlaitossa, ruokinnassa ja muussa sellaisessa parhaani mukaan. Mietin tässä, että teenköhän jopa liikaa kädellä, mutta toisaalta vaatteiden vaihtaminen/muu liike ei satu, jos käsi pysyy kantoside-asennossa. Olemme tosin menossa tiistaina yksityiselle lääkärille, joka on erikoistunut nimenomaan yläraajojen ongelmiin, joten häneltä saadaan tarkemmin ohjeet. Yritän päästä leikattavaksi, sillä silloin luutuminen on nopeampaa ja luut menevät oikeille paikoilleen, eikä tulevaisuudessa käden pitäisi olla yhtään kipeä.
 

Pahoittelen laatua, kaikki kuvat otettu videosta tai kännykällä, sillä kameran kannatteleminen ei juuri nyt onnistu.. Tässä siis valmennus, jota pääsin tänään seuraamaan. Vaikka olikin flaamin kielellä, ymmärsin silti jotakin :D


Tallia ja mä silittelen maailman suloisinta hevosta :3


Tallia lisää.. Vasemmalta alkaa maneesi. Ja näitä talleja oli tosiaan muistaakseni kolme tässä yhteydessä!

 
 
Talleilun jälkeen menimme kiertelemään lähikaupunkiin ja ostimme tuliaisia. Löysin myös ihanat kengät ja pari vyötä, jotka hintansa vuoksi oli pakko ottaa mukaan. Täällä on todella kivoja vaatekauppoja, joita en kuitenkaan pysty hyödyntämään - enhän pysty sovittamaan mitään! Äsken Asko toi hotellihuoneeseen pitsaa, mutta vaikka olen syönyt koko päivän aikana vain hampurilaisen, hieman ranskalaisia ja pari lusikallista jogurttia, ei mulla ole yhtään nälkä. En tiedä johtuuko se lääkkeistä vai liikkumattomuudesta, mutta näillä mennään.
 
Huomenna tosiaan palaan Suomeen ja ennen sitä käydään kisoissa. Menen illalla Ellan seuraksi Piudelle vahtimaan lapsia ja koiria ja sunnuntaina auttelen tallin avoimien ovien-päivän kanssa. Tarkoitus oli aluksi ratsastaa Cyralla itse, mutta nythän siihen ei luonnollisesti ole mahdollisuutta.. Seuraava viikko menee varmaankin tallilla hengaillessa ja kavereiden kanssa puuhaillessa, maanantain ja tiistain olen ainakin kotona (meillä olisi kokeita, mutta en pysty kirjoittamaan vas kädellä) ja loppuviikko riippuu lääkärin määräyksistä. Lauantaina ja sunnuntaina menen moikkailemaan Ninaa tuomarinkylään ja seuraavalla viikolla pystyn toivottavasti toimimaan tallilla lähes normaalisti, toki käyttäen vain vasenta kättä. Pyrin käymään silti joka päivä tallilla, jotta pystyn  seuraamaan tunteja ja hyödyntämään sitä kautta ratsastamattoman ajan - opin toivottavasti paljon teoriassa tältä ajalta! Ajattelin myös käydä kahdesti Equfitissa ja mahdollisesti muussa jumpassa/salilla käden kunnon mukaan, jotta kunto ja lihaksisto ei heikkenisi liialti.
 
Kun olette olleet ratsastamatta, millaista oheisliikuntaa olette harrastaneet?
 
Tällänen kuva eiliseltä. En saanut parempaa kantosidettä ja tää painaa
suoraan katkeemiskohdan päälle, tunuu mukavasti.
Nämä tarttuivat mukaan. Kuva instagramista, kuten ylempikin
Joulukoristeita! <3


Keskiviikon lennolta otettu kännykkäkuva, ihana pumpulipeitto! Kumpa tuolla vois hyppiä :)
 
 
Tässä vielä loppuun hyvä kappale, joka tuo aina hyvän mielen. Sanat eivät mitenkään liity tähän hetkeen, mutta kokonaisuutena loistava biisi! Arvatkaa vaan harmittaako nyt, kun hevosen ostaminen lykkääntyy ja täällä olisi nytkin ollut pari hienoa ehdokasta.. Mutta kuten joku sanoi, kaikella on tarkoituksensa ja tästä vielä noustaan! :)

15 kommenttia

  1. Kokeile, että laitat sen (mikä painaa katkeamiskohdan päälle) ns. selän takaa, ja sieltä käteen kiinni.
    Minulla laitettiin sillon niin ja ei painanut :)

    VastaaPoista
  2. onneks pystyt kumminki ees jonki verran toimii hevosten kaa, ettet oo niinku "sänkypotilaana". tykkään sun blogista iha hirveesti :) ja oot tosi kaunis♥ käy liittyy lukijaks---> kamutonkaikkikaikes.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, pystyn tekemään kaikkea melkein normaalisti tietokoneenkäytöstä hevosen kuntoonlaittoon. Onneksi! Kiitos paljon :)

      Poista
  3. Ooksää ostamassa hevosta siellä?

    VastaaPoista
  4. Aaaa ihanat kengät!! Mäkin haluan!! :D

    VastaaPoista
  5. Tein aikas uuteen blogiini postauksen lempiblogeistani ja sun blogis on siellä !
    http://noworneverblogi.blogspot.fi/2012/11/lempiblogit.html

    harmi kun sun meni toi käsi. Mää muuten seuraan sua instagramissa nimellä aaiinooo. Ja toivottavasti löydätte sitten joskus sen hyvän hevosen:) ja oot toooosi hyvä ratsastaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos! jep, eikö vaan.. tästä se paranee hiljalleen. kiitos :)

      Poista
  6. Oletko ihan kunnossa kun et ole vastannut kommentteihin moneen päivään :O Toivottavasti olet

    Mietin että mahdatko sinä tehdä joulukalenteria blogiisi tänä vuonna? Olisi ihan superia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo olen, eilen vastailin kyllä muutamaan kysymykseen, mutta sitten en kerinnyt enempää :)

      Kyllä ajattelin tehdä sellaisen joulukalenterin, jonka suunnittelin aiemmin. Kiva kuulla, että odotat sitä!

      Poista
  7. Löysin sun blogiisi vasta ihan äskettäin, ja täytyy jäädä lukijaksi kyllä! Muistaakseni ollaan ratsastettu joskus samoilla tunneilla equssa (?)
    Mulla on nyt parin vuoden tauon jälkeen taas heränny kamala innostus päästä ratsastamaan, ja näiden blogitekstien selaaminen ei yhtään auta asiaa.. ;) Mutta tosiaan, kiva blogi ja pikaisia paranemisia täältäkin suunnalta!

    - Laura http://onthemoveblog.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, muistan sut kyllä equstomista :) Mene ihmeessä kokeilemaan ratsastusta taas, et varmasti menetä mitään!

      Poista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat