tiistai 2. huhtikuuta 2013

#171: Rataharjoitukset Provincialla

Unohdetaan menneet ja se, että mun piti kirjoittaa teille jotain viime päivien ratsastuksista - en vaan yksinkertaisesti kerkeä ja nyt on jo uutta postattavaa. Ehkä mä alan joskus karsimaan päivistä turhia asioita, kuten facebookin selailemisen ja hitaan tekemisen, jolloin mulla saattaisi olla aikaa vaikka lukea koulujuttuja silloin tällöin. Tai priorioisin kaiken muun tärkeän ensisijaiseksi ja jättäisin Gossip Girlin katsomisen vaikka kesäkuukausille. Toisaalta se sarja on niin koukuttava, ettei rajaa! Voiko joku muka väittää, ettei Chuck tai Nate tai ihan kuka vaan siinä sarjassa ole ihana?
 
Tänään oli vuorossa Provincialla eli Puokalla rataharjoitukset, joissa hyppäsin 90cm ja 100cm. Kumpikaan rata tosin ei ollut ihan tapissaan, vaan sekaan mahtui myös pienempiä esteitä: esimerkiksi vesimatto jätettiin matalemmaksi siksi, etten ollut Champin kanssa sitä koskaan hypännyt. Meillä ei ole mikään kiire kiirehtiä isommille esteille, vaan haluan alle ensin tasaisia ratoja näiltä korkeuksilta, joissa hevonen pystyy tarvittaessa korjaamaan kuskin virheitä "vaivatta".
 
Kaikki kuvat alla metrin luokasta!


Tässä taas "LOISTAVAA MINÄ jee!" -todiste siitä miten mä vaan osaan. Kuka pistää paremmaks? Hä? :D
Feel like a boss mutta onneks hevoseni ei ottanut nokkiinsa.. Tää siis metrin eka este!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tästä tuli nyt tällänen epäonnistuneet kuvat 2013-postaus? Kertokaahan toki, että mitä mä teen? Kuuntelen kun joku selittää
jotakin, yritän ratsastaan liian pitkillä ohjilla ja kääntää samalla johtavalla ohjasotteella (?!) taaksepäin (??!).. En käsitä.
Pääsimme paikan päälle hyvissä ajoin, mutta tietysti unohdin jotakin matkasta - tällä kertaa satulan. Hmm, no eikun satulaa hakemaan, onneksi tallit ovat melko lähellä toisiaan. Kerkesin hyvin omaan verryttelyryhmääni, joten mitään paniikkia ei kerennyt syntyä. Pitää vastaisuudessa varmaankin kirjoittaa joku pitkä muistilista ylös siitä, mitä otan mukaan.. Aina kun tuppaa jotain jäämään matkasta. Jääkö teillä koskaan mitään matkasta kotoa lähdettäessä?
 
Champ oli ensin todella jännittynyt ja innoissaan, mutta rauhoittui ajan kanssa uuteen maneesiin. Verkkailimme itsenäisesti, mutta Piude eli valmentajani oli apunani katsomassa, sillä mukaan sai ottaa oman valmentajan auttamaan. Verkasta ei ole sen kummempaa mainittavaa, hevonen toimi kuten kuski ratsasti ja siinä se. Ensimmäinen rata, 90cm, oli aikalailla sujuva ja hyvä. Kahdella esteellä päästin ohjastuen pois ennen hyppyä, en siis periaatteessa ajanut hevosta eteen, vaan unohdin vain tukea sitä tarpeeksi viimeiseen askeleeseen asti. Innoissaan ollutta hevosta joutui tietysti pitämään väleissä ja ottamaan välillä enemmänkin kiinni, mutta pääosin olen rataan tyytyväinen. Tuosta alla olevasta videosta puuttuu ykköseste, sillä sitä ei tullut videolle ollenkaan.
 
 
Metrin rata oli sitten enemmän säätämistä. Champ oli rauhoittunut jo paljon, enkä muistanut ratsastaa sitä alusta asti tarpeeksi pohkeella, jolloin laukka oli tahditonta ja alitempoista - tästä syystä tulin ykkösesteelle aivan pohjaan, eikä hevosella ollut mitään mahdollisuuksia kiivetä esteestä yli ilman etupuomin ottamista mukaan. Vahingosta viisastuneena pyrin sitten ratsastamaan laukkaa reaktiivisemmaksi, mutta lopputulos ei välttämättä ollut kummoinen. Laukka kyllä venyi, mutta ei tullut ylöspäin - tästä syystä kaikki suhteutetut linjat jäivät vähän liian lyhyiksi ja hypyt tulivat suhteellisen lähelle. Tällä kertaa kuitenkin muistin tukea jokaisen hypyn loppuun asti, joten lähelle tuleminen ei ollut ongelma, eikä se ollut katastrofaalinen virhe. Ensi kerralla pitääkin katsoa, otanko raipan mukaan toiselle radalle!
 
 
 
Pari lukijaa ovat kyselleet, kuinka usein oikein hyppään Champilla viikossa. Haluan selvittää sen kaikille tässä yhteisesti, jottei sitä uudelleen tarvitse kysyä. Normaaliin viikkorytmiin kuuluu yksi tai kaksi hyppykertaa, joista toinen saattaa olla puomi/kavalettiharjoituksia. Toki niitäkin viikkoja on, jolloin emme pääse hyppäämään ollenkaan sekä niitä, jolloin hyppykertoja saattaa tulla kolmekin. Olen kuullut sekä Ninan, Piuden että Equstomin opettajan suusta, että voisin mennä puomeja/kavaletteja mielellään vaikka joka ratsastuskerralla, mutta omaa laiskuuttani en niitä jaksa maneesiin raahata. Viime viikolla hyppykertoja tuli tiistaina (valmennus) ja sunnuntaina (pari hyppyä, pääosin vain sileällä) ja tällä viikolla maanantaina (rataharjoitus) sekä tiistaina (korjaussarjaa, valmennus). Seuraavan kerran hyppään joskus viikon tai puolentoista päästä, joten hyppykertoja ei todellakaan tule liikaa :)
 
Järvenpään aluekisat on nyt siis peruttu, joten mun on keksittävä kyseiselle päivälle joku toinen kilpailupaikka. Ajattelin vähän Evitskogia, mutta pitänee katsoa paremmin vaihtoehtoja. Tarkoituksena olisi mennä 90cm ja 100cm, arvostelulla ei niin väliä. Toivottavasti joku hyvä kilpailupaikka löytyy!
 
Champ näki kameran! Ja mulla on tosi hauskaa..

Yritettiin ottaa tämäntyyppistä kuvaa...
... mutta näin siinä loppujenlopuksi kävi. Champin sanoin "tääl on pakko olla jotain ruokaa!"
Tein muuten tänään aivan älyttömän hyvän (onnistuneen - siksi hyvä) aprillipilan enolleni äitini avustuksella. Enoni on tunnetusti ollut henkilö, joka on jekuttanut kaikkia sukulaisiaan aprillipäivinä koko ilon edestä, mutta nyt ajattelin vaihtaa osat toisin päin. Sain tallilta palatessani idean, että soittaisin enolleni ja kertoisin mulla olevan suomenruotsalainen poikaystävä. Enollani on tapana vitsin muodossa hokea mulle koko ajan, etten saa ottaa suomenruotsalaista poikaystävää (tiedä sitten miksi). En kerinnyt pilaa itse toteuttamaan, sillä äitini puhui enoni kanssa puhelimessa ja kertoi tälle "ilouutisen". Enoni järkyttyi ensin, mutta oli sitten kertonut asiaa eteenpäin vaikka kelle meidän suvusta. Muutaman tunnin päästä laitoin hänelle viestin, jossa kerroin eronneeni mysteerisestä poikaystävästäni aprillipäivän kunniaksi, jolloin hän tajusi jutun pilaksi. Meillä oli niin hauskaa, sillä enoa ei ole vedättänyt kukaan muu aikaisemmin ja tämä meni vielä kunnolla läpi :D Eno joutui sitten perumaan puheitaan "uudesta parista", joita oli jo kerinnyt liikkeelle lähettämään..
 
Minkälaisia aprillipiloja te teittä tänään/miten teitä huijattiin?
 

26 kommenttia

 1. Lähdettiin kerran Oulusta Ypäjälle kisoihin ja mulla unohtui harjakassi jossa oli siis kaikki harjat, kiillotus-ja varusteidenputsausvälineet yms.. :D

  VastaaPoista
 2. Hirmu kaunis tuo heppa! Kaverin kanssa kerran mentiin aluekisoihin 200 km päähän kotoa ja itsellä tuli kaikki mukaan, mutta kaveri unohti mahavyön. Tungettiin sitten puoliveriselle minun pikkuponini 110 cm vyö, onneksi ylsi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. onneksi, ettei tarvinnut lähtee muualta etsimään :D

   Poista
 3. Ville huijas mua ja Reettaa, kun tultiin tallille niin se sanoi että "Halbella on jalka ihan veressä menkää kattomaan" sitten tietysti ihan paniikissa mentiin ja saatiinkin onneksi huomata että aprilliahan se oli :D

  VastaaPoista
 4. Saaks kysyy, mistä toi Champin loimi on, joka on nois viimesis kuvis? Oon ettiny vaikka kuinka kauan tollast jos on edes tommonen kiinnitys, hieno Champ!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. se on HIHSistä ostettu eskadronin joku fleeceloimi :)

   Poista
 5. Itse maalasin yläasteella silmän mustelmaisen näköiseksi, ja odottelin äitiä kotiin... Voi sitä järkytyksen määrää :D
  Sen koommin en ole edes yrittänyt jekkuilla!

  Ja suosittelen jotain listaa tekemään, varsinkin jos on tapana unohtaa jotain joka kerralla. Harvemmin mitään tärkeää olen unohtanut, viimeksi jäi chapsit ja kannukset... ;)

  VastaaPoista
 6. Oonks mä iha surkee hyppäämää, vai miks en näe nois hypyis mitää vikaa? :D

  VastaaPoista
 7. Kysäsen tässä, että mikä tuo sinun kypärä on ? Näyttää tosi kivalta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. charles owen Wellington professional, hyvä kypärä, suosittelen :)

   Poista
 8. sä ratsastat tosi nätisti!:)) Kiva kun huomaa että joku ei yhtään häiritse hevosta! Tosi kiva blogi myös! keep up the good work! :)
  Mitä olet muuten funtsinut tehä tulevaisuudessa esim. mikä duuni sua kiinnostaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi kiitoksia :) paljon on vielä opittavaa!

   Haluisin olla jossain viestintätehtävissä isommassa organisaatiossa, esim ulkoinen tiedottaja :)

   Poista
 9. Mä en ikinä keksi mitään hyviä piloja niin oon suosiolla jättäny ne muille :D tai vaikka sit keksisinki hyvän idean, niin rupeen naureskelemaan ennen ku saan puoliakaan kerrotuks että niin, tosi uskottavaa........ :D

  Mutta kivoja kuvia ja videoita taas, ratsastat niin nätisti :) muutenki tosi fiksua ottaa alle pienempiä ratoja ja hakea niistä hyvää fiilistä ennen ku juoksee isommille esteille ! Te pääsette vielä pitkälle ! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitti, toivottavasti päästään :D ja haha mäkin oon yleensä tosi huono huijaamaan :D

   Poista
 10. Millä asetuksilla kuvailet noita liikekuvia? :)
  vastaathan blogiini! ;)
  oikeitaunelmia.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää kuvat on isän ottamia, mutta itse kuvaan manuaalilla :)

   Poista
 11. Mikäs hevonen sun ja Chamin vieressä oli. Saisko rodunkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ronjan perheen Urho, oikeaa nimeä en muista. Suokkiruuna :)

   Poista
 12. Latoin kouluun tyttöjen vessaan se rinkunlan ja posliinireunan väliin raakoja makaroneja ja laitoin sen rinkulan paikoilleen sitten ko joku oli istunu siihen niin oli kuulostanu ko se olis menny rikki :DD Kanttii testata!! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo oon tehny tolleen kans monta kertaa kotona :D

   Poista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat