perjantai 18. lokakuuta 2013

#238: Helsinki International Horse Show

Terkkuja kaikille täältä Hartwall-areenalta Helsinki International Horse Showsta! Menossa on toinen virallinen kisapäivä ja meno on tällä hetkellä varsin seesteistä täällä kansliassa. Amateur Tour on finaalia vaille valmis, mikä helpottaa kanslian tehtäviä aikalailla - kansainvälisten ratsastajien kanssa homma on paljon helpompaa, sillä he osaavat hoitaa kaiken niin paljon sujuvammin!
 
Eilen olimme paikalla jo heti seitsemältä, jolloin vain palloilimme areenalla odottaen kanslian aukeamista. Kahdeksalta kanslia aukesi ja pääsimme hommiin! Ilta loppuikin vasta kahdentoista jälkeen ja nukkumaan pääsimme puoli kahdelta. Areenalla tuli vietettyä aikaa siis 17 tuntia.. Hieman väsytti, sillä edellisetkin yöt nukuin todella huonosti (tai itseasiassa vain vähän ajanpuutteen vuoksi). Seuraavan kerran voin odotella normaaleja yöunia vasta maanantai-iltana, siihen asti mennään muutamalla tunnilla.

Meidän kanslia eli päätyöpisteemme. Edessä ratsastajien oleskelupaikka ja takana meidän pöytä.

 
Yritän huomenna ottaa tänne kameran mukaan, jotta saisin kuvia hyppäämisestä mahdollisimman paljon! Nämä kaksi ensimmäistä päivää olen jättäytynyt kameran takaa kokonaan pois ja keskittynyt sen sijaan kiertelemään expoa aina kaiken vapaa-ajan verran. Mukaan onkin tarttunut muutama ostos, jotka olivat tarpeellisten tavaroiden listalla: Spooksin ihanan paksu hupullinen untuvaliivi ja samanlainen huputon untuvatakki sekä Champille vihdoinkin lämmin ja paksu enkkuviltti sekä MSMää. Enää pitäisi ostaa muutama kiitostuliainen tallilaisille, jotka hoitavat Champpia tämän kisarupeaman ajan.
 
Champ on muuten kotiutunut todella hyvin uudelle tallilleen! Ainoa miinuspuoli on, että sillä turposi mystisesti molemmat takaset maanantai-iltana - toinen suorastaan imppariturvotukseen kintereestä lähtien ja toinen normaalia paljon nesteisemmäksi. En tiedä, mistä turvotus voi johtua: kaurasta, uudesta heinästä, uudesta bakteerikannasta, viruksesta, jostain haavasta..? Turvotus laskee aina ratsastaessa lähes täysin pois, eikä hevonen ole ollenkaan epäpuhdas tai onnu, aluksi se saattaa hieman tuntua jäykähköltä takaa. Olen käärinyt sille kolmena yönä animalintexia jalan ympärille joidenkin haavojen varalta, mutta se ei ole vaikuttanut suuntaan tai toiseen. Kylmäystä olen tehnyt ennen ja jälkeen ratsastuksen, 20 minuuttia kerrallaan letkun kanssa ja ratsastus on ollut ihan normaalia liikuntaa, ei sen kevyempää kuin normaalisti.. Jalat eivät ole lämpimät tai hevosella kuumetta. Jos turvotus ei lähde nyt muutamassa päivässä laskemaan, pitää maanantaina pyytää eläinlääkäri katsomaan tilannetta.
 
Kännykkäkuvia...! Laatua, mutta saatte nyt kestää :) Tässä nämä tähänastiset ostokset.

Tää takin sisämateriaali oli aivan älyttömän söpön väristä!

 
Meillä on täällä tosi hyvä porukka töissä, kansliassa on pääpiirteittäin rento tunnelma ja vapaa-aikaa viettelemme Jennan ja Susannan seurassa aina kun keretään. Ihan superkivaa nähdä muutenkin tuttuja, sillä samat naamathan kiertävät töissä kisoista toiseen. Nyt jatkamme hommia eli ensimmäisen kv-luokan katselua :) Hauskaa viikonloppua kaikille lukijoille, nauttikaa kisojen seuraamisesta joko kotoa käsin tai paikanpäällä - palaillaan ensi viikon alkupuolella valmennusten ja kisojen merkeissä!
 
Ketkä lukijat ovat paikalla HIHSissä ja mitä teillä on ostoslistalla?

48 kommenttia

  1. Sun blogi on ihana, teet aina tosi mielenkiintoisia postauksia!:))

    VastaaPoista
  2. mä oon tulossa huomenna! :) ja ostoslistalla on saappaat ja ratsastus housut! :D

    VastaaPoista
  3. En tänä vuonna lähtenyt, joka on nyt ajatellessa ehkä parempi, sillä olo on aivan kuin jyrän alle jääneellä. Viidettä päivää satun olemaan jo kuumeessa, ja poskionteloita vihloo.. Ostoslistalla olisi heppapuolelta muuten olleet korokepalat saappaisiin, sekä paksumpi takki tallille.

    VastaaPoista
  4. Meidän hevosella on ihan samoja oireita takasissa, ja se on kyllä tosi inhottavaa kun ei tiedä mistä johtuu...:/ Nyt kuitenkin syysloman jälkeen tarkoituksena viedä se klinikalle jos jotain löytyis :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on niin tyhmää, kun ei voi olla varma mistään! ja vielä kun muuton yhteydessä tuli, niin ei tiedä liittyykkö siihen - tai itseasiassa varmasti liittyy, mutta miten.......? :/ toivottavasti menee teillä nopeasti ohi!

      Poista
  5. Miten oot päätyny tonne ja kaikkialle muuallekkin töihin? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suhteilla oon mennyt aina, tietty pääsee virallisiakin reittejä esim. kentälle :)

      Poista
  6. Ollaa tulossa huomenna ja ostoslistalla chapsit ja huppari, ehkä jos jotaa halpaa ja pientä tarttuu mukaan niin muutakin ;))

    VastaaPoista
  7. olisin niiiiin halunnu tulla hihsiin!!!! :( viime vuonna olin ekaa kertaa ja oli kyllä ihan huikeeta! tänä vuonna aikataulu ei vaan antanu periks :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä on kyllä huikeeta! itellä ehkä 7 vuotta takana? :D

      Poista
  8. tuleeko horse show tv:stä? :)

    VastaaPoista
  9. MMullakin on just samanlainen toppaliivi ja toppatakki, tosin se on sininen :) Oon tykännyt niistä super paljon! Harmi, kun en päässyt tänäkään vuonna HIHS:iin, mutta toivottavasti ensi vuonna.

    VastaaPoista
  10. Oon tulos huomen eli Lauantain mun kamun kaa ja mun äiti on stewardi Horse show:ssa. Mä aion ostaa jotain mun rakkaalle hoitoponille ja toppaliivin ja takin ja jotain kivaa. tää on paras blogi melkein jota luen

    VastaaPoista
  11. Meillä oli/on ihan samanlaisia oireita, takajalat olivat ihan turvonneet kintereistä alaspäin. Todella inhottavaa, kun ei tiedä mistä se voisi johtua. Mahdollisia syitä voisi olla uusi väkirehu (vaihdoimme jo heti takaisin vanhaan) ja/tai riviä (jota hepalla on jonkin verran, mutta ei paha). Liikutus ja kylmäys on auttanut huomattavasti.
    Nyt kuitenkin ihmetyttää vielä enemmän, kun luin täältä, että myös Champilla ja jollain muulla on samanlaisia oireita. Voisiko olla kyseessä jokin virus vai mistä tämä voisi johtua?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä yhtään, toivottavasti lähtisi nopeasti pois :(

      Poista
  12. Mulla on tummansinisenä ollu toi toppaliivi vaikka kuinka kauan, oon tykänny tosi paljon. Ei oo mennyt mikskään, väri pysyny samana ja muutenkin ihan kun uus vaikka olikin koko talven ahkerassa käytössä ja pesin suht usein.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä kuulla, toivottavasti mullakin kestää :)

      Poista
  13. Tosi kiva postaus :) ! Ot niin kaunis ja ihan paras bloggaaja♥ :)
    Tuun huomenna, toivottavasti nään sut :D

    VastaaPoista
  14. Mielenkiintonen postaus!:) Ite olin torstaina, mukaan tarttu uudelle hevoselle kaikenlaista. Saksalaisen liikkeen edulliset eskadron tuotteet kannattaa käydä kiertämässä! Löysin sieltä tosi edullisesti mm. pinteleitä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo me ostettiin 4x3 pinteliä kingslandilta sieltä! oli kyllä halvat :)

      Poista
  15. Olen banaani olen banaani olen vääntynyt banaani. Miks mua aina rupee piristää ku pääsen kotiin. Viihdytän itteeni naksuttamalla mun varpaita.

    Mul on ostoslistalla pari ateriaa Hesestä viel. Viiden euron karkkipussi on ehkä liian suuri lovi kukkarolle...... Ei mut siis niin ihanaaat noi sun ostokset uguuu ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No oleppa banaani :P joo mä ostan sata miljoonaa 5€n karkkipussia ! mut se sun otsapanta <3

      Poista
  16. Mä olen niin happy. Löysin aivan unelma Pikeur housut 100 e Reunokselta :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä ostin myös nuo takit ja loimen sieltä :)!

      Poista
  17. Kun noita untuvatakkeja ostelee, kannattaa varmistaa, ettei sitä untuvaa revitä elävistä linnuista. Se on aika kivuliasta, ajattele, jos sinulta revittäisiin hiukset päästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti ei revitä, mutta aika vähän siihen kykenee itse vaikuttamaan.. tietysti jättämällä ostamatta, mutta tuskinpa olisivat myyjät tienneet :)

      Poista
    2. Näiden vaatteiden kohdalla ei ole kyllä vaaraa että mitään olisi revitty mistään elävästä. Kummassakin täyte on nimittäin 100 % polyesteriä. :)

      Poista
  18. Meillä on kanssa tallilla muutamalla hevosella ollut nyt takajalat aivan tukit. Kuulostaa kyllä joltain virukselta kun näin monella sama ongelma ja koko ajan vaan leviää. Toivotaan että menee kaikilla nopeasti ohi! :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ou nou :/ pitää ottaa yhteyttä ell varmaan :s

      Poista
  19. Täällä on monena vuonna ollut liikkeellä pöpöä, joka turvottaa takajalat, pitää ilmeisesti majaa maaperässä. Ei laske lääkkeillä, vaiva häviää kun maa jäätyy.

    Rakkaat hevoseni pitivät kiropraktikko- ja ell-kuluilla huolen, etten voi lähteä tuhlaamaan rahojani HIHSiin... Retaleet! Ensi vuonna uusi yritys.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti meillä sama juttu! olispa helpotus... :)

      Poista
  20. Mmmm Spooks <3 Oon niin pitkään halunnut siltä jonkun ihanan toppaliivin ja toi takkikin on aika nami... ;) Missä koossa otit ton takin ja liivin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Molemmat on S-kokoa ja jep, mäkin kuolasin aika pitkään ja nyt oon ihan rakastunut kaikkeen Spooksiin ja haluun kaikkee lisää :D

      Poista
  21. Hei mä oon miettinyt tilaavani ton saman takin Zalandolta, kokoja vaan oon mietiskellyt niin osaatko vähän kertoa? Mikä koko sulla itselläsi on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on S-kokoa molemmat, M olisi varmasti myös hyvä, varsinkin jos haluu pukea alle yhtään enemmän vaatetta :)

      Poista
  22. Lisää horse showsta vaikka kattelinki jo fb ja bongasin kuvien joukosta myös sinut:D

    VastaaPoista
  23. Tuo takajalkaturvotus on maaperäistä, jos hevonen on äskettäin muuttanut sinne niin saattaa reagoida siihen. Yhden tallin maaperä on sellainen, että 80% hevoset reagoivat märän syksyn tullessa.

    Siihen auttaa ahkera animaltextin hoito sekä sulfakuuri 1kg pussi loppuun (saa halvalla klinikalta) ja kylmäys :)

    Kysyisin minkä kokoset SPOOKS takki ja liivi sinulla on? Itse olen tilaamassa mutta en tiedä SPOOKSin kokotaulukkoa? Joku sanoi aikaisemmin, että sillä liivi XL, joka vastaa M mutta kuulostaa hurjalta.

    Minulla on KL bomber xxs, untuvatakki xxs, hupparit yms xxs ja yksi vetoketjuton huppari S. Onko sinulla samat koot kingslandissa jospa meillä olisi myös spooksissa samat koot?

    Kiitos paljon etukäteen vastauksista ja että pääsisin mahd. pian tilaamaan spooksin takkia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos hei hirmuisesti tuosta, aloitetaan sulfakuuri jos ei nyt lopu toi turvottelu! :)

      Mulla on molemmat vaatteet kokoa S, tosin HIHSissä yksi myyjä sanoi, että kannattaa ottaa melkeen kokoa isommat kuin mitä oma normaali koko on. Kokeilin noita S:nä ja totesin, että molemmat on ihan passeleita - jos haluisin pukea enemmän alle vaatetta, niin olisin ottanut ehdottomasti M-kokoa, mutta ei siellä ollut niitä enää M:inä niin en sitten viitsinyt alkaa vääntämään kättä ja päätin ottaa S:ät eli just sopivat (en saa lihoa :D)..

      Mulla on KL vaatteet XXS (t-paidat, hupparit, kisapaidat jne) ja takki tais olla XS (ehkä toppaliivi myös?), housut M.. Suunnilleen samoja kokoja siis varmaankin :)

      Poista
    2. Kiitos vastauksista! :) nyt laitan tilauksen menemään!

      Poista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat