torstai 2. tammikuuta 2014

#289: Tervetuloa vuosi 2014

Tänään on viimeinen päivä omaa niin kutsuttua lomaani. Sain tämän ja viime viikon aikana melko vähän työvuoroja, joten molemmilla viikoilla olin vain neljä päivää töissä. Huomenna palailen jälleen töihin tämän kolmen päivän "uuden vuoden loman" jälkeen ja vietänkin loppuviikon samalla tavoin. Opiskelujuttuja ei vielä onneksi tarvitse tehdä, sillä pääsykoekirjat julkaistaan vasta vajaan kahden viikon kuluttua. Sitten alkaakin hirmuinen luku-urakka, joka huipentuu ensi kesäkuussa!
 
Miten teidän uusi vuosi sujui? Itse olin Helsingissä juhlistamassa vuoden vaihtumista ja yritin samalla kuvata hieman rakettiesitystä, joka oli aika huikea kaikkine musiikkeineen. Kuvat eivät oikein ottaneet onnistuakseen, sillä en osaa säätää kamerani asetuksia, eikä objektiivi ollut sopiva valovoimaltaan tai pituudeltaan - kaikki kuvat olivat liian läheltä otettuja. Kaiken lisäksi Helsingin raitiovaunuverkoston piuhat tulivat joka kuvaan mukaan, mutta sille en voinut mitään.
 
Tässä kuitenkin muutamia kuvia esille, älkää järkyttykö näiden laadusta tai taiteellisuudesta..! Klikatkaa kuvat suuremmiksi, jotta niiden laatu paranee. En saanut yhtään kuvaa isoista raketeista, sillä ne eivät yksinkertaisesti mahtuneet kuvaan liian pitkän objektiivin takia. Muutama kuva kyllä tuli, joissa iso raketti on juuri räjähtämässä, kuten tuossa ensimmäisessä (valkoinen valopilkku). No, edes jotain..
 









 
Champin kanssa kaikki sujuu hyvin ja se on ollut nyt varsinkin sileäpuolella todella kiva ratsastaa. Uusi vuosi aloitettiin kouluvalmennuksen merkeissä ja Idan äiti otti muutaman videoklipin meidän tunnista, jotka latasin äskettäin YouTubeen. Ensi viikolla Champille tulee hieroja ja huomenna menen itsenäisesti kavaletteja aamuvarhaisella ennen aamupäivällä alkavaa työvuoroa, joten normaali arki rullaa omalla painollaan eteenpäin.
 
Tänään menin Jonnan kehotuksesta hieman rennomman päivän rankan koulutreenin vastapainoksi ja päädyinkin sitten selkään ilman satulaa. Ajattelin ensin ratsastavani hieman pellolla, mutta kun Champ veti laukassa muutaman kerran melkoiset pukit innostuttuaan, suuntasin kentälle. Kentällä hevoseni oli aivan järkyttynyt.. no, kaikesta. Esimerkiksi estetolpat olivat pelottavia, kuten myös järveltä kuuluva veden liplatus. Muutaman kierroksen ja "apua, pakoon"-spurtin jälkeen päätin maneesin olevan turvallisin ratkaisu ja taapersin sinne. Matkan varrella neljä hevosta leikkivät tarhoissaan omia laukka-pukki-hyppy-leikkejään ja Champ pysähtyi noin 200 metriä ennen tarhoja pää korkealla tuijottaen riehuvia hevosia. Sitten se nosti häntänsä pystyyn kuin joku arabi ja päästi kahdesti aivan järkyttävän kovan "prööt"-äänen sieraimistaan ja alkoi leijailemaan eteenpäin "passageravia". Istuin kyydissä sellainen "et oo tosissasi"-ilme naamallani.. Maneesissa hevonen olikin sitten aivan superkiva ja rento. Semmoinen juntti tänään!
 
 

26 kommenttia

  1. Upeita kuvia! Miten saa tuolleen,että kun painaa esim. Champin kuvaa tuolta oikeasta sivupalkista,se vie Champin sivulle? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. sen saa sieltä ulkoasun muokkauksesta, uusi gadget ja sitten lisää kuva -> ja linkki siihen! kiitti :)

      Poista
  2. Vähä hyvi sait onnistuu noi rakettikuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. nojaa otin lähemmäs 900 kuvaa ja niistä säästin joku 160 :D olis pitänyt olla jalusta ettei olis tarvinnut vapaalla kädellä kuvata..

      Poista
  3. Hyppäätkö ikinä champin kanssa esteitä ilman satulaa? :) jos hyppäät niin olis kiva nähä sitä vaikka videolla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. en hyppää kun ei siinä ole mitään oikeaa hyötyä. ilman jalustimia menen aika usein kavaletteja tai pieniä esteitä :)

      Poista
  4. oho onpa upeet ilotulitukset !

    mä muuten tykkään tästä uudesta ulkoasusta ihan hirveen paljon ! :--)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo oli kyllä mageet :) kiitos kuuluu susannalle - hän on ihan huippuuu!!

      Poista
  5. Tosi kiva postaus, nuo on juuri hienoja kuvia :3 Ja esim. noi raitoivaunujen piuhat ja katulamput tuo siihen kivaa tunnelmaa :3 Sullakin on muutenkin todella mahtava blogi, kirjoitat hyvin, on kivija kuvia, lisäksi olet kaunis, ja Champ niin söpö, että! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. totta muuten tuo tunnelman tuominen, en ajatellut yhtään siltä kannalta! voi kiitos ihanasta kommentista <3 :)

      Poista
  6. Menetkö Apassionataan?? :) Sun blogi on todella kiva, ja tykkään tästä ulkasta =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitti paljon! :) en mene, en itseasiassa edes muistanut koko esitystä! alkuvuodesta tulee olemaan niin paljon kaikkea kiirettä, että jostain on karsittava :)

      Poista
  7. Mukava kuulumispostaus ja kivathan noi rakettikuvat on. :)

    VastaaPoista
  8. Ihania kuvia! :) Minusta nämä kuvat onnistuivat todella hyvin ja samaa mieltä kuin tuo muutama kommenttia ylempi ano, piuhat ja katulamput toivat todella ihanaa tunnelmaa! Ja höpsö Champ! :) Ja muuten tämä banneri on täydellinen, se edellinen alkoi jo vähän tympiä, kun olit pitänyt sitä niin kauan, vaikka hieno sekin oli :) Hyvää vuotta 2014 sinulle ja porkkanan tuoksuista talvea Champille! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sori kun tuli noin monta kertaa tuo lauseen alku ''Ja'' :D Ylempi ano

      Poista
    2. Oi kiitos ihanasta kommentista :D ! Tosiaan oon tosi huono tekemään uusia ulkoasuja tiuhaan tahtiin, kun en saa ikinä kivaa inspiraatiota.. Pitäisi ryhdistäytyä! Hyvää vuotta 2014 myös sulle :)

      Poista
  9. ääh tää ulkoasu on niin häiritsevä kun tää on susannan tekemä (tekee niin samalla tyylillä kaikki ulkoasunsa), niin tuntuu kokoajan kun olisin sen blogissa, mutta oonkin sun! D:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. haha, onneksi susannan ulkoasut on katsomisen arvoisia ;D

      Poista
  10. tosi upeita kuvia!

    elamanikuvina.blogspot.fi

    VastaaPoista
  11. Tosi kivoja kuvia.Ja kiva ulkoasu.. :))

    VastaaPoista
  12. Kiva postaus :) Mulla oli sama ongelma raketti kuvien kanssa.

    VastaaPoista
  13. Kivan näköisiähän nuo rakettikuvat oli, varsinkin viimeinen punainen oli kiva :p

    http://pirinransu.blogspot.fi

    VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat