perjantai 5. joulukuuta 2014

Joulukalenterin 5. luukku - Jos olisin miljonääri

 
Raha ei tuo onnea, mutta olen kyllä ehdottomasti sitä mieltä, että se tekee elämästä helpompaa silloin, kun omaisuutta osaa käsitellä oikein. Jokainen meistä on varmasti joskus leikitellyt ajatuksella, mitä tekisi silloin, jos tilille napsahtaisi valtava lottovoitto. Tässä muutamia esimerkkejä, mitä haluaisin tehdä! Kaikkea ei nyt tullut mieleen ja tietysti osa näistä on ihan täysin utopistisia, mutta haaveilla saa aina..
 
MATKUSTAMINEN MAAILMAN YMPÄRI
 
Rakastan matkustamista ja jos mulla olisi loputtomasti rahaa, tekisin varmasti jonkinlaisen matkan maailman ympäri. En ehkä kävisi kiertämässä kaikkea kerralla, mutta esimerkiksi maailman seitsemän ihmettä ja muut "pakko nähdä elämäsi aikana"-paikat olisi mukava kiertää läpi.
 
Koska matkustamisen ilon suuri osa tulee hyvästä seurasta, ottaisin mukaan parhaita ystäviäni ja perheeni. Voisimme sitten yhdessä viettää maailmalla määrittelemättömän ajan ja palata takaisin kotiin sitten, kun siltä tuntuisi.
 
Voi, miten mä olen pieni! Tässä vuodelta 2011 otettu kuva Pariisista Riemukaarelta.
Ja tässä 2012 kesällä Hollannissa, kun oltiin kisoissa katsomassa Ninan startti.
PANOSTAMINEN HEVOSURHEILUUN
 
Moni haaveilee useasta hienosta kilpahevosesta, jotka voisi ylläpitää ollessaan miljonääri. Mun on pakko sanoa, että vaikka en kävisi töissä, en ehkä silti haluaisi kovin montaa hevosta itselleni. Hankkisin kaksi omaan tasooni sopivaa hevosta: toinen olisi niin kokenut, että voisin kilpailla sillä niin pitkälle kuin omat taitoni riittäisivät ja toinen mahdollisesti joku äärettömän hieno nuori kasvamaan rinnalle ja kilpailemaan nuorten hevosten luokkia. Champ täyttää tällä hetkellä tuon ensimmäisen kohdan, sillä se riittää omille taidoilleni vallan loistavasti varmasti koko loppuelämäkseni.
 
Mutta koska rahaa tietysti olisi, ostaisin jollekin maailman huipulle käyttöön miljoonahevosen ja kustantaisin hänen kilpailujaan. Kävisin tietysti aina maailmalla mukana isoissa kisoissa ja eläisin siten mukana siinä maailmassa. Omat hevoseni asuisivat huipputallilla ja kuljettaisin niitä jäätävän isossa hevosrekassa, jossa olisi kullatut hanat ja sohvat valkoista nahkaa. Sitten saapuisin sillä seurakisoihin ja hyppäisin 80cm.. Haha, tämä mielikuva on niin loistava :D
 
OPISKELEMINEN JA TYÖELÄMÄ
 
En suinkaan jäisi kotiin tuijottamaan seiniä, vaan jossakin vaiheessa haluaisin opiskella unelma-alaani eli viestintää yliopistossa. En pitäisi mitään kiirettä opintojen suorittamisen kanssa, mutta haluaisin suorittaa koulun mahdollisimman hyvillä arvosanoilla. Suomessahan yliopistoon pääsee vain pääsykokeiden kautta, mutta mikäli sitä kautta ei onnistaisi, maksaisin itseni sisään jonnekin arvostettuun yliopistoon ulkomailla. En kyllä edes tiedä, onko se mahdollista, mutta eiköhän muutamalla miljoonalla irtoaisi opiskelupaikka..
 
Haluaisin toimia koulutustani vastaavassa työssä, josta nauttisin ja jossa haluaisin aktiivisesti kehittää itseäni. Työn ohella mulla pitäisi olla aikaa harrastuksen lisäksi läheisille, eli en silloin tekisi sitä niinkään rahan vuoksi, vaan ylläpitääkseni osaamistani.
 
Muuttaisin ehkä jonnekin Keski-Eurooppaan, jossa olisi paremmat mahdollisuudet harrastaa ja kilpailla..
.. ja ratsastaa samalla paljon erilaisissa puitteissa. Tässä kunnossa haluaisin olla edelleen!
MUIDEN AUTTAMINEN
 
Rajaton rahantulo mahdollistaisi sen, että voisin tukea haluamillani summilla muiden ihmisten elämää: esimerkiksi lahjoittamalla rahaa hyväntekeväisyyteen. Valitsisin kohteet niin, että tietäisin todella kaikkien rahojen päättyvän suoraan lahjoituskohteelle ilman välikäsiä.
 
Varsinaisen hyväntekemisen lisäksi maksaisin kaikkien läheisteni velat pois ja ostaisin isälleni ison kaikilla herkuilla varustetun maatilan, josta hän joskus haaveili sekä äidille ja isäpuolelleni jonkun hulppean kodin loppuelämää varten. Läheisilleni antaisin jonkin summan käyttörahaa ja itselleni ostaisin pari sijoitusasuntoa jostain suurista kaupungeista, tietysti parhaimmilta paikoilta.
 
_________
 
Mutta koska yhä edelleen olen työssäkäyvä ja opiskeleva hevosenomistaja, tyydyn hankkimaan joululahjat läheisilleni omalla budjetillani ja olemaan kiitollinen siitä kaikesta, jota mulla nyt on. Loppuun vielä kevennykseksi Feissarimokien juttu. Mulla on ehkä vähän outo huumorintaju, mutta nauroin tuolle ihan hirveästi silloin, kun se ilmestyi!

8 kommenttia

 1. Haha huippu toi feissari! Ja teksti myös:)

  VastaaPoista
 2. Hahaa, ihan loistava :D !

  VastaaPoista
 3. Mitä tarkoitat tolla "Tässä kunnossa haluaisin olla edelleen!" ? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haluaisin olla yhtä hyvässä fyysisessä kunnossa :D

   Poista
 4. Jos haluat koristella suitset kivan jouluisiksi niin kannattaa kurkata http://anninajanora.blogspot.fi/2014/12/joulukalenteri-2014-luukku-6.html?m=1 :)

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat