perjantai 16. tammikuuta 2015

#484: W-Healing Wrap

Sain marras-joulukuun vaihteessa Veljekset Wahlstenilta testaukseen W-Healing Wrapit, joista kerroin silloin tässä postauksessa. Lupasin palata asian tiimoilta uudelleen sitten, kun olen kerennyt käyttämään tuotetta pidemmän aikaa ja näin ollen saanut siitä vähän laajemman käsityksen omakohtaisesti.
 
W-Healing Wrapit ovat siis tallisuojat, joiden kankaan keraaminen pintamateriaali ja toppaus heijastavat ihon omaa lämpöä takaisin ja aikaansaavat näin hoitavan vaikutuksen alueelle. Ne lisäävät verenkiertoa, vähentävät turvotusta ja nopeuttavat vammojen paranemista. Kuten aiemmin kirjoitin, kyseessä on ihan kuin tallipintelit, mutta helppokäyttöisempänä ja tehokkaampana versiona.
 
Tallilla, jossa Champ asuu, käyttää moni yksityishevonen vastaavanlaisia tuotteita: juuri tämän tyyppisiä tallisuojia, loimia, kinnersuojia, selänlämmittimiä.. Lista on pitkä! Käyttötapoja on myös yhtä monia kuin käyttäjiä. Osa pitää niitä käytössä jatkuvasti, osa kuuriluontoisesti ja osa esimerkiksi vain kovan rasituksen jälkeisinä päivinä. Käyttäjien kirjo on jos jonkinlaista - on vanhoja ja vaivaisia hevosia, mutta joukosta löytyy myös niitä, joille tuotteita käytetään ennaltaehkäisevänä hoitokeinona.
 


 
Tämä on myös se syy, miksi halusin ottaa W-Healing Wrapit käyttöön Champille. Sillä ei ole jalkavammoja (kopkop) ja näin ollen se ei tarvitse suoranaista hoitoa niihin. Sillä on luonnostaan kuivat jalat, eikä nestekertymiä ole juuri ollenkaan edes aamuisin yön seisomisen jälkeen. Jos jonnekin nestettä kertyy, ovat ne yleensä takajalat ja "turvotus" on sellaista, mitä ei silmämääräisesti ilman kokeilemista näe.
 
Aloitin tallisuojien käytön varovasti laittamalla ne muutaman kerran viikossa hevosen jalkoihin rasituksen jälkeen siksi aikaa, kun pyörin tallilla vielä itse. Vähitellen lisäsin käyttöastetta, mutta en ole vielä tähän päivään mennessä jättänyt niitä hevoselle koko yöksi jalkoihin. Yksi syy tähän on se, että Champ tuppaa repimään kylmäyssuojiaan ja myös näitä tallisuojia, enkä haluaisi rikkoa niitä näin varhaisessa vaiheessa. Toisaalta käyttöä vartenhan ne on tehty, joten enköhän siirry käyttämään tallisuojia joskus myös ihan yön yli.
 


 
Mun on siis vaikea sanoa itse näin lyhyellä käyttökokemuksella, millaista hyötyä W-Healing Wrapeista on juuri meille. Varmasti ne ennaltaehkäisevät jalkojen vammoja ja hoitavat sellaisia pieniä ruhjeita jaloissa, jotka eivät näy jalkojen turvotteluna, lämpeämisenä tai muulla ulkoisella oireilulla. Todella monet tallikaverini vannovat tämän tyyppisten tallisuojien nimeen, sillä ne oikeasti ovat auttaneet vammojen hoidossa merkittävästi. Silloin, kun tein tallia, huomasin eron itsekin niillä hevosilla, joilla tallisuojia käytettiin: niinä päivinä, jolloin suojat olivat olleet yön jaloissa, olivat jalat aamulla huomattavasti kuivemmat kuin niinä öinä, jolloin suojia ei oltu laitettu.
 
Sen osaan ainakin sanoa, että W-Healing Wrapit ovat todella helppohoitoiset. Olen harjannut ne jokaisen käyttökerran jälkeen puhtaaksi turpeesta ja tarvittaessa niitä voisi vaikka pestä koneessa. Tallipinteleiden kanssa on oltava tarkkana, ettei niitä kääri liian kireiksi ja aiheuta näin hevoselle jännevaurioita. W-Healing Wrappeja on, jos ei mahdotonta, niin ainakin huomattavasti hankalampaa laittaa liian kireälle, joten ne ovat myös vähän kokemattomammille hevosenomistajille turvallinen vaihtoehto.
 
Loppuun haluan hehkuttaa ihanaa joululahjaa, jonka sain Veljekset Wahlstenilta joulun alla! Wahlstenin edustaja oli katsonut blogistani, että olin ostanut Pariisista timanttivyön ratsastushousuihin ja kappas, postista tupsahti täysin samalla kuosilla varustettu rannekoru. Olin aivan myyty, ihana muistaminen :) Kyseinen koru on Horse Comfortin uutuus, joka maksaa 26€. Nyt mulla on blingbling-rannekoru kisakäyttöön - ja vielä vyön kanssa täsmäävällä ulkonäöllä. Tervetuloa kisakausi 2015!
 
Mitä piditte korusta? Onko teillä omia kokemuksia W-Healing -sarjan tuotteista?

20 kommenttia

 1. Toi koru on ihana! <3 mulla ei oo kokemuksia W-Healing tuotteista ku ei oo omaa heppaa eikä hoitohevosilla oo niitä!

  VastaaPoista
 2. Nuo kaikki Wahlstenin bob-tuotteet vaikuttaa niin laadukkaille! Haluisin ehdottomasti hevoselleni selänlämmittimen ja tollaset tallisuojat kun heppanen on herkkä selästään jumiutumaan ja sen jalat tuvottelee ajoittain, mutta kun noi on vaan aika kallis investointi :/ Ehkäpä silti joku päivä käyn hakemassa tollaset itellenikin (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käy ihmeessä ostamassa, jos vaan käyttöä on :)

   Poista
 3. Moikka! Kyseiset suojat vaikuttavat tosi toimivilta :) mietin vain, että onko ok jos laittaa suojat kylmäyksen jälkeen vai ilman kylmäystä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastaan Aadan puolesta :) Voi laittaa kylmäyksen jälkeen muttei kannata käyttää linimenttiä. Myös helteellä kannattaa jättää tällaiset lämpöä heijastavat (tämän lisäksi esim. BOT) käyttämättä.

   Poista
  2. Kuten toinen anonyymi sanoi :)

   Poista
 4. Ompa nätti koru! Omalla hevosella on BOT tuotteita mitä on ahkerasti käytelty (paitsi nyt). Ruunalla kertyy helposti nestettä jalkoihin ja selkä jumiutuu nopeasti ja ovat auttaneet hyvin. Tallisuojia vielä himoitsen patjojen tilalle, ehkäpä joku päivä raaskii ostaa.

  VastaaPoista
 5. Meillä on melkein päivittäisessä käytössä vastaavat tallisuojat BOTilta ja ei voi muuta kun kehua! Hoitavat tehtävänsä yönaikana kyllä ihan loistavasti! Toinen pari pitäisi hommata niin saisi joka jalkaan! Mukavaa alkanutta vuotta teille ja treeni-iloa! (:

  VastaaPoista
 6. Meilläkin haaveissa hankkia lähiaikoina BOTin tallisuojat reenin jälkeiseen palautumiseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa harkita näitä W-Healing sarjan tuotteita myös :)

   Poista
 7. votsit toi koru on kyllä ihan täydellinen! Mulla on tollanen otsapanta niin se vyö ja toi koru on kyllä ehkä ihan pakko hankkia vielä joku päivä :)

  VastaaPoista
 8. Onko se joulukuun noiden suojien arvonta jo suoritetu? Ja kuka sai ne jos on josuoritettu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On arvottu, palkinto lähetettiin voittajalle ja se on jo päätynyt perille. Voittajan etunimi on Merika :)

   Poista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat