torstai 13. lokakuuta 2016

#801: Matka kohti esteratsastuksen huippua

Lokakuinen tiistai tuo mukanaan uusia piirteitä, kun kaarran autoni Kirkkonummelaisen yksityistallin pihamaalle. Vastassa on oikea kilparatsastajan unelma: koulu- ja esteratsastukseen tarkoitetut kentät, maneesi ja suuri kävelytyskone. Kaikkialla on siistiä ja rauhallista. Ihastelen paikkoja hetken, ennen kuin katseeni kohtaa nuoren vaaleahiuksisen naisen kanssa. Vastaan lämpimään, mutta napakkaan kädenpuristukseen. 20-vuotias suomalainen esteratsastajalupaus Emma Tallberg on saapunut aamun luennoiltaan tallille tapaamistamme varten.

"Ajatus oli alusta asti se, että välivuoden jälkeen tulen Suomeen opiskelemaan", Emma toteaa hymyillen. Hymyyn sekoittuu pieni hiven haikeutta - onhan takana noin vuoden kestänyt treenaus- ja kilpailujakso Sveitsissä ammattilaisratsastaja Anna-Julia Kontion ja Martin Fuchsin kanssa. Nuori nainen päätyi Sveitsiin sattumien kautta, kun hän lähti heti ylioppilaskirjoitusten viimeisen koepäivän iltana Ranskaan kilpailemaan ja valmentautumaan hevostensa kanssa. Siellä Emma solmi kontakteja, jotka ohjasivat hänet Kotion ja Fuchsin luo.

Vaikka Sveitsiin lähteminen saattoi olla pieni onnenkantamoinen, ovat hevoset kuuluneet Tallbergin elämään aina pikkutytöstä asti. Oikeastaan jo ennen hänen syntymäänsä, sillä Emman äidinäiti Tuulikki Sohlberg ratsasti suomalaisen kouluratsastajalegenda Kyra Kyrklundin kanssa Soulin olympialaisten kouluratsastusjoukkueessa. Oman kotitallinsa Tallbergin perhe rakensi Kirkkonummelle Emman ollessa nelivuotias. Perheen lapsista kaikki siskokset ratsastavat ja kilpalevat, jokainen heistä on edustanut Suomea arvokisoissa. Tanskassa siraruskolmikko teki historiaa, kun he kaikki osallistuivat PM-kilpailuihin. Anna ja Julia Tallbergin lajiksi on valikoitunut kouluratsastus, Emma sen sijaan on keskittynyt esteratsastukseen. "Nuorempana kisasin molemmissa lajeissa, mutta pian esteratsastus vei mukanaan. Mä olen aina ollut luonteeltani enemmän esteratsastaja." Hän onkin kuulunut Suomen maajoukkueeseen aina 14-vuotiaasta asti, kilpailu-uran alkaessa 8-vuotiaana.

Vielä tiistaina Emma oli Suomessa kotitallillaan. Tänään torstaina nuori nainen kilpailee Oslossa kahden hevosensa kanssa. Tämä kuva otettiin tiistaina, muut postauksen kuvat ovat Tallbergin arkistoista :)Vuosi Sveitsissä muutti Emmaa ratsastajana paljon. "Suurin muutos tapahtui sielätyöskentelyssä ja pikkutarkkuudessa. Juuli (Anna-Julia Kontio) on äärettömän taitava valmentaja ja ratsastaja, ihan kuin robotti hevosen selässä. Hän ratsasti mun perässä ja neuvoi, mitä mun pitää tehdä. Arven oli ennen aika etupainoinen, mutta nyt se on itse menossa ja kantaa itsensä." Niin, Emmalla on tällä hetkellä kaksi kilpahevosta: 14-vuotias ykköshevosen paikkaa pitänyt Dolce Vita Crosby ja perheen oma kasvatti, 8-vuotias Arven. Molemmat hevoset hyppäävät Tallbergin kanssa kansainvälisiä luokkia jopa viiden tähden tasolla asti. "Vielä talvella kukaan ei olisi uskonut, että Arven pystyisi nousemaan sille tasolle näin nopeasti. Se on aina ollut varovainen ja sillä on hyvä tekniikka, mutta sen skouppi on ollut kysymysmerkki." Hauska yksityiskohta hevosen historiassa sijoittuu parin vuoden taakse, kun Emma kisasi Arvenilla nuorten hevosten luokkia Helsinki Horse Show'ssa. Katsomossa luokkaa seurasi Martin Fuchs, jolla on tapana ympyröidä mielenkiintoisia hevosia lähtölistasta. Fuchs oli ympyröinyt Arvenin nimen, ja kun Emma oli treenaamassa Sveitsissä, oli paperi yllättäen löytynyt tavaroiden joukosta. "Martin sanoi, että hänellä olikin ollut tunne, että hän oli nähnyt tämän hevosen hyppäävän aiemmin", Emma nauraa.

Tänä vuonna Helsinki Horse Show on Emmalle uusien koitoksien paikka. Ratsastajalle aukesi paikka maailmancup-luokkaan, joka hypätään 160cm korkeudella maailman huippujen kanssa. "Otan päivä kerrallaan ja katson, lähdenkö hyppäämään sitä." Vaikka Emma on noussut hurjaa vauhtia kohti maailman korkeimpia esteluokkia, on maailmancupin osakilpailu silti kova ponnistus. Toisaalta edes Emma itse ei olisi uskonut vielä vuosi sitten olevansa nyt tässä tilanteessa, kilpailemassa molemmilla hevosillaan samoissa luokissa maailman parhaimpien ratsastajien kanssa. Viime kevään menestys Münchenin 160cm-luokassa antoi kuitenkin valtavasti uskoa omaan tekemiseen. "Olen kriittinen ratsastaja ja yritän aina pohtia, mitä voisin tehdä paremmin. Kun ratsastin maaliin, mietin heti ensimmäisenä, mitä valmentajani olisi korjannut radassani, vaikka mulla olikin hyvä tunne." Radalta pois ravatessaan Emma kuitenkin näki, kun hänen äitinsä itki onnesta ja Fuchs juoksi vastaan kehuen suoritusta vuolaasti.
Juuri parhaillaan Norjassa kilpaillaan Oslo Horse Show'ssa, jossa Tallberg hyppää molemmilla hevosillaan kahden tähden luokkia. Se on matalampaa tasoa, mitä hevoset ovat nyt tehneet, mutta Emma haluaa saada niiden kanssa hyvän fiiliksen Helsingin kisoja varten. Kisoihin on valmistauduttu hyvissä ajoin, vaikka kilpailemisesta muodostui Sveitsissä tavallinen rutiini muun työnteon keskelle. "Työnantajani saattoi ilmoittaa perjantaina, että lähdet tällä hevosella huomenna kisoihin. Kilpaileminen ei enää jännittänyt, mutta toki isommat kisat ovat asia erikseen. Niitä varten tehdään tarkat suunnitelmat ja latautuminen on erilaista." Hevosten valmistelu kisoja varten ei eroa normaalista viikko-ohjelmasta juuri ollenkaan. "Hevoseni työskentelevät normaalisti ihan viimeisiin päiviin asti. Ne ovat nykyään paremmassa kunnossa kuin koskaan ennen, vaikka ne tekevät töitä enemmän kuin aiemmin. Haluan jatkaa samaa myös Suomessa."

Aivan, Helsinki Horse Show'n jälkeen Tallbergin hevoset muuttavat jälleen perheen kotitallille Kirkkonummelle. Emma opiskelee Helsingin yliopistossa ensimmäistä vuottaan, joten opintoihin on panostettava. "Tarkoituksenani on tehdä tämän vuoden puolella mahdollisimman paljon opintoja, jotta voin lähteä talvella takaisin ulkomaille treenaamaan. Keväällä opiskelen vähemmän." Huippu-urheilijalle ominainen määrätietoisuus näkyy Emmassa myös opintojen saralla. Kuluneen syksyn aikana hän on lentänyt Sveitsin ja Suomen väliä, sillä Arven ja Dolce Vita Crosby ovat asuneet edelleen Sveitsissä. Suomessa aika on kulunut luennoilla ja kotitallin asiakkaiden hevosia ratsastaen, Sveitsissä on jatkettu siitä, mihin on viimeksi jääty. "Ja jos mahdollista, hevoseni ovat olleet vain parempia tullessani takaisin. Sveitsissä niitä ratsastavat niin taitavat ratsastajat mun ollessa poissa."

Vaikka opiskelu on ollut Emman mielestä mukavaa, haluaa nuori nainen silti tähdätä jollain tavalla kohti maailman huippua esteratsastuksessa. Varsinkin kesän menestyminen kilparatsastuksessa lisäsi halua palata nopeasti takaisin Keski-Eurooppaan hevostöihin. Parasta Sveitsissä oli huomata oma edistyminen konkreettisella tasolla. Se ja kilpailut auttavat jaksamaan läpi rankkojen arkipäivien, jolloin päivät toistavat pitkälti samaa kaavaa ja ihminen on koetuksella niin henkisesti kuin fyysisestikin. "Äiti on aina sanonut, että kilpailuihin lähteminen on kuin juhliin lähtemistä. Kotona tehdään kaikki työ, siinä ei ole mitään glamouria. Kisoissa sä näet ihmisiä, se on sosiaalista ja kivaa. Samalla sä näet töiden tulokset." 

Paras muisto Horse Show'sta ei liity Emmalla omiin kilpailusuorituksiin. Hänelle on jäänyt mieleen vuoden 2014 Grand Prix -luokka, jossa Anna-Julia Kontio hyppäsi puhtaan suorituksen. Maalilinjan jälkeen ratsastaja vilkutteli hurraavalle yleisölle laukaten ympäri kisakenttää. Siinä hetkessä Emma ajatteli, että hän haluaisi kokea saman tunteen joskus itsekin. "Nyt kun mietin, en mä ikimaailmassa ajatellut silloin, että voisin osallistua samoihin luokkiin viiden tähden tasolla. Se on aika hurjaa, olen vähän itsekin miettinyt, että miten tässä näin kävi." Lausetta seuraa iloinen naurahdus. Ratsastajan silmistä paistaa onni. Tänä vuonna onnistumiseen maailman huipulla on mahdollisuus. Pidetään peukut pystyssä ja toivotaan, että Emman uurastus Horse Show'ssa menee parhaimmalla mahdollisella tavalla!

___________________

ARVONTA!

Postauksen loppuun pieni arvonta! Helsinki Horse Show ja minä halutaan tarjota teille mahdollisuus päästä seuraamaan lauantain 22.10.2016 kansainvälistä iltanäytöstä klo 18.30-23.30. Kirjoita tähän postaukseen kommentti, johon liität nimesi ja sähköpostiosoitteesi. Arvonnan voittaja saa kaksi kappaletta lippuja kyseiseen näytökseen - arvo lähes 140 euroa. Arvonta suoritetaan tiukan aikataulun takia jo huomenna klo 15, joten muistakaa jättää kommentti, jotta arpaonni ei mene sivu suun! :) 

379 kommenttia

 1. Vilma Laine

  lainevilma2@gmail.com

  VastaaPoista
 2. Saga Lavi

  sagasilvia10@gmail.com

  VastaaPoista
 3. Johanna järvi johku97@gmail.com

  VastaaPoista
 4. Heidi Korhonen
  heidi.Korhonen0@gmail.com

  VastaaPoista
 5. Vautsi, tosi hyvä kirjoitus! Susta tulisi loistava toimittaja :D

  VastaaPoista
 6. Jessica Hägerström
  jeccuhg@icloud.com

  VastaaPoista
 7. Veera Niutanen

  veera.niutanen@gmail.com

  VastaaPoista
 8. Jenni Lehtinen

  jennilehtinenpp@gmail.com

  VastaaPoista
 9. Tiia Mäkelä

  tiiamakela2001@gmail.com

  VastaaPoista
 10. Jenni Lehtinen

  jennilehtinenpp@gmail.com

  VastaaPoista
 11. Laura
  laura.tolonen12@gmail.com

  VastaaPoista
 12. Siru Heikkilä

  siru.heikkila@gmail.com

  VastaaPoista
 13. Jenna Pukero
  jenna.pukero@gmail.com

  VastaaPoista
 14. Jasmin Arvola

  hevoshopero31@gmail.com

  VastaaPoista
 15. Emmi Ruotsalainen
  emmiru@hotmail.com

  VastaaPoista
 16. Milla Kuisma

  milla-kuisma@hotmail.com

  VastaaPoista
 17. Sulla on kiva tapa kirjoittaa ja tällainen haastattelu postaus on mukavaa vaihtelua. :)
  Johanna Parikka, parikkajohanna@gmail.com

  VastaaPoista
 18. Laura Tolone
  laura.tolonen12@gmail.com

  VastaaPoista
 19. Pyry tynkkynen
  Pyry.tynkkynen@hotmail.com

  VastaaPoista
 20. Inka Pääkkönen
  inka.paakkonen@gmail.com

  VastaaPoista
 21. Jonna Ikonen

  jonna.ikonen@elisanet.fi

  VastaaPoista
 22. Linda Yli-Ketelä
  linda.yliketela@gmail.com

  VastaaPoista
 23. Emmi Peltoniemi
  emmi.peltoniemi@hotmail.com

  VastaaPoista
 24. Sanna Mäkelä
  sannaemakela at gmail.com

  VastaaPoista
 25. Helena Tikkanen

  helllu.tikka@gmail.com

  VastaaPoista
 26. Erika Keurulainen
  erika.keurulainen@live.com

  VastaaPoista
 27. Tykkään sun blogista :)

  Anni Kangasperko
  anni.kangasperko@gmail.com

  VastaaPoista
 28. Vivianne Homanen
  Vivianne.homanen@gmail.com

  VastaaPoista
 29. Vivianne Homanen
  Vivianne.homanen@gmail.com

  VastaaPoista
 30. Linda Lehesaho
  linda.lehesaho@gmail.com

  VastaaPoista
 31. Ihana kirjoitus :-)
  Camilla Rautiainen
  camilla.rautiainen@live.fi

  VastaaPoista
 32. Olipas mielenkiintoinen ja mukaansa tempaava postaus! :)

  VastaaPoista
 33. Oona Loimulahti
  oona.loimulahti@gmail.com

  VastaaPoista
 34. Eve
  eveliina_leino@hotmail.com

  VastaaPoista
 35. Olipas mielenkiintoinen ja hyvin kirjoitettu juttu! :)

  Emmi Lehtinen / emmi.lehtinen@ktf.fi

  VastaaPoista
 36. Julia Häkkinen
  hakkinenjulia@hotmail.com

  VastaaPoista
 37. Julia Häkkinen
  hakkinenjulia@hotmail.com

  VastaaPoista
 38. Maria Salomaa

  mariasalomaa@hotmail.com

  VastaaPoista
 39. Matilda Tuominen
  matildatuominen@gmail.com

  VastaaPoista
 40. Janina Vuorenmaa
  janina.vuorenmaa @kolumbus.fi

  VastaaPoista
 41. Matilda Tuominen
  matildatuominen@gmail.com

  VastaaPoista
 42. Maruna Korkeila
  marunaurelia@gmail.com

  VastaaPoista
 43. Johanna Lipponen

  johanna.lipponen@kolumbus.fi

  VastaaPoista
 44. Miia Koskinen
  Miiamkoskinen@gmail.com

  VastaaPoista
 45. Tsemppiä Emmalle HIHSiin! :)
  Roosa Malinen
  Roosa.m93@gmail.com

  VastaaPoista
 46. Tsemppiä Emmalle HIHSiin! :)
  Roosa Malinen
  Roosa.m93@gmail.com

  VastaaPoista
 47. Mimmi Tuominen
  maj_93@hotmail.com

  VastaaPoista
 48. Wilma Sorjonen
  wwilmas@hotmail.com

  VastaaPoista
 49. Eikö sulla ollut instassakin arvonta? Onko se ratkennut ja kuka sai liput? :)
  Miten suoritat arvonnan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä, ne liput oli eri päivälle vain :) Arvonta suoritettiin valitsemalla sokkona yksi kommenttien lähettäneistä, samalla tavalla toimii tämänkin arvonta. Arpaonni suosi nimikirjaimia E.P., mutta en viitsi paljastaa nimeä täällä, koska siihe en ole pyytänyt erikseen lupaa. Voittajalle on tiedotettu yksityisviestillä ja hän on tietoinen voitostaan :)

   Poista
 50. Henna Mäkinen
  hen_z_ku@hotmail.com

  VastaaPoista
 51. Henna Mäkinen
  hen_z_ku@hotmail.com

  VastaaPoista
 52. Matilda Makkonen
  hannamatildamakkonen@gmail.com

  VastaaPoista
 53. Vilma, paikkanitiedan@gmail.com

  VastaaPoista
 54. Rosa Kinnunen
  Kinnunennrosa@hotmail.com

  VastaaPoista
 55. Oona Otsamo

  oona.otsamo at luukku.com

  VastaaPoista
 56. Mia Jantunen
  mia.jantunen@yahoo.com
  Jokainen blogipostauksesi on piristys päivään, kiitos. ☺

  VastaaPoista
 57. Rita Lahti

  rita_lahti@hotmail.com

  VastaaPoista
 58. Aino Laukkanen
  aino.laukkanen@hotmail.com

  VastaaPoista
 59. Laura Parviainen lauraa.parviainen@gmail.com

  VastaaPoista
 60. Elina Pellosniemi
  elina.pellosniemi@gmail.com

  VastaaPoista
 61. Jenna Huotari
  jenna.huotari2@hotmail.com

  VastaaPoista
 62. Sandra Näkki
  tiiasandrasofia@gmail.com

  VastaaPoista
 63. Roosa-Maria Toivonen
  roosa.toivonen@windowslive.com

  VastaaPoista
 64. Pinja Komulainen
  pinja.komulainen(at)gmail.com

  VastaaPoista
 65. Anne-Mari Miettinen
  annemari.miettinen29@gmail.com

  VastaaPoista
 66. Anni Lampinen
  annilampinen@hotmail.com

  VastaaPoista
 67. Jenna Kosonen
  jenna03.kosonen@gmail.com

  VastaaPoista
 68. Linda Vauhkonen
  linda.eveliina@hotmail.com

  VastaaPoista
 69. Heli Haapaharju
  Heeli.h@gmail.com

  VastaaPoista
 70. Sanna Kallio
  sannakallio88@gmail.com

  VastaaPoista
 71. Sanni Laurikkala
  sansku.l@windowslive.com

  VastaaPoista
 72. Susanna Järäinen
  susanna-2@hotmail.com

  VastaaPoista
 73. Lilli Ronkanen

  lilli.ronkanen@hotmail.com

  VastaaPoista
 74. Pauliina Nikkilä
  Pauliina_94_hotmail.com

  VastaaPoista
 75. Sini Hämäläinen
  sinid@luukku.com

  VastaaPoista
 76. Mielenkiintoinen postaus:)
  Lidia Timlin
  Lidia.timlin@gmail.com

  VastaaPoista
 77. Jenni Kauhanen
  jjensy@hotmail.com

  VastaaPoista
 78. Freja Grönfors
  fgronfor@gmail.com

  VastaaPoista
 79. Inka Rautio
  rautioinkajulia@gmail.com

  VastaaPoista
 80. Minttu Ketola
  minttuketola@icloud.com

  VastaaPoista
 81. Tosi hyvä ja mielenkiintoinen kirjoitus, jos mahdollista, niin lisää tällaisia!!:)
  Iida Rosling
  iida.rolsing@gmail.com

  VastaaPoista
 82. Saija Seppälä
  saija.t.seppala@gmail.com

  VastaaPoista
 83. Nella Hakanen, nellanelkku96@hotmail.com

  VastaaPoista
 84. Jenny Wikström
  wikstrom.jenny@gmail.com

  VastaaPoista
 85. Eveliina Nykänen
  eveliinanyka@gmail.com

  VastaaPoista
 86. Iida Uimonen
  iida.annijanita@gmail.com

  VastaaPoista
 87. Eveliina Laukkanen
  ewe.l@luukku.com

  VastaaPoista
 88. Emma Ikonen
  emppu.iko15@gmail.com

  VastaaPoista
 89. Tiina Sonninen

  Tinkku.sonninen@gmail.com

  VastaaPoista
 90. Lotta Virtanen
  lotta.i.virtanen@icloud.com
  hieno postaus, tosi mielenkiintoinen!

  VastaaPoista
 91. Liisa Tiitola

  liisatiitola@gmail.com

  VastaaPoista
 92. Polina Nevaeva
  polina120708@gmail.com

  VastaaPoista
 93. Mimmi Tikka

  mimmi.savitaipale@gmail.com

  VastaaPoista
 94. Hyvä postaus! :)
  Kaisa Tauriainen
  kaisa.tau@gmail.com

  VastaaPoista
 95. Eve Koskela
  eve.koskela99@gmail.com

  VastaaPoista
 96. Vilma Lappalainen
  wilma.lappalainen@gmail.com

  VastaaPoista
 97. Ella Harjula
  ella.harjula@hotmail.fi

  VastaaPoista
 98. Riina Hyvärinen
  riina.elina02@gmail.com

  VastaaPoista
 99. Todella kivaa luettavaa, hieno ratsastaja ! :)

  Ida Ahlfors
  ida.ahlfors@windowslive.com

  VastaaPoista
 100. Laura Kanerva
  laura.kanerva1@gmail.com

  VastaaPoista
 101. Linnea Tikka

  tikka.linnea@live.fi

  VastaaPoista
 102. Anna Savolainen
  anna.t.savolainen@gmail.com

  VastaaPoista
 103. Iitu
  Virmavirta

  iitu.virmavirta@gmail.com

  VastaaPoista
 104. Iitu
  Virmavirta

  iitu.virmavirta@gmail.com

  VastaaPoista
 105. Enni Lahtinen
  enni.lahtinen@elisanet.fi

  VastaaPoista
 106. Viivi Koskinen

  Viivieveliina.koskinen@gmail.com

  VastaaPoista
 107. Oispa huippua päästä katsomaan:)


  Tiina Jokiniemi, t.jokiniemi@gmail.com

  VastaaPoista
 108. Peppiina Holm

  peppiina.holm@gmail.com

  VastaaPoista
 109. Jutta heikkinen
  juttahe@student.uef.fi

  VastaaPoista
 110. Sini Gröhn

  sinimgrohn@gmail.com

  VastaaPoista
 111. Reeta Lappi
  reetafmalik@gmail.com

  VastaaPoista
 112. Taiga Järvenpää
  ravisiskokset@gmail.com

  VastaaPoista
 113. Taiga Järvenpää
  ravisiskokset@gmail.com

  VastaaPoista
 114. Vilma Laakso

  vilmalaakso@hotmail.com

  VastaaPoista
 115. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 116. Ansku N.

  kauraturvankanssa@gmail.com

  VastaaPoista
 117. Emilia Fors
  Emilia.fors15@gmail.com

  VastaaPoista
 118. Laura Marjeta

  laura.marjeta@hotmail.com

  VastaaPoista
 119. Elviira Sarakoski
  elviira.s@gmail.com

  VastaaPoista
 120. Erika Kähönen
  erika.kahonen@gmail.com

  VastaaPoista
 121. Lotta Honkanen
  lotta.honkanen@outlook.com

  VastaaPoista
 122. Pinja Nummela
  kht.speedlimit02@gmail.com

  VastaaPoista
 123. Ella Linden
  ellalinden13@gmail.com

  VastaaPoista
 124. Erittäin mielenkiintoinen, ja hyvin kirjoitettu teksti! Mistä sait idean tähän postaukseen/siihen että lähdit Emmaa haastattelemaan? :)

  Julia Vastamaa
  julia.vastamaa@hotmail.com

  VastaaPoista
 125. Emma Poutiainen
  poutiainen.emma@gmail.com

  VastaaPoista
 126. Pakko sanoa että tosi upeesti kirjoitettu! Yleensä en jaksa tälläsiä lukea mut oli niin hyvin kirjoitettu että oli pakko lukea loppuun aati!:)

  VastaaPoista
 127. Heidi Kaarttinen
  heidi.kaarttinen@hotmail.com

  VastaaPoista
 128. Nuppu Takala
  nuppu.takala@icloud.com

  VastaaPoista
 129. Caroline Elgert, crille.e@hotmail.com :)

  VastaaPoista
 130. Riikka Ilmonius

  riikka56@gmail.com

  VastaaPoista
 131. Aino-Riikka Keskitalo
  aino-riikka.keskitalo@edu.pyhajoki.fi

  VastaaPoista
 132. Veera Mäkelä
  makela.veera@gmail.com

  VastaaPoista
 133. Ilona Valtanen
  ilona-valtanen@hotmail.com

  VastaaPoista
 134. Suvi Airikka
  suvi.koskela85@gmail.com

  VastaaPoista
 135. Tinja Mukala
  tinja.mukala@luukku.com

  VastaaPoista
 136. Sinna Pettinen
  sinnapettinen@gmail.com

  VastaaPoista
 137. Annina Mäkinen
  Annina.makinen@hotmail.fi

  VastaaPoista
 138. Nyt tulee seurattua Emman suoritusta ihan eri silmin, kiitos tästä jutusta!

  Hekku
  huesofblackblog@gmail.com

  VastaaPoista
 139. Saaga Kangas
  saaga.kangas@hotmail.com

  VastaaPoista
 140. Saaga Kangas
  saaga.kangas@hotmail.com

  VastaaPoista
 141. Janni Holmström
  japiholm@gmail.com

  VastaaPoista
 142. Helena Heino
  heinohelena98@gmail.com

  VastaaPoista
 143. Niina Paldanius

  niinapaldanius03@gmail.com

  VastaaPoista
 144. Jaana
  berrylaku@gmail.com
  ������

  VastaaPoista
 145. Onpa tuo postauksen eka kuva kaunis. Jossain on vielä selvästi ruskaa jäljellä. Täältä ovat tuulet jo pyyhkineet suuren osan lehdistä pois...

  Noora
  javellalle[at]gmail.com

  VastaaPoista
 146. Merja Vasajoki
  merjavasajoki@gmail.com

  VastaaPoista
 147. Lotta Eskelinen
  Lotsipotsi@gmail.com
  Upee kirjotus btw��

  VastaaPoista
 148. Lotta Eskelinen
  Lotsipotsi@gmail.com
  Upee kirjotus btw��

  VastaaPoista
 149. Sanni Mikkonen
  santsu.mikkonen@gmail.com

  VastaaPoista
 150. Oli tosi kiva postaus tykkäsin

  VastaaPoista
 151. Kiva haastattelu!
  Anu Anttiroiko
  anu.anttiroiko@gmail.com

  VastaaPoista
 152. Essi Järvenpää
  esterixx@hotmail.com

  VastaaPoista
 153. Senni Tanttari senni.tanttari@gmail.com

  VastaaPoista
 154. Pinja Rämä
  pinjaa00@luukku.com

  VastaaPoista
 155. Marja Ahokangas
  marja.ahokangas@elisanet.fi

  VastaaPoista
 156. Ihan unohtus kokonaan, että kuka kirjottaa; tän haastattelun olis voinut ihan hyvin lukea vaikka Hippoksesta!

  Senni Haapaniemi
  s.blogijutut@gmail.com

  VastaaPoista
 157. Anna Kokkola annakokkola@live.com

  VastaaPoista
 158. Eeva Turtiainen
  eeva_turtiainen@hotmail.com

  VastaaPoista
 159. Jari Kalliomäki
  jaaksu@suomi24.fi

  VastaaPoista
 160. Laura Pohjola
  pohjola.laura@gmail.com

  VastaaPoista
 161. Janika Jokisalo
  janika.jokisalo@gmail.com

  VastaaPoista
 162. Soile Iisakkala
  soile.iisakkala@kolumbus.fi

  VastaaPoista
 163. Laura keistinen ;)
  Laurakeistinen@gmail.com

  Ps. Emma on ihana, pidän niin peukkui hälle ��

  VastaaPoista
 164. Eerika Markkanen

  markkanen.pia@gmail.com

  VastaaPoista
 165. Riikka Kaijansinkko
  riikka.k_95@luukku.com

  VastaaPoista
 166. Sofia Kerstinen

  soffe.kerstinen@gmail.com

  VastaaPoista
 167. Marle Hämäläinen
  hamalainenmarle@gmail.com

  VastaaPoista
 168. Vautsi, kiva postaus!

  Lotta Hekkala
  lotta.hekkala@gmail.com

  VastaaPoista
 169. Viivi Reinikainen

  viivi.reinikainen1@gmail.com

  VastaaPoista
 170. Julia Tossava
  julia.tossava@gmail.com

  VastaaPoista
 171. Alisa Suppola
  alisa.suppola@hotmail.com

  VastaaPoista
 172. Janina A
  airikainen.janina@gmail.com

  VastaaPoista
 173. Onnea matkaan!

  Roosa Eskonsalo
  roosa.eskonsalo@gmail.com

  VastaaPoista
 174. Joanna Fagerström
  Jofa.2000@gmail.com

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat