maanantai 5. kesäkuuta 2017

#883: Huomenna se tulee!

Uusi viikko on taas pyörähtänyt käyntiin, mutta tällä kertaa hieman erilaisella twistillä. Viime viikolla sain varmistuksen siitä, että Marocco saapuu Suomeen tällä viikolla, joten tämä maanantai on mennyt valmistautuessa henkisesti huomiseen koitokseen. Niin, huomenna tiistaina tuo kimo ystäväni saapuu Suomeen ja asettuu taloksi tutulle kotitallilleni, jossa mulla on ollut tallipaikka varattuna siitä päivästä saakka, kun talutin Champin hevosrekkaan kohti Saksaa tammikuun yhdeksäs päivä. 

Huomenna suuntaan kulkuni tallille heti aamusta, sillä menen hyvissä ajoin odottelemaan uuden hevosystäväni saapumista. Olen suunnitellut puunaavani karsinan oikein edustuskuntoon ja käväiseväni porukoideni luona katsomassa, mitä kaikkia loimia olen säilönyt sinne talvea ajatellen. Marocco on perillä tallilla noin kymmenen tienoilla aamupäivällä, jonka jälkeen hengailen tallilla hetken ja kaasuttelen kiireen vilkkaa töihin. Sain vaihdettua vuoroni niin, että aloitan työt vasta iltapäivällä, mutta se tarkoittaa toki myös myöhempää lopetusajankohtaa. Sehän ei menoa haittaa, sillä joskus illalla puoli kymmenen aikoihin olen sitten takaisin tallilla, tällä kertaa tsekkaamassa hevosen vointia uudelleen. Tiistaina Marocco pääsee tarhaamaan ja kävelemään pitkän matkan jäljiltä, keskiviikkona varmastikin juoksutan sen töiden jälkeen.
Onnekseni tiistaille ja keskiviikolle on luvattu lämmintä ja aurinkoista säätä, sillä Champ ehti tuhota hienosti kaikki järkevät kesäloimeni. En viitsinyt ostaa uusia loimia etukäteen, sillä en osaa yhtään sanoa, minkä kokoiset loimet tälle uudelle nelijalkaiselle istuvatkaan. Mulla löytyy kyllä lähemmäs 20 erilaista loimea, mutta niiden funktio tätä tilannetta ajatellen on melko yhdentekevä: on paksua ja ohutta talvitoppista ulos ja talliin kaulakappaleella ja ilman.. On edustusloimea kisoihin ja ties mitä fleeceloimia. Mutta niin, sellaista kesäsateeseen olevaa vuoretonta sadeloimea ei oikeastaan ole. Mietin tuossa, että Champ ehti tuhota yhteensä varmaan kymmenisen loimea, jonka lisäksi lähetin sen mukana Saksaan kolme. 

Voitte kuvitella, että sunnuntai menikin pitkälti järjestellessä tavaroita tiistaita ajatellen. Tammikuussa tein inventaariota reippaalla kädellä heti samana päivänä, kun Champ lähti matkaan. Muistan sen päivän kuin eilisen. Champin lähdön jälkeen menin istumaan taukotupaan ja itkin silmät päästäni sen puolitoista tuntia, ennen kuin kaverini Katja saapui paikalle auttamaan mua tavaroiden kanssa. Siinä me sitten yhdessä itkettiin vielä hetken aikaa, lopulta koko homma rupesi enemmänkin naurattamaan ja lähdimme hommiin. Olihan se haikeaa pakata jokainen Champiin liittyvä tavara muuttolaatikoihin tai jätesäkkeihin, mutta toisaalta se oli järkevä teko siinä vaiheessa. Koska olin heittänyt pois varmaan kolmasosan kaikista lääkintäjutuistani ja rehuistani, ei jäljelle jäänyt enää mitään vanhaa. Sunnuntaina pääsinkin aloittamaan ihan puhtaalta pöydältä ja valitsemaan kaikille tavaroilleni uudet paikat kaapeistani.

Aloitin tuon tavaroiden purkuoperaation vierailemalla hevostarvikeliikkeessä, jossa seison hyllyjen välissä pitkän tovin tietämättä, mitä pitäisi ostaa. Viiteen kuukauteen en ollut hankkinut mitään hevoselle tulevaa, joten suurta tuskaa aiheutti ihan pelkkä sopivan riimun valitseminen. Lopulta en kelpuuttanut yhtäkään nailonriimua, vaan valitsin tummanruskean nahkariimun. Narun, jotain ruokaa ja erilaisia harjoja. Tajusin, että ennen hevosen näkemistä on vaikea lähteä ostamaan mitään puuttuvaa. Enkä mä loppujen lopuksi tarvitse mitään varsinaista uutta, lähinnähän sitä nuo loimet, suitset ja satula tulisi hankkia.

Sunnuntain operaatio venähti lopulta luvattoman pitkäksi. Tykkään tehdä asiat huolella, joten putsasin kamojani ja pesin esimerkiksi kaapit sisältä ennen tavaroiden järjestelemistä. Kirjoittelin purkkeihin ja rehulaareihin uuden hevosen nimen ja pohdin tavaroiden järjestystä vielä kertaalleen. Vasta kahdeksan maissa istuin ensimmäisen ratsastettavan selkään, joten voitte kuvitella, että ilta venyi pitkälle alkuyöhön. Se ei tietysti haitannut, hevosetkin olivat todella kivoja ratsastaa.


Viime viikolla tapahtui kaikkea muutakin kuin tätä uuden hevosen tulon fiilistelyä. Oikeastaan olen tajunnut koko asian vasta ihan tässä tänään, sillä noiden tavaroiden paikalleen laittaminen toi muhun sellaista innostusta tulevasta. Tähän asti olen lähinnä ihmetellyt sitä, miksi kaikki muut tuntuvat olevan niin paljon innostuneempia uudesta hevosestani kuin minä itse. No, elämä on pitänyt kiireisenä, sillä valmennuksissa on käyty niin este- kuin kouluratsastuksenkin parissa ja ehdinpä hyppäämään kisat torstaina lähitallilla. Eikä missä tahansa puitteissa, sillä Stall Solbackassa järjestettiin avajaiskilpailut - tuo paikkahan on muutunut ihan tyystin toiseksi. Muistan, kun aloitin ratsastuksen siellä noin 13 vuotta sitten. Siitä on tultu paljon eteenpäin ja tästä kuuluu pitkälti uusia omistajia kiittäminen. Järjestelyt olivat paremmat kuin monissa kansallisissa kisoissa: radat rakensi yksi Suomen parhaista ratamestareista, kuuluttajan toimi esimerkiksi Finnderbyä tulevana viikonloppuna kuuluttava mies, estekalusto oli FEI:n hyväksymä moderni ja täysin uusi, pohja oli sama kuin Rion olympialaisissa sekä verryttelyssä, että radalla.. Ja paikalla oli vielä kuvaamassa livelähetys, joka kuvaa esimerkiksi kaikki GP-sarjan osakilpailut.

Hämpsi oli ollut koko päivän laitumella ja siitä kyllä huomasi, että laidunelämä on tehnyt tehtävänsä. Tammaa sai todella jopa ratsastaa, minkä valmentajani totesi olevan välillä ihan positiivinen asia. Ensimmäisestä luokastamme nappasimme toisen sijan puhtaalla suorituksella, mikä oli tietysti kiva asia. Pääsin ratsastamaan ihan mukavan toisen vaiheen eli kääntämään ja toisaalta laukkaamaan myös eteen. Toisessa luokassamme oli pientä härdelliä ennen radalle menoa ja jouduin muuttamaan lähtöpaikkaani siten, että verryttelyn ja radan välissä oli turhan paljon pelkkää seisoskelua. Mulle tarjottiin mahdollisuutta ottaa vielä yksi verryttelyhyppy, mutta kieltäydyin. En tiedä, olisiko se ollut fiksua vai ei, mutta alkuradasta Hämpsi oli vähän huonommin pohkeen edessä ja tuloksena tästä kaksi puomia. Ne oli ihan turhia puomeja, toisessa tamma ei vaan nostanut koipiaan ja toinen tuli sarjan b-osalta, minne tuli vähän laaka hyppy muuten hyvästä paikasta. No, sattuuhan näitä.

Löysin yhden tutun kuvaajan sivuilta otoksia meistä kisoista, mutta harmikseni en niitä ehtinyt vielä käydä sen kummemmin läpi ja siksi niitä ei tähän postaukseen mukaan tule. Myöhempiin sitten! Sen sijaan tässä postauksessa olevat kuvat ovat viime viikon valmennuksesta Vilhon kanssa, kun olimme hyppäämässä esteitä tuttuun tapaan. Jotta postaus ei venyisi ihan kamalan pitkäksi, tiivistän kaiken olellisen yhteen lauseeseen: kääntäminen voi olla joskus tuskaisen hankalaa. Ei sillä, ettenkö olisi yrittänyt kääntää, mutta käänsin milloin liian aikaisin ja milloin liian myöhään esteelle, joka oli keskihalkaisijalla. Lopulta valmentaja meni seisomaan merkkipaaluksi kaarteeseen ja homma rupesi toimimaan samantien. Niin, toki se ulkolapa olisi hyvä saada suoraksi hevoseltakin, mutta ei sitä vinoudesta voi kaikkea hevosen niskoille laittaa. Tästä ehkä lisää myöhemmin!

Nyt menen nukkumaan, tärkeä päivä huomenna. Kuvaan kymmenistä pyynnöistä johtuen huomisesta MyDayn, joten pääsette seuraamaan uuden hevosen saapumista loppuviikosta myös videoiden parista. Siihen asti kannattaa seurata mun muita sosiaalisen median kanavia (snapchat ja instagram), sillä siellä on varmasti yhtä jos toista materiaalia tulevien päivien aikana uudesta hevosesta.

22 kommenttia

 1. Kiva postaus! Mukavaa saada Myday, sitä on toivottukin :) Onnee viä uudesta kaviokkaasta, eilisestä instakuvan katoin, niin on se kyl kommee, oot kyl hianon hevosen hommannu! Toivottavasti teil natsaa hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :) ihana kuulla, että videota odotellaan sielläkin!

   Poista
 2. Jatkatko vielä muiden hevosten ratsastusta, kun omasi saapuu Suomeen?

  VastaaPoista
 3. Tosi hyviä postauksia tämä sekä edellinen postaus! Oli kyllä tosi mielenkiintoista ja helppoa luettavaa. + Kuvat olivat oikein hienoja ja hyviä molemmissa postauksissa ja erityisesti tässä!

  Mutta siis paljon onnea uudesta hevosystävästä ja tsemmpiä sekä menestystä tulevaan! Oot kyllä hankkinut hienon hevosen, ainakin kuvista päätellen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Toivotaan, että se olisi hieno myös ihan livenä ;)

   Poista
 4. Mikä uuden hevosen kutsumanimeksi tuli, ja paljon onnea uudesta kavioliidosta��

  VastaaPoista
 5. Vitsi oon itekin ihan jännityksissä siitä millanen päivä sulle tänään tulee, upean hepan olet kyllä löytänyt! :)

  VastaaPoista
 6. Miten yleensä laitat hiuksesi kypärän alle? Mahtuuko ne sinne hyvin, vai otitko numeroa isomman kypärän?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on tosi paksut, mutta tällä hetkellä lyhyet hiukset. Mahtuvat siis oikein hyvin! Tuo koko on sama kuin muissakin samanmerkkisissä kypärissäni, mutta tuntuu paljon isommalta. Vastaa siis varmaan koon isompaa :) jos en laita hiuksia alle, on varmasti liian iso mulle! Teen niin, että laitan hiukset tiukalle ponnarille tosi alas ja sitten vaan käännän sen pään päätä vasten, laitan ensin kypärän takaosan paikalleen ja sitten vedän kokonaan päähän :)

   Poista
 7. En ymmärrä miksi mahanpohjassani on perhosia vaikken edes tunne sua, jännittää sun uusi hevonen, se vaikutti oikein ihanalta mitä insta/snäpistä näin! Kauan lukenut blogia niin on ihan lukijanakin hauskaa päästä aloittamaan "uusi luku" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi miten Ihana tällaista on lukea, kiitos ♡ uusi luku tämä todellakin on!

   Poista
 8. Täällä odotellaan jännityksellä hepan saapumispäivästä MyDayta! Onnea uudesta hevosystävästä! <3

  VastaaPoista
 9. Ihan huippua että olet löytänyt uuden hevosen, onnea teille! :) Tosi kiva kans jos on tulossa my day, koska sun videot on parhaita :D Tämä oli hyvä postaus ja hienoja estekuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tänä viikonloppuna tulee useampi video, sua siis hemmotellaan ;)

   Poista
 10. Ihana postaus! Onnea uudelle kavioystävälle❤

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat