perjantai 26. lokakuuta 2018

#1023: Aika lentää siivillä

Tiedättehän sanonnan siitä, miten aika kuluu kuin siivillä? Katsot kelloa joskus kahdentoista aikaan päivällä, ja seuraavan kerran tiedostat vasta illalla yhdeksän jälkeen, että tässähän on kulunut koko päivä aivan huomaamatta. Näitä päiviä tulee vastaan silloin tällöin, ja sijainniltaan ne keskittyvät useimmiten juuri talliolosuhteisiin. Ja tänään tällaisesta päivästä pääsi tosiaan nauttimaan - Stable Novassa järjestettiin nimittäin ensimmäiset kansalliset kisat, ja saavuin paikalle jo päivällä jatkamaan töitä kansliasta käsin.

Hevosenomistajan näkökulmasta on erittäin hienoa, että työnantaja tarjoaa mahdollisuuden etätyöskentelyyn ja joustaviin työaikoihin. Vaikka vietän toimistolla normaalisti sen tavallisen "kahdeksasta neljään" -välin, voin hyvin saapua paikalle myös myöhemmin tai lähteä aiemmin. Toisaalta tämä voi kääntyä toki myös työntekijää vastaan esimerkiksi sillä, ettei työnteosta osaa irrottautua viikonloppuisin tai arki-iltoina, sillä homma ei varmasti koskaan lopu työnkuvasta riippumatta. Itselleni tuo joustavuus kuitenkin sopii paremmin kuin erinomaisesti, sillä esimerkiksi eilen torstaina pidin tallivapaan ja istuin toimistolla seitsemään asti vastailemassa sähköposteihin ja edistämässä erinäisiä projekteja. Työpäivä venyi siis kovin pitkäksi, mutta tallivapaapäiväksi en keksinyt kovinkaan paljon muuta hommaa siivousten ja muiden pakollisten hommien tapahduttua jo aiemmin samalla viikolla. Näin ollen päätin lopulta lähteä ostamaan uimapuvun ja suuntasin kulkuni uimahalliin ensimmäistä kertaa kymmeneen vuoteen. Vitsit, miten kivaa tuo uiminen olikaan! Uin ripeästi kilometrin, jonka jälkeen venyttelin lämpimässä altaassa. Sovimme jo äitini kanssa, että alamme käymään kerran viikossa uimassa yhdessä yhden salitreenin sijaan. Huippua!


Kuvituskuvia! Näiden c. Vilma Töyräs

Mutta takaisin asiaan. Eilisen pidemmän työpäivän siivittämänä lähdin toimistolta tänään jo puoli kahdentoista aikaan ajellen Hyvinkäälle Stable Novaan kisajärjestelyissä auttaakseni. Tein samalla töitä kansliassa istuen, mutta tämän lisäksi toimin sihteerinä nuorten hevosten luokissa suoritusarvostelujen ajan. Oli kyllä mielenkiintoista kuunnella vierestä ammattilaisten näkemyksiä siitä, miten nuoret hevoset suorittavat kullakin korkeudella hyppykykynsä ja ratsastettavuutensa osalta. Harvemmin sitä tulee nimittäin itse ajateltua noita sen kummemmin! Tällaisia nuorten hevosten suoritusarvosteluluokkia tulee ilmeisesti olemaan jatkossa yhtä lailla, sillä tälläkin kertaa niissä oli kivasti osallistujia. 

Kahden nuorten hevosten luokan välissä ehdin paneutumaan myös Macoon hieman enemmän. Ruuna oli viettänyt kaksi kävelypäivää, joten nyt luvassa oli kevyttä ratsastelua kisavilinän keskellä. Kävelimme aluksi maastossa ihmettelemässä hevos- ja ajoneuvopaljoutta, jonka jälkeen päädyimme kentälle ravaamaan ja laukkaamaan rennosti ja sen enempää mitään vaatimatta. Yllättävää ehkä, mutta Maco tuntui aika kivalta pitkästä treenitauostaan huolimatta. Saan tosiaan ratsastaa sillä jo normaalisti hyppyjä lukuunottamatta, mutta en aio kiirehtiä kovin nopeasti ihan kunnon treenin pariin. Ensi viikolla meillä on vielä kengitys, jossa koitamme muokata kavion asentoa vielä aavistuksen verran optimaalisemmaksi Macon kavion rakenteeseen nähden. Vaikka olin aiemmin todella pessimistinen ruunan kuntoutuksen suhteen (ja nimenomaisesti ajatellen tammikuun reissua - varmasti ajan kanssa Maco kyllä palaa kisakentille), on mulla nyt ihan erilainen asenne. En halua odottaa liikoja, mutta olen varovaisen toiveikas. Selitän näitä paremmin myöhemmässä postauksessa, jossa julkaisen samalla videon tuolta viime viikon klinikkareissulta.Ratsastuksen jälkeen jatkoin heti perään sihteerin pestissä nuorten hevosten luokkien parissa ja tein muutamia työjuttuja kansliassa. On muuten hauskaa, miten erilainen fiilis tallilla on näin kisojen aikaan, kun porukkaa lappaa ovista sisään jatkuvasti. Normaalisti täällä on todella rauhallista, ja saankin usein ratsastaa ihan yksikseni iltaisin. Kivaa vaihtelua, ja etenkin tuttujen näkeminen on aina mukavaa.

Ennen kisojen loppumista kävimme vielä Macon kanssa vajaan puolen tunnin iltakävelyllä kävelemässä tallialuetta ja lähimaastoja ympäriinsä. Ruuna tuntui ottavan kierroksia ympärillä tapahtuvasta vilinästä ja esitti välillä showravia häntä tötteröllä pöristen. Onneksi se kuitenkin pysyy hyvin hallinnassa, vaikka onkin välillä tohelo. Kiva vaan, että Macolla on energiaa ja halua liikkua itsenäisesti. Se kertoo osaltaan siitä, etteivät kaviot enää tässä vaiheessa vaivaa niin akuutisti kuin vielä elokuussa. Ehkä se aika tekee kuin tekeekin tehtävänsä lääkinnän ja oikeanlaisen kengityksen ohella!

Tänään vuorossa on vielä radanrakennus huomista varten. Kisat jatkuvat tosiaan ihan sinne sunnuntaihin asti, joten huomenna mun on päätettävä, tulenko ratsastamaan aamulla ennen yhdeksää vai teenkö saman setin kisojen aikaan ennen kuin lähden hyppäämään Pennolla päiväseltään. Onneksemme kisat loppuvat kuitenkin jo viideltä, sillä illalla mulla on suunnitelmissa jotakin muuta kuin hevosaiheista ohjelmaa. Sunnuntaina jatketaankin sitten ykköstason kisojen merkeissä. Sinne olisin voinut hyvin mennä koittamaan onnea Pennon kanssa, mutta valitettavasti meidän kyyditykset eivät tällä kertaa natsanneet. Toiste sitten, eihän tässä kiire ole :)

Ihanaa viikonloppua jokaiselle teistä!

13 kommenttia

 1. Toi siluettikuva on jotenkin tosi ihana ��

  VastaaPoista
 2. Toivottavasti Macon kuntoutus sujuu hyvin :) Oot oikeassa, uiminen on ihanaa!!

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä Macon kanssa! Uiminen on kyllä parasta ja se virkistää mukavasti. :)

  VastaaPoista
 4. Onko sulla syömishäiriö?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, ei onneksi ole koskaan ollut, eikä varmasti tule koskaan olemaan, jos se on vaan omasta pääkopasta kiinni. Rakastan ruokaa liiaksi :D Ei siis huolta!

   Mun lähipiirissä on ollut kaksi vakavaa syömishäiriötapausta, joten näitä läheltä seuranneena on tullut todettua, että vastaavan haluaa itse välttää kaikella mahdollisella tavalla. Ihminenhän harvoin tälle itse mitään mahtaa, ja onneksi näillä henkilöillä on ollut tukiverkosto rinnallaan asian kanssa. Syömishäiriö on tosi ikävä sairaus, joka on nykypäivänä harmittavan yleinen ja johtaa pahimmillaan myös psyykkisiin oireisiin, joka voi vahingoittaa ihmistä vielä pahemmin. Tämän havainnon tein itse tätä taistelua vierestä seuranneena ja asiassa tukena toimiessani, en toki ole mikään alan ammattilainen. Haluan vaan antaa isot tsempit kaikille niille, jotka asian parissa kamppailevat! <3

   Poista
 5. Tsemppiä Macon kanssa!

  Me saatiin juuri eilen eläinlääkäriltä lupa palata hiljalleen normaaliin treeniin, mutta haluan itsekin ottaa varmuuden vuoksi rauhallisemmin kun eläinlääkäri kehotti. Parempi ottaa varovaisesti, kun liian nopeasti/hätiköiden, ei tässä oo mihkään kiire! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hyvä se on just ottaa vähän varman päälle enemmän kuin kiirehtiä. Mikäs tässä valmiissa maailmassa hätäilemään :) kamalasti tsemppiä myös teille - hyvä siitä tulee <3

   Poista
 6. Kaksi viikkoa viimeisestä postauksesta, ei mitään uutisia Macon viimeisestä klinikkareissusta eikä sen tämän hetken voinnista; olisi kiva saada päivityksiä.. Vai enkö vaan löydä oikeaan paikkaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on valitettavasti ollut tosi kiireistä: tenttejä ja 11-13h työpäiviä, tallillekaan ei ole ehtinyt kuin neljänä päivänä viikossa. Macolla on kaikki tosi hyvin, otettiin eilen eka ristikko ja meillä oli tosi hauskaa! :) Kuulumisia on helpoin seurata Instagramissa ja Facebookissa, mutta päivitän nyt viikonloppuna myös tänne materiaalia. Ihanaa viikonloppua sulle <3

   Poista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat