tiistai 9. lokakuuta 2018

#1016: Lippuarvonta: Macoa ei tänä vuonna nähdä HIHSissä

Tavoitehakuista ihmistä määriteltäessä esiin nousee usein yksi yhtenäinen linjaus: henkilö tietää täsmällisesti, mitä hän haluaa tehdä ja saavuttaa, ja ohjaa kaiken toimintansa tämän toteuttamiseen. Toki muutkin määritelmät ovat merkittävä osa tavoitehakuista ihmistä, mutta tuohon kiteytyy mielestäni oleellisesti se, minkä ympärille tällaisen ihmisen persoonallisuus rakentuu. 

Mä olen tavoitehakuinen ihminen. Se ei liene yllätys kenellekään, koska olen tätä asiaa pohtinut niin monesti blogissani menneiden vuosien aikana. Jos mun pitäisi valita, onko toiveeni tulevaisuudesta unelmia vai tavoitteita, ne ovat ehdottomasti tavoitteita. Ero on hiuksen hieno: unelmista unelmoidaan, mutta ne tuntuvat ehkä vielä hieman kaukaisilta ja saavuttamattomilta. Tavoitteiden eteen sen sijaan tehdään töitä joka ikinen päivä, vaikka ne olisivat vasta kaukana tulevaisuudessa. Nämä ovat toki vain omia ajatuksiani, ja joku muu voi kokea määritelmät ihan eri tavoin. 

Asetin tänä vuonna itselleni kaksi tavoitetta ratsastusurheilun suhteen. Ensimmäinen näistä oli saada alle hyviä ja tasaisia ratoja 120cm korkeudelta ja mahdollisesti nousta 125cm luokkiin. Se oli mielestäni erittäin realistinen tavoite, jonka voin sanoa jo tässä vaiheessa kautta saavuttaneeni. Toki tasaisuus on suhteellista, ja jokaista suoritusta voi parantaa jatkuvasti, mutta olen silti mahdottoman tyytyväinen siihen fiilikseen, joka mulla oli radalla kesän kilpailuissa. Olo oli suurimmaksi osaksi levollinen, ja syynä tähän oli oma varmuuteni siitä, etteivät esteet tai tehtävät tuntuneet enää isoilta. Tämä taas tuli tutuksi toistojen ja oikeanlaisen valmennuksen kautta - unohtamatta hevosta, jonka kanssa kehittyminen ja varmuuden hankkiminen on ollut helppoa. Suoranainen ilo!

Postauksen lippuarvonta tehty yhteistyössä Helsinki Horse Show'n kanssa.

Talvella treenattiin kovaa vauhtia kohti HIHSiä.


Toinen konkreettinen tavoitteeni kaudelle 2018 oli osallistua Helsinki International Horse Show'hun ja tarkemmin juuri Lucky Winners -luokkiin, jotka hypätään keskiviikkona ja torstaina 120cm tasolla Helsingin Jäähallilla. Tuo tavoite asetettiin maaliskuussa, ja muistan elävästi ne keskustelut, joita kävimme valmentajani kanssa. En silloin ollut varma 120cm luokkien ratsastaja, vaan hain vasta kokemusta siltä tasolta. Oli kuitenkin rauhoittavaa asettaa itselleen selvä tavoite, johon koko kausi tähtäisi. Yhdessä Juulia Jyläksen valmennuksessa ymmärsin itsekin, ettei tavoite olisi mitenkään saavuttamattomissa, sillä onnistuimme tekemään sujuvia ratoja osan esteistä ollessa jopa 130-140cm korkeudella. Tuohon aikaan kun elettiin vasta alkuvuotta.

"Jos jotain olen hevosilta oppinut, niin sen, etteivät hommat mene aina suunnitelmien mukaan. Olen todella joutunut opettelemaan pettymyksien sietoa. Milloin olen jäänyt karvan verran mitalisijoilta, hevonen on sairastunut juuri ennen h-hetkeä tai se ei ole mennyt ostotarkastuksesta läpi."

Yllä oleva sitaatti on osa lokakuun Sport-lehdessä ilmestynyttä pientä haastatteluani, jossa pohdin tiiviisti ajatuksiani kilpailemisesta ja hevosurheilusta ylipäänsä. Jutussa mut esiteltiin esteratsastajana, joka "tähtää lokakuussa pidettävään Helsinki International Horse Show'hun hevosensa Maroccon kanssa". Haastattelu ei olisi voinut osua sopivampaan kohdaan, ja tässä kohden nimenomaan tuon yllä olevan sitaatin osalta. Horse Show'ssa kilpailemiseen liittyvä tavoitteeni päättyi nimittäin tänä vuonna pettymykseen Macon loukkaantumisen vuoksi. Kaikkea ei voi hallita etukäteen, ja vaikka miten varmistelisi ja toivoisi parasta, voi lopputulos olla kuitenkin kaikkea muuta kuin se, jota on tavoitellut lähes vuoden ajan.

Kaiken piti olla valmista Horse Show'ssa kilpailemista ajatellen: oli kesältä kertynyttä kisarutiinia, hevonen hyvässä vireessä ja oma pääkoppa valmiina ratsastamaan isommalla areenalla. Toki ajatus jännitti etukäteen, mutta se kuului asiaan. Lokakuun alussa sain varmistuksen muiden Wild Card -hakijoiden kesken siitä, että Macolla ja mulla olisi osallistumisoikeus tapahtumaan. Ainoa musta pilvi tavoitteen yllä oli ruhje, jonka Maco oli onnistunut hankkimaan kavioonsa syyskuun viimeisinä päivinä. Kolme pahaista viikkoa ennen h-hetkeä Helsingin jäähallilla.




Kun olin Macon kanssa klinikalla sunnuntaina päivystyksessä, olivat ajatukseni vielä varsin toiveikkaat kilpailemisen osalta."Muutama päivä paiseen hoitoa ja kaikki on ok", pyöri mielessäni. Seuraavan viikon tiistaina diagnoosi muuttui ruhjeeksi kaviossa, joka ei sekään vaikuttanut mahdottomalta ajatukselta - joskus paraneminen saattaisi viedä vain viikon verran. Nopeasti kuitenkin tajusin, ettei me välttämättä selvittäisi niin pienellä vaivalla, sillä monet tallikaverini ja ammattiratsastajat kertoivat, että he olivat parannelleet kavion ruhjeita jopa kolmesta viikosta kolmeen kuukauteen. Lupasin itselleni, että katsoisin tilannetta siten, että tekisin päätöksen kilpailemisestamme 1,5 viikkoa ennen Horse Show'n alkamista. Siihen asti annoin armonaikaa itselleni elätellä toiveita siitä, että pääsisimme vielä toteuttamaan kauden toisen tavoitteen.

Niin koitti viime viikon torstai, jolloin tapahtumaan oli vajaat kaksi viikkoa aikaa. Kipusin hevosen selkään, joka oli enemmän kuin innoissaan maastokävelystä ja ravasi kuin mikäkin maitovarsa häntä tötteröllä puhkuen energiaa. Toiveet heräsivät, ja perjantaina ratsastin varovaisesti ensin pitkään käyntiä, sitten hieman ravia ja lopussa muutaman kierroksen laukkaa. Ravi tuntui normaalihkolta, ehkä aavistuksen verran vain jäykältä kropastaan pitkän kävelykuurin ja karsinassa seisomisen vuoksi. Laukkaa en oikein uskaltanut edes pyytää rullaamaan, vaikka hevonen kyllä paineli korvat pystyssä kiihdytellen ja heitellen riemuloikkia. Seuraavana päivänä menin taas selkään, ja totesin, ettei meno ollut muuttunut merkittävästi. 

Mietin tilannetta. Mulla oli vaihtoehtona, että ratsastaisin tulevan viikon ajan normaalisti ja ehtisin ehkä hypätä kertaalleen kotona ennen Horse Show'ta. Edellisen ratatreenin olimme ehtineet tehdä elokuun ensimmäisellä viikolla kisoissa hypätessäni 125cm luokan Ainossa. Väliin mahtui yksi kavalettivalmennus. Voisin siis mennä jäähallille yrittämään parastani siltä osin, mitä se olisi näissä olosuhteissa mahdollista. Hevonen tuskin olisi kovinkaan hyvin läpiratsastettu ja kuski enemmän tai vähemmän epävarma siitä, millaisia ratkaisuja radan aikana olisi hyvä tehdä. Ja pahimmassa tapauksessa kavion ruhje ei olisi parantunut vielä kokonaan, ja alkaisi vihoitella hyppäämisestä johtuen. 





Totesin, ettei kyseinen asetelma olisi reilu minulle, saati sitten hevosellekaan. Vaikka olen tavoitehakuinen ja kilpailuhenkinen, tiedostan kuitenkin ne puitteet, joissa tätä harrastusta pystyn tekemään. Vaikka Maco olisi täysin terve, eikä kavion ruhje enää vihoittelisi, ei tällä treenimäärällä ole järkevää lähteä hyppäämään kilpaa olosuhteisiin, jotka edellyttävät onnistumiseen oikeanlaista valmistautumista. Tällainen treeni ei ole oikeanlaista valmistautumista, ainakaan allekirjoittaneelle. Mun kokemuksella ei ole mahdollista lähteä tekemään parasta suoritustaan ilman, että alla on varma tunne sujuvuudesta. Maco olisi kyllä varmasti hypännyt, sillä se hyppää vaikka harmaan kiven läpi ratsastajan niin pyytäessä. Ei olisi kuitenkaan ollut oikein käyttää sen valtavan suurta sydäntä väärin ja viedä sitä kilpailemaan noin vähän treenin jälkeen isolle areenalle, jossa kuskikaan ei ole kartalla siitä, mitä tuleman pitää.

Näin ollen me keskitytään seuraavaan tavoitteeseen, joka käy toteen tammikuussa 2019: Espanjan kilpailumatkaan. Tavoitteena on päästä kilpailemaan siellä siistejä ratoja 120-130cm tasolla terveen hevosen ja kuskin kanssa huhtikuuhun asti. Jos onni on puolellamme, ei kavioruhje vaivaa meitä enää jatkossa ja pääsemme näin ollen treenaamaan ja kilpailemaan normaalisti Suomessa jo tämän kuun puolella. En kuitenkaan halua ottaa mitään stressiä tai paineita siitä, että meillä olisi mikään kiire takaisin treeniin. Nyt haluan antaa hevoselle ihan reippaasti aikaan toipua, vaikka sitten ihan ylimääräistäkin. Ensi viikko on tästä oiva esimerkki, sillä aion viettää Horse Show'ssa kaikesta huolimatta aikaa keskiviikosta sunnuntaihin, joten Maco saa sillä välin keskittyä kävelyyn ja ulkoiluun ihan itsekseen.

Tavoitteet pitää toisinaan asettaa uudelleen. Se ei kuitenkaan haittaa, sillä pettymyksien kanssa on opittava elämään - ja kaikella on varmasti lopulta tarkoituksensa! Ehkä me kilpaillaan ensi vuonna entistä taitavampana ratsukkona jäähallilla ja päästään toteuttamaan yksi tavoitteistani. Ja tämän muutoksen myötä mulla onkin aikaa keskittyä jäähallilla päivästä toiseen juuri siihen ratsastuksen seuraamiseen, kavereiden kannustamiseen ja heidän kanssa hengailuun - expon kiertämistä, tunnelmasta nauttimista ja somejuttuja unohtamatta!

Sitä odotellessa haluan jakaa teille vielä viimeisen lippuarvonnan yhteistyössä Helsinki Horse Show'n kanssa. Tämä lippupaketti (2kpl lippuja) on keskiviikon Finland Finals -näytökseen ja sen arvo on 59,80 euroa. Keskiviikkona tapahtuma starttaa noin klo 11, ja luokkina nähdään Lucky Winnersin lisäksi esimerkiksi Amateur Tour, Pony Tour ja Junior Tour. Päivä päättyy nuoriin hevosiin, joiden viimeinen luokka alkaa klo 23:00. Päivän täydeltä esteratsastusta siis! Arvontaan osallistut jättämällä tähän postaukseen oman nimesi/nimimerkkisi ja toimivan sähköpostiosoitteesi. Arvon voittajan postitusaikataulun vuoksi jo torstaina 11. lokakuuta klo 21:00, joten osallistua kannattaa heti. Toivotan kaikille onnea arvontaan! :)

Oletko sä tulossa HIHSiin tänä vuonna? Kisaajana vai katsojana?

157 kommenttia

  1. Kaarin Torri, kaarintorri@gmail.com

    VastaaPoista
  2. Saga Höijer, saga.hoijer@icloud.com

    VastaaPoista
  3. Kia Häyrinen, kia.hayrinen@gmail.com

    VastaaPoista
  4. Iina iina.janhunen3@gmail.com

    VastaaPoista
  5. Lotta H.
    hlottah@hotmail.com

    VastaaPoista
  6. Suvi Hietalahti, suvihietalahti@gmail.com

    VastaaPoista
  7. Riina, riina.ahjolahti@gmail.com

    VastaaPoista
  8. Toivottavasti Maco tulis kokonaan kuntoon!

    omppu123@live.fi
    - Emma

    VastaaPoista
  9. jessika, jessika.eliander@gmail.com

    VastaaPoista
  10. Emmi emmi.tuomainen@hotmail.com

    VastaaPoista
  11. Ronja Koskinen ronjarella@gmail.com

    VastaaPoista
  12. Mukana arvonnassa! :) Veera Mäkelä, makela.veera@gmail.com

    VastaaPoista
  13. Jenna Ågrén, jenna.agren@pp.inet.fi

    VastaaPoista
  14. Anni Tirkkonen anni.iitukka@gmail.com

    VastaaPoista
  15. Wilhelmiina Laine, wilppu.laine@gmail.com

    VastaaPoista
  16. Ada, ada.merilainen@gmail.com

    VastaaPoista
  17. Tytti Kuvaja, tytti.mocca@gmail.com

    VastaaPoista
  18. Katri Pekkarinen, katripekarinen@gmail.com

    VastaaPoista
  19. Ada Solja, adaoliviasolja@gmail.com

    VastaaPoista
  20. Heli, helikuiri2@gmail.com

    VastaaPoista
  21. Mukana arvonnassa!
    Anniina, anniina.lamponen@gmail.com

    VastaaPoista
  22. Petra, petra.tiira@gmail.com

    VastaaPoista
  23. Essi, essikarvi@gmail.com

    VastaaPoista
  24. Pinja , Pinja.mikola@hotmail.com

    VastaaPoista
  25. Saara, saarakamu@gmail.com

    VastaaPoista
  26. Viivi, viiviida.vaisanen@gmail.com

    VastaaPoista
  27. Mukana! Emma, emppulieskelinen@hotmail.fi

    VastaaPoista
  28. emma, emma.mettala@gmail.com

    VastaaPoista
  29. Jenna, jenna.minkkinen@icloud.com

    VastaaPoista
  30. Marika Wahlbäck, wahlbackmarika@gmail.com

    VastaaPoista
  31. Ansku R, anskuritari@gmail.com

    VastaaPoista
  32. Rebecca Tantarimäki, rebeccatantarimaki@hotmail.com ��

    VastaaPoista
  33. Elina K, elkkuna112@gmail.com

    VastaaPoista
  34. Laura Seppänen laukkusep@gmail.com

    VastaaPoista
  35. Jonna T, jonnatammela@hotmail.com

    VastaaPoista
  36. Mari K, maritzu_91@hotmail.com

    VastaaPoista
  37. Vesa Eskola, vesa.m.eskola@gmail.com

    VastaaPoista
  38. Siiri Eskelinen, sirppeti@gmail.com

    VastaaPoista
  39. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  40. Mia, miajantunen@outlook.com

    VastaaPoista
  41. Vilma vesterinen, vilma.vesterinen05@gmail.com

    VastaaPoista
  42. Ilona Saarinen ilonamirjami@gmail.com

    VastaaPoista
  43. Peppi Kautto, peppi.kautto03@gmail.com

    VastaaPoista
  44. Ronja Ryhänen, ronja.ryhanen@gmail.com

    VastaaPoista
  45. Ella Käkönen, ella.kakonen@gmail.com

    VastaaPoista
  46. Milla Jääskeläinen millaemiliajaaskelainen@gmail.com

    VastaaPoista
  47. Sanni Nurmela, smt.nurmela@hotmail.fi

    VastaaPoista
  48. Hanna hanna.peltomaa@hotmail.com

    VastaaPoista
  49. Saara Makkonen saaru030@gmail.com

    VastaaPoista
  50. Emma, emma.taskinen02@gmail.com

    VastaaPoista
  51. Jenna Salo, mkeivaara@gmail.com �� (äidin kanssa sama sähköposti)

    VastaaPoista
  52. Emmi M., kennelemmetfox@gmail.com

    VastaaPoista
  53. Vilma Kalliokoski vilma.kalliokoski@outlook.com

    VastaaPoista
  54. Olivia, olivia.malkki@gmail.com

    VastaaPoista
  55. Sanna Sanna.sorsa@kolumbus.fi

    VastaaPoista
  56. Taru, taru.aapro@outlook.com

    VastaaPoista
  57. Ella, ellanoora.kukkola@gmail.com

    VastaaPoista
  58. Katri Säynäjärvi
    katri.saynajarvi@gmail.com

    VastaaPoista
  59. Eva, evaaa.nevalainen@gmail.com

    VastaaPoista
  60. Saija, saikku99@hotmail.com

    VastaaPoista
  61. Maikki
    maikki.toskala@hotmail.fi

    VastaaPoista
  62. Satu Jauhiainen satujauh@gmail.com

    VastaaPoista
  63. Mirka, mirkariikonen496@gmail.com

    VastaaPoista
  64. Laura Hinkkanen, laura.hinkkanen9@gmail.com

    VastaaPoista
  65. Emilia Sirén, emiliasiren9@gmail.com

    VastaaPoista
  66. Emilia, emilia.tonteri@gmail.com

    VastaaPoista
  67. Saara
    zara.axe@gmail.com

    VastaaPoista
  68. Julia Heiskanen, julia@peltolanratsutila.fi

    VastaaPoista
  69. Maiju
    Maijuvk@gmail.com

    VastaaPoista
  70. Milja, maailmanmatkaaja@hotmail.com

    VastaaPoista
  71. Miisa, miisamar15@gmail.com

    VastaaPoista
  72. Ellinoora, ellinoora.holmstrom@gmail.com

    VastaaPoista
  73. Mia Rautiainen mia.rautiainen@hotmail.com

    VastaaPoista
  74. Eevi Liikonen
    eevi.liikonen@gmail.com

    VastaaPoista
  75. Nea nea.rinnetmaki@gmail.com

    VastaaPoista
  76. Reetta Ahtila
    reetta.ahtila@gmail.com

    VastaaPoista
  77. Johanna Tuomisto-Orellana, jtuomisto24@gmail.com

    VastaaPoista
  78. Pakko sanoa että olet kyllä järkevä hevosen omistaja, ja huomaa että välität Macosta hyvin paljon,varmaan sen takia sinua onkin kiva seurata.Toivon ja pidän peukkuja että toiveesi espanjasta toteutuu, ja että Maco on silloin iskussa.

    VastaaPoista
  79. Olivia Huttula oliviahuttula@gmail.com

    VastaaPoista
  80. Henriikka A.
    henriikka.antikainen@luukku.com

    VastaaPoista
  81. Nea
    kolmonen.nea@gmail.com

    VastaaPoista
  82. Matilda, matildaheyy@gmail.com

    VastaaPoista
  83. Ronya, ronya@sane.fi

    VastaaPoista
  84. Nelli Korelin, nelli.korelin@gmail.com

    VastaaPoista
  85. Pikaista paranemista!! Hanna.Pelkone@gmail.com

    VastaaPoista
  86. Wilma Tolonen wilma.e.tolonen@gmail.com

    VastaaPoista
  87. Henna Gardemeister,
    Hennaroosa@gmail.com

    VastaaPoista
  88. Viivi Luoma
    pikkupiipi@gmail.com ��

    VastaaPoista
  89. Sara Kukkonen
    sarakukkonen@hotmail.fi

    VastaaPoista
  90. Maria Räisänen
    maria.raisanen@hotmail.com

    VastaaPoista
  91. Suvi Korpela
    suvikorpela99@gmail.com

    VastaaPoista
  92. Johanna Koivula jonsuko@gmail.com

    VastaaPoista
  93. Aurora Immonen aurora.immonen@gmail.com

    VastaaPoista
  94. Jessica Hyttinen jessica.hyttinen13@gmail.com

    VastaaPoista
  95. Veera Piironen veera.everita@gmail.com

    VastaaPoista
  96. Marjukka Rinne marjukka.rinne@gmail.com

    VastaaPoista
  97. Miia Nyberg
    miianyberg@hotmail.fi

    VastaaPoista
  98. Päivi
    paivi.kallionpaa@gmail.com

    VastaaPoista
  99. Liia Hannila
    Liia.Hannila@gmail.com

    VastaaPoista
  100. Kata
    kata.voutilainen@gmail.com

    VastaaPoista
  101. iidakiviniemi04@gmail.com

    VastaaPoista
  102. Ida Hurjanen ida.hurjanen@gmail.com

    VastaaPoista
  103. Marjut Halonen
    marjuuth@gmail.com

    VastaaPoista
  104. Anne Turunen
    anne.turunen91@gmail.com

    VastaaPoista
  105. Olivia Smolander
    Olivia.smolander@gmail.com

    VastaaPoista
  106. Nuppu Nousiainen tjnpnousiainen@gmail.com

    VastaaPoista
  107. Siiri Ojanperä siirivalpuri@gmail.com

    VastaaPoista

  108. susanna vasenius / susanna.vasenius@hotmail.com

    VastaaPoista
  109. Pinja Nummela
    kht.speedlimit02@gmail.com

    VastaaPoista
  110. Meeri Laakso, laaksomeerii@gmail.com

    VastaaPoista
  111. Jenna Hänninen
    jenna.haenninen@gmail.com

    VastaaPoista
  112. Inka Taimi, inka_jasu@hotmail.com

    VastaaPoista
  113. Ellen, heikkala.ellen@gmail.com mukana :)

    VastaaPoista
  114. Todella ikävä tilanne sulle. :/ Meinaatko miten päivitellä someja ulkomailla? Samaan tahtiin vai? Kiva postaus vaikka aihe olikin harmillinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että kuitenkin pidit postauksesta! Kyllä mä ajattelin ihan normaalisti sieltä päivitellä, kun ei mulla ole siellä muuta kuin aikaa :D jos vaan kone toimii!

      Poista
  115. Hilda, hilda.ruuskanen@gmail.com

    VastaaPoista
  116. Rebekka jousmaki.rebekka@gmail.com

    VastaaPoista
  117. Mirva Kajan nirunaru2@suomi24.fi

    VastaaPoista
  118. Senni Haapaniemi senni.haapaniemi@gmail.com

    VastaaPoista
  119. Mona Vallden
    mona.vallden@hotmail.fi

    VastaaPoista
  120. Sini / sin.toivanen@gmail.com

    VastaaPoista
  121. Matleena Koskela
    matleenakos01@gmail.com

    VastaaPoista
  122. Oona, oona.lautiainen@hotmail.com

    VastaaPoista
  123. Emma Rantala @rantalaemma236@gmail.com

    VastaaPoista
  124. Sara. z.lehtinen@gmail.com

    VastaaPoista
  125. valma forsell
    walmaforsell@gmail.com

    VastaaPoista
  126. Lotta Aaltonen
    lotta1.aaltonen@gmail.com

    VastaaPoista
  127. Olisi aika huippua päästä vihdoin seuraamaan näitä kisoja paikanpäälle. Jaana, j.laulajainen@hotmail.com

    VastaaPoista
  128. Sanni korhonen. sanniko04@icloud.com

    VastaaPoista
  129. Nina Lappalainen nina.lappalainen87@gmail.com

    VastaaPoista
  130. Kaisa kaisa.tervo00@gmail.com

    VastaaPoista
  131. Mukana arvonnassa �� Hannamari hanis96@hotmail.com

    VastaaPoista
  132. janika.koistinen@koti.fimnet.fi

    VastaaPoista
  133. Malla

    tienhaaramalla@gmail.com

    VastaaPoista
  134. Laura ja Rhoda :)
    laurharle@gmail.com

    VastaaPoista
  135. Janita
    jansku.varjonen@gmail.com

    VastaaPoista
  136. Jasmin Laitinen
    jasminsuvituuli@gmail.com

    VastaaPoista
  137. Pia Pispala
    pia.pispala@gmail.com

    VastaaPoista
  138. Heidi
    nissisheidi@gmail.com

    VastaaPoista
  139. Helmi M
    vilhelmiina.helu@gmail.com

    VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat