tiistai 12. kesäkuuta 2012

060: Esteratsastusta

Luvassa ihan pikainen postaus tältä päivältä. Vaikka iltapäiväksi luvattiin sadetta, ei sitä ikinä ilmestynyt ja niinpä saatiin hyvin taas jatkettua maalaamishommia ja purettua kentän aidat. Enää on jäljellä vain muutamat puomit, jotka olisi tarkoitus maalata täyteen vihreitä kuvioita (pohjavärinä on vaaleanvihreä/turkoosi).

Tässä alla on muutamat kuvat esteistä, joita ollaan siis tehty. Koottiin ne jonkinlaisiksi viritelmiksi, joten älkää järkyttykö pahasti :D 

Tässä nämä kelta-musta-valkoiset puomit. Viisi kappaletta tehtiin.
Lähempää näitä puomeja :)
Vaaleanpunaisella pohjalla punaisia raitoja ja sydämiä!
Nykytaidetta? Valkoisella pohjalla erivärisiä roiskeita, näyttää vähän oudolta :D
Ja sama lähempää..
Perus sini-puna-valkoisia puomeja sekä alle laatikot.
Jaa sama vielä lähempää.
Tänään hyppäsin Kaprilla, koska eilen oli melko kevyt päivä ja lähinnä maastoiltiin ja tehtiin jotain pientä kentällä. Rakennettiin uusista puomeista sellainen yhden askeleen linja, jossa oli välissä normaali määrä metrejä eli sarjalle piti tulla melko sujuvasti ja antaa hevosen laukata, muttei kuitenkaan liian kovaa sillä silloin tulisi liian lähelle sarjan b-osaa ja silloin puomi putoaisi. Jätin a-osan kavaletiksi ja tehtiin niin, että vain nostettiin b-osaa vähitellen kymmenen senttiä kerrallaan ja katsottiin mihin asti hepalla riitti innostus hypätä.

En mennyt pitkään, vaan kun este nousi 130-140cm korkeudelle ja Kapri tuntui hyvältä, päätin lopettaa ratsastamisen siltä osin siihen ja keventelin ja taivuttelin loppuun hevosta ravissa. Tytöt olivat kuvaamassa, joten leikkasin videolta pari kuvaa ja tässä alla niistä osa. Laatu ei ole mitään kovin kummoista, mutta ajattelin mennä huomenna ottamaan järkkärillä kuvia pellolle, jolloin kuvat olisivat parempia. Ja ehkä videoitakin voisin ladata, tämä netti ei vaan ole kauhean nopea..

Ensimmäisiä hyppyjä, aloitettiin jostain 80cm korkeudelta ja nostettiin siitä.
Mukava könötysasento :D
Joku 110cm?
130-140cm, en tarkalleen tiedä kuinka paksu toi puomi on :D
Viimeisen hypyn jälkeen paljon paljon taputuksia ja kiitokset hepalle :) 

Huomenna on luvassa vielä vähän kentän aitojen kunnostamista ja auttelen paria tyttöä hyppyjen kanssa ensi viikonlopun kisoja varten. Äiti uhkasi myös tulla ratsastamaan tuolla Jokelantallin shirellä, ja jos se tosiaan on tulossa, niin tulkoon vaan! Sitä hevosta ei pelästytä mikään, ei vaikka on ollut tuolla tallilla vasta muutaman päivän..

Keskiviikkona luvassa on Terhi Toikan valmennus, jota varten lähdetään traikulla Siilinjärvelle. Sieltä otan sitten jotain materiaalia myös teidän nähtäväksenne :) Tähän alle vielä lisää kuvia lauantain Outin kouluvalmennuksesta.

Kapri ensimmäistä kertaa kangilla. Panostin myös muuten: koulupenkki ja pintelit ;)
Tuuppaa tuuppaa :)
Alkuraveja, joissa heppa sai mennä matalampana ja itse myös könötän etukumarassa..

5 kommenttia

 1. Ei vitsi miten suloinen tuo raita-sydän este! :D

  VastaaPoista
 2. Noi kaikki esteet on mun mielestä aivan ihania.Hienosti maalatut.

  VastaaPoista
 3. hyppäät ihan sika hyvin ja korkeelta oma enkka on vasta jotain 65cm
  : D ja siistejä no esteet : )

  VastaaPoista
 4. onko tämä kapri oma heppasi vai kuinka? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli sillä vain puoli vuotta. Eli periaatteessa oma mutta ei silti ihan... Huikea selitystaito minulla. Ja kommentti VÄHÄN myöhässä = ) Ei varmaan kauhean tarpeellinen kommentti koska kukaa ei enää lue varmaan tätä. Ainakaan tämä alkuperäinen kysyjä...

   Poista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat