tiistai 17. lokakuuta 2017

#911: Muistoja vuosien takaa + arvonta

En liene ainoa ihminen, joka saa vanhoista kappaleista mieleensä ihan valtavan hyviä muistoja. Tässä yhtenä päivänä kuuntelin soittolistaa, jolle olen taltioinut vuosien saatossa lähemmäs tuhat kappaletta - osa tältä vuodelta, mutta lähes kaikki kauempaa historiasta. On ihmeellistä, miten jokainen biisi tuo mieleeni jonkun muiston elämästä. Hauskoja hetkiä kavereiden kanssa, lämpimiä kesäiltoja aurinkomatkoilla, kisasuorituksia, ihmissuhteita ja vaikkapa sen, miten nautin jostain tietystä maastoreissusta alkavan syksyn viimeisissä kullanhohtoisissa auringonsäteissä. Paloja onnellisuudesta. 

Monet kappaleet liittyvät hevosiin, sillä kuten varmasti uskoa saattaa, on tallilla ja hevosten parissa tullut vietettyä vuosien saatossa useampikin tunti. Eilen illalla ajelin tallilta kotiin myöhään illalla kuunnellen samalla radiota, kun joltakin kanavalta alkoi soimaan tuttu kappale. Se oli soinut paljon kesän alussa ja toi mulle heti mieleen sen päivän, kun Maco saapui Suomeen. Uskomatonta, että siitäkin on kulunut jo yli neljä kuukautta aikaa! Vastahan puunasin karsinaa puhtaaksi uutta hevosta varten ja jännitin, millaiseksi uusi nelijalkainen ystäväni lopulta osoittautuisikaan. Elin uudestaan sitä uuden hevosen tuomaa huumaa, mutta olin kuitenkin jo neljä vuotta kokeneempi hevosenomistaja vailla sitä äyräiden yli pursuavaa intoa. Vaikka taisi meidän tallimestarimmekin todeta Macoa ensimmäistä kertaa rekasta karsinaan taluttaessani, että "tuon onnellisemmalta ei taida ihminen näyttää".

Postauksen loppupuolella arvonta, joka on tehty yhteistyössä Equestrian Stockholmin kanssa.

Enpä olisi voinut parempaa hevosta toivoa. Neljä kuukautta ovat menneet nopeasti ja kun pysähdyn miettimään kulunutta aikaa, en ehkä edes osaa olla tarpeeksi kiitollinen saamastani mahdollisuudesta uuden hevosen hankintaan. Tottakai arvostan jokaista päivää, mutta toisaalta en edes osaa kuvitella tilannetta, jossa olisin jättänyt hevosen ostamatta. Julkaisin parisen viikkoa sitten blogini Facebookissa päivityksen, jossa kerroin Horse Show'n merkityksestä mulle lapsena, kun asuimme äitini ja veljeni kanssa kolmistaan vanhempieni eron jälkeen. Tuon kilpailun katsominen paikan päältä oli mulle ihan valtavan iso juttu, sillä pääsin seuraamaan kymmenvuotiaana ja vähän vanhempana hienoja hevosia ja ison maailman meininkiä. Olimme paikalla äitini kanssa aina torstainäytöksessä, sillä muuhun ei ollut mahdollisuutta rahallisesti. Istuin katsomossa iltamyöhään seuraamassa kouluratsastusta tuulipuvun housut jalassani, äiti mukanani. En ymmärtänyt sen enempää ratsastuksen saloista, äiti sitäkin vähemmän. Mutta me nautittiin, yhdessä. 

Halusin tuossa Facebookin päivityksessä tarjota jollekin äidille ja lapselle mahdollisuuden lähteä katsomaan samaa torstain näytöstä Horse Show'hun antamalla kaksi lippua, jotka olin voittanut aiemmin kisoista Ypäjältä sijoituttuani lauantain luokassa. Kaverini piti ideaa hyvänä ja lahjoitti oman lippunsa mukaan, jota täydensimme vielä yhdellä lipulla. Sain satakunta aivan ihanaa viestiä, jossa äidit tai tyttäret kertoivat omasta yhteisestä harrastuksestaan, elämäntilanteistaan ja unelmistaan. Niitä lukiessa huomasin, miten valtavasti vanhemmat rakastavat lapsiaan ja miten lapset toisaalta välittävät vanhemmistaan haluten tarjota heille irtiottoa arjesta. Jotkut tarinat olivat surullisia, mutta kaikista paistoi läpi toivo paremmasta huomisesta. Silloin tajusin, miten suuresti mun pitää oikeasti osata arvostaa hyviä perhesuhteita ja ennen kaikkea sitä iloa, mitä tämä harrastus meille hevosihmisille antaa. Niin paljon yhteistä aikaa meille tärkeiden ihmisten kanssa.

Harmittavasti noitakin lippuja oli vain neljä jaettavana, mutta sen lisäksi arvoin sitten yhteistyössä Horse Show'n kanssa blogissa ja Instagramissa useampia lippupaketteja. Toivottavasti jakamani ja arpomani liput ilahduttavat saajiensa mieltä! Kohtahan sitä mennään, sillä Horse Show starttaa virallisesti huomenna. Mä menen paikalle huomenna vasta alkuillasta, koska autan illan toisiksi viimeisessä luokassa Erikaa, joka kisaa hevosensa kanssa nuorten hevosten luokassa. Tarkoitus olisi myös kannustaa ystäviäni Lucky Winners -luokassa, jos ehdin paikalle siihen aikaan. 

Ennen Horse Show'n viiden päivän rupeamaa aion kuitenkin nauttia Macon kanssa hengailemisesta oikein olan takaa, sillä se on jäänyt enemmän ja vähemmän taka-alalle muiden tapahtumien takia. Sunnuntaina olin tallilla taas ensimmäistä kertaa Aino Mastersin jälkeen uuden testikuolaimen kanssa, jonka hankin kisoista pitkällisen pohdinnan jälkeen. Enkä edes liioittele, sillä ehdotus tuon kuolaimen käytöstä tuli mulle ensimmäisen kerran jokus kaksi kuukautta sitten! Voimme ehkä virallisesti julistaa, että mä oon maailman huonoin erilaisten varusteiden kokeilija.. Meninhän mä aikoinaan Champillakin monta vuotta putkeen samalla kuolaimella, koska olin niin mielikuvitukseton, etten viitsinyt lähteä testaamaan erilaisia vaihtoehtoja. 

Joka tapauksessa hankin nyt Macolle viiksellisen kolmipalan, jossa keskiosa on jonkinlainen kuparirulla. Tuota kuolainta olisi tarkoitus käyttää vain esteillä, sillä haluaisin sinne hieman enemmän kääntöapua ja toisaalta pidätteet paremmin läpi esteen jälkeen. Missään nimessä en voisi kuvitella laittavani Macolle suuhun kovempaa kuolainta, kuten pelhamia, koska se ei ole tarpeeksi hyvin mun jalan edessä toimiakseen sellaisella ratkaisulla. Toisaalta en näe esimerkiksi gägiäkään vaihtoehtona, sillä Maco rullaisi turpansa ihan kamalan alas tullen entistä enemmän lapojensa päälle. Olen nyt ratsastanut tuolla uudella kuolaimella kahdesti sileällä ja toistaiseksi se on vaikuttanut oikein kivalta! Samalla muutin hieman suitsitusta meksikolaiseen eli testaushommia on menossa enemmänkin.

Aluksi pidin Macon turpahihnaa melko kireällä, mutta nyt olen jättänyt sitä tarkoituksella löysemmäksi. Macon ärsyttävä puoli on sen kieli, jota se roikottaa suustaan riippumatta siitä, onko se liikutuksessa vai seisooko se karsinassaan odottamassa heiniä. Tai no, eipä sitä voi kielen roikottamiseksi kutsua, kun ruuna työntää koko kielensä mitä ihmeellisimmissä asennoissa ulos suustaan. Toisaalta tuo vähenee todella hyvin sen mukaan, mitä paremmin hevonen kantaa itsensä ratsastuksen aikana. Voisin sulkea Macon suun aika hyvin turpahihnoilla, mutta silloin siitä tulee ajoittain aika tahmea kädelle, eikä se ole esteillä ollenkaan hyvä juttu. Löysemmällä suitsituksella kieli on ulkona enemmän, mutta tuntuma suuhun on kevyt kuin mikä. Kaksipiippuinen juttu. No, emmehän me onneksi koulua kisaa, niin asian suhteen ei ole suurepaa paniikkia. Pitää vaan ratsastaa paremmin, jotta kieli pysyisi suussa tulevaisuudessa aina. Ehkä.

Toinen uusi ja ihmeellinen asia, joka viime viikolla täydensi meidän elämäämme, on Equestrian Stockholmin uutuusmallisto. Osa noista uutuusväreistä myytiin loppuun jo ennen kuin ne kunnolla rantautuivat Suomeen, mistä johtuen monet meistä yhteistyöratsukoista eivät saaneet varusteita itselleen heti. Mä kuitenkin kuuluin näihin onnekkaisiin, joille varusteet saapuivat. Ja voi että, miten oon tykästynyt! Aina aihemmin olen liputtanut puhtaasti vain tummansinisen nimeen, mutta nyt on pakko myöntää, että tuo kiiltävä harmaa sopii ainakin Macon väriselle kimolle kuin nenä päähän. Vai voinko olla niin väärässä?

Jotain mun innostuksesta kertoo ehkä sekin, että olen pitänyt uutta takkiani tallihommien sijaan töissä. Tänään palelin lounaan jälkeen ja istuin tietokoneen ääressä tuo takki päälläni saaden työkavereiltani ihmetteleviä kommentteja, mutta myös kyselyitä siitä, mistä tuollainen takki on löytynyt. Moni ei varmasti yllättynyt sanoessani, että hevostarvikeliikkeessähän näitä myydään.. Heppatyttö mikä heppatyttö! 

Olen tehokkaasti myynyt pois vanhoja huopiani, sillä kaappini alkaa pikkuhiljaa täyttymään näistä Equestrian Stockholmin ihanuukista, enkä millään meinaisi enää käyttää muita vanhoja huopiani. Tällä hetkellä mulla on viisi settiä, joissa jokaisessa on toisiinsa sopivat huopa ja huppu. Champin kanssa hupun käyttö oli vähän turhaa, koska halusin sen hauskan päämerkin olevan esillä, mutta Macolla tuota samaa tarvetta ei ole ja huppu on oikeinkin sopiva varuste varsinkin kisoihin. Alan pikkuhiljaa tykästymään kimon hevoseni väriin, vaikka aluksi olinkin ihan varma, että kimo hevonen on vihoviimeinen valinta maan päällä. Okei, en edelleenkään ole vakuuttunut siitä karvasta, mitä on ja mikä näkyy erittäin hyvin kaikissa vaatteissani ja etenkin satulahuovissa. Equestrian Stockholmin huopien ehkä paras puoli on kuitenkin niiden ulkopinnan liukkaus, sillä karvat eivät todellakaan jää kiinni. Toisin kuin yhteen vanhaan huopaani, joka odottaa takakontissani sitä päivää, että yrittäisin irrottaa siitä pesukoneessa varsin tiiviisti tarttuneet yksittäiset valkoiset karvat.

Johan tässä onkin tullut höpöteltyä yhtä jos toista, mutta ei anneta sen häiritä! Kiva välillä kirjoittaa postausta sen kummemmin aihetta etukäteen pohtimatta. Mulla on tänään vielä vuorossa estevalmennusta, jonne saan teidän iloksenne kuvaajan paikalle. Enkä mitä tahansa kuvaajaa, vaan tämänkin postauksen upeat kuvat ottaneen Vilman. On mulla käynyt onni, kun näin taitava kuvaaja sattuu omaan ystäväpiiriin. Hevosihminen vielä. Huh!

Alkavan Horse Show'n kunniaksi pistetään vielä yksi arvonta pystyyn ennen jäähallille siirtymistä. Arvonta on tehty yhteistyössä Equestrian Stockholmin kanssa ja palkintona on Maconkin päällä esimerkiksi Ypäjällä nähty Midnight Blue -estesatulahuopa (klikkaa nimeä, näet kuvan). Toki käyttämättömänä ;) Huovan hinta on normaalisti 82,00 euroa, mutta nyt rintasyöpäkampanjan ajan huopaa voi ostaa ESS:n verkkokaupasta hintaan 70,00 euroa. Kommentoi tähän postaukseen oma nimesi ja sähköpostiosoitteesi perjantaihin 20.10. mennessä, niin pääset mukaan arvontaan. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti sähköpostilla ja mikäli hän on tulossa Horse Show'hun, voi huovan noutaa mukaansa jo sieltä. Eikun kaikille tasapuolisesti onnea arvontaan!

Pakko vielä erikseen hehkuttaa näitä kuvia - eikö olekin upeita? :)

213 kommenttia

 1. Harmaa sopii Macolle todella hyvin! :o

  Maiju Holvi
  maiju.holvi@gmail.com

  VastaaPoista
 2. Taru Aapro
  taru.aapro@outlook.com

  VastaaPoista
 3. Sandra Näkki
  tiiasandrasofia@gmail.com

  VastaaPoista
 4. Marianna Rajala
  marianna.rajala1@hotmail.fi

  VastaaPoista
 5. Reetta Mäkinen
  reetta.ma@luukku.com

  VastaaPoista
 6. Peppiina Holm
  peppiina.holm@gmail.com

  VastaaPoista
 7. Aada Koivumäki
  aada.koivumaki123@gmail.com

  VastaaPoista
 8. Laura Maunu
  laumau93@hotmail.com

  VastaaPoista
 9. Elli Toura
  elli.toura@gmail.com

  VastaaPoista
 10. Tiiu Tahvanainen
  tiiu.tahvanainen@gmail.com

  VastaaPoista
 11. Harmaa sopii Macolle kyllä todella hyvin!

  Milja Männikkö
  milja.milkki@gmail.com

  VastaaPoista
 12. Lotta
  lotta.honkanen@outlook.com

  VastaaPoista
 13. Mulla ei ookkaan vielä estehuopaa 💓

  Laura Parviainen
  lauraa.parviainen@gmail.com

  VastaaPoista
 14. Iitu Varis

  iituvaris@hotmail.com

  VastaaPoista
 15. Outi Koskela
  outikoskela80@gmail.com

  VastaaPoista
 16. Iisa Metsola
  pihla.metsola@gmail.com

  VastaaPoista
 17. Nea Kautto
  nea.kautto@gmail.com

  VastaaPoista
 18. Jessica Pätsikkä
  jessica.patsikka@gmail.com

  VastaaPoista
 19. Tiia Ryökäs
  Tiia.ryokas@gmail.com

  VastaaPoista
 20. Oijoi tummansininen huopa �� jos ei voita, niin pitää harkita huovan ostamista vaikkei tällä hetkellä olekaan hevosta. ��

  Milja Seppälä
  milja.92@hotmail.com

  VastaaPoista
 21. Paulina von Bonsdorff
  vonbonsdorff.paulina@gmail.com

  VastaaPoista
 22. Petra Sandberg
  peta.98@hotmail.com

  VastaaPoista
 23. Anna Savolainen
  anna.t.savolainen@gmail.com

  VastaaPoista
 24. Kaisa Kivistö
  kaisa.kivisto@elisanet.fi

  VastaaPoista
 25. Lotta Joona
  lotta.joona1@kopteri.com

  VastaaPoista
 26. Malttaisikohan tuollaista huopaa ottaa hevosille edes käyttöön😜 Sopii kyllä Macolle erittäin hyvin tämä harmaa!

  Miranna Santala
  miiku.santalaa@gmail.com

  VastaaPoista
 27. Vautsi miten upeita kuvia! :)

  Moona Kantola
  moona.julita@hotmail.com

  VastaaPoista
 28. Emmi
  emmjuu99@gmail.com

  VastaaPoista
 29. Näissä kuvissa on jotenkin ihan älyttömän kauniit ja syvät värit ja kontrastit! Olen näitä ihaillut jo Instagramista ja en voi kuin kehua! :)

  Siiri Jääskeläinen
  siiri.jaaskelainen@wippies.fi

  VastaaPoista
 30. Erika Hermunen
  anni.hermunen@luukku.com

  VastaaPoista
 31. Milla Käyhty
  milla.kayhty@icloud.com

  VastaaPoista
 32. Emma Muukka
  emmaliina.muukka@gmail.com

  VastaaPoista
 33. Kuvat ovat tosiaan upeita. Vähän eri tavalla muokattuja - tuo harmaasävyisyys kyllä sopii tähän vuodenaikaan ja Macon väriin. Samoin tuo huopa, niin kuin jo sanoit. Ehkä harmaa väri tykkää harmaasta ylipäätään :D

  Javella
  javellalle@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä niin, vaikka aluksi olin epäileväinen. Mutta ihan turhaan! ;)

   Poista
 34. Sara Lehtinen
  slehtinen72@gmail.com

  VastaaPoista
 35. Kira
  Honkaluoma.kira@luukku.com

  VastaaPoista
 36. Leea
  lleea_moi@hotmail.com

  VastaaPoista
 37. Nea Valjakka
  nea.valjakka@gmail.com

  VastaaPoista
 38. Hanne Harju
  hanne.marikan@gmail.com

  VastaaPoista
 39. Toi sun lipunlahjoitus juttu oli niin ihana! Varmasti ilahdutti saajia kuin myös arvotut liput :)

  Pinja Komulainen
  pinja.komulainen@gmail.com

  VastaaPoista
 40. Anni Sahlström
  anni.sahlstrom@hotmail.com

  VastaaPoista
 41. Essi Roivainen
  essi.roivainen@gmail.com

  VastaaPoista
 42. riikka kaijansinkko
  riikka.k_95@luukku.com

  VastaaPoista
 43. Fanny Mustala

  fannymustala@gmail.com

  VastaaPoista
 44. Liisa Hämäläinen
  liisa.hamalainen@live.com

  VastaaPoista
 45. Kylläpäs sopiikin Macolle hyvin toi väri! Meidän putelle kelpais toi sininen ;)
  Jenna Huotari
  jenna.huotari2@hotmail.com

  VastaaPoista
 46. Nea Ponkala
  Nea.ponkala@hotmail.fi

  VastaaPoista
 47. Sanna Peltola, sapeltol@gmail.com

  VastaaPoista
 48. Tanja Nieminen
  vaapun@gmail.com

  VastaaPoista
 49. ''champin läsi ei tullut esille hupun kanssa''? Siis what, mihin tää laji on mennyt... Hupun tarkoitus on käsittääkseni vaimentaa ääniä, ei olla koristeena? Voi tietysti olla että olen käsittänyt väärin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän sen onkin, mutta ei Champ sitä huppua tarvinnut äänten takia. Ja pakko sanoa, että jos haluaisin vaimentaa ääniä, en käyttäisi normaalia huppua vaan ihan sitä vahvistettua mallia ;)

   Poista
 50. Siinä ois ihana huopa tuomaan motivaatiota kisaratoja kohti treenaamiseen!

  Oona Åström

  oona.astrom@gmail.com

  VastaaPoista
 51. Anette Naroma
  anette.naroma@luukku.com

  VastaaPoista
 52. Tää ois täydelline huopa!
  Lotta Pulli
  lottapul@gmail.com

  VastaaPoista
 53. Macolle sopii kyllä tosi hyvin harmaa väri <3

  Ida Turunen
  tuhattasataa@gmail.com

  VastaaPoista
 54. Niina Aatrokoski
  niina.aatrokoski@hotmail.com

  VastaaPoista
 55. Johanna Kalliomäki
  johanna.kalliomaki22@gmail.com

  VastaaPoista
 56. Tiia Koivuniemi tiiakoo@hotmail.com

  VastaaPoista
 57. Jasmina Sulkumäki
  jasmina.sulkumaki@hotmail.com

  VastaaPoista
 58. Kalle Kokkonen
  kalle.kokkonen22@gmail.com

  VastaaPoista
 59. Ihana väri! Heta rapsehtia@gmail.com

  VastaaPoista
 60. Sonja Haka
  Sonja.haka@outlook.com

  VastaaPoista
 61. Johanna Stockmakari
  johanna.stockmakari@hotmail.com

  VastaaPoista
 62. Charlotte Nyman
  nymancharlotte7@gmail.com

  VastaaPoista
 63. Nelli Korelin
  nelli.korelin@gmail.com

  VastaaPoista
 64. Krista Nuutamo
  Krista96a@hotmail.com

  VastaaPoista
 65. Janika Välkkilä
  janikaaa_99@hotmail.com

  VastaaPoista
 66. Raisa Leppänen
  raisa.leppanen@gmail.com

  VastaaPoista
 67. Venla Limma
  venla.limma@hotmail.com

  VastaaPoista
 68. Mari Tuominen
  mari_tuominen@suomi24.fi

  VastaaPoista
 69. Nea Rinnetmäki
  nea.rinnetmaki@gmail.com

  VastaaPoista
 70. Ihania kuvia! Itekin oon yleensä aika harmaavastainen ihminen, mutta Macolle kyllä sopii tosi hyvin toi väri <3

  Henna Hautasuo
  henna.hautasuo@elisanet.fi

  VastaaPoista
 71. Hienoja kuvia kyllä :)

  Henna L
  hennalas@student.uef.fi

  VastaaPoista
 72. Kia Pulliainen
  kia.pulliainen@gmail.com

  VastaaPoista
 73. Aino Peurala
  aino.peurala@gmail.com

  VastaaPoista
 74. Sofia Koivuniemi
  penttilanpolku@gmail.com

  VastaaPoista
 75. Sofia Koivuniemi
  penttilanpolku@gmail.com

  VastaaPoista
 76. Emilia Lampela
  emilia00_@hotmail.com

  VastaaPoista
 77. Fiia-Riikka
  Paananen
  firifransu@gmail.com

  VastaaPoista
 78. Emma Poutiainen
  poutiainen.emma@gmail.com

  VastaaPoista
 79. Jenni Koski
  jenni.koski01@gmail.com

  VastaaPoista
 80. Ilona Valtanen
  ilona-valtanen@hotmail.com

  VastaaPoista
 81. Riikka, riikka.saukonoja@luukku.com

  VastaaPoista
 82. Riikka, riikka.saukonoja@luukku.com

  VastaaPoista
 83. Siiri Kärkkäinen
  siirikarkkainen67@gmail.com

  VastaaPoista
 84. Sara Kanerva
  sara.kanerva@hotmail.com

  VastaaPoista
 85. Essi Kontulainen
  essi.kontulainen@gmail.com

  VastaaPoista
 86. Reetta Ahtila
  reetta.ahtila@gmail.com

  VastaaPoista
 87. Henna Forsman henna_6@luukku.com

  VastaaPoista
 88. Kati Leppänen
  kakku.leppanen@gmail.com

  VastaaPoista
 89. Miia Silen
  Miia.silen@gmail.com

  VastaaPoista
 90. Susanne Peldan
  susanne.peldan@gmail.com

  VastaaPoista
 91. Julia
  hakkinenjulia@hotmail.com

  VastaaPoista
 92. aivan mahtavia nuo kuvat, ja kyllä huomaa miten ootte kehittyneet Macon kanssa, vaikka se teidän meno on ollut aina tosikivan näköistä! ;) tuo harmaa kyllä sopii macolle kivasti. ja ootko siis horse show’ssa joka päivä? itse olen tulossa perjantaina päänäytökseen, sekä sunnuntaina koko päiväksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon! Mä olen siellä tosiaan joka päivä, iltaan asti aina ja vähän vaihdellen monelta tulen paikalle :)

   Poista
 93. Janita Koponen
  janita.koponen@gmail.com

  VastaaPoista
 94. Eii Rodan tarvii tollasen huovan ��

  Sofia
  soromama@student.jyu.fi

  VastaaPoista
 95. Aliisa Hakala
  aliisa1.hakala@gmail.com

  VastaaPoista
 96. Marjo Saarinen
  marjo.srnn@gmail.com

  VastaaPoista
 97. Marja-Liisa
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 98. Anniina Gullans
  anniina.gullans@gmail.com

  VastaaPoista
 99. Iida Ruonala
  iidu2101@gmail.com

  VastaaPoista
 100. Sanni Markkanen
  sanni.markkanen@gmail.com

  VastaaPoista
 101. Emma Sauso
  emma.sauso@gmail.com

  VastaaPoista
 102. Viivi Santala
  viivi.santala@kolumbus.fi

  VastaaPoista
 103. Veera Mäkelä
  makela.veera@gmail.com

  VastaaPoista
 104. Jutta Nuuttila
  jutta.nuuttila@hotmail.com

  VastaaPoista
 105. Heli haapaharju
  Heeli.h@gmail.com

  VastaaPoista
 106. Harmaa on kyllä teidän väri!👌

  Ja vaikka näihin arvontoihin ylimääräisen liibalaaban selostaminen on maailman turhinta (!!) on ihan vähän pakko pohjustaa, kuin tollanen luxushuopa ois mahtava lahja mun puskaputelle, jonka kanssa ihan vasta vietettiin 14v vuosipäivää <3
  Nea-Maria Keränen
  neamariakernen@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon samaa mieltä, ihan superhyvin sopii Macolle <3 OHO, 14v on pitkä aika! Onnea :)

   Poista
 107. Emilia
  eerola.emilia@gmail.com

  VastaaPoista
 108. Hilma Ahonen
  hilma.ahonen@hotmail.fi

  VastaaPoista
 109. Jessica Parhiala
  jessica.parhiala@edu.liminka.fi

  VastaaPoista
 110. Linda
  lindajasmiina.naatanen@gmail.com

  VastaaPoista
 111. Henni Hakala
  henni@hazydazy.net

  VastaaPoista
 112. Katri Kumpulainen
  Katri.97@hotmail.com

  VastaaPoista
 113. Milla Saastamoinen
  millasaastamoinene@gmail.com

  VastaaPoista
 114. Tiina Alanen
  tiina.alanen@gmail.com

  VastaaPoista
 115. Lotta Yrjölä
  lotta.yrjola@gmail.com

  VastaaPoista
 116. Ida N.
  idan.heppajutut@gmail.com

  VastaaPoista
 117. Siru Heikkilä
  siru.heikkila@gmail.com

  VastaaPoista
 118. Siru Heikkilä
  siru.heikkila@gmail.com

  VastaaPoista
 119. Jannika Jokinen
  jankka.jokinen@gmail.com

  VastaaPoista
 120. Liisa Tiitola
  liisatiitola@gmail.com

  VastaaPoista
 121. Iisa Hiltunen
  iisa.hiltunen@gmail.com

  VastaaPoista
 122. Mulla on yksi ES:n kouluhuopa ja ovat kyllä ihan älyttömän laadukkaita ja kauniita! Jos rahatilanne ikinä tästä paranee niin pakko ostaa se deep plum-värinen huopa, voikolle hevoselle sopii kivasti ;)
  Nää kuvat susta ja Macosta on kyllä tosi kivoja! Ja tää on taas näitä mielipidekysymyksiä, että vaikka Champ oli nätti, niin kyllä Maco on paljon nätimpi siihen verrattuna! Perusrautias ei oo ikinä ollut mulle se juttu :')

  Rosa Sormunen
  levalantalli@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha mä tykkäsin Champin päästä ihan superpaljon, se on kyllä aina mun suosikki! Mutta Maco ei oo yhtään huono kakkonen ;) Ja osta ihmeessä, sopii varmasti kuin nenä päähän!

   Poista
 123. Kia Rossi
  kiamaria.rossi@gmail.com

  VastaaPoista
 124. Lotta Katalkin
  lotta.katalkin@gmail.com

  VastaaPoista
 125. Mandi Broms
  mandi.broms@hotmail.com

  VastaaPoista
 126. Ella Pääkkönen
  ellapaakkonen99@gmail.com

  VastaaPoista
 127. Viivi Rikkola
  viivi.rikkola@gmail.com

  VastaaPoista
 128. Sanna Lehtovirta
  sanna.haliksa@gmail.com

  VastaaPoista
 129. Amelie Stendahl
  amelie.stendahl@pp.inet.fi

  VastaaPoista
 130. Ihana huopa!

  Maria Tomminen
  maria.tomminen@gmail.com

  VastaaPoista
 131. Maiju Varimo maiju.varimo(at)gmail.com

  VastaaPoista
 132. Ihanat huovat noi molemmat😍

  Vilma ruohola
  Vilma.ruohola@gmail.com

  VastaaPoista
 133. Hei Aada,

  Laura
  laura.niemi10@gmail.com

  VastaaPoista
 134. Saara Kirves
  zara.axe@gmail.com

  VastaaPoista
 135. Emmi Kaleva
  emmi.kaleva@hotmail.com

  VastaaPoista
 136. Upeita kuvia, varsinkin kolmas osui kivasti silmään :)

  VastaaPoista
 137. Minna
  gabriella@luukku.com

  VastaaPoista
 138. Teija L
  pomppu10@luukku.com

  VastaaPoista
 139. Anna Tuominen
  annakatariinatuominen@gmail.com

  VastaaPoista
 140. Anniina Ketola

  anniinamariaketola@gmail.com

  VastaaPoista
 141. Anniina Ketola

  anniinamariaketola@gmail.com

  VastaaPoista
 142. Kia Koskinen
  kia.koskinen99@gmail.com

  VastaaPoista
 143. Linda Mäkäläinen
  ewalimukka@gmail.com

  VastaaPoista
 144. Nanna Väätäinen
  nanna.vaatainen@gmail.com

  VastaaPoista
 145. Heidi Mänttäri
  heidimanttari@outlook.com

  VastaaPoista
 146. Emma, baverems@gmail.com

  VastaaPoista
 147. Susanna Lammia
  susanna.lammia@outlook.com

  VastaaPoista
 148. Mari Heinonen

  mari.heinonen001@gmail.com

  VastaaPoista
 149. Aada Leppälä

  aada.leppala@gmail.com

  VastaaPoista
 150. JJ
  ratsu.um@gmail.com

  VastaaPoista
 151. Marianne Partanen
  maikkinen.p@gmail.com

  VastaaPoista
 152. Essi Frisk
  essif5@gmail.com

  VastaaPoista
 153. Nella Haimakainen
  nellakka@gmail.com

  VastaaPoista
 154. Jutta Leppänen
  judda97@hotmail.com

  VastaaPoista
 155. Jessica Hyökki
  jjessi.hh@gmail.com

  VastaaPoista
 156. Venla Loimovuori

  venla.loimovuori@gmail.com

  VastaaPoista
 157. Rosa Kinnunen
  kinnunennrosa@hotmail.com

  VastaaPoista
 158. Laura
  laurakrsalminen@gmail.com

  VastaaPoista
 159. Laura Linna
  laura_linna@outlook.com

  VastaaPoista
 160. Vilma Flinck
  vilma.flinck@gmail.com

  VastaaPoista
 161. Mirja Kippilä
  mirja.kippila@hotmail.com

  VastaaPoista
 162. Emmi Salminen
  Emmiska01@gmail.com

  VastaaPoista
 163. Heini Miettinen heinimiettinen5@gmail.com

  VastaaPoista
 164. Elina Tornack, elina.tornack@gmail.com

  VastaaPoista
 165. Madleena Berg
  Madleenab@gmail.com

  VastaaPoista
 166. Kisahepan vaihtuessa uusi kisahuopa tulisi tarpeeseen!

  Matilda Makkonen
  hannamatildamakkonen@gmail.com

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat