tiistai 25. joulukuuta 2012

#136: Apua bannerin kanssa?

Huh, yritin muokkailla hieman tätä blogin ulkoasua, jotta se ei olisi niin jouluinen. Tein uuden taustan, bannerin ja noita sivupalkin kuvia - värimaailma vaihtui nyt vaaleanpunaiseen! Mutta sitten eteeni iski ongelma - en saa millään ladattua banneria siten, että se pysyisi tarkkana eikä sumentuisi tyhmästi suttuiseksi. Osaako kukaan auttaa?

Kaikki aiemmat bannerit ovat näkyneet selkeinä ja yritinkin tallentaa tiedoston mahdollisimman samankaltaiseksi: muotona PNG. Otin raksin pois kohdasta "pienennä sopivaan kokoon" (siinä, kun kuvaa ladataan bloggerin otsikon paikalle) eli piennennysongelmaa ei luulisi olevan. Kuva on tehty Photoshop CS5:lla, mutta kokeilin tallentaa sen myös Corelin kautta - ei eroa.. Banneri on 970 pikseliä leveä, minkä laitoin myös blogin leveydeksi, mutta sekään ei auttanut.

Epätoivohan tässä iskee! Nyt kun käytössä on vanha banneri, se näkyy selkeänä. Kaikki bannerit, jotka eivät ole omatekemiäni, näkyvät selkeänä. Ja itseasiassa aikoinaan vanhemmalla Photoshopilla tekemäni bannerit näkyivät selkeinä myös. Tuossa alla vielä kuva siitä, miltä sen kuuluisi näyttää...

Any help?


26 kommenttia

 1. Yritäppä kuitenkin laittaa se raksi siihen ruutuun, tai tallentaa JPG muotoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai sitten vaikka tallennat eri nimellä & eri muotoon tuosta kuvasta minkä laitoit tähän postaukseen & yrität sitten laittaa tähän blogiin. Toivottavasti saat ongelman korjattua! :)

   Poista
  2. JPG-muotoisena kuva ei ole tietääkseni läpinäkyvä? Tai siis jos pohjan on tehnyt läpinäkyvänä, se ei ole sitä enää sitten kun jpg:ksi muuttaa. Tai sitten oon käsittänyt ihan väärin :D

   Tuota eri nimeä kokeilin myös ja vaikka mitä.. Pitänee kai kokeilla myös toi raksi ruutuun! Mutta tänään en enää jaksa, huomenna kun lento on niin aikaisin aamulla. Kiitti kuitenkin neuvoista! :)

   Poista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  4. Jep ei kyllä tue läpinäkyvyyttä

   Poista
  5. Se vähän riippuu tietääkseni ohjelmastakin tuleeko se läpinäkyvyys. Mutta kannattaa tosiaan kokeilla tota että lataat sen johonkin ja siitä tallennat uudestaan tai jonkun tuon kaltaisen kautta lataat sen suoraan tähän banneriksi.

   Poista
  6. .jpg-muotoisissa kuvissa ei ole läpinäkyvyyttä.

   Oothan ottanut sen ruksin pois ruudusta ennen kuin lataat kuvan ? Mulla ainakin toimii, jos tekee sen niin päin.

   Poista
  7. Ja lisäksi .jpg vielä pakkaa kuvaa sen verran, että siitä tulee jo valmiiksi suttuisen näköinen.

   Poista
 2. onko sulla ruksi pois siitä "Pienennä sopivaan kokoon
  Kuva pienennetään 1000 kuvapistettä leveäksi" kohdasta? :)

  VastaaPoista
 3. kokeile tallentaa bmp muotoon ja sitten lataat blogiin?

  VastaaPoista
 4. tallenna png-muotoon + lataa vaikka photobucketiin banneri --> näkyy selkeenä eikä mee suttuseksi :) toimii ainakin mulla!

  VastaaPoista
 5. mulla vanha kone teki tuollaista kanssa, en sitten tiedä mistä johtuu mutta :s kannattaa kokeilla tota Annan ohjetta ja ladata photobucketin kautta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niin ja jpg-muodossa ei ainakaan gimpillä tehdyt bannerit tule "läpinäkyvinä"

   Poista
 6. jpg -muodossa bannerit ei oo läpinäkyviä, ite oon käyttäny png:tä ja se on yleensä tallentunut sitten aika hyvä laatuisena. Meillä ainakin tämä: "Pienennä sopivaan kokoon; Kuva pienennetään 1000 kuvapistettä leveäksi" on välillä huonontanut kuvan laatua, joten kannattaa yrittää ladata se ilman pienentämistä tai pienentää se ohjelmalla ja kirjoittaa sitten vasta tekstit. Toivottavasti ymmärsit :)

  VastaaPoista
 7. Miks kopioit noiden sivupalkkien kuvien tyylin suoraan susannalta - puoliverinen prinssi blogista??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole tietoisesti tehnyt kuvista samantyylisiä, näköjään kyseisessä blogissa samaa ideaa on käytetty ja varmaankin monissa muissakin. Aikoinaan käytettiin tuota ideaa paljon virtuaalitalleilla, sieltä muistui mieleen :)

   Poista
  2. Sait näköjään toimimaan :) En usko että on matkittu, koska näitä on nähty moooonella muullakin tämmöisenä, sekä tallini.fi sivustolla niitä on vähintään joka 3 tallilla ulkoasuissaan ;) mut ihana tää banneri ja värimaailma!

   Poista
 8. Onko sinulla omaa virtuaalitallia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli monta eri virtuaali-, vihko- ja jopa kepparitallia pienempänä :)

   Poista
 9. Pikselimössön estämiseksi olen ainakin itse ladannut kuvat Picasaan (jonne itseasiassa blogisi kuvatkin menevät) erikseen ja laittanut sieltä sitten koodin sivuille - näin pikselimössö on ainakin omalla kohdallani hävinnyt, kun mietin mikä tämän aiheuttaa :)
  ja tosiaan kuten aiemmin keskusteluissa mainittiinkin, läpinäkyvät kuvat kannattaa tosiaan tallentaa siinä PNG-muodossa.

  VastaaPoista
 10. Itselläni tuo sun banneri näkyy tarkkana, tai sitten vaan nään harhoja :D Mitkä mitat muuten sun bannerissasi on? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pituus taisi olla jotain 970..? Korkeutta en muista :)

   Poista
 11. www.jonsunbloggaus.blogspot.com

  VastaaPoista
 12. Kiitos kaikille apua tarjonneille, banneri saatiin toimimaan :)

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat