sunnuntai 3. helmikuuta 2013

#150: Can't wait!

Huomenna (tai itseasiassa tänään, koska kello on yli puolenyön) se tapahtuu - Champ tulee Suomeen ja Equstomiin! Tarkkaa kellonaikaa en osaa vielä sanoa, mutta menen tallille jo aikaisin järjestelemään viimeiset tavarat kuntoon ja odottelemaan ruunan saapumista. Kamera on latauksessa ja valmis käytettäväksi huomenna, joten toivottavasti sää suosii ja saan teille heti muutaman kuvan napattua :)
 
Tosiaan, perjantaina tallitöiden jälkeen äitini toi kaikki hevostarvikkeeni Equstomiin ja järjestelin ne paikoilleen. Tavaraa oli kertynyt paljon Kaprin ollessa minulla, joten puuhaan meni pitkälti yli kaksi tuntia. No, tulipahan kerralla järjesteltyä ja putsattua kaikki viimeisen päälle! Huomenna pitää pestä muutamia satulahuopia, pinteleitä ja muuta pientä, jotta kaikki tavarat ovat ensi viikoksi puhtaita. Muistelin, että kaikki loimeni ovat puhtaita kesän jäljiltä, mutta kun avasin pesulapussin (sain pussin suoriltaan pesulasta viime kesänä, enkä sen jälkeen loimia enää käyttänyt) huomasin, että kaksi loimea olivat aivan karvaisia. Puhtaita kyllä, mutta todellakin karvan peitossa.. En oikein tiedä millä niitä kannattaisi alkaa puhdistamaan, onko kenelläkään ideoita? Liimapaperirullia tuskin kannattaa kokeilla, sillä molemmat ovat isoja loimia (fleece- ja villaloimet) ja niitä kuluisi hommaan varmasti ainakin sata..
 
Ei kyllä liity mitenkään aiheeseen, mutta tässä joku kuva viime syksyltä, kun muutakaan ei ole tähän hätään..!
Muuten kaikki taitaakin olla enemmän tai vähemmän kunnossa varustepuolelta siihen asti, mitä olen näin etukäteen pystynyt ostelemaan. Ostin loimia koosta 155cm, joten toivottavasti istuvat hyvin ja ovat muutenkin sopivia. Omasta takaa löytyi paljon huopia, suojia, suitset ja varaosia, lääkepakkitarvikkeita jne, mutta täydennetävää oli vielä sitäkin enemmän - kiitos siis kaikille edelliseen postaukseen kommentoineille, sain teiltä paljon hyviä vinkkejä!
 
Ensi viikon ohjelma on vielä täysin auki: aluksi on katsottava, miten Champ kotiutuu Suomeen ja toivottava, ettei matkasta aiheudu mitään ongelmia (kuljetuskuume tms). Sen jälkeen hevoselle tulee varmaankin eläinlääkäri, joka tarkastaa ruunan suun, tunnistaa sen rekisteröintiä varten ja rokottaa samalla. Satulan hankkiminen on varmaankin myös edessä, sillä oma Kiefferini tuskin tulee sopimaan Champin selkään.. Toivotaan kuitenkin, että uutta satulaa ei tarvitsisi hankkia ja satulaa voisi muokata tarvittavan määrän! Toppautin sen viime syksynä ja se on nyt aivan "tuliterä", joten vaihdossa siitä varmaan saisi ihan kivasti jotain, mikäli vaihtotarvetta satulalle on.
 
Mutta nyt nukkumaan, huomenna päivittelen kuulumisia enemmän :) Ensi viikolla luvassa on tammikuun sponsorituotteiden esittelyt sekä uusi ulkoasu!

16 kommenttia

 1. Kokeile loimiin nukkaharjaa!
  http://aino.fi/images/1527.jpg

  VastaaPoista
 2. Mä harjaan aina loimet, kun ne on hevosen päällä ja huomaan siinä jotain kuraa/likaa/roskaa/karvoja enemmänkin. :') Jollain vähän kovemmalla harjalla ja jos on jotain roskaa tai karvoja siinä päällä. Fleecetkin puhdistuu jotenkin. Ei täydellisesti, mutta alkuun pääsee. :D

  VastaaPoista
 3. Mä vedän kumisualla ensin, ja sitten harjaan ne karvat pois jollain kovemmalla harjalla.

  VastaaPoista
 4. Onnea vielä kerran Champista! :)

  VastaaPoista
 5. Voi hitsi, vihdoin :)

  Loimesta karvanpoistoon on paras sellainen samanlainen kumihanska, mikä esimerkiksi Cyralla on nyt käytössä, tai sit ihan joku sopivan jämäkkä (ei liian kova) harja. Tätä on myös interwebseissä kehuttu kovasti: http://goo.gl/i2tLO

  VastaaPoista
 6. Mä oon käyttäny imuria, tosin saa olla aika hyvinvoiva imuri HYVÄLLÄ imuteholla

  VastaaPoista
 7. Magic Brush! Toimii hyvin ;)

  VastaaPoista
 8. kumisuoalla saa aika hyvin karvoja irti loimista, itellä ainakin se toimii tosi hyvin karvaisten satulahuopien kanssa!

  VastaaPoista
 9. itekki suosittelen imuria, klipatun hevosen pienet ja pistävät karvat lähti hyvin!

  VastaaPoista
 10. Onnea teille ja hyvää yhteistä matkaa:)!

  VastaaPoista
 11. ei liity mitenkään tähä mut häirittee ku sul on tos sivussa toi esittely ja siin lukee 800lukijaa vaik sul on yli tuhat:D

  VastaaPoista
 12. Ei vitsit onnea aivan hirveästi! Ihanaa kun pääsee seuraamaan teidän kahden kehitystä! :)

  VastaaPoista
 13. Onnea paljon ! :) tiedän jännityksen ja odotuksen tunteesi ;D hyvää ja menestykästä yhteistä elämää teille :))

  VastaaPoista
 14. Onnea ja menestystä teille!:)

  VastaaPoista
 15. Hei tee sitten heti varustepostaus vaikka videolla :)

  VastaaPoista
 16. Se kumiharja mitä aikaisemmassa kommentiss hehkutin... ;)

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat