perjantai 1. maaliskuuta 2013

#161: Hevoseton on huoleton


 
Hmm. Champ oli päättänyt leikkiä ninjaa tarhassa ja tavalla tai toisella repinyt itselleen takasiin kunnon hokinpolkemat. Aikaisemmin olen nähnyt hokinpolkemia ruununrajassa ja vähän sen yläpuolella, mutta tällä tavoin kavioon asti ylettyviä haavoja ei ole vastaan tullut. Voitte siis kuvitella, kuinka ensin pelästyin!
 
Nuo haavat ovat melko ikävän näköisiä ja saivat nyt yöksi animalintex-hauteet kunnollisen puhdistuksen jälkeen. Yritän saada huomiseksi kengittäjän katsomaan tuota toista kaviota, sillä se on pehmentynyt (vai miten se kirjoitetaan) halkeaman kohdalta kostumisen vuoksi ja saattaa tästä syystä haljeta yhä enemmän.
 
Että näin. No, toivottavasti haavat olisivat huomenna jo parempia! Kaikki sormet ja varpaat ristissä.. Tästä lähtien Champ saa myös takajalkoihin bootsit, etusissa sillä on tarhatessa ne suojien kanssa jo olleetkin. Tähän loppuun vielä muutama kuva eiliseltä raspausreissulta, Champ on niissä rauhoituksen alaisena ja melko huvittava näky :D

 

24 kommenttia

 1. Ai kun on ikävän näkösiä. Toivottavasti paranee hyvin.

  En oo muuten ikinä kuullut, että joku hevonen ois saanu polkemat takasiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan näin! En mäkään, sepä tässä onkin kummallista. Champ kuitenkin tarhaa yksin ja nuo olivat tämän päivän aikana tulleet, joten en keksinyt muutakaan vaihtoehtoa.. :s

   Poista
  2. Halbe taas hankkii tollasia polkemia yleensä aina takasiin, jos niitä tulee. :D Mutta toivottavasti Champin tassut on taas kohta kunnossa!

   Poista
  3. Oma hevoseni on tänä talvena polkenut kahdesti samaan takaseen samaan kohtaan juuri tuon tapaisen polkeman, ja hyvin parantui:)! Ei ne kaviot yleensä tuosta suunnasta halkea, tai sitten pitää jo oikeasti olla kunnon takoja, joten ei kannata olla kovin huolissaan:) Jospa sielläkin olisi pakkasta (Itä-Suomessa asustan, ja meillä tänä aamuna -20°, kun lähdin tekemään aamutallia, APUA!), niin tulehduksen riski on pienin mahdollinen. KYLLÄ SE SIITÄ!:)

   Poista
 2. Edellinen tamma tarhassa ollessaan polki hokilla martokavion esille.. tuli muuten pitkä saikku ja toipuminen epävarmaaa :( Se kuitenkin tästä vielä kuntoon tuli, ja uusikin temppunsa. Kannattaa tosiaa seppää konsultoida, joutuuko tuohon painesiteen laittamaan.

  VastaaPoista
 3. Meillä ruunalle tuli polkeamat eteen, että taakse - oltiinpahan niiden vuoksi sairaslomalla sekä saatiin kipu -ja antibioottikuureja. Nyt ruuna tarhaakin sitten bootsit joka jalassa, mutta nuori hevonen tietää kepposet ja bootsit se repii lähes päivittäin jaloistaan. Ei siinä mitään, eikun takaisin jalkaan..

  Toivottavasti te pääsette pelkällä säikähdyksellä! :)

  VastaaPoista
 4. Mun hevosella on melkein joka päivä talvella jossakin kohtaa haava :D ei onneksi mitään niin isoa ole ollut että eläinlääkäriä tarvittaisiin:) aina kun sitä hakee tarhasta niin jossakin paikassa on reikä:) ja se osaa myös polkea takaset ja etuset auki ihan mistä kohin vaan.

  VastaaPoista
 5. A että:/ aiotteko pitää cnahmpilla nyt tämän jälkeen takasissa esim. Bootseja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mitä jos lukisit tekstin uudelleen :D

   Poista
  2. anteeksi, luin tämän postauksen aika nopeasti aamulla, enkä huomannut tuota kohtaa :)

   Poista
 6. Noi polkemat on kyllä niin ärsyttäviä :/ Mut voi kun Champ on söpö tossa alimmassa kuvassa :D

  VastaaPoista
 7. Meillä on parilla hevosella ollut joskus tollanen samallainen haava, siihen nyt vaan laitettiin animalintex haude ja se tuli sillä hyväksi. Soitettiin eläinlääkärille ja sanoi että ei mitään hätää ei oo pahoja

  VastaaPoista
 8. Mun tamma polkasi kaviosta myös palan irti, kaviosta puuttui n. 1x3cm. Pidettin haudetta ell ja keng ohjeitten mukaan. Kavion laatu myös heikkeni pitkäksi aikaa :/ tuli ihan kuntoon muttei suostunut viikkoon kävelemään kunnolla (herkkis sielu)

  VastaaPoista
 9. Mun heppa polkee poikkeuksetta joka päivä tarhassa jonkun reijän takasiinsa. Bootseja ei voi käyttää (tallissa eivät suostu suojittamaan tarhaan edes lisämaksusta).
  Mutta mä oon vaan pistäny haavasprayta ja antanu kunnolla ilmaa, ni ei ole imppareita eikä mitään tullut. Sen sijaan toi kehittää impparin pienestäkin naarmusta joka sattuu olemaan jossain polvessa tms :/

  VastaaPoista
 10. Meillä aina talvella jos ei ole suojat ja bootsit joka jalassa niin on aina tuon näköiset, varsinkin takajaloissa on inhottava kun kasvaa helposti liikalihaa.. :( kaviossakin kun tulee tommonen kolo niin se on just vuodessa ehtinyt kasvaa pois kaivosta niin tulee taas talvi..tämmöistä se välillä on näitten vähän eläväisempien hevosten kanssa :)
  Ida

  VastaaPoista
 11. Siis onko hevosellasi tarhassa suojat ja bootsit joka jalassa? Miksi. Siksi vai ettei niitä polkeamia tulisi? Ihan mielenkiinnosta kyselen, koska meillä kaksi kylmäveristä ilman kenkiä tai lomia ulkona 24/7. Joten ymmärrät kai, ettei tälläinen perämetsäilijä kaikkea tiedä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suojat vaan etusissa, mutta bootsit nyt kaikissa jaloissa. Champilla on joka jalassa neljä hokkia, riski noille polkemille olisi ilman bootseja melko suuri. Se kun tuppaa välillä riehumaan tarhassa ihan enemmissä määrin :)

   Poista
 12. Meidän tallilla kans yks heppa sai juuri samanlaisen ja takaseen, mutta vähän pahemman. Kengittäjä laittoi siihen tervaa ja poltti sen siihen, ja sillä siisti :) Ei nuo kamalan vakavia ole.

  VastaaPoista
 13. Autsss..
  Asiasta toiseen, oletko kaktun kaveri ? Tai siis oletko niissä ollut niissä kaktun ja Emmin videoissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä se taitaa olla eri Aada niiden videoissa. Tai siis en oo varma.

   Poista
 14. Nuo on kyllä niin ärsyttäviä, meidän tallilla on tähän mennessä tullut aina takasiin jos johonkin..!
  Toivottavasti paranee pian:)

  VastaaPoista
 15. Ei näytä kauhean mukavilta nuo haavat :c Toivotaan että Champin tohvelit paranevat pian :)

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat