perjantai 29. maaliskuuta 2013

#168: Viikkokatsaus

Koska piditte viimekertaisesta viikkokatsauksesta, teen sellaisen tästäkin viikosta - tai itseasiassa muutamasta edellisestä päivästä. Kuvia ei ole luvassa tähän postaukseen juurikaan, mutta seuraaviin postauksiin niitä riittää senkin edestä!
 
Tiistai: Olin tiistaina Sannan kouluvalmennuksessa, sillä mulla ei ollut työpäivää. Aiemmilla tunneilla olemme keskittyneet Champin kohdalla ainoastaan rentouden hakemiseen, mutta koska olemme kehittyneet tällä saralla jo paljon eteenpäin ja hevonen liikkuu nyt tyytyväisenä ja rentona mielellään, pääsimme harjoittelemaan taas uusia asioita.
 
Aloitimme tunnin itsenäisen verryttelyn jälkeen käyden ympyrällä läpi jokaisen askellajin hieman matalammassa muodossa, alkuveryttelytyyppisesti. Tämän jälkeen Sanna käski mun istua harjoitusraviin, jotta voisimme aloittaa kunnollisen työskentelyn. Olen ollut monesta syystä ja tekosyystä todella laiska harjoitusravin tuuppaaja, viimeksi istuin kunnolla harjoitusravissa viime vuoden marraskuussa, mikäli muistan oikein. Toki olen keikkunut kyydissä muutamia askelia, mutta Champin kanssa en ole harjoitusravia pahemmin edes ajatellut sen alkuaikojen selättömyyden ja "suuren" liikkeen takia. Nyt Sanna antoi tehtäväksi istua harjoitusravissa ja tehdä avotaivutusta - kaksi asiaa, joita en ole Champin kanssa juurikaan tehnyt (avoja aikaisemmin vain käynnissä ja laukassa).
 
Champ näki kerran ihmisen - suuri järkytys!!
Suureksi yllätykseksi avotaivutus sujui varsin mallikkaasti oikeaan kierrokseen, vasemmalle töitä oli tehtävä enemmän. Champ kulki koko tunnin äärimmäisen hyvin ja pystyin nostamaan sen muotoa ylemmäs: ravi ja laukka olivat todella tahdikkaita ja hevonen toimi lähes moitteettomasti. Tunnista jäi ehdottomasti paras fiilis pitkään aikaan - ja kaikki vain sen vuoksi, että sain pidettyä ulko-ohjan tasaisesti tuntumalla ja tuin hevosta oikein, jotta se pystyi tasoittumaan näin ollen itsekin. Hevonen oli aivan hikinen ja vaahtosi korvien takaa, vaikka pakkasta oli maneesissa reilusti!
 
Keskiviikko: Piude tuli hypyttämään mua aamulla, joten heräilin tallille jo aikaisin. Estevalmennuksen tehtävänä oli tällä kertaa jumppasarja, jossa oli kolme okseria ja jokaisen välissä yksi laukka-askel. Ennen ja jälkeen linjan sekä esteiden välissä oli lisäksi maapuomit innariväleillä. Tarkoituksena oli lähestyä linjaa paineistamatta laukkaa, mutta kuitenkin etenemällä riittävässä temmossa. Esteiden päällä tuli myödätä riittävästi sekä pitää oma istunta vakaana (ilman turhaa ylävartalon liioittelua ja paino tukevasti jalustimilla niin, ettei jalka kippaa yhtään taakse) ja väleissä pitää tasainen tuntuma sekä tarvittaessa hidastaa hevosen menoa ääniavuilla. Champille tällainen jumppaaminen on todella hyödyksi ja itselleni se mahdollistaa helpon tavan totutella Champin hyppyyn.
 
Okserit olivat melko leveinä lopussa ja korkeutta kahdelle viimeiselle tuli noin 120cm. Tämän jälkeen vaihdoimme hyppysuuntaa ja tulimme linjaa niin, että ensimmäinen okseri muutettiin pystyksi ja keskimmäinen otettiin kokonaan pois, viimeinen okseri säilyi ennallaan. Maapuomit otettiin myös kokonaan pois lukuunottamatta ensimmäistä, ennen pystyä olevaa puomia. Esteiden väliin tuli ottaa kolme laukka-askelta, mikä oli hieman ahdas väli eli sisään ei saanut tulla liian suurella hypyllä. Ensimmäisellä kerralla tosin jäin himmailemaan liikaa, jolloin sain jotenkin ihmeellisesti neljä (?!) askelta tuohon väliin.. Seuraavat kerrat sujuivatkin kaikki ilman moitteita ja valmennuksesta jäi muutenkin hyvä fiilis.
 
torstaimaasto <3
Torstai: Champilla oli kävelyvapaa, sillä se oli työskennellyt neljä päivää rankasti ja ansaitsi hieman rennomman päivän. Päätin lähteä kävelemään ilman satulaa maastoon ja nautiskelin hevosen kanssa olemisesta. Tuollaisina hetkinä tiivistyy se syy, miksi me todella rakastamme tätä lajia niin paljon!
 
Tästä päivästä on tulossa aivan oma postaus, sillä siihen mulla on valtavasti kuvia ja pari videopätkääkin. Tulevien päivien suunnitelmat ovat seuraavat: lauantaina ratsastan Champin töiden jälkeen kevyesti ja sunnuntaina hyppäämme rataa, sillä maanantaina lähden Provincia-tallille rataharjoituksiin hyppäämään 90cm ja 100cm -luokat. Tiistaina olisi tarkoitus käydä Sannan koulutunnilla tuuppailemassa ennen Champin hierontaa, keskiviikkona hevosella on vapaapäivä tai äiti käy sitä kevyesti taluttelemassa, sillä olen itse menossa ensimmäistä kertaa yliopiston valmennuskurssille. Selvät suunnitelmat siis tiedossa :)
 
pakko lisätä tää kuva vielä loppuun: muut bloggaajat ilmeisesti kuntoilevat ja pitävät itsestään hyvää huolta munkin edestä,
joten voidaan kavereiden kanssa keskittyä kunnolla läskeilemään ja nauttimaan herkuista - kerrankos sitä täällä eletään ;D
 

7 kommenttia

 1. Kuinka usein hyppäät Champilla? :)

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Miks et laiyyanu enempää kuvia tuosta serkustasi? Onko sillä blogi vai laittaako se niitä kuvia mihinkään? :)

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo itekki ratsastan tuol mut ei se mulla oo pöllyny ku oon menny. Mutta laittaaks se niit kuvii johonki? Et onks sil blogiii? :D

   Poista
  2. ^ öö ano ku hiekka on kuivaa nii se yleensä pöllyää ? :-D

   Poista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat