torstai 6. kesäkuuta 2013

#193: Pitkä video valmennuksesta

Eräs lukija toivoi videota ratsastuksestani ja ihan syystä - onhan viime "sileävideosta" vierähtänyt melkein kolme kuukautta, ellei enemmänkin! Tässä sitä nyt olisi, kahdentoista minuutin verran. Videot on kuvattu viime sunnuntain puomi/kavalettivalmennustunnilta, jonka Piude piti meille yhden toisen tallilaisen kanssa.
 
Champ sai eilen paikat kavioihinsa ja sain ratsastaa sillä tänään normaalisti. Yllätys yllätys, paikat eivät kestäneet kovinkaan hyvin ja yksi niistä irtosi jo. Viisi oli vielä illalla jäljellä, jännityksellä odotan huomista. Sannan eli Equstomin omistajan / mun kouluvalmentajan pitäisi ratsastaa Champilla huomenna, jotta hän osaisi tulevaisuudessa neuvoa minua sen kanssa vielä paremmin. Jos paikat pysyvät koko viikonlopun ja alkuviikon, olisi tarkoitus lähteä tiistaina hyppäämään Laaksolle TeHon ja Helsingin ratsastajien järjestämiin estekisoihin. Saas nähdä, peukut isosti pystyyn!
 

Ps. Videolla Champilla on päällään toukuun sponsorituotteena Veljekset Wahlsténilta saatu Horse Comfortin Quick Dry -satulahuopa, josta esittelyä luvassa kohtapuoliin! Onko kenelläkään aiempia käyttökokemuksia tästä huovasta? Erittäin hyvältä vaikuttaa :)

14 kommenttia

 1. Jos joku ihmettelee äänien puuttumista, syy on Youtubessa (tekijänoikeudelliset syyt, hiljensivät). Laittakaa taustalle soimaan David Guettan Play Hard, Redraman Clouds ja viimeisenä esittäjän x (en muista) Undressed. Noi biisit siinä oli :)

  VastaaPoista
 2. Kiva taas nähdä ratsastustasi videolla;)
  Tosi ihanasti Champ liikkuu sun kanssa, ja satulahuopa näyttää tosi hyvältä Champilla.
  Toivottavasti taas tulee lisää näitä postauksia.
  Voisko estevalkoistakin tulla videopostausta?:)
  Hyvää kesää!

  VastaaPoista
 3. Kiva video! Mulla on toisella ponilla samanlainen huopa, mutta vain harmaa! :) Tosi kiva huopa ja hyvä säkätila. Mielestäni huopa hengittää hyvin ja muutenkin hyvä ja hieno huopa kyseessä! :)

  VastaaPoista
 4. Champ liikkuu tosi hienosti sun kanssa, sillä on kauniit liikkeet (: Ja huopa näyttää oikein hyvältä!

  Tässä videolla Champ näyttää musta pitkäselkäsemmältä kun kuvissa :D

  Ratsastat tosi nätisti ja hyvin, pikkuriikkisen häiritsee kun artiat ei oo takana vaan edessä... Pikkuvikoja (;

  VastaaPoista
 5. Todella hyvin kyllä ratsastat ja Champ on niin hienon näköinen poika! Oletko koskaan kokeillut/ajatellut kokeilla maastoesteitä?:)

  VastaaPoista
 6. muuten hyvä video mut sais olla äänet tai musiikki

  VastaaPoista
 7. Ratsastat tosi siististi ja Champ on päivä päivältä komeampi! :)

  VastaaPoista
 8. Jos ois muusikkia/ääntä nii jaksais kattoo enemmän ku 14 sekuntia. :P

  VastaaPoista
 9. Kannattais ehkä tutkituttaa toi sun hevoses ainaki kunnon naprapaatilla ja mielellää vielä hyvällä fyssarilla. Onks sitä ikinä kukaa kattonu? Joku muu ku pilipalihieroja? On nimittäin kauttaaltaan niin selättömän ja etupainosen näkönen, et ristissä tai selässä on varmaan jotain vikaa ja takaosassaki pientä epäsäännöllisyyttä. Näyttää siltä että istusit koko ajan jossain liikkumattomassa kuopassa ku toi selkä on niin kuollu eikä hevonen liiku säästä ylöspäin. Tää ei oo pahalla vaan hyvällä sun hevosen puolesta, koska oikeesti taitavimmatkaan valmentajat/ell:t ei osaa kattoa hevosen liikkumista, ellei niillä oo vuosikausien kokemus esim fysioterapiasta. Jos hevonen on hoidettavissa, passikäynti häviää ja ratsastettavuus ja hyppy paranee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kyllä, meillä käy kerran kuussa ihan arvostettu hieroja, joka on hieronnan ohella opiskellut itseään eteenpäin mm osteopatian jne saralla ulkomailla asti, eli kyseessä ei todella ole mikään "pilipalihieroja". Hevonen on tutkittu ostotarkastuksessa päästä varpaisiin ja todettu sen puitteissa täysin urheilukäyttöön sopivaksi.

   Ymmärrän kyllä, ettei kommenttisi ole tarkoitettu ilkeäksi, mutta ymmärtänet varmaan myös, ettei kukaan voi ottaa tosissaan kommentteja, jotka tulevat blogiin anonyymeiltä tähän tapaan.

   Pidämme hevosesta huolta varmasti niin hyvin kuin siitä pystyy, joten sinuna en huolehtisi asiasta :)

   Kiitos kuitenkin kommentista!

   Poista
  2. En ole sama ano kuin edellinen, mut täytyy munkin sanoo et etenkin laukka näyttää suoraan sanottuna hirveeltä kökkimiseltä, et mullekkin tuli heti mieleen et onkohan toi ihan kunnossa.

   Kiva blogi sulla kyllä :-)

   Poista
  3. Selvä, jos sovitaan tässä ja nyt ilman mitään lisätutkimuksia, että hevonen on täysin rikki ja käyttökelvoton + että parasta sille olisi kuopata se välittömästi, kai olet sitten tyytyväinen? :)

   Aikuisten oikeasti, jos teillä on tarve kertoa mulle tällaisia asioita, olkaa edes esillä omien nimienne kanssa. Luuletteko oikeasti etten minä, vanhempani, kaikki valmentajani sekä hevosen muu tukijoukko (hieroja, ell, kengittäjä) tee kaiken mahdollisen tämän hevosen terveyden eteen? Haloo! Jos hevosen on hankkinut isolla rahalla, siitä kyllä haluaa pitää huolta ihan viimeiseen asti niin hyvin kuin mahdollista. Tänne blogiin en halua laittaa esille kaikkia hevoseen liittyviä toimenpiteitä juurikin siitä syystä, ettei tämän kaltaisia "turhia" kommentteja tulisi. Kohta kai videoidenkin julkaiseminen pitää jättää väliin.

   en voi ymmärtää, mitä haluatte ajaa takaa näillä tämän kaltaisilla kommenteilla? Että mulle tulisi paha mieli vai että pääsette ihan vaan pätemään? Vai että veisin sen jonnekin tutkimuksiin? Tiedoksi, ihan ilman näitäkin kommentteja hevonen ollaan viemässä (joskin aivan muusta syystä kuin yllä mainitsit) tutkimuksiin tässä kuussa kahteen eri paikkaan. Eli don't worry, kulutan kyllä kaiken rahani Champin hyvinvointiin myös ilman teidän ohjeistuksia :)

   Anteeksi avautuminen, mutta nyt oli vaan pakko.

   Poista
 10. Voi hyvät Anonyymit! Eiköhän Aada ja monet hänen ympärillään työskentelevät ammattilaiset tiedä, millaisessa kunnossa Champ on. On kyllä Aadan varmaan vähän vaikea ottaa tosissaan teidän kommentteja, kun nimettömänä tulette tollaista huutelemaan (okei, paraskin puhuja minä, kun Anonyyminä huutelen minäkin. Toisaalta ihan vain sen takia tulen tänne Anonyyminä valittamaan teille toisille Anonyymeille, jotta en saa huonoa mainetta nimelläni). Olen sitä mieltä, että te ette voi sanoa Champista yhtään mitään yhden videon perusteella. Hei ihan tosi! Naurettavaa suorastaan...

  Sen vain tahdon sanoa, että tätä blogia ei tosiaan ole pakko lukea, jos teidän persettänne noin kovasti jokin kutittaa. Puuttukaa vasta sitten, kun siihen on oikeasti aihetta!! Todennäköisesti siis paikkanne puuttua asioihin ei ole tämä blogi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. vielä yks ano ilmoittautuu ja kertoo että videosta saa aika paljon tietoa hevosen terveydentilasta yleisellä tasolla siis, mikäli ymmärtää yhtään hevosten päälle.

   Poista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat