perjantai 16. toukokuuta 2014

#347: Toivepostaus - lifestylejuttuja

Multa on toivottu vaikka kuinka usein lifestylepostausta siitä, miten hoidan hiuksiani, ihoani ja esimerkiksi meikkaan. En ole oikein koskaan nähnyt tarpeelliseksi kirjoittaa tästä aiheesta tänne blogiin, sillä onhan kyseessä omasta hevoselämästäni kertova sivusto. Sain kuitenkin jälleen kerran pyynnön toteuttaa postaus tästä aiheesta ja koska hevosrintamalla ei ole mitään uutta kerrottavaa, päätin kokeilla kirjoittaa aiheesta jotain. Toivottavasti tykkäätte!
 
Ensiksi pitää painottaa, etten todellakaan ole mikään mestari missään terveys-, meikki- tai muotijutuissa. Haaveilen yleensä aina kaikesta kalliista ja hienoista merkkitavaroista tai -meikeistä, mutta päädyn kuitenkin lähes aina ostamaan sitä ihan tavallista markettitavaraa. Ja mitä esimerkiksi meikkaamiseen tai pukeutumiseen tulee - en todellakaan osaa tehdä niitä mitenkään hyvin ja olen ehkä viimeinen ihminen maan päällä, josta kannattaa ottaa mallia. Hyvä pohjustus tälle postaukselle.. :D
 
Tämän postauksen kuvat otettiin sunnuntaina isäni syntymäpäiväjuhlissa. Tältä näytän siis yleensä vähän paremmin laittautuneena..

Aloitetaan vaikka hiuksista. Mulla on tällä hetkellä tummanruskeat hiukset, jotka ovat melko pitkät ja yllättävän hyvässä kunnossa. Saan melkein päivittäin kyselyitä tutuilta ja tuntemattomilta, miten hiukseni ovat niin paksut ja hyväkuntoiset. Vastaus on yksinkertainen: en tiedä. Jos roskaruoan syöminen ja puolen vuoden välein kampaajalla käynti on tämän kaiken takana, olisin malliesimerkki! Mulla on luonnostaan aika tylsän ruskeat hiukset, jotka värjään kampaajalla 2-3 kertaa vuodessa ja samalla hiuksista leikataan pituutta pois viidestä kymmeneen senttiin. Kotona hoidan hiuksia ihan normaaleilla shampoilla ja hoitoaineilla yleensä kolmen päivän välein. Hävettää tunnustaa, mutta jos mulla on esimerkiksi pidempään vapaata, saattaa pesuväli olla pidempikin.
 
Vielä yhdeksännellä luokalla mulla oli älyttömän lyhyet hiukset, en saanut niitä edes ponnarille! Tiedä sitten, mikä "muotivillitys" se oli omalta osaltani, mutta onneksi hiukset kasvoivat nopeasti pitkiksi. Olen myös ollut ihan luonnostaan täysin blondi pienenä ainakin viisivuotiaaksi, mutta vanhemmiten hiukset tummuivat.
 
Hiuksien jälkeen on luonnollista kertoa varmaan ihonhoidosta. Nykyään mulla on suhteellisen hyväkuntoinen iho, mutta vielä yläasteella kärsin jonkinasteisesta aknesta ja söin siihen pitkään lääkkeitäkin. Onneksi mitään arpia ei jäänyt! Käytän naaman puhdistukseen ihan tavallista puhdistusainetta ja kevyttä, mutta kosteuttavaa rasvaa aamuin illoin. Kesää kohden myös jonkin verran itseruskettavaa - huijausta, tiedän..!
 
 

 
Meikkaan ainoastaan silloin, kun olen menossa töihin tai jonnekin tilaisuuteen. Vapaapäivinä tai vaikka kauppaan mennessä menen huoletta ilman meikkiä ja hiukset kampaamatta! Vuosia sitten en olisi poistunut edes pihallemme ilman meikkiä, mutta nykyään tuota ongelmaa ei tosiaan enää ole. Tosin olin aikoinaan muutenkin niin arka, etten edes suostunut puhumaan tuntemattomille..
 
Arkimeikkini koostuu talvisin ripsiväristä, kulmakynästä, BB-voiteesta sekoitettuna kosteusvoiteeseen (muuten liian paksua) sekä tarvittaessa peitepuikosta ja kajaalista. Kesällä en käytä BB-voidetta ollenkaan, vain pelkkää aurinkopuuteria. Välillä meikkaan vain yläripset, välillä molemmat. Hiukset pidän yleensä töissä auki, mutta muuten olen aina kotona ja tallilla hiukset ponnarilla. Kotona oleilen muutenkin aina jossain kylpytakissa tai collegehousuissa, koska eihän kukaan oikeasti jaksa panostaa kotona siihen, miltä näyttää! Eihän..?
 

 
 
Juhlatilaisuuksiin tai illanviettoihin tykkään laittautua! Saan helposti vierähtämään aikaa monta tuntia meikkaamiseen ja asuvalintoihin (koska yleensä en löydä mitään päällepantavaa). Meikki koostuu tällöin perusjuttujen lisäksi luomiväreistä, poskipunasta, irtoripsistä ja muista vastaavista. Usein kiharran hiukset, mutta välillä pelkkä suoristaminenkin riittää. Olen oikeasti todella huono laittautumaan, mutta ehkä näytän edes jotenkin ihmiseltä, kun kukaan ei ole vielä tullut päin naamaa sanomaan mitään ilkeää.
 
Tässä olikin tämä hyvin valaiseva ja varmasti opettavainen postaus siitä, miten tylsä ja huono olen kaikessa, mikä liittyy hiuksiin tai meikkaamiseen. Varoitin jo etukäteen, joten pettymystä on turha valittaa ;)
 
Onko mulla kohtalotovereita eli ihmisiä, jotka ovat yhtä "laiskoja" näissä asioissa?
Vai oletteko te hiustenhoidon tai meikkaamisen asiantuntijoita?

38 kommenttia

  1. Todellakin on kohtalotovereita! Suurin osa kavereistani herää aina tunnin etuajassa, jotta he ehtisivät meikata. Itse mieluummi nukun sen ajan... :D En pidä myöskään shoppailusta ja suosin mahdollisimman mukavia vaatteita, joten vaatekaappini enemmistö on löytynyt urheiluliikkeistä. Hienoa, kun uskalsit avoimesti kertoa rutiineistasi. Olet todella luonnonkaunis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mä kyllä pidän shoppailusta, mutta vain silloin kun on rahaa, eli tosi harvoin :D

      Poista
  2. Mie herään kouluun tunnin etuajassa mitä pitäis, koska pitää päästä lukee siun ihania postauksia<3

    VastaaPoista
  3. missä olet töissä?

    VastaaPoista
  4. Hop! Olen yhtä laiska.
    Tottakai isommat juhlat aina sitten huolellisesti meikattuna ja yms.
    Mitä tuohon kotona olemiseen tulee, töistä kun pääsen kotiin vaihdan kireät housut yleensä heti pois. Hyvä etten jo rappukäytävässä seiso puolialasti.
    Paremmin puoliskoille(entisille) aina suhteen alussa olen sanonut että jos meikitön ja rennosti pukeutuva minä kelpaa, ovi aukee aina ulospäin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha toi on kyllä ihan totta :D ei sitä jaksa kotona pahemmin panostaa..

      Poista
  5. Mitä bb voidetta käytät? Joistain sun käyttämistä tuotteista ois tietenkin voinut ottaa kuvia? :) mutta muuten tosi kiva postaus, välillä on kiva lukea tämmösiä lifestyle juttujakin. Mulla heräs myös kysymys, kun puhuit ettet joskus oikeen uskaltanut puhua tuntemattomille.. niin kun mä nyt oon vähän samanlainen, tai no kyllä aikusten kanssa juttuja riittää, mutta jos pitäis tutustuu samanikäsiin tai pikkusen vanhempiin, että sais uusia kavereita niin lukkiudun ihan täysin, enkä yhtään tiiä kyllä mistä johtuu, kun oon lapsena ollut aikas puhelias.. minkä ikäsenä sulla oli tommonen ja kauanko se kesti ja milloin ns. lähti? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytän muistaakseni Garnierin, mutten oo ihan sata varma kun en oo taas kuukauteen käyttänyt.. :) olin lapsena tosi ujo tuntemattomille ja ainakin ala-asteella vielä ihan kunnolla, en esim suostunut lukee luokassa ääneen tms. Yläasteella se vähitellen hävisi ja nykyään oon aina se kaveriporukan yks sosiaalisimmista ihmisistä, joka voi tehdä mitä vaan ja puhua kelle vaan vähän kärjistetysti sanottuna :D

      Poista
  6. On niin tuttua, itse herään aina aamuisin 5min ennen bussin lähtöä ja vedän ekat kaapista ulos tulevat vaatteet päälle ja eikun töihin. Töissä voi sitten laittaa vähän pohjameikkiä ja ripsaria - jos jaksaa : D Olitko muuten Tampereen yliopiston journalistiikan pääsykokeissa keskiviikkona? Muistelen lukeneeni blogista, että journalismi sinua kiinnostaa ja näin häiritsevän samannäköisen ihmisen siellä pääsykokeissa : D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo olin mä siellä, tosin en lukenu niitä artikkeleita juuri yhtään (seilasin läpi vaan..) eli vähän niin ja näin meni :D ja journalismi ei sinänsä kiinnosta, viestintä kiinnostaa!

      Poista
    2. Juu, itellä ihan sama moka, luin pelkästään sen kirjan ja artikkelit silmäilin junamatkalla :D Ei ihan mennyt putkeen sillä pohjalla.

      Poista
  7. Täällä ilmottautuu toinen saunatakkisankari! Ei sitä aamulla osaa muuta pukea päälle jos ei ole mihinkään menossa ja tallilta tullessa en tosiaan vedä farkkuja jalkaan vaan hengaan collegehousuissa tai kalsareissa. :D Joskus tuntuu että vois vähän panostaa ettei näyttäis ihan juopolta, mutta eiiii jaksa:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha ja aina hiukset nutturalla, eikö? Semmosella hutaistulla :D

      Poista
    2. Tukka on niin lyhyt ettei sitä nutturalle saa, ja luonnonkiharakin on, joten erittäin hemaisevan puoliksi liiskaantuneen kikkarapehkon päälle vedän pipon ja näytän syöpäpotilaalta XD

      Poista
  8. Tykkäsin tästä postauksesta! :)

    VastaaPoista
  9. Hei. Käytkö salilla/ teetkö muuta lihaskunto juttua? Näyttäisi olevan habaa..:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En käy salilla/tee lihaskuntoa, vaikka pitäisi. Aika ei vaan riitä! Mulla tuli kunnon haba tallihommissa 2011-2013 ja se on jäänyt :D

      Poista
  10. Täytyy sanoa, että juu, tasan yhtä laiska olen tai no siis laiskempikin :D nm. kirjoittaa tällä hetkellä mökillä hiukset takussa, silmäpussit kiiltäen collegeasuisena ;) Tänäänkin totesin miehelleni, että olenpa tänään taas miettinyt kauan pukeutumistani ja tuhlannut aikaa meikkaamiseen sun muuta. :D Aina ei jaksa töihinkään meikata (muut työntekijät lähes aina meikittömiä), mutta harjaan hiukset kuitenkin ;)

    Tässähän ihan herää tähän tylsyyteen/laiskuuteen, huih!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mä en edes aina kampaa hiuksia, kun ne on luonnostaan aika takuttomat ja suorat! Hups... :D

      Poista
  11. Onko sulla poikaystävää? Pidätkö itseäsi kauniina? Oot hirrrveen kaunis ja sulla on aivan ihanat hiukset :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En pidä itseäni mitenkään ihmeellisenä, mutten toisaaltakaan minään petolintunakaan eli ihan normaali ihminen terveellä itsetunnolla varustettuna :D ja ei ole poikaystävää. Kiitos :)

      Poista
  12. Mistä oot ladannu tän blogin taustan ? :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sori kun vastaan, vaikka kysyit Aadalta. Luultavasti tämä on ladattu The Inspiration Gallerystä, sillä siellä on tämmöinen.

      ~minä vaan

      Poista
    2. Kiitos tiedosta! :-)

      Poista
    3. Jep, pohjakuvio on sieltä, mutta muokkasin värit :)

      Poista
  13. mulla on tällä hetkellä akne. ja on ollut jo noin 5 vuotta. en pidä oikein naamastani, se on hyvä kesäisin. silloin se saa paljon aurinkoa ja arvet häviää tai ainakin pienentyvät, mutta talvella se on ihan kamala, naama täynnä mustapäitä ja finnejä. olen syönyt jo 3 kuuria ja tällä hetkellä syön neljättä. välillä tuntuu ettei mikään auta ja olisi edes mukava jos rippijuhlapäivänä olisi kaunis naama. =(
    käyn tallilla lähes joka päivä, puhdistan sen aamuin illoin. minulle on apteekista ostettu semmosta voidetta jossa on ruskeaa väriä mutta se jotenkin bakteereja poistaa tai vastaavaa.. käytän sitä koulussa koska en viitsi olla ilmankaan.
    onko sulla mitään vinkkejä tai muuta neuvoa miten saisin naamastani suht hyvän näköisen? yritän itse olla auringossa nyt mahd. paljon että arvet katoasivat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onks sulla lääkkeenä roaccutan? Jos ei, niin pyydä se seuraavaksi, vaikka yleensä eivät kovin mielellään noin nuorelle anna. Mulla ei onneksi koskaan ollut hirveän pahana ja hoidot auttoivat edes jonkin verran :) tsemppiä sulle!

      Poista
  14. Ihana huomata etten ole ainut näin laiska tukan kunnossapidon suhteen! :D Mulla on kanssa välillä tapana vähän venyttää ja venyttää koko tukan pesuväliä, juurikin jos ei oo muuta suunnitelmaa kun tallilla käyntiä ja kotona oleilua.

    Mutta kiva postaus, mä tykkäsin kyllä kovasti. Varsinkin kun tää ei ollut semmonen ihan tavallinen lifestyleblogien meikkipostaus tms, ja muutenkin kivaa vaihtelua tämmöset! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, sitten kauhistuu kun huomaa että on pessyt hiukset viimeksi viis päivää sitten :D kiva kuulla, kiitos!

      Poista
  15. Mistä kaupoista yleensä löydät parhaimmiten vaatteita? Minkä kokoisia vaatteita käytät? Ja kuinka pitkä olet? Olet ihan älyttömän kaunis! :o voi kunpa itsekkin voisin olla yhtä upea!

    Sitten vielä postaukseen liittymätön juttu; missä ammatissa haluaisit/voisit mahdollisesti olla kiinnostunut työskentelemään sitten vähän vanhempana?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yleensä löydän vaatteet perus gina tricot, only, hm, vero moda jne.. Ja koko on aika usein S, housuissa jne sitten isompi kun niin pitkät jalat :) ja oon 174cm pitkä. Kiitos paljon, vaikka enhän mä miltään erikoiselta näytä!

      Haluaisin joskus tulevaisuudessa työskennellä viestinnän parissa ja unelmana olisi johtotehtävät, tietty jostain sitä pitää ensin aloittaa.. :D

      Poista
  16. Sulla on niin ihania vaatteita ja oot niin kaunis, ihailtavaa että "laiskana" saat itsesi näyttämään niin hyvältä:D

    VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat