maanantai 1. syyskuuta 2014

#405: Unelmien hevoseomistaja

Kirjoitin melkein puolitoista vuotta sitten humoristisen blogikirjoituksen Unelmien harjoituskilpailut. Silloiset lukijani tykkäsivät tekstistä paljon ja aloin vastikään pohtimaan, josko tuolle saisi tehtyä jatkoa. Ideana olisi, että kirjoittaisin näitä humoristisia ja jopa hyvin liioiteltuja postauksia erilaisista hevosmaailman osa-alueista tietyin väliajoin sen mukaan, miten teiltä tulee ehdotuksia.
 
Mielestäni on loogista aloittaa siitä, millainen persoona on unelmien hevosenomistaja. Näkökulmia tähän asiaan on monia ja yritän parhaani mukaan käydä niistä yleisimmät läpi tämän postauksen puitteissa. Jos teille kuitenkin tulee jotain muuta mieleen, jakakaa tietonne ihmeessä kommenttiboksin puolella, jotta me muutkin pääsemme nauttimaan antimistanne! Muistakaa, että nämä ovat humoristisia tekstejä, eikä tarkoitus ole loukata ketään.
 
Tallinomistajan ja muiden tallikavereiden näkökulmasta unelmien hevosenomistaja lienee ihmiskunnan kaikkitietävin olento. Hän ei ole koskaan väärässä ja käyttää kaiken tarmonsa huolehtiakseen hevosensa (sekä muidenkin hevosten) päivittäisistä tarpeista tietämyksellään, jota hän jakaa mielellään muille tallitovereilleen, halusivatpa nämä sitä tai eivät. Lienee selvää, ettei tallityöntekijä osaa huolehtia hevosenomistajan hevosesta millään tapaa, vaan hevosenomistajan velvollisuuksiin kuuluu ohjeistaa työntekijää jatkuvasti vierestä, hoitipa tämä silloin mitä hevosta tahansa.
 
Champin ja mun ensimmäinen yhteiskuva siltä päivältä, kun hevonen tuli Suomeen 3.2.2013.
Unelmien hevosenomistaja shoppailee hevostarvikkeensakin kisoissa kalliista liikkeistä, kuten Guccilta ;)

Koska tallipaikasta maksetaan täysihoitomaksu, olettaa hevosenomistaja, että hänellä on oikeus tehdä tallilla mitä lystää. Miksei olisi? Maneesin varauslistan toimintaperiaate näyttää olevan lähes mahdotonta sisäistää, joten hevosenomistaja pystyttää esteensä keskelle kaviouraa juuri silloin, kun maneesi on varattu kouluratsastuksen rataharjoitukselle. Hyväsydäminen hevosenomistaja ei tietenkään huuda kurkku suorana muille ratsastajille omista oikeuksistaan, vaan hän huomauttaa asiasta omasta mielestään varsin asiallisesti (aiheuttaen samalla puolen vuoden mykkäkoulun muiden tallilaisten välille).
 
Omista ja hevosensa tavaroista hevosenomistaja on erittäin tarkka, jopa fanaattinen. Jos hän joskus näkee toisen hoitajan siirtävän omaa harjapakkiaan käytävän lakaisun takia, saattaa päivä jäädä hoitajan viimeiseksi. Jos hevosenomistajalta loppuu jokin tietty lisärehu tämän sadoista purnukoista, ei hän näe toiminnassaan mitään kyseenalaista silloin, kun hän päättää ottaa omin lupinensa naapurihevosen ruoista osan käyttöönsä. Tai jos hevosenomistaja onkin luomuilija, tyhjentää hän yleensä näiden lisäravinneystävien purkit roskikseen ja päivittelee sitten kovaan ääneen tallin käytävillä, miksi ihmiset syöttävät hevosilleen muutakin kuin heinää.
 
Pahinta lienee tilanne, jolloin hevosenomistajalla on muitakin lemmikkejä. Vaikka tallille ei saisi tuoda koiria, raahaa (kirjaimellisesti, sillä tämä kyseinen koira ei viihdy tallilla) hevosenomistaja rakkaan Mustinsa mukaansa niin, että se joko rääkyy kytkettynä lyhyeen naruun tuntitolkulla maneesin katsomossa pelottelemassa muiden hevosia tai vaihtoehtoisesti juoksee vapaana ympäri tallialuetta aiheuttaen sata vaaratilannetta ennen kuin se saadaan muiden tallilaisten toimesta teljettyä varustehuoneeseen. Jos joku erehtyy huomauttamaan hevosenomistajalle koirasta tai ihan mistä tahansa muusta asiasta, irtoaa tämä kaikista henkseleistään. Yleensä hevosenomistaja rientää tällöin valittamaan muiden toiminnasta tallinomistajalle, ellei huomautuksen antaja ollut tallinomistaja itse. Tässä tapauksessa lienee edes turha kertoa, miten paljon pahaa hevosenomistaja käy kirjoittamassa tallinomistajasta keskustelufoorumeille.
 
Unelmien hevosenomistaja ei myönnä virheitään..
.. ja tallista löytyy esillä kaikki palkinnot, vaikka ne veisivät muiden tilaa!
Unelmien hevosenomistajalla ei yleensä ole lapsia, sillä hänen kaikki aikansa menee puhtaasti hevosesta huolehtimiseen. Perhesiteet ovat saattaneet vuosien mittaan kärsiä, sillä jokainen sukulainen on varmasti kyllästynyt kuuntelemaan Pollen mystisistä vatsavaivoista tai siitä, montako grammaa liikaa heinää Pollen naapurikarsinan asukki on saanut viime viikon torstaina. Mies hevosenomistajalla on, sillä tämän tehtävänä on huolehtia trailerin kunnostamisesta sekä kodin siivoamisesta - ellei hevosenomistaja ole oikea työmyyrä, joka ei anna kenenkään koskea omiin asioihinsa senkin uhalla, ettei nukuttua olisi tullut moneen viikkoon. Sen jälkeen omasta elämästä päivitellään ystäville (joita ei enää ole, mutta joita hevosenomistaja luulee omistavansa): "on niin rankkaa, en jaksa". Apua tarjottaessa avunantajaa katsotaan lähinnä säälivästi ja tuhahdetaan huolehtimaan omista asioistaan.
 
Luonteeltaan hevosenomistaja on avoin (huutaa tasapuolisesti kaikille), helposti lähestyttävä (jos et tule itse juttelemaan, tulee hän varmasti ennemmin tai myöhemmin tekemään sen itse ikävien asioiden kera) ja lojaali (jos olet hänen kanssaan samaa mieltä, voit säästää henkesi). Ei siis liene ihme, että hän on menestynyt omasta mielestään jokaisella elämänalueella asuessaan homeisessa vuokratalossa pikkukaupungin laidalla velkakirjeiden tipahdellessa postilaatikosta sisään tasaiseen tahtiin. Ongelmathan on tehty ratkaistaviksi! Sitä paitsi mikään ei ole niin tärkeää kuin oman hevosen hyvinvointi.
 
Kisoja tietysti kierretään hengenlähdön uhalla.
Ja rakkaalle hevoselle opetetaan satoja temppuja, joilla voi kerätä huomiota muilta tallilaisilta!
Suunnatonta nautintoa unelmien hevosenomistaja saa silloin, kun hän onnistuu hevosenomistajana (eli aina?). Virheet, joita tulee hyvin harvoin, johtuvat aina ulkoisista tekijöistä. Kerroin tuolla Unelmien harjoituskilpailut -postauksessa faktan, joka osuu unelmien hevosenomistajaan täydellisesti. Kun kisoissa kysytään pohjan kuntoa, vastaa hevosenomistaja hyvin tarkan analyysin: hän on ehdottomasti sitä mieltä, että pohjan tila on hyvin tapauskohtainen ja riippuu täysin siitä, kuka sitä häneltä kysyy - sekä siitä, miten hänen hevonen sillä tänään suorittaa.
 
Meissä jokaisessa hevosenomistajassa piilee se unelmien hevosenomistaja, joka nostaa päätään aina tilaisuuden salliessa. Ei välttämättä näkyvästi, mutta niin, että sen olemassaolon voi huomata. Eikä sitä tarvitse pelätä, kunhan tuo jokaisen unelmaystävä pitäytyy alter egona sen sijaan, että rupeaa hallitsemaan hevosenomistajan jokaista liikettä. Siihen asti olemme kaikki hyvin selvillä vesillä!
 
Mikä voisi olla seuraava kohde? Unelmien tallityöntekijä,
hevonen, kisahoitaja..? Sana on vapaa!

57 kommenttia

 1. Hauska postaus! ^^ Ehdottomasti unelmien tallityöntekijä! :)

  VastaaPoista
 2. Unelmien kisahoitaja seuraavana! Nää on loistavia :D

  VastaaPoista
 3. Voi että! Tää oli kyllä niin mahtava ja hauska! :D

  VastaaPoista
 4. Unelmien hoitaja/kisahoitaja!! :D

  VastaaPoista
 5. Ihan mahtava!:D Unelmien hevonen?

  VastaaPoista
 6. Ei vitsi, hauska postaus! Unelmien hevonen olisi kyllä kiva seuraavaksi:-)

  VastaaPoista
 7. Iik, luin tallilla ja nauroin niin kovaa ääneen että ponit häippäs pihatosta :'D Ihan mahtava! Niin kuin moni jo sanoi, unelmien kisahoitaja / hoitaja olis varmasti kiva! :)

  VastaaPoista
 8. Ihan sairaan hauska ! :D Oisko seuraavaksi vuorossa tämän hevosenomistajan hevonen? ;)

  VastaaPoista
 9. Unelmien hevonen seuraavaksi! :3

  VastaaPoista
 10. Unelmien kisahoitaja!:D
  Ja viitsikö linkata tuon Unelmien harjoituskisat, kun en itse sitä löytänyt..:)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://aadanhevoselamaa.blogspot.fi/2013/04/172-erikoispostaus-unelmien.html :)

   Poista
 11. Aivan mahtava :'D Tästä tunnistaa niin monta tyyppiä... ja itsensä...

  VastaaPoista
 12. Unelmien valmentaja.

  VastaaPoista
 13. Tä oli hauska! Unelmien tallinpitäjä/valmentaja/hevosmyyjä :)
  - Heidi

  VastaaPoista
 14. Hevonen, kisahoitaja ja unelmien valkku ois kans kiva :D

  VastaaPoista
 15. Ei vitsi oli hyvä :´D Unelmien hevonen voisi kyllä olla aika kiva!

  VastaaPoista
 16. Aivan mahtava kirjoitus :'D unelmien valmentaja/unelmien hevosomistajan hevonen/unelmien kengittäjä ois kiva!

  VastaaPoista
 17. Unelmien hevonen olisi kiva :) tääki oli tosi kivasti kirjoitettu!

  VastaaPoista
 18. Kiva
  Unelmien hevonen on kiva

  VastaaPoista
 19. Tallityöntekijä ja hoitaja, ne haluan ehdottomasti lukea ! :D

  VastaaPoista
 20. Tää oli ihan mahtava! Seuraavaks ois kiva lukee unelmien hevosesta tai kisahoitajasta tai vaikka unelmien tallinpitäjästä ;)

  VastaaPoista
 21. Unelmien hevonen pitää olla seuraavaks!

  VastaaPoista
 22. :D unelmien valmentaja tai kisahoitaja seuraavaksi :)

  VastaaPoista
 23. Maailman hauskin postaus!!!! :))
  Unelmien hevonen ois kiva olla seuraavana! :)

  VastaaPoista
 24. UNELMIEN HEVONEN EHDOTTOMASTI

  VastaaPoista
 25. Eikä tää on hauskaa!! Unelmien hevonen seuraavaks ;)

  VastaaPoista
 26. Eikä, tää oli ihan mahtava! Seuraavaks unelmien hevonen tai unelmien hevosmyyjä! :)

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat