perjantai 5. syyskuuta 2014

#407: MM-kisoja ja muuta höpinää

Ratsastuksen maailmanmestaruuskilpailut ovat olleet jo hyvän aikaa käynnissä, mutta nyt olen itsekin päässyt kunnolla katsomisen vauhtiin esteratsastuksen parissa. On ollut suorastaan koukuttavaa seurata näiden päivien aikana Normandiassa hyppääviä ratsukoita, jotka ovat toinen toistaan taitavampia. Ja ne hevoset - jotkut ovat niin upeita, että ihan katsominenkin tekee pahaa. Ääni päässäni suorastaan kirkuu, että haluan sellaisen tai edes paikan päälle katsomaan noita kisoja. Kaikkeahan ei voi luonnollisesti saada, mutta ainakin nuo kisat antavat aimo annoksen motivaatiota treenaamiseen.
 
Esteratsastus alkoi tiistaina aikaratsastusluokan merkeissä ja luokkavoiton otti nimiinsä vasta 19-vuotias irlantilainen Bertram Allen. Yksi tuttuni lisäsi voittajaratsukosta paikan päältä otetun kuvan Facebookiin, mihin kaverini kommentoi tyylillä "vitsi kun se on söpö". Heitin kommenttiin vitsillä laitetun vastauksen, että tarkoittiko kaverini hevosta vai ratsastajaa. Keskustelun jatkuessa Ylen lähetyksiäkin MM-kisoissa selostava Markus Backlund liittyi siihen mukaan. Tänään joukkuekilpailun ensimmäisessä osassa Markus selostikin Allenin kohdalla, kuinka hänen kaverinsa Facebookissa tätä oli kommentoitu söpöksi. Vähänkö naurettiin kavereideni kanssa tälle! :D
 
Nämä kuvat otettiin tiistaina juuri ennen klippaamista.

 
Yksi omista kestosuosikeistani on tämän lajin parissa ehdottomasti Marcus Ehning, joka on suorittanut tähän mennessä kaikki osuutensa virheittä (huom. tiistain osakilpailuun asti). Voi että, miten paljon ihailen tämän ratsastajan tyyliä ja taitoa. Suurin mitalisuosikkini hän ei ehkä kuitenkaan ole näissä kisoissa, vaikka esteratsastajana pidän häntä yhtenä suurimmista idoleistani. Onko teillä joitakin ennakkosuosikkeja?
 
Maanantaina Jonna ratsasti jälleen Champilla. Olen itse ratsastanut estevalmennuksia lukuun ottamatta kaikki ratsastuskertani ilman kannuksia, joten toivoin muutosta olevan havaittavissa. On kyllä todella opettavaista istua katsomon puolella ja nähdä "ulkopuolisen" silmin oma hevonen liikkeessä ammattilaisen alla: siinä saan hyvin vinkkejä omaan ratsastukseeni sekä tietysti suoran tuomion siitä, mitä hevosessa tulee parantaa. Ja samalla hevonen tulee läpiratsastettua kunnolla!
 


 
Ensimmäistä kertaa koskaan Jonna sanoi, että Champ oli jopa ihan miellyttävä ratsastaa. Se on kyllä paljon sanottu sen pitkän tien jälkeen, joka ollaan hevosen kanssa kuljettu. Kannukseton ratsastus on todella tainnut tuottaa tulosta, sillä Jonna sanoi hevosen olevan paljon suorempi ja enemmän pohkeen edessä. Toki välillä ruuna yrittää yhä edelleen mennä sieltä, mistä aita on matalin, mutta korjaus oli maanantaina paljon edellisiä kertoja helpompaa, kun hevonen oikeasti vastasi apuihin. Olen kyllä niin iloinen! Tällä viikolla on vielä kouluvalmennus, joten tehotreeni ennen kisoja toteutuu. Toivottavasti tämä panostus näkyy sitten myös tulevaisuudessa.
 
Tiistaina tosiaan klippasin Champin. Ajankohta oli optimaalinen kisoja ajatellen, sillä karva kerkeää tasoittua hyvin muutamien päivien ajan. Toisaalta nyt lämpöasteet ovat taas kiivenneet miltei pariinkymmeneen, joten en viitsisi millään loimittaa hevosta ulos. Klipattuna kaikki sateet ja tuuli kuitenkin käyvät hevoseen enemmän, eikä meidän talli ole päivisin kovinkaan lämmin (Champ menee vasta kahdeltatoista ulos). On siis vähän pähkäiltävä loimituksen kanssa, sillä nämä epävakaat säät tekevät siitä hieman haastavaa. Odottelen siis innolla kunnon syyskelejä - ilman kuravelliä kiitos!

8 kommenttia

 1. Moi, MM-kisat on kyl tosi koukuttavaa katsottavaa :D Katsoppa lännenratsastustakin ihan mielettömän taitavia hevosia! Voisitko tehdä My Dayn? Olis kiva tietää päivästäsi videolla jos et jaksa kuvata niin tekstinä sitten.. :)

  VastaaPoista
 2. Kyllä Marcus Ehning on vaan ratsastajana ihan toisesta maailmasta. Se tasapaino ja keskivartalon hallinta on aivan käsittämätöntä!

  VastaaPoista
 3. On myös tullu katottua MM-kisoja ja todellakin alkaa haaveilemaan siitä lottovoitosta, että saisi edes jonkun hevosen :D
  Tuo nuori irkkupoika sai ainakin hymyn mun huulille: upeaa että noin nuori on kovalla työllään voinut saavuttaa jotain noin upeeta, tuli niin hyvä mieli toisen puolesta :)
  Mut yks asia mua kyllä hiukan häiritsee.. En tiedä enkö vain ymmärrä tätä lajia vai mistä johtuu, mutta se kalusto mitä noilla estehevosilla oli suusa.. HUH!! Oli tietty poikkeuksia molempiin suuntiin, joillain ihan peruskuolaimiakin näkyi, mutta ne toisen ääripään viritykset :/ Mä en tosiaan ole asiaan perehtynyt eivätkä ne hevoset kärsiviltä näyttäneet, mutta omaa silmää ei kyllä miellyttänyt.

  Champ on hyvän näkönen! :)

  -Heidi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, hevosilla on kyllä vaikka ja mitä suussa! Tuli huomattua silloin, kun olin töissä ulkomailla :)

   Poista
 4. Hei koska tulee se postaus niistä biiseistä mitä sulle tulee niistä mieleen? Oon odottanu sitä siitä asti kun kysyit niitä!!:D

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat