keskiviikko 17. syyskuuta 2014

#414: Kuvapostaus - ruoho on vihreämpää aidan toisella puolen

Vihdoin se tapahtui! Sain Champin kiinni "itse teossa", kun palasin illalla tallille ottaakseni hevosesta muutamia kuvia. Siellä ruuna tyytyväisenä oleili tarhassaan, joskin toteuttaen itseään eli yrittäen hamuilla ruohoa aidan toiselta puolen. En vain käsitä, miten se on keksinyt tuon asennon! Ihan liian fiksu, ei voi muuta sanoa..
 
Hengailin hevosen kanssa hetkisen verran ja sinä aikana sain ikuistettua ainakin omasta mielestäni varsin hauskoja otoksia. Hevosella tuntui ainakin olevan hauskaa, eikä aamun kouluvalmennus painanut enää jalkoja.
 
Mikä kuvista on suosikkisi? Onko hevosellasi/hoitohevosellasi samanlaisia tapoja?

"Ei vitsi nyt löysin ihan sairaan hyvän ruohotupsun..!!!"
"Älä huijaa, kyl mä kuulin et sulla oli porkkanapussi... Sitä paitsi se näkyy sun selän takaa"


"Jos ei porkkanoita tuu sassiin niin rupeen syömään sit tätä toista herkkua..."
"Äitii miks sä istut maassa?! Tarviiks helppii" 
"Hitsit nyt meinasin kyllä kaatuu! Onneks oon aika näppärä nelijalkainen, huh...""Miks sä tunget sen kameran mun naamaan kiinni? Vaik kyl tää kuvakulma selkeesti on se mun paras"
".. tai tää, tai oikeestaan sillä ei oo mitään väliä, koska oon komein mistä suunnasta tahansa!"


PEPSODENT!
"Varmasti sulla oli jotain, kelle sä oot kaikki herkut muka syöttäny!!?""Mä tässä vaan chillaan ja kattelen tonne järvelle.. siellä ne kaverit saa laiduntaa.. mä en.."
"Ei se mitään, mä saan tätä ruohoo nimittäin ihan helposti omin avuinkin!"


"KATO NYT, YHDEN KORREN SAIN, OONKO VÄHÄN PARAS!!"

Sitten hevonen pääsi hetkeksi tarhaan, jossa ei ole ollut hevosia koko kesänä ja siksi siihen on kasvanut heinäpeite.
"Ai sä kutsuit, okei mä tuun!"


"MITÄ eikö YHTÄÄN NAMIA...?? tällänen peli ei vetele!"
"Tässä sulle, mä lähen menee, morjes!!"
"No nyt kun sulla on namia niin toki mä tuun vauhdilla!" (Huomatkaa kuvan oikeassa reunassa oleva ruohonkorsi, se oli se nami, jolla sain Champin houkuteltua tarhan toisesta päästä luokseni :D)
"Olipas herkullinen ruohonkorsi, nyt voidaanki lähtee sisälle"

 
 
 

41 kommenttia

 1. miks leikkaat champin turpakarvat, ei niitä muutenkaa olis jossei olis tarpeellisia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. miksi sä sheivaat sun kainslot, ei niitä muuteb olisi jos niistä ei hyötyä ois

   Poista
  2. vai sheivaakohan? ;)
   Meillä ainakin leikelleen turpakarvat jo siitä syystä, että ne ärsttävät hevostani. Toinen on aivan herkkis päästään, ja auta armias kun herran hienoihin turpakarvoihin tarttuu jotain.. :D

   Poista
  3. Turpakarvoja ei saa missään nimessä leikata!!!!

   Poista
  4. eiköhän se ole aadan oma asia leikkaako vai ei... kunhan ei nyt kokonaan leikkaisi. Ovathan ne sentään tuntokarvat, mutta annettaan aadan thdä hevosellaan niin kun haluaa

   Poista
  5. huomioikaa että onhan ne tosi siistimmät kun noi turpakarvat on lyhyemmät (juuri kisahevosella varsinkin) ja kyllä noilla pystyy lyhyillä turpakarvoilla pystyy tunnustelemaan ihan samalla lailla kuin pitkilläkin. Lyhyet on vain siistimmät

   Poista
  6. ärsyttävää, kun ihmiset leikkaavat ne sen takia, että on paljon siistimmät niin. hepat tarvitsee tuntokarvoja ja on tyhmää leikata ne pois vain omistajan takia. mutta totta kai jokasen oma asia, eikä Champ varmaan tuohon kuole. ärsyttää vaan

   Poista
  7. tutun hevonen lakkasi hetkeksi syömästä kun leikattiin tuntokarvat turvasta. Kolautti naaman niin lujaa ruokakippoon ettei uskaltanut syödä sieltä (tai muustakaan astiasta)

   Poista
  8. Huoh. Champilta (kuten myös tuhansilta muilta kilpahevosilta) on luultavasti siistitty turpakarvat aivan pienestä asti, jolloin siihen varmasti tottuu. Aada ei varmaan leikkaisi niitä turpakarvoja jos champille olisi käynyt niinkuin edellisen anon tutun hevoselle (kuulostaa joltain aikuiselta puskahevoselta jolta on aivan yhtäkkiä, ensi kertaa leikattu karvat pois eli ei ihme että meni pasmat sekaisin...

   Poista
  9. Äsköinen lähti liian aikasin. Lisään siis vielä että ihan oikeasti siitä ei ole minkään maailman haittaa useimmille hevosille, joille niin on iät ja ajat tehty. Niinkuin jo edellisessä totesin, eri asia on puskakaakit tai muut joiden karvoja ei ole koskaan aiemmin leikattu ja joilta ne ihan yhtäkkiä leikataan pois. Olen melkoisen monta hevosta nähnyt elämäni aikana mutten yhtäkään sellaista jonka elämä olisi jotenkin mullistunut turpakarvojen leikkaamisen myötä.

   Poista
  10. Olen siistinyt hevosen turpakarvat niin pitkään kuin muistan, sillä se on opetettu mulle pienestä pitäen. SRL tai FEI ei kiellä turpakarvojen leikkaamista, mutta jotkin Euroopan maat (muistaakseni Saksa?) taitaa kieltää.

   Huolehditaan jokainen omista hevosista niin hyvin kuin osataan, jookos? Luulen, että siinä riittää kaikille tarpeeksi tekemistä niin, ettei tarvitse muiden tekemisiä arvostella :)

   Poista
 2. Heh tää oli tosi hauska! :D Enemmän tämmösii :)

  VastaaPoista
 3. Tää oli kiva! :DD Mun ylläpitoponi söi just tollee niinku että toine polvi maassa ja toine jalka ojennettuna eteen ja mumsmumsk aidan alta maistu ruoho! :D

  VastaaPoista
 4. Toi kuudes kaatumiskuva on paras, jos vain yksi pitää valita. Noi pyörivät silmänvalkuaiset kruunaa ilmeen monissa kuvissa. Luulis että herra sai tossa samalla hyvät jumpat ja venytykset vaikka hermot oli varmasti kovilla :-))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, hermot varmaan kovilla, mutta saa jumppaa :D on se notkea silloin, kun haluaa..

   Poista
 5. Ahhahhaa nää kuvat on ihan mahtavia! Champ on kyllä aika fiksu eläin ;-)

  VastaaPoista
 6. Ihanii kuvii!:D muuten oon tässä miettiny, et miten champin nimi lausutaa? Onks se enemmän niiku englannis lausutaa jump, vai miten?:DD
  heppaelamaani.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Champ on lyhennys sanasta champion (voittaja, mestari ym) eli jos sinulla on mitään hajua miten champion lausutaan niin se on siinä. Jump:in lausumisessa on mielestäni liikaa u-kirjainta ja j lausutaan hieman eri tavalla kuin ch eli jos rautalangasta piää vääntää niin jotain englannin kielen jumpin ja "tsämpin" välistä.

   Poista
  2. Mun mielest aada on joskus sanonu et se ite lausuu sen "tsamp"

   Poista
  3. No kyllähän sen voi kukin lausua miten haluaa mutta champ on ihan oikea englanninkielinen sana ja ainakin minusta olisi hassua lausua se eri tavalla kuin se oikeastikkin kuuluu kun sana on vielä niin helppo lausua. Mutta kuten sanottu, kukin lausuu sen tavallaan.

   Poista
  4. Lausutaan samalla tavalla kuin anonyymi 13.55 sen sanoi. Jos se pitäisi kirjoittaa auki, olisi tsämp vähän liian kova, ehkä pikemminkin thsämp, muttei niin kovalla ä:llä :D tota on hirmu vaikea selittää, googlatkaa miten Champ lausutaan.

   Champ on lyhennyt myös sanoista champange (samppanja) ja champignon (herkkusieni)

   Poista
 7. Hyhhyh noita Champin hampaita! :D (Ei pahalla)

  VastaaPoista
 8. ihania kuvia :) olis kyllä edelleen kiva jos voisin numeroida kuvat.

  VastaaPoista
 9. Voi Champ :D Tosi kivoja kuvia kyllä!

  www.iddejacoda.blogspot.fi

  VastaaPoista
 10. Ihania ja hauskoja kuvia! :D♥
  Oma lämminverinen hoitohevoseni harrastaa istuskelua..itse olen nähnyt vain kerran, mutta herra kuulemma saattaa viihtyä puoli tuntiakin istuen laitumella tai tarhassa :D

  VastaaPoista
 11. :D Apua, Champ on niin söpö! Tälläne postaus oli tosi kiva :-)!!

  VastaaPoista
 12. Niin ihana postaus ja Champ on kyllä niin söpö, lisää tällasia! :)

  VastaaPoista
 13. Hurmuri, velikulta!

  VastaaPoista
 14. Ihania kuvia taas! :) Meidän tallilla on kanssa heppa joka syö ruohoa aidan toiselta puolelta tuollalailla peppu pystyssä, se on monesti vielä molemmilla jaloillaan polvillaan.. :D

  VastaaPoista
 15. Tosi hauskoja kuvia! Ja toi oli kaikista paras teksti "morjens" :D.

  VastaaPoista
 16. Hei, sähähän olet HIHS:in kanssa yhteistyssä, osaisitko vastata yhteen kysymykseen?
  Olin jo melkein maksamassa lippuja hihsiin, kunnes kaveri huomasi halvan fanikatsomon. Osaisitko kertoa, miten tämä eroaa normaalihintaisesta katsomosta? Onko katsomoa huonommalla paikalla kuin normaalihintaiset katsomot? Kiva jos tietäisit vähän suuntaan antavaa vastausta, jos et tiedä niin keneen kannattaisi ottaa yhteyttä asiasta? Mielummin maksan enemmän että saan hyvät paikat, kuin että ostaisin halvalla jostain peräkatsomosta lipun. Tuo fanikatsomo kyllä hinnan puolesta houkuttelisi.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fanikatsomoon voi ostaa lipun alle 16-vuotiaat ja ne ovat B1-katsomossa. http://www.helsinkihorseshow.fi sivuilta löytyy jäähallin kartta, sieltä näkyy katsomoiden paikat :)

   Sen mitä itse sain tietooni vierailuni aikana oli, että aika hyvin joka puolelta hallia näkee kentälle. Ei siis ollut mitään varsinaisia "huonoja paikkoja", ellei aio valokuvata, jolloin mielellään tietysti istuu keskellä areenaa ja aika lähellä maantasoa!

   Poista
 17. Haha kiva postaus ;D

  VastaaPoista
 18. Onko Champ yliherkkä ötököille, kun sillä käytetään tuota loimea?

  VastaaPoista
 19. Eikö Champilla ole tarhakaveria? Se voisi nauttia kaverin kanssa leikkimisestä.

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat