keskiviikko 1. lokakuuta 2014

#421: Katsaus alkuviikkoon

Huh, taas ovat päivät vierähtäneet nopeammin kuin olisin uskonut. Mulla on nyt todella kiireinen viikko, sillä töiden ja hevostelun ohessa kirjoitettavana on yhden opintojakson lopputyö sekä ensi viikon tentti, johon sisältyy kolme englanninkielistä teosta. Lukemistahan en ole vielä aloittanut, mutta kai sen kerkeää vielä sunnuntaina tehdä.. Hups!
 
Champ on saanut kevyemmän alkuviikon: maanantaina kävelin sen kanssa pitkään maastossa, minkä jälkeen juoksutin sitä hetken aikaa isolla ympyrällä kunnolla pyöreäksi kropastaan. Hevonen ei vaikuttanut viikonlopun jälkeen mitenkään erityisemmän väsyneeltä, vaan oli oikeastaan huomattavan pirteä ja jopa vähän riehui liinassa vinkuen ja ottaen spurtteja suuntaan ja toiseen. Samana päivänä hevonen sai myös uudet kengät, tällä kertaa jo hokkireikien kera.. Niin se talvi vain lähenee lähenemistään.
 
Eksyin selailemaan vanhoja kuvia, joten tämän postauksen kuvasato onkin vuosilta 2011-2013! Tämä kuva on Tahko Areenalta, jossa kävin paljon vuosina 2011-2012 ratsastamassa erilaisia hevosia.
Viimeinen päivä Stephexillä Belgiassa 2011.


Elämäni paras päivä, 3.2.2013, kun Champ tuli Suomeen!
Tiistaina kävin tallilla vain pikaisesti tekemässä Champin ruoat valmiiksi, sillä hevosella oli vapaapäivä. Teen yleensä aina niin, että kisoja seuraavana päivänä liikutan Champin kevyesti ajatuksella pyöreästä hevosesta ja isommasta liikkeestä (ei mitään kokoavaa, enemmänkin jumppaavaa) ja siitä seuraava päivä saa olla vapaa. Tullessani tallille iltapäivällä sain kuulla, että Champ oli ollut aamulla vähän normaalia "vaisumman" oloinen eli makoillut karsinassaan normaalia enemmän. Ruuna tykkää makoilla aamuheinien jälkeen rauhassa karsinassaan, mutta nyt se oli ollut normaalia väsyneemmän oloinen. Tallimme omistaja oli mennyt katsomaan, onko hevosella kaikki ok: Champ oli näyttänyt kasvavan oikein ryhdikkääksi ja olevan ajatuksella "ihanaa, jes, toitko herkkuja, kuka sä oot, tulitko rapsuttamaan, mitä kaikkee kivaa tehdään, ihanaa kun tulit..". Sen vatsaäänet olivat normaalit ja se söi hyvällä ruokahalulla, joten tallilaiset totesivat, että hevonen taisi olla vain väsynyt viikonlopusta. Illalla äitini kävi katsomassa Champia, kun en itse päässyt, ja hevonen oli silloinkin ollut pitkällään, mutta pirteänä ja syönyt hyvin.
 
Tiistaina meillä oli Helsingin jäähallilla Helsinki International UB Horse Show'n kick off-tilaisuus, jossa annettiin meille toimihenkilöille infoa tulevasta ja pääsimme kaikki tutustumaan tiloihin yhdessä. Mulle alue oli onneksi jo tuttu, sillä pääsin tutustumaan siihen jokunen aika sitten HIHSin edustajien kanssa. Siitä voit lukea lisää täältä! Meidän kansliaporukkamme siis lähinnä surffaili alakerran pukuhuoneiden äärellä, jossa ihmettelimme jääkiekkoilijoita harjoituksissaan sekä fiilistelimme tulevaa tapahtumaa. Tilaisuuden jälkeen hengailimme Steffin kanssa Helsingissä, kunnes menimme Oonan kanssa katsomaan Vadelmavenepakolaisen elokuviin. Oli muuten hyvä leffa!
 
Ensimmäisiä ratsastuskertoja Champin kanssa Suomessa.. Heh heh..
Lentokone! Toinen oli ihan fiiliksissä, kun päästin sen ensimmäisiä kertoja isoon tarhaan irti.

 
Olemme kyllä kavereiden kanssa niin innoissaan tulevasta tapahtumasta! Tiesittekö muuten jo, että tiistaina julkaistiin kansainvälisten ratsastajien lista - eli siis lista niistä maailman huippunimistä, jotka tulevat muutaman viikon kuluttua Suomeen! Mukana on kaiken kaikkiaan puolet maailmanlistan 30:stä parhaasta ratsastajasta, mukaan lukien esimerkiksi maailmanlistan tämän hetkinen ykkönen, Scott Brash. En todellakaan meinaa malttaa odottaa tuota keskiviikkoa, jolloin raahaamme Sarinan ja Stephanien kanssa matkalaukkumme Scandic Parkin tiloihin ja vietämme sieltä käsin huikean viikon jäähallilla hevosten parissa aina sunnuntaihin saakka.
 
Blogini yhteistyökumppani UB Horse Show järjesti muutama viikko sitten Ypäjällä semifinaalikilpailun, jossa ratkaistiin myös Amateur Tourille pääsevät ratsastajat. Kaikkinensa 86 Amateur tourilaista pääsee jäähallille näyttämään taitojaan kansainvälisten huippujen joukkoon. Monena vuonna mukana on ollut yksi tai useampi kaverini, joten tiedän sitä kautta, millaisesta tilanteesta on kysymys. On todella jännittävää olla kisaamassa areenalla, mutta ennen kaikkea se on osoitus pitkäjänteisestä työstä, joka on tehty kesän aikana noiden tulosten saavuttamiseksi. Tsemppiä siis kaikille osallistujille, me varmasti näämme kansliassa - hymyillään, kun tavataan :)
 
Vuonna 2011-2012 ylläpidossa mulla ollut pv-tamma Königs Kapris KS, joka muuten
voitti junioreiden SM-pronssia kenttäratsastuksessa muutama viikko takaperin. Super
paljon onnea Renja ja Kapri, ootte huipputiimi! :)
Hollanti 2012
Haluaisin tuon väriset hiukset takaisin! Tämä myös Hollannista kesältä 2012, oltiin jossain kisoissa.
Tänään keskiviikkona ratsastin Champilla jumppaavasti, edeten kunnolla eteen ja tehden ravissa sekä laukassa pohkeenväistöä. Ravi ei tuntunut mitenkään ihmeellisen hyvältä, mutta laukka oli suorastaan irtonaista ja hevonen venytti kunnolla eteen-alas. Tein paljon vastalaukkaa, jossa taivutin hevosta vielä kunnolla sisälle. Super hyvää jumppaa! Champ pärski tyytyväisenä ja oli laukassa oikein rento, mutta pyrki kuitenkin todella hyvin itse eteen. En olisi voinut toivoa "parempaa" ratsastusta näin rankan kisaviikonlopun jälkeen, varsinkin, kun hevosella oli ollut kaksi edellistä päivää hyvin kevyttä liikutusta.
 
Huomenna mulla on aamuvuoro töissä, josta suuntaan luennolle ja illalla vielä valmennukseen. Toivottavasti saan kuvaajan paikalle, sillä estetunneilta ei ole tullut materiaalia pitkään aikaan!

21 kommenttia

 1. Toi Champin talvinen ravikuva jaksaa kerta toisensa jälkeen ihastuttaa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kerrankin edes yksi onnistunut ravikuva siitä! :D

   Poista
 2. Kiva postaus ja vanhoja heppakuvia on aina kiva katella varsinkin kun näytät olevan noin taitava hevosten kanssa! (:

  Ps ihana toi hiustenväri munkin mielestä:D<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :) Taitavasta en tiedä, mutta kaikkea on tullut vuosien varrella tehtyä!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Ei, toi on Livonja (kirjoitettiinkohan tolleen..) :D

   Poista
 4. ja muuten mitens se hihsin after party? onks siitä jossain tietoo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tai se et maksaaks se erikeen jotain?

   Poista
  2. Jos ostaa pe tai la lipun, niin sinne pääsee sille illalla sillä hinnalla, mutta jos haluu tulla vaan bilettämään, niin varmaan jostain saa ostettua lippuja pelkästään sinne? :)

   Poista
 5. kuka renja kapria ratsastaa/ omistaa nyt? :)

  VastaaPoista
 6. Mulle on jääny yks juttu epäselväks :D Tätä kysytään varmaan usein, mutta toivottavasti vastaat mulle :-)
  Onko Champin nimi tosiaan vain Champ? Yleensä noin upeilla hevosilla on jotkut tosi prameet nimet ;) Tuolla Champin ''yläpalkissa'' (vai miksikä sitä voisi kutsua?) lukee että nimi olisi vain pelkkä Champ.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virallinen nimi: Champ
   Kutsumanimi: Champ, Juntti, Champpi, Samppa, Herkkusieni...
   Rotu: oldenburg (puoliverinen)Väri: punarautias, läsi ja kolme sukkaa
   Säkäkorkeus: n. 166cm
   Syntynyt: 26.4.2004

   kun painat siitä yläpalkista missä lukee champ niin sieltä löytyy tietoa champista, mm. sen nimi :)

   Poista
  2. Tiedän :-) Mutta tota juuri tarkoitinkin kun tossa lukee ''Virallinen nimi: Champ'' että, eikö Champilla tosiaan ole pidempää nimeä? :D Ei siinä siis mitään vikaan ole, mutta kuten sanoin niin yleensä noin hienoilla ja upeilla hevosilla on tosi prameet ja pitkät nimet.

   Poista
  3. Joo, sen virallinen nimi on Champ - maailman tylsin nimi :D Halusin sen lempinimeksi Nasu, mutta äiti ei suostunut... :<

   Poista
 7. Oot kyllä aikamoinen o.O Aiemmassa kirjotuksessasi 2013 HIHS:sta kommentoit AMT- kisaajia halventavaan ja alentavaan sävyyn: "Torstaina kansliassa oli melkoinen härdellipäivä, sillä menossa olivat Amateur Tour-luokat, joka ovat joka vuosi se "kuluttavin" ja aikaavievin osuus kanslialle. Tänä vuonna paikalle oli järjestetty onneksi oma AT-piste, joten suurimmalta kaaokselta vältyttiin. Syynä AT:n aiheuttamalle hässäkälle on oikeastaan juuri kilpailijoiden kokemattomuus ja jännittäminen, sillä mukaan mahtuu jos jonkinlaista panikoijaa sekä säätäjää, jotka jo pelkällä omalla olemuksellaan saavat kaikki muutkin AT:n osallistujat paniikkiin. Ehkä hieman liioitellusti sanottu, mutta ymmärtänette pointin :D" Nyt kun olet saanut yhteistyökumppaniksi ko. tapahtuman, niin johan ääni on muuttunut kellossa ja hyvin mielaavaan sävyyn tässä kirjoitatkin AMT- kisaajista. Noloa ja harmillista, että aiemmassa kirjoituksessasi tuot esiin, kuinka amatööriratsastajat ovat kuluttavia koska eivät toimi kuin ammattilaiset.

  Suurimmalla osalle AMT- ratsukoista kokemus on ainutlaatuinen ja erittäin varmasti hyvinkin jännittävä ja pelottava. Kun vielä sen lisäksi, että pääsee kisaamaan "isojen patojen ääreen", on järjestelyt isommat kuin yhdessäkään aluekisassa ja vielä aikataulut eivät ole täysin selvät, missä mennä ja minne tulla, niin koittakaahan nyt arvon "monivuotiset HIHS vapaaehtoiset ja niin kokoneet hevosihmiset" ja muut toimihenkilöt, sekä täälläkin kommentoihat meitä ymmärtää. Me ei olla ammattilaisia, jotka ovat tottuneet menemään isoissa kisoissa kuin kalat vedessä. Meille tämä on useimmille tosiaan Once For A Lifetime- juttu ja ihan 110-varmasti jännittävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Tsemppiä siis kaikille osallistujille, me varmasti näämme kansliassa - hymyillään, kun tavataan :)" Niin, eli pääsette pyörittelemään silmiä ja tuhahtelemaan, kuinka kuluttavia ja aikaavieviä me olemme. Olemmehan sinunkin mielestä panikoivia, kokemattomia ja säätäjiä. Oi mikä onni ja ihanuus tulla kisaamaan, kun on noin mukavia, tukevia ja kannustavia kansliahenkilökuntia. Ja vielä niin, että HIHS on yhteistyössä tuollaisten kanssa?!

   Poista
  2. Heippa vaan sullekin! Olet ilmeisesti sama henkilö, joka jo hevostalli.netissä päätyi purkamaan tätä sisälleen patoutunutta tunnetilaa asiaa koskien? Ainakin käyttät yhtä värikkäitä ilmaisuja ja olet ainoa, joka on kokenut ja tulkinnut kirjoittamani vuoden vanhan tekstin kappaleen tuolla tavoin.

   Ensinnäkin haluan pahoitella, että olet ymmärtänyt kirjoittamani, kuten olet. Sana "kuluttavin" on lainausmerkeissä juurikin siksi, etten sitä sellaisenaan tarkoita. Bloggauksen haastava osuus on se, että sen yhteydessä kommunikoinnista häviää eleellinen osuus, jolloin helposti lukija voi tulkita tekstejä haluamallaan tavalla: esimerkiksi kääntää tarkoituksen ihan toisenlaiseksi. Jos (ilmeisesti et) seurasit blogiani jo tuolloin, ymmärsit lukea tuon tekstin eri tavalla kuin miltä se näyttää irroitettuna kontekstistaan. Toki ymmärrän, että joskus ihmiset haluavat välttämättä löytää lukemastaan vain ikäviä asioita ja kääntävät kaiken negatiiviseksi.

   Kuten kirjoitin, AMT on jännittävä kokemus kaikille ja tiedän sen itse kavereideni kautta. Kukaan ei oleta teidän olevan ammattilaisia missään suhteessa, vaan haluamme tarjota teille mahdollisuuden kilpailla isojen kisojen yhteydessä omalla tasollanne hienoissa puitteissa ja saada unohtumattomia muistoja. Faktahan on, että suurin osa AMTlaisista on ensikertalaisia ja siksi aluksi vähän "pihalla" asioista, mutta sitä varten me toimihenkilöt olemme paikalla ja meiltä saa aina kysyä. :)

   Olisit voinut kirjoittaa kommenttisi nimesi kanssa, jotta sen olisi voinut ottaa tosissaan. Se, että rupeat itse haukkumaan ja halventamaan (esim. "tuollaisten kanssa") ei anna kovinkaan fiksua kuvaa, vaikka tilanne johtunee siitä, että olet tuohtunut. Toivon, että tavatessamme otat asian esille mikäli näet sille tarvetta, etkä ole se henkilö, joka kirjoittelee anonyymina netissä ilman totuuspohjaa. En nimittäin millään jaksa uskoa, että kenenkään HIHSin toimihenkilön tekemisessä on tulevassa tapahtumassa valittamista: ainakin tuntemani porukka on niin huippujengiä, että varmasti hommat sujuvat.

   Tsemppiä viimeisiin treeneihin ennen kisoja ja erityinen tsemppaus itse areenalle! Toivottavasti lähdet matkaan iloisella mielellä, etkä jo valmiiksi katkeroituna siitä, mitä "joku bloggaaja on kirjoittanut blogissaan vuosi sitten" :)

   Poista
 8. moi :) Mitä kautta suhun sais helpoiten yhteyttä (sähköposti, face...?) haluaisin kysellä noista sun hollannin ja belgian työmatkoista vähän c:

  VastaaPoista
 9. Cgamp näyttää laihalta noissa talvikuvissa :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, se tuli silloin juuri Hollannista Suomeen, että ihmekös jos on vähän silakka :)

   Poista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat