sunnuntai 4. tammikuuta 2015

#477: Vuoden ensimmäinen

Uusi vuosi - uudet kujeet! Olen nyt pitänyt varmasti yhden blogihistoriani pisimmistä tauoista, jonka aikana en avannut tietokonetta kertaakaan. Vaikka bloggaaminen on mielestäni todella mukavaa puuhaa, teki tällainen viikon mittainen täyshiljaisuus itselleni ihan hyvää. Pääsin keskittymään oikeasti kaikkeen muuhun, josta aionkin kertoa seuraavaksi.
 
Maanantaina ahersin hullun lailla viimeisen kouluesseen parissa, sillä palautuspäivä oli keskiviikkona. 15 sivua tieteellistä esseetä tuli kasaan vähän puolen yön jälkeen ja vaikka lopputulos ei ehkä ollut se tavoittelemani, oli helpotus todella suuri. Edellisenä päivänä olin hypännyt Champilla estevalmennuksessa, mutta muuten kaverini oli liikuttanut sen torstaista maanantaihin omien sukulais- ja kaverivierailujeni sekä koulujuttujen takia.
 
Otin tänään muutaman kuvan Champista, kun se oli ulkona tarhassa syömässä heiniä. Ei niin ihmeellisiä kuvia, mutta mun mielestä tunnelma on ainakin kohdillaan - hevonen tekee sitä, mitä se eniten rakastaa! :D

Tiistaina ratsastin jälleen itse, tällä kertaa maastossa ja vain hetken aikaa maneesissa. Tarkoituksenani oli jumpata hevosta niin, että se olisi pehmeä molempiin suuntiin ja hyvin apujen välissä. Liikaa en voinut alkaa tekemään, sillä Champilla oli muutaman tunnin kuluttua hieronta ja iltapäivällä rokotus, minkä vuoksi tulevat päivät tuli ottaa kevyesti. Hieronnan yhteydessä ei löytynyt mitään normaaleista poikkeavia jumeja, vaan oikeastaan niitä samoja juttuja, mitkä Champin kohdalla ovat melko usein "ongelmina". Ruuna on kuitenkin siitä hyvä hierottava, että se selkeästi vastaa hierontaan jo sen aikana ja lihakset lähtevät aukeamaan todella hyvin. Tiistaina menin vielä illaksi töihin ja sillä aikaa kaverini Sarina olikin tullut meille Turusta.
 
Keskiviikkona vietettiin uudenvuodenaattoa, mutta ennen varsinaista juhlimista olin yhdeksän tuntia töissä. Sinä aikana Sarina kävi hoitamassa ja kävelyttämässä Champin, sillä se sai ottaa rennosti seuraavat päivät: keskiviikon ja torstain se käveli, perjantaina kävin maastossa kävelemässä ja vähän laukkailemassa ja lauantaina juoksutin sitä liinassa tunnin kävelyiden päälle. Keskiviikkoiltana suuntasimme kulkumme Helsinkiin - pitihän Uutta Vuotta juhlistaa jotenkin! Ilta venyi pitkälle aamuyöhön ja torstaina olikin oikein löhöilypäivä: illan tallijuttuja lukuun ottamatta makasimme sohvalla katsoen leffoja ja syöden kiloittain herkkuja.
 


 
Perjantai oli viimeinen päivä ajasta, jonka Sarina vietti luonani. Kävin siis aamulla yksin tallilla ja lähdimme sitten päivällä Helsinkiin kiertelemään kauppoja ja katsomaan elokuvan. Alennusmyynnit ovat ilmeisesti nyt "parhaimmillaan", mutta en itse löytänyt mitään alennustuotteita mukaani. Sen sijaan ostoskoriin päätyivät kolmet farkut, sillä vanhat housuni ovat jo siinä kunnossa, ettei niitä oikein enää edes kehtaa käyttää :D Vietimme Helsingissä kuutisen tuntia, minkä jälkeen Sarina lähti bussilla Turkuun ja palasin itse kotiin valmistautumaan lauantain työpäivään.
 
Viikonloppu onkin sujunut varsin rattoisasti. Eilen lauantaina olin töissä ja tallilla, tänään sunnuntaina kävin aamulla ratsastamassa Champin todella kevyesti pitkien kävelyiden kera ja loppupäivän ohjelma onkin vielä ihan auki. Olen koittanut pyhittää tätä päivää blogille niin, että tekisin valmiiksi postauksen menneestä vuodesta ja valmistelisin pari muuta postausta julkaisukelpoisiksi. Ulkoasu pitäisi myös vihdoin päivittää loppuun. Paljon on siis puuhaa!
 
Maanantaina oli -20 pakkasta ja Champ nautti auringosta.
Tässä kooste meidän löhöilypäivistä: paljon herkkuja, muutamat ostokset ja yleistä säätämistä :D
Tästä tuli nyt oikeastaan melkein hevoseton postaus, mutta mielestäni oli hyvä ottaa tähän väliin pieni kuulumisten kertaus siitä, mitä meille hevosen kanssa oikein kuuluu ja miten tästä jatketaan eteenpäin. Tarkoituksenani on pitää ainakin alkuviikko ihan kevyttä työskentelyä Champin kanssa ja palailla loppuviikosta vähitellen kunnon treeniin. Tämä voi tosin muuttua, mikäli valmennuspäivät vaihtavat paikkoja. Itsekin sain kunnolla levättyä tämän muutaman päivän löhöilyn ansiosta ja sillä tarmolla jaksaakin pitkälle!
 
Miten te olette viettäneet lomaanne - löhöillen kotona vai aktiivisesti puuhastellen muualla?

32 kommenttia

  1. Me vietettiin joulu ulkomailla mut sen jälkeen ollaan oltu ihan kotona. Eilen pääsin (vihdoinkin!!) kolmen viikon tauon jälkeen ratsastamaan vuokriksellani, heppanenkin oli ihan pärinöissään kun oli kuulemma edellisenä päivänä ollu vapaata :D

    VastaaPoista
  2. Miksi pidät Champilla suojia tarhassa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. miksi ei pitäisi?

      Poista
    2. Pidän suojia siksi, koska hokkiaikaan haavoja tulee helposti hevosen temmeltäessä :)

      Poista
  3. Joululoma meni pakosti löhöillen koska oon kipeenä jo toista viikkoa. Kivoja kuvia!

    VastaaPoista
  4. Ihanan erilainen postaus kun yleensä!:)

    VastaaPoista
  5. Tuli tässä mieleen kun pitkästä aikaa katsahdin taas blogiisi, että tämä blogin nimesi on aika perus, joten oletko ajatellut vaihtaa sitä? :) Esimerkiksi vaikka englanniksi hyppää niin kuin Champ (jump ja Champ rimmaa aika hyvin yhteen) tai hyppää niin kuin mestari kun eikö Champ ole suomeksi joku semmoinen? Anteeksi, olen todella surkea englannissa, mutta tuli mieleen nuo kun vilkaisin pitkästä aikaa blogiisi :D

    Lueskelin tätä silloin kun olit Ninan tallilla ja sitten se vain jäi. Kiva, että sinäkin olet saanut ihan ikioman hevosen elämääsi ja vieläpä noinkin upean hevosen kuin Champin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jump like Champ! Vähänkö ois siisti :D

      Poista
    2. "Hyppää kuin herkkusieni"

      Poista
    3. Aika hirveä olisi suomeks :DD

      Poista
    4. Tuo Jump like a Champ voisi oikeasti olla todella hauska, mutta epäilen, etteivät monet mieltäisi näin monen vuoden jälkeen uutta nimeä blogilleni :)

      Ensimmäiselle anonyymille: Ihana kuulla, että löysit blogini pariin pitkän tauon jälkeen - toivottavasti vierailet jatkossakin täällä :)

      Poista
  6. Olisi kiva saada joskus postausta jossa kerrot hieman ennemmän itsestäsi. Missä muuten olet töissä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En mä oikein tiedä, mitä siinä kertoisin. Kysymyspostauksissa on varmasti tullut esiin se kaikki, mitä haluan itsestäni täällä kertoa :) Ja toki tuolta Aada-osiosta löytyy jotain! Olen töissä yhdessä tavaratalossa, teen opiskelujen ohessa nyt vähän vähemmän töitä kuin syksyllä, jolloin tein helposti 40h/vk.

      Poista
  7. Moi! Tuli mieleen että jos hevonen on juuri syönyt tai syö parhaillaan niin menetkö heti ratsastamaan vai mitä teet? Kun olen itse hieman sekaisin että mitä silloin pitää tehdä jos olet tulossa ratsastamaan, hevosella heinät edessä tai juuri syönyt?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. luin just että jos heppa on syönyt kunnolla, pitäisi odottaa tunti ennen ja jälkeen ratsastuksen. kilon heinäkasa ennen liikuntaa taas tekee hyvää :)

      Poista
    2. Mä annan hevoselle aina ennen ratsastusta heinää, sillä tyhjällä vatsalla liikutus ei ole hyväksi. Tuntia ennen ja jälkeen en lähtisi syöttämään väkirehuja :)

      Poista
  8. San ehkä viikon naurut tosta herkkusienijutusta kiitos xD

    VastaaPoista
  9. Siis mä en kestä!! :D Toi eka kuva ja C:n naama! voisin tulla vaan halailee sitä kun jtn nallekarhua kun se näyttää niin pehmoselta toi klippaamaton alue <3

    VastaaPoista
  10. Missä ravintolassa olitte juhlimassa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vanhalla ylioppilastalolla oltiin uusi vuosi :)

      Poista
  11. Oi ootte ihania, Champpi, sinä ja Sarina :):)

    VastaaPoista
  12. Maksatko kokonaan itse Champin ylläpidon?

    VastaaPoista
  13. Kiva postaus! Löysin vasta hiljattain sun blogin(Tiian blogin kautta löytyi:D) ja olen tykännyt tosi paljon:) Champ on söpö♥Rakastan sen läsiä:3

    VastaaPoista
  14. Kuinka iso champin tarha on? Metreinä jos saisi :D

    VastaaPoista
  15. Tosi kiva postaus:) Itse vietin joululoman ihan vain kotona löhöillessä ja herkkuja syödessä:D

    VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat