sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

#513: Luvassa hiljaisempi kevät?

Tähän väliin on pakko tehdä pieni tilannekatsaus blogin osalta. Into bloggaamiseen on ehkä suurempi kuin koskaan, mutta kevään pääsykokeet lähenevät uhkaavasti ja mun on ihan todella pakko fokusoida kaikki aikani ja keskittymiseni ensisijaisesti sinne. Teen töitä maksaakseni hevosen kuluja ja vietän päivästä mahdollisimman paljon aikaa myös hevosen kanssa, joten jostain on tingittävä - ja tällä kertaa se tulee olemaan bloggaaminen.

En todellakaan aio lopettaa blogia, mutta postaustahti hiljenee kolmen postauksen sijasta ehkä kahteen postaukseen viikossa. Voi tietysti olla, ettei mitään muutosta tule tapahtumaan ja että blogi tulee pysymään vähintään yhtä aktiivisena myös tulevien kuukausien ajan. Haluan kuitenkin varoittaa jo etukäteen siitä, ettei turhia ihmettelyitä ja kysymyksiä sen suhteen synny.
 
 
Haen tänä vuonna kolmeen eri koulutukseen: Helsingin yliopistoon viestintään ja Tampereen yliopistoon sekä viestintään että hallintotieteisiin. Luvassa on siis melkoisen kiireiset kuukaudet, mutta onneksi toukokuun viimeisinä päivinä kaikki pääsykokeet ovat ohi ja pääsen viettämään huoletonta kesälomaa - eli tekemään jättimäisen paljon töitä kerätäkseni rahaa syksyä varten. Silloin edessä on toivottavasti muutto Tampereelle (tai sitten Helsinkiin jääminen, kumpi tahansa olisi ihana vaihtoehto).
 
Tuleva kevät pitää muutenkin sisällään vaikka miten paljon kaikkea super mielenkiintoista! Huhtikuussa on jälleen messujen vuoro Tampereen hevosmessujen merkeissä, hallikisoista tullaan hyppelemään ne viimeiset ja sitten toukokuussa päästäänkin jo ulos. Sitä ennen on kuitenkin elettävä maaliskuu loppuun ja tämäkin aika on varsin tapahtumarikasta itselleni. On vaikea pysyä paikoillaan sisätiloissa lukemassa, kun mieli laukkaa jo kaukana tulevaisuudessa. Toivon kuitenkin itselleni malttia, hyviä istumalihaksia ja sitä tarmoa lukemiseen, jotta ensi syksynä pääsisin kirjoille yliopistoon haluamalleni alalle.
 
Mihin te haette jatkokoulutukseen tänä vuonna?

24 kommenttia

 1. Tsemppiä luku-urakkaan ja kokeisiin! Otatko Champin mukaan Tampereelle, jos sinne muutat? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otan kyllä, tosin sitten on tekemistä entistä enemmän :D

   Poista
 2. mä voin niin samaistua tohon sun kiireeseen..! itse en käy kyllä töissä enkä bloggaa, mutta yo-kirjotukset on meneillään (tavoitteet niiden suhteen korkeella) ja heti niiden jälkeen julkaistaan vielä pääsykoekirjatkin :D aika on aika kortilla, varsinkin tulevaisuudessa, sillä haen sekä helsingin että turun yliopistoon oikeustieteelliseen ja vielä tampereelle ja helsinkiin kauppikseen.. kolmet pääsykokeet tulossa :D eikä oikikseen pääsy ole mikään helppo juttu..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä sullekin hirmuisesti luku-urakkaan! :)

   Poista
 3. Määkin haen tampereelle hallintotieteisiin!! Tsemppiä lukuihin :)

  VastaaPoista
 4. Tsemppiä tosi paljon kokeisiin lukuun! Ite haen vasta lukioon, mutta sitten kolmen vuoden päästä ois haaveena yliopistot :--)

  VastaaPoista
 5. Paljon tsemppiä ja jaksamista lukemiseen (ja töihin!) ! :) Voi kertoa, että on ihan mahtava fiilis sitten kun paksu kirje kolahtaa postilaatikkoon! :)

  VastaaPoista
 6. Tsemppiä, pidän peukut pystyssä että pääsisit sinne mihin haluat :)!

  VastaaPoista
 7. Tosi paljon tsemppiä pääsykoeurakkaan! Itse kävin kyseisen urakan läpi kauppatieteisiin muutama vuosi sitten, eikä ollut helppoa. Yks juttu, jonka koin tosi isona apuna, oli ajatuskartta unelmista. Tein isolle pahville kaksi vaihtoehtoa: mitä tapahtuu, jos pääsen kouluun, ja mitä tapahtuu, jos en pääse kouluun. Tottakai se kouluun pääsy oli haaveena ja siihen kerääntyi toinen toistaan kivempia juttuja mitä unelmoida. Aina kun alkoi lukeminen kyllästyttää, kävin ajatuskartan ajatuksella läpi ja aina sen jälkeen oli kummasti lisämotivaatiota jatkaa lukuja - vaikka ulkona paistoi aurinko, linnut lauloi, kaverit teki jotain kivaa jne. jne.

  Tervetuloa Tampereelle mikäli sieltä opiskelupaikka irtoaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ihanan tsemppaavasta kommentista! Tuo on kyllä hyvä idea :)

   Poista
 8. Tsemppiä pääsykokeisiin! Itse tein tällä vai viime viikolla yhteishaun ja nyt jännätään pääsenkö sinne, minkä pistin ykkösvalinnaksi :)

  Ootko muuten kumpana päivänä tulossa messuille vai peräti molempina?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä sullekin :) tulen molempina päivinä!

   Poista
 9. Tsemppia luku urakkaan :)! JA voisitko tehdä champin varusteet videolla:)??

  VastaaPoista
 10. haaveena ois helsinkiin eläinlääketiedettä opiskeleen, luku urakka ois siis iso :/ tsemppiä lukuihin!!!

  VastaaPoista
 11. Kohta kolme vuotta purilaisputkaa takana ja nyt toistamiseen haen hätäkeskuspäivystäjäkoulutukseen Kuopioon. Olisi yksi unelma täytettynä, kun sinne pääsisin kouluun.

  VastaaPoista
 12. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat