torstai 16. heinäkuuta 2015

#577: Rennoin mielin Saloon

Huh, miten pitkä aika viime postauksesta on kerennyt kulumaan! Mä olen juossut pää kolmantena jalkana koko kuluneen viikon niin, ettei tietokoneen ääreen istumiselle ole pystynyt suomaan mitään ajatusta. Herätyskello on soinut joka aamu ennen viittä, jonka jälkeen olen hoitanut valmentajani eläimet ja kurvannut siitä kodin kautta töihin. Iltapäivällä töiden jälkeen suunta on ollut suoraan tallille Champin luokse, josta matka on jatkunut erilaisten vaiheiden kautta illaksi takaisin valmentajani luokse hoitamaan eläimet. Nukkumaan olen päässyt aina vasta yhdentoista aikoihin, joten univelkaa on kertynyt kiitettävä määrä. Ja silti tuntuu, ettei mitään ole saanut aikaiseksi!
 
Mutta se siitä kiireestä, tämän postauksen aihe koskee aivan jotain muuta. Olen nimittäin lähdössä Champin kanssa ensimmäistä kertaa sitten viime vuoden marraskuun koko viikonlopun kestäviin kisoihin Saloon. Olen niin innoissani! Tällä kertaa en ole menossa töihin, vaan puhtaasti kisaturistina, joten aikaa ylimääräiseen palloiluun on vaikka muille jakaa. Omat luokkani ovat molempina päivinä ensimmäiset, joten loppupäivän saan nauttia toivottavasti aurinkoisesta säästä ja muiden ihmisten seurasta.

Tästä kädellä vetämisestä on tulossa oma postaus ensi viikolla. Pääsin mittaukseen, jossa testattiin ohjastuntumaa. Mielenkiintoista!
Champilla on hauska ilme! Tällä tavoin siis ratsastelin vesimaton yli alkuverryttelyssä. Toi mun asento tuolla selässä on muuten aika jäätävä.. Hups :D
Pari kuvaa väliin Riders Innista. sillä sain nämä vasta nyt.
Näin meillä kuvataan! Champia ei näköjään voisi vähempää kiinnostaa :P

 
Vaikka edellisestä viikonloppukisareissusta on kulunut hyvä tovi, lähden matkaan melko rennoin fiiliksin. Tuomarinkylän kisoista tulokset eivät ainakaan voi huonontua, joten en halua ottaa mitään stressiä niistä. Hyvä se on näin etukäteen sanoa - todennäköisesti olen jo tänä iltana aivan hermorauniona, kun pakkaan tavaroitani mukaan huomista lähtöä varten.. Vaikka tiedostan näin etukäteen sen, että kisapaikalla mua jännittää varmasti aivan kamalan paljon, odotan silti matkaan pääsyä enemmän kuin mitään pitkään aikaan. Kisaviikonlopuissa on vaan sitä jotain!
 
Suurin toive tällä hetkellä olisi tietysti se, ettei Salossa sataisi koko ajan vettä. Kun hevosen majoittuvat ulkona, muuttuu tallialue nopeasti oikeaksi suoksi sateen sattuessa ikävästi kohdalle. Silloin ollaankin pulassa heinien, varusteiden ja oikeastaan ihan kaiken kuivana pidettävän kanssa. Kisojakin olisi kiva seurata katsomosta aurinkolasit silmillä sen sijaan, että tarvitsisi kääriytyä seitsemään untuvatakkiin ja moonbootseihin. Koska kyseessä on Suomen kesä, pitää kaikkeen varautua. Mukaan pakataan siis kaikkea shortseista talvitakkiin ;)

Isä oli kuvannut tiistailta tällaisen kuvasarjan okserihypystä. Päätinpä sitten julkaista sen tännekin :) 
Kerroin muutama postaus sitten, miten Champ oli hieman väsähtäneen oloinen, eikä innostunut aluksi edes hypätessä normaalilla tavalla. Hevonen kranioitiin perjantaina ja maastoilin sillä torstaista sunnuntaihin, jonka jälkeen se palasi normaaliin viikkorytmiin ja liikutukseen. Tuon pienen miniloman jälkeen Champ on ollut taas kuin eri hevonen ratsastaessa: miellyttämishaluinen, motivoitunut ja yritteliäs. Toki se oli aluksi pohkeen takana ja vino, mutta niitäkin asioita pystyi korjaamaan hyvin yhden ratsastuskerran aikana erilaisten tehtävien avulla.
 
Tiistaina ajoimme Champin valmentajani luokse, sillä halusin päästä hyppäämään kotitallin ulkopuolella yhden kerran ennen viikonlopun kisoja. Hyppäsin itsenäisesti ja halusin pitää tehtävät kivoina ja helpohkoina. Ajatuksena oli luoda hevoselle ja mulle hyvä fiilis kasvattaen samalla Champin itseluottamusta paremmaksi. Viime aikoina se on nimittäin ollut vähän epävarman oloinen esteillä, kuten kerroin Riders Innin valmennuksen yhteydessä.
 
 
 
Kentällä oli valmiiksi rakennettuna pieni rata, jossa oli kaarevalla tiellä pysty, pieni vesimattopysty kavaleteista rakennettuna, pysty ja okseri diagonaaleilla sekä kahden askeleen pysty-pysty - sarja. Verryttelin ensin hevosta kaikissa askellajeissa ylittäen samalla "huomaamattomasti" vesimattoa muun työskentelyn ohessa. Champ ei lopulta edes vilkaissut mattoa, vaan meni sen yli ihan normaalin puomikasan tapaan. Radalla se jopa villiintyi välillä vesimaton jälkeen viskellen päätään samalla tavoin, mitä se tekee innostuessaan. Hassu!
 
Edellisten kertojen pieni väsymys oli tiessään ja mulla oli allani hevonen, joka oli todella innoissaan menossa esteille. Olisin tietysti saanut ratsastaa vähän tarkemmin kulmat ja istua satulassa paremmin esteiden välit, mutta ainakin Champilla ja mulla oli todella hauskaa. Esteet olivat lopulta korkeimmillaan 125cm, toki radan ensimmäinen este ja vesimattopysty olivat huomattavasti pienempiä. Champ hyppäsi pyöreitä hyppyjä, ei laskeutunut esteiltä kertaakaan ristilaukassa ja imi esteille itse innokkaasti. Tällaisella hevosella on kiva hypätä! Nyt vain toivotaan, että sama vire jatkuisi Salossa.
 
Onko joku teistä tulossa Saloon kisoihin? :)

27 kommenttia

 1. Kiva kun tuutte Saloon! Mä oon siellä kisoissa töissä. :)

  VastaaPoista
 2. Kiva postaus :)!

  monajasanti.blogspot.com

  VastaaPoista
 3. Miten osuikin, suunnitelmissa oli tulla saloon kuvaamaan lauantaina jos en tämän viikon jälkeen aivan rättipoikkiväsynyt ole ja jollei sada ihan hirmuisesti :D Saas nähdä miten käy..

  VastaaPoista
 4. Minä tulen Saloon hepanhoitajana. :) näänkin sut varmaan siellä! :) käykö et tuun moikkaan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten teillä meni kisareissu? :)

   Poista
  2. Hyvin. Yksi voitto ja pari muuta sijoitusta. :)

   Poista
 5. Voitko kuvata videon mitä pakkaat champille mukaan koko viikonlopun kisoihin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin mä joskus, nyt en halunnut, kun olin itsekin vähän hukassa :D

   Poista
 6. Sinun ratsastusta katsellessa tulee väkisin hymy huulille. Todella siistiä ja toimivan näköistä menoa! Tsemppiä kisoihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, kiitos paljon :) vaikka välillä se hymy on enemmänkin myötätuntoa, haha!

   Poista
 7. Mitä luokkia hyppäät Salossa? :)

  VastaaPoista
 8. Ratsastat kyllä tosi nätisti ja tsemppiä saloon! :) onko sulla koskaan ollut (tai mitkä päällimmäisenä pahimpina mielessä) ongelmia istunnan kanssa? Mun silmään ainakin istut tosi nätisti, mutta onko se jotain luonnonlahjakkuutta? :D tuntuu nimittäin, että viimeaikoina mulla on mennyt kaikki vaan alaspäin.. ja nimenomaan istunnan kanssa, kun en osaa pitää ryhtiä ja etenkin laukassa oon koko ajan kun esteradalla, ohjat on liian pitkänä jnejne.. olisi kiva kuulla vaikka jonkun postauksen kautta sun hevosuran onnistumisista ja takapakeista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei, ongelmia on ollut vaikka miten paljon :D Ja on edelleen! Kädet, katse, ylävartalo, jalat, lista on loputon.. Tuollaisen postauksen voisin kyllä joskus tehdä!

   Poista
 9. http://epona.tv/conditioned-fear

  Oletko törmännyt tuohon linkkiin? Jos et niin kannattaa katsoa, siinä on aika hyvää asiaa.

  Jotenkin tulit Aada mieleen tästä videosta. Ei sen takia että tekisit asioita väärällä tavalla vaan sen takia, että ainakin videoiden perusteella näytät ratkaisevan ongelma tilanteet, esim kieltämisen todella nätisti Champin kanssa. Ratsastustasi on mukava katsella, koska se on niin siistiä ja näytät ymmärtävän hevosten päälle. Et pura turhautumista hevoseen ja osaat hyvin miettiä syitä, (esim. omia epäselviä apuja) tilanteisiin joissa hevonen ei toimi niin kuin oli tarkoitus :)

  Onnea kisoihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :) Mukava kuulla tuollaista palautetta!

   Poista
 10. Ootko menossa weekend festivaaleille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai, en jättäisi välistä mistään hinnasta :D

   Poista
 11. Mä oon tulossa paikan päälle vain kuvamaan kameralla kisoja :)

  VastaaPoista
 12. mikä puhelin sinulla on? jos saisit uuden,minkä haluaisit? mielenkiinnosta kysyn.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haluaisin iPhone 5s:n, mulla on nyt joku Lumian malli :)

   Poista
 13. Aiotko muuttaa helsinkiin lähemmäksi yliopistoa ennen opintojen alkua tai opintojen alkuvaiheessa vai aiotko asua vielä kotona? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jossain vaiheessa joo, mutta en juuri nyt :) Etsin rauhassa jonkun kivan kämpän, koska voin hyvin käydä kotoa käsin koulua nyt alkuun!

   Poista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat