tiistai 18. elokuuta 2015

#590: Hyvässä seurassa -kampanja

Voitteko kuvitella, että Helsinki International Porsche Horse Show'hun on aikaa enää kaksi kuukautta? Niin se aika vain menee - vastahan fiilisteltiin viime vuoden tapahtuman viimeisiä hetkiä. Meillä työntekijöillä HIHSin lähestyminen näkyy siinä, että ryhmänjohtajat keräävät meiltä tarvittavia tietoja ja alkavat suunnitella toimihenkilöiden aikatauluja tapahtuman sujuvan etenemisen takaamiseksi. Ainakin meidän kansliaporukka on liikkeellä odottavin fiiliksin!

Ennen varsinaista h-hetkeä kerkeän kertomaan täällä blogissa vielä moneen kertaan yhtä jos toista omasta suhteestani Horse Show'hun, joten nyt lienee hyvä hetki muistuttaa kaikkia Suomen Ratsastajainliiton alaisia seuroja lipputarjouksesta, joka loppuu 1.9. Suomen Ratsastajainliitto ja Helsinki International Porsche Horse Show ovat järjestäneet koko kesän kestäneen Hyvässä seurassa -kampanjan, jossa ratsastusseuroille tarjotaan mahdollisuus ostaa lippuja tapahtumaan n. 25% alennuksella normaalihinnoista. Kampanja on hyvä tilaisuus paitsi tarjota halvempia lippuja oman ratsastusseuran jäsenille, myös tehdä pientä varainhankintaa seuran hyväksi. Lisää kampanjasta ja sen säännöistä voitte lukea täältäHorse Show tarkoittaa jokaiselle jotakin, mutta hyvin monelle se on yksi vuoden odotetuimmista tapahtumista. Syitä on yhtä monta kuin paikallaolijaa. Näin sosiaalisen ihmisen näkökulmasta mahdollisesti eräs tärkeimmistä seikoista on se seura, jonka kanssa tapahtuman viettää. Olen monesti kertonut täällä blogissa, miten HIHS on aina se aika viikosta, jolloin saan viettää aikaa muutamien parhaimpien kavereideni kanssa keskeytyksettä. Toki urheilulliset seikat ja ennen kaikkea hevoset ovat ehdottoman tärkeässä roolissa tapahtuman mielekkyyden kannalta, mutta eihän sitä voi kiistää, että seura vaikuttaa hyvin paljon siihen, millaiseksi kokonaisuudeksi Horse Show'ssa vietetyt päivät muodostuvat.

Suuremman joukon kokoaminen kasaan, esimerkiksi juuri ratsastusseuran kautta, voi olla avain unohtumattomaan Horse Show -kokemukseen. Tietysti meitä ihmisiä on moneen junaan ja toiset viihtyvät paremmin pienemmissä piireissä, mutta ajattelin silti listata muutamia seikkoja, miksi juuri suuremmalla porukalla (ja ennen kaikkea hyvän porukan kesken!) on kiva lähteä viettämään aikaa vuoden merkittävimpään kotimaiseen hevosurheilukilpailuun. 

Hyvää ratsastusta seuraa mielellään yksinkin, mutta suoritusten katsomisesta voi saada paljon enemmän irti vaihtaessa mielipiteitä muiden ihmisten kanssa. Isommassa joukossa löytyy varmasti paljon erilaista kokemusta, jolloin mieltä askarruttaviin kysymyksiin löytää helpommin vastauksen. Miksi jokin este on mahdollisesti sijoitettu juuri kyseiseen kohtaan? Entä miksi puomi putosi juuri tuon ratsukon kohdalla, vaikka kaikki näytti ulospäin hyvältä? Monille ratsastuksen harrastajille huippu-urheilun seuraaminen on hyvin opettavaista ja antaa paljon puhtia omaan treenaamiseen.
Horse Show'ssa on aina ollut laaja expoalue, kuten tänäkin vuonna. Expoalue on sijoitettu erilliseen tilaan, joten siellä on hieman väljemmät kulkumahdollisuudet kuin vielä Hartwall-areenan aikaan, jolloin kojut olivat käytävien reunoilla katsomokulkureittien varsilla. Expoon pitäisi siis mahtua isompikin porukka yhtä aikaa tutkiskelemaan tarjontaa! Jokaiselle löytyy jotakin, sillä perinteisesti HIHSin näytteilleasettajien valikoimista on löytynyt kaikkea aina glitteribootseista alennussatulahuopiin. Mikä olisikaan hauskempaa kuin pohtia kavereiden kesken, sopisiko hevosellesi pinkki karvariimu vai sittenkin klassisempi nahkaversio. Omasta kokemuksestani voin sanoa, että parasta expon kiertämisessä on ehdottomasti juuri tällainen pieni hassuttelu - etsiä käsiinsä sellaisia varusteita, joita ei ikipäivänä voisi kuvitella pukevansa oman hevosensa päälle. Ja todennäköisesti juuri ne päätyvät jossain vaiheessa koristamaan hevostasi.. :D

Keksittekö te muita hyviä syitä, miksi Horse Show'hun tai muihin isoihin hevostapahtumiin kannattaa lähteä isommalla porukalla yksin matkaamisen sijaan? Kertokaa ihmeessä kommentteihin! Kannattaa myös kurkistaa yllä olevien linkin takaa arvonnat, joihin ratsastusseura jäsenineen osallistuu lunastaessaan tietyn määrän lippuja kampanja-aikana. Ken tietää, vaikka koko seuranne pääsisi ensi vuonna ilmaiseksi paikan päälle!

Oletko joskus ostanut hevosellesi jotain sellaista, mitä et olisi voinut kuvitella hankkivasi? :)

13 kommenttia

 1. Voitko kertoa miten pääsit tonne töihin? Tai linkata postauksen jossa kerrot :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suhteilla hän on päässyt :)

   Poista
  2. Sinne otetaan porukkaa ihan hakemalla myös eli soittoa vaan järjestäjälle :)

   Poista
 2. Tiedätkö, että tuleeko HIHS näkymään Youtubessa? (Tarkoitan siis niitä pätkiä, mitä nyt yleensä tv:ssäkin näkee). Kun en itse pääse paikalle, enkä välttämättä tajua olla juuri silloin telkkarin ääressä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yle Areenaan on ainakin aiempina vuosina ilmestyneet tv-lähetykset. :)

   Poista
  2. Jep eli Areenasta ja tv:stä näkee! :)

   Poista
 3. Tiedätkö, pääseekö pelkkään expo-alueeseen kiertelemään maksutta jos ei mene näytöksiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tietenkään ?

   Poista
  2. Viime vuonna pystyi ostamaan erillisen expo-lipun, tältä vuodelta en ole ihan varma :) ilmaiseksi ei kuitenkaan pääse.

   Poista
 4. Moikka! Osaatko siis yhtään sanoa, että otetaanko hihsiin vielä työntekijöitä tai vapaaehtoisia, ja kehen tulisi olla yhteydessä tästä asiasta? :) En löytänyt tästä mitään infoa netistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laita viestiä tapahtumanjärjestäjälle ja kysy sieltä kautta :)

   Poista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat