lauantai 3. lokakuuta 2015

#613: Paluu pikkulauantaihin

Hypätään muutama päivä taaksepäin ja kurkistetaan kuluneen viikon keskiviikkoon. Tuona päivänä muistin kuvailla jonkun verran omaa arkeani puhelimen kuvagalleriaan, joten pystyin toteuttamaan tällaisen "minun päiväni" -tyyppisen aikataulupostauksen. Kertokaa ihmeessä mielipiteitänne tästä: haluatteko nähdä vastaavia jatkossa vai olisiko joku muu toteutus parempi. Seuraavan viikon aikana on tulossa todennäköisesti vähän erilaista materiaalia kuin normaalisti, sillä hevosen kanssa kävelemisestä ei juuri juttua revitä. Mutta siitä lisää myöhemmin!

08:30 - Kuulen piinaavaa ääntä sänkyni vierestä ja kurottaudun sulkemaan herätyskellon. Totta puhuakseni torkutan herätystä vielä muutaman minuutin ajan, sillä lämmin sänky houkuttelee nousemista enemmän. Väsyttää, sillä edellinen ilta venyi pitkäksi blogiin tekemäni postauksen vuoksi. En juuri koskaan nuku näin pitkään, mutta ajattelin kerrankin sallia itselleni myöhäisen herätyksen.

08:50 - Makaan edelleen sängyssä ja selaan puhelintani. Mulla on pakkomielle katsoa heti herättyäni läpi kaikki sosiaalisen median kanavat ja uutiset päästäkseni kärryille päivän tapahtumista. Tästä tavasta haluaisin eroon, sillä on todella ahdistavaa, että puhelin on viimeisenä kädessä ennen nukkumaanmenoa ja ensimmäisenä heti herättyäni.

Cocon kanssa maneesissa!
Yritin ottaa edustavaa kuvaa, mutten onnistunut..
09:05 - Olen kammennut itseni ylös sängystä, tuijottanut peilistä mulkoilevaa alienia takaisin, meikannut hieman, pukenut tallivaatteet päälleni ja valmistanut itselleni pienen aamupalan. Oikeastaan syön yhden karjalanpiirakan ja paistetun kananmunan, joten mistään hienosta luksusruoasta tuskin voidaan puhua. Jään selaamaan iPadilla uutisia, enkä pidä mitään kiirettä tallille lähtemisen kanssa. 

09:28 - Saan viestin tallikaverini äidiltä: voisinko liikuttaa tänään myös heidän hevosensa. Lasken nopeasti päässäni aikataulujani ja naputtelen myöntävän vastauksen. Nyt onkin kiire! Hyppään nopeasti autooni ja lähden ajamaan tuttuja reittejä.

09:45 - Olen päässyt tallille ja laitan sekä Champin, että Cocon puurot turpoamaan. Nyt on vuorossa kahden C:n päivä! Tosi kivaa päästä ratsastamaan jollain uudella hevosella, omallaan kun saa mennä päivästä toiseen. Häärin tallilla tehden niitä ja näitä hommia, yrittäen kuitenkin toimia suhteellisen rivakasti selvitäkseni säädyllisessä ajassa takaisin kotiin.

10:30 - Cocon kanssa maneesissa. Hevonen on hirvittävän iso Champiin verrattuna, sillä oma hevoseni on oikeastaan aika pienikokoinen. Coco on mulle kaikella tavalla uusi tuttavuus, sillä vaikka se on Champin karsinanaapuri, en ole tutustunut siihen sen kummemmin tässä kuluneen kuukauden aikana. Ohjeiksi sain ratsastaa oman mieleni mukaan, joten ajattelen tutustua hevoseen hieman ja katsoa, mitä tuleman pitää.

Champin kanssa treenien jälkeen loppukäynneillä :)
Ja sitten Helsinkiin! Mun hiukset on muuten kasvaneet ihan älyttömästi lyhyessä ajassa..
11:15 - Talutan hevosen talliin ratsastuksen ja loppukäyntien jäljiltä. Olipas melkoisen erilainen kuin Champ! Kaikki kokemus erilaisista hevosista on aina hyväksi, sillä se kehittää meitä ratsastajia eteenpäin. Annan Cocolle heinää ja puuron, jonka jälkeen lähden hakemaan Champin sisälle. Varusteet putsaan vasta myöhemmin, sillä nyt on vähän turhan kiire.

11:45 - Olin kerrankin tehokas ja pääsin kentälle kävelemään vartin ennen sovittua aloitusaikaa. Meillä on siis luvassa Jaanan kanssa treenit Horse Show'n 4 Your Horse -tapahtumaa varten, jossa esiinnymme Champin kanssa. Kävelen maasta käsin reippaana ja odottelen Jaanan saapumista paikalle.

12:00 - Jaana tulee kentälle ja aloitamme työt. Teemme käynnissä takaosakäännöksiä, josta jatkamme tehtävää siten, että aloitan käännöksen käynnistä ja annan hevosen nostaa laukan heti halutessaan. Lopulta Champ tarjoaa laukkaa heti ensimmäisen kääntävän avun havaittuaan ja pyörii vasempaan suuntaan suhteellisen hyvin paikallaan niin pitkään kuin haluan. Itse "piruetin" tekeminen on ruunalle helppoa, joten keskitymme siitä ulos ratsastamiseen. Hevosen tulee ajatella itse eteen, jotta se palkitaan porkkanalla. 

n. 12:35 - Lopetamme treenit temppujen osalta. Harjoittelimme käännösten lisäksi hieman ajatuksia passagesta ja piaffista, mikä jäi kuitenkin vielä melkolailla ajatuksen tasolle. Mutta kuten sanottu, tuo hevonen on niin perso nameille, että se kiipeäisi vaikka takaosa edellä puuhun niitä saadakseen. 

Ollaanpas sitä kovin edustavia.. :D Apua!
Meidän tiimi rannekkeineen.
13:00 - Halusin vielä lopuksi ratsastaa hevosta ravissa ja laukassa sileällä, jonka jälkeen kävelin pitkät loppukäynnit tallin maastolenkin ympäri. Champ tuntui todella kivalta: se on selkeästi vielä hyvin läpiratsastettu Niclaksen jäljiltä ;) 

14:10 - Olen vihdoin istumassa autossa ja käynnistämässä matkaani kotia kohden. Champin ratsastuksen jälkeen pesin hevosen, molempien ratsujen varusteet, annoin Champille puuron, tein sen muut ruoat valmiiksi ja heitin molemmat hevoset pihalle. Nyt mulla on hirveä kiire, sillä periaatteessa mun pitäisi olla puolen tunnin kuluttua matkalla kohti Helsinkiä.. Ei taida onnistua!

14:50 - Pääsen vihdoin lähtemään kohti juna-asemaa. Meikkasin ennen tallille menoa juuri siksi, etten tarvitsisi käyttää siihen niin paljon aikaa enää iltapäivällä - tiesin olevani kuitenkin myöhässä aikataulusta. Kotona kävin nopeasti suihkussa ja söin nuudeleita. Terveellistä, etten sanoisi.

15:24 - Istuskelen junassa ja luen maanantain valtio-opin luentodioja. Tänään meillä ei ole koulua (tai siis olisi ollut kaksi luentoa, mutta skippasin molemmat ja lähdin tallille aamulla), mutta vuorossa on sen sijaan fukseille järjestetty fuksiseikkailu!

15:45 - Tapaan opiskelukaverini Stockmannin kellon alla. Teemme pienen sotasuunnitelman ja lähdemme sitten kävelemään kohti ensimmäistä rastia. Ideana tuossa tapahtumassa on siis kiertää ympäri Helsinkiä sijoitettuja rasteja, joissa on erilaisia tehtäviä. Matkan varrella kilpailemme laulukisassa, suunnittelemme videoita tuleville opiskelijoille, esitämme pieniä näytelmiä ja taiteilemme sählymailojen kanssa. Bongasimmepa muuten kadulta Brädinkin, jonka kanssa oli tietysti pakko ottaa yhteiskuva.

Hattujengi! Jokaisella ryhmällä piti olla joku yhteinen tyyli, mutta koska meillä ei ollut hyviä ideoita, ostettiin vaan tällaiset samanlaiset hatut jokaiselle. 
Paulan kanssa katsotaan televisiosta Netflixiä ja samalla Paula laittaa hiuksiani.
18:10 - Fuksiseikkailu jatkuisi aina puoli yhdeksään asti, mutta meidän ryhmämme ei jaksa innostua tapahtumasta kovista odotuksista huolimatta ja päätämme jättää leikin keskin heti kaikkien viiden pakollisen rastin kiertämisen jälkeen. Kaikkinensa tapahtumaan osallistui kaiketi yli tuhat fuksia ja rasteja oli kymmenittäin. Jatkobileet on illalla Circuksessa Roope Salmisen tähdittämänä, mutta jostain syystä myöhä valvominen ei houkuta ja haluan lähteä etkoilujen sijaan junalla kotiin.

18:20 - Lähettelen viestejä junasta kavereilleni ja kuuntelen musiikkia. Jollain tapaa mä en oikein osaa edes kaivata opiskelijabiletystä, vaikka tykkäänkin käydä ulkona. Ehkä sitä vielä joskus innostuu!

n. 19:00 - Turvallisesti kotona! Mun pitäisi tehdä vaikka ja mitä koulujuttuja, mutta väsymykseltä en halua edes ajatella mitään. Blogissakin olisi kommentteja, mitkä odottaisivat vastaamista, mutta sen sijaan keskityn edessäni olevaan ruokaan ja muihin sosiaalisen median sisältöihin.

20:00 - Isäpuoleni tytär on tullut meille yöksi, joten päädymme viettämään illan katsellen Netflixiä. Paula tekee samalla mulle kampauksia hiuksiini kokeillen kaikkea, mitä mieleen tulee. Mun mielestä on ihanaa, jos joku laittaa mun hiuksia! 

23:20 - Kellon viisarit juoksevat ja pian huomaan kellon olevan ihan liian paljon. Suihkun kautta kömmin takaisin peiton alle ja tarkistan vielä viimeiseksi saapuneet viestit, sähköpostit ja muut tarpeelliset mediasisällöt. Ei mitään mullistavaa maailmassa. Siispä aika laittaa silmät kiinni ja siirtyä unten maille :)

20 kommenttia

 1. Mielestäni tosi kiva postaus! Lisää tälläisiä :)

  VastaaPoista
 2. Tätä oli tosi kiva lukea! Olisin ehkä kuitenkin toivonut noi kuvat niihin kohtiin tekstiä, missä kyseisistä tapahtumista kerrot. Nyt ne hiukan sekottivat lukijaa. Muuten tosi hyvä! Olet sä kerkeevä ihminen :D

  VastaaPoista
 3. Oli kiva postaus minustakin! Ja samaa mielta kuin Anni, eli kuvat voisivat olla "oikeissa" kohdissa tekstiä. Ja miten voit keretä tekeen tän kaiken yhessä päivässä? Mää saisin tehdyks ehkä 1-2 asiaa noista :0 :D

  VastaaPoista
 4. oi miten kauniit silmät sulla on, tuosta vikasta tuli ihan yksi näyttelijä mieleen jonka nimeä en nyt juuri onnistu muistamaan :Dd

  VastaaPoista
 5. Tää oli kyllä kiva mutta videopostaukset on ehdottomasti parhaita! Sua on niin kiva kuunnella ja ainakin sun edelliset videopostaukset on piristäny paljon! Sul on vaa nii paras asenne et sun menoa on kiva seurata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos ihanasta kommentista :) yritän toteuttaa videopostauksia taas joku päivä!

   Poista
 6. Tosi kiva postaus! Pikku vinkkinä, vaikka ei tähän postaukseen oikeen kuulukkaan, niin toi sun esittelysivu on vähän vanhentunu;);)

  VastaaPoista
 7. Hehe, mä en käynyt koko yliopiston aikana fuksiaisia lukuunottamatta yksissäkään opiskelijabileissä. Baareissa tykkään käydä kuitenkin, ja sellainen vapaamuotoisempi eikä niin järjestetty juhliminen on enemmän makuuni. :) Onneksi oli muitakin samanmielisiä opiskelukavereita niin ei tullut ulkopuolista oloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, onneksi joukosta löytyy usein samanmielisiä ihmisiä kaikille. Mäkään en hirveän monissa kerkeä käymään :)

   Poista
 8. Sul on ihsnat hiukset. Ja silmät. Ja hyvä postaus. Lisää tämmösii:D minkä laisen kanpauksen Paula teki sulle??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Paula teki monenlaisia eri versioita :)

   Poista
 9. Siis MITEN teidän joidenkin hiuskset voi kasvaa noin nopeasti :D
  Terv. Kateellinen ( leikkasin hiukset lyhyiksi 6 vuotta sitten, ja edelleen vain vähän yli olkapään, vaikka siitä saakka kasvattanut pitkiksi :---)))) )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, sulla on sitten pitkä projekti ollut! Mä en osaa sanoa miten nää kasvaa niin äkkiä, mulla on aina ollut sama juttu :D

   Poista
 10. Hui ompas champ laiha tuossa esittely sivunsa tokavikassa kuvassa !
  Nyt näyttää kyllä tosi hyvältä! :)

  VastaaPoista
 11. Minkälainen Coco oli ratsastaa? :) Mitä erilaista oli verrattuna Champiin? Ootko koskaan mennyt sellaisella hevosella, joka oli täysin unelma ratsastaa (jos ei nyt Champia lasketa) ja millainen se oli? :)

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat