lauantai 7. tammikuuta 2017

#835: Auringonlasku pakkasessa

Kirpeät pakkaskelit ovat vaihtuneet tänään melkoiseen lumimyräkkään, mutta vielä eilen pääsimme nauttimaan auringosta ja talven upeista maisemista. Nauttiminen on toki suhteellinen käsite, sillä illalla mittari laski parhaimmillaan alle 30 pakkasasteen puolelle, kun kävin piipahtamassa kaverini mukana toisella tallilla. Kylmä ei onneksi ollut, sillä olin osannut toppautua jo omalle tallireissulleni sen verran tehokkaasti. 

Champ ja minä vietettiin eilinen superpakkaspäivä kevyesti kävellen. Sattumoisin Champin puolisisko omistajineen oli lähdössä liikkeelle samaan aikaan, joten tallustelimme peräkanaa peltoa ympäri jutellen hevosenomistajuudesta. Mielenkiintoisten juttujen äärellä aika menee väkisinkin siivillä, eikä reilun puolen tunnin lenkki tuntunut pitkältä säästä huolimatta. Tallin ovelle palatessani mun hiukset ja ripset olivat saaneet jääkerroksen, mikä piti tietysti ikuistaa kännykän muistiin. Kyllä täällä etelässäkin on aina välillä kylmä!

Ennen kävelylenkkiä hain Champin tarhastaan ja vein sen hetkeksi kentälle. Aurinko oli juuri laskemassa sopivassa kohdassa ja muodosti taivaanrantaan ihanat värit, jotka halusin yrittää tallentaa kameralla. Champ käveli ympäri kenttää samalla, kun mä räpsin siitä muutamat kuvat. Vähän erilaisia, mutta jotenkin aika kivoja ja tunnelmallisia otoksia. Ja mikä hauskinta, noita ei tarvinnut muokata juuri ollenkaan - värit ja muut tallentuivat kameralle sellaisenaan. Leikimme myös hieman hippaa, missä Champ on harjaantunut aika hyväksi. Se seuraa mua muutenkin vapaana ollessaan aika tehokkaasti, mikä tekee hommasta helppoa. Kaikista ihaninta oli lauantaina juuri se hetki, kun seisoin kentän laidalla ja Pämppis tuijotti keskellä kenttää kaukaisuuden tapahtumia. Kutsuin sitä nimeltä, jolloin ruuna lähti ravaamaan mun luokse siirtyen vähän mua ennen käyntiin ja pysähtyen mun eteen. Siinä me seistiin, hevosen otsa mun vatsaa vasten. Ilman kiirettä mihinkään, vain me kaksi.

Tänään olisi tarkoitus kiivetä jälleen Champin ja Vilhon kyytiin, kunhan selviän ensin työpäivästä kunnialla. Jostain syystä mulla on hieman kipeä olo, kurkku on hiekkapaperia ja nenä vuotaa, eikä pään sumuisuus tunnu yhtään paremmalta. En myönnä, että eilisellä kuvaussessiolla olisi osuutta asiaan: kävimme nimittäin kuvaamassa upeissa Myllykosken maisemissa muutamia kuvia kaverini kanssa ihan toisistamme. Siihen säätilaan meidän varustus oli hieman puutteellinen, mutta mitäs sitä ei tekisi kivojen kuvien eteen ;) Ei me pakkasessa pitkään viihdytty, senkin lyhyen ajan jälkeen istuin porukoideni luona sulattelemassa raajojani takkatulen lämmössä ennen tallille menoa. Nyt pitää laittaa varpaat ja sormet ristiin, ettei mulle nousisi kuume! 

Mitä te tykkäätte näistä kuvista? :)
17 kommenttia

 1. AIvan ihania kuvia ! Ja olet kaunis:)

  VastaaPoista
 2. Ihan älyttömän upeita nuo auringonlaskukuvat! :)

  VastaaPoista
 3. Sikakiva kun olit ripotellu sekaan omia kuviasikin!:)

  VastaaPoista
 4. Tosi hienoja kuvia!!! Noi auringonlaskukuvat varsinkin♡!

  VastaaPoista
 5. Ihania kuvia molemmista! Millä kameralla kuvaat champpia? :)

  kauraturpienkanssa.blogspot.fi

  VastaaPoista
 6. Ihania kuvia. Ei voi muuta sanoa että kuvat ovat todellakin hyvin onnistuneet

  VastaaPoista
 7. Oho mitä kuvia!! :O :O :D TOSI hienoja jokainen!! Sun blogi on ehdottomati mun lempiblogi, sulla on sekä parhaat tekstit että kuvat :) Niin ja tosi hyviä videoitakin teet!

  VastaaPoista
 8. Oli kyllä hyvä päätös, itse oli ihan tippa linssissä, kun luin kirjoituksesi ja katsoin videon. Aada oot ihan mahtava ja tsemppiä sulle!

  VastaaPoista
 9. Oi rakastan noita kuvia♡

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat