sunnuntai 12. marraskuuta 2017

#919: Joulu tulee, oletko valmis?

Se on kuulkaas 42 päivää jouluun. Tässä kohtaa pitäisi jo ensimmäisen jouluvastaisen ihmisen parkaista kauhistuneena, koska joulun hehkuttamista ei varmaankaan pitäisi aloittaa vielä tässä vaiheessa. Mutta hei, mä istun kotona ja kuuntelen Spotifystä tällä hetkellä kaikkia ihania joululauluja. Mulle jouluaika alkoi nimittäin tällä viikolla!

Mä olen aina ollut todella suuresti jouluihminen. Rakastan ihan yli kaiken koristelua, joulukalenterin väsäämistä hevoselleni, pimeitä iltoja takkatulen ääressä ja ennen kaikkea lunta. Sitä joulun fiilistä. Takkatuli on kyllä ollut jo viime vuonna melko mahdoton yhtälö, kun en asu enää porukoillani, eikä täällä Helsingin kerrostalossa sellaista ihanuutta tietystikään ole. Mutta se ei estä sitä, ettenkö voisi käpertyä takkatulen ääreen jouluaattona porukoideni luona jouluilallisen päätteeksi.. Eikun hetkinen, enhän mä voikaan, sillä lähdemme jo aattoa ennen ulkomaille viettämään erilaista joulua. Tällä verukkeella olen myöntänyt itselleni luvan aloittaa fiilistelyt jo tässä vaiheessa vuotta. Viime vuonna en ollut niin joulufiiliksissä aattoa ennen, joten otetaan tästä vuodesta kaikki irti.




En voi sanoa olevani ainut, sillä omassa läheisimmässä kaveriporukassani on ainakin yksi muakin pahempi jouluintoilija. Muut kaverimme ovat ihan kypsiä meidän jouluhössötykseen, koska se on lähtenyt lapasesta jo ihan sillä, että tägäämme toisiamme joskus syyskuussa jouluaiheisiin meemeihin netissä. Tiedättehän, kun joku juttu on hauskaa, se menee aina vähän yli. Loppujen lopuksi en varmaankaan edes osta lahjoja tai koristele kämppääni joulukoristeilla, koska ne joutuisi kuitenkin ottamaan pois heti matka palattuamme. Mutta kiva fiilistellä sillä ajatuksella, että joulu tulee.

Ulkoilma ei näytä kovinkaan jouluiselta, ainakaan täällä Helsingin suunnassa. Tällä hetkellä silmäni kohtaavat kirjaimellisesti tasaisen harmaan taivaan, enkä ole varma, onko tuo sumua vai pilviverhoa. Puissa ei ole juurikaan lehtiä, maassa lunta tai teillä jäätä. Eilen satoi kaatamalla vettä. Ja tuulee. Millonkas ei. Ihanan talvista. 

Vaikka sää on nyt kehno, en voi olla hehkuttamatta muutaman viikon takaista tilannetta. Uskokaa tai älkää, silloin Etelä-Suomeen satoi oikeasti paljon lunta! Ainakin täällä Pohjois-Haagassa lunta oli parhaimmillaan reilut kymmenen senttiä ja tallilla Nurmijärvellä sitäkin enemmän. En tietysti voinut jättää tätä tilaisuutta käyttämättä, vaan otin kamerani mukaan tallille ikuistaakseni Macon ensikohtaamisen lumen kanssa Suomessa. Voihan olla, että Saksassa lunta on tullut sen seitsemän vuoden elinajan aikana runsaastikin, mutta lopulta uskallan vähän epäillä. Niinpä kurvalin tallille ja päästin Macon tutkimaan lunta kentällemme, jossa se käppäili tyytyväisenä kulmasta toiseen ihmetellen maisemia ja tutkiskellen lumitilannetta. Olihan se ehtinyt hengaamaan sitä ennen tarhassa jo tovin, mutta silti sen puuhastelua oli hauska seurata. Poika käveli välillä turpa lumen sisässä, jonka jälkeen sen turpaan oli jäänyt kiinni lunta. Niin suloinen!




Nuo lumet valitettavasti sulivat melko pian pois, mikä karkotti samalla unelmani aikaisesta hankitreenistä viereisellä pellollamme. Jos aiempia vuosia on uskominen, sataa lunta Helsingin alueelle seuraavan kerran pysyvästi vasta ensi vuoden puolella. Ikävä kyllä en edes muista, koska meillä olisi ollut valkoinen joulu. Mutta minkäs teet, joulufiilis pitää saada kasaan muita keinoja käyttämällä. Ja niitähän löytyy, kuten ylemmästä tekstistä varmasti ymmärsittekin.

Olen samalla pohtinut, pitäisikö mun tehdä tänä vuonna joulukalenteri blogiin. Näiden kuuden vuoden bloggaamisen aikana joulukalenteri on tullut kai viidesti, kun viime vuonna aloitin kalenteria ja jätin sen kesken oman elämäntilanteen takia melko alkuvaiheessa. Joka vuosi kaleneri on ollut ihana saada kasaan, mutta sen tekeminen on toisaalta stressannut aika paljon. Jos mulla olisi oikeasti hyvä idea jokaiselle päivälle, voisin sen mielelläni toteuttaa, mutta toisaalta pohdin, olisiko tuo aika järkevämpää käyttää opiskelujen etenemiseen. Ja blogata siinä sivussa normaaliin viikkotahtiin tai vaikka kolmesti viikossa. Olisihan sekin jo jotain ;) Jos sä pidät blogia, kerro ihmeessä kommenteissa, aiotko toteuttaa joulukalenterin tänä vuonna!

Aivan ihanaa viikonloppua teille ja mahtavaa isänpäivää, jos siellä on isiä ruudun takana!
Muistakaahan kaikki halata isää tänään 

15 kommenttia

  1. Ehdottomasti joulukalenteri jos vaan itse jaksat sen tehdä :)
    Eikä todellakaan ole liian aikaista aloittaa joulufiilistelyä onhan nyt melkeen jo marraskuun puoliväli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaksamista varmaan on, mutta aika on eri asia ;) Haha jep, kohtahan on jo joulu <3

      Poista
  2. Jos todella haluat ja koet että sulla on tarpeeksi ideoita ja aikaa tehdä joulukalenteri, johon olisit itsekin tyytyväinen, tee se. Mutta itse varmaan käyttäisin ajan kuitenkin opiskeluihin ja postailisin normaaliin tahtiin :) jos joulukalenteria ei tule, ehkä joku joulukalenteri-tyylisiä postauksia sisältävä pienempi postaussarja voisi tulla vaikka kerran viikkoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotain tollasta mä olenkin miettinyt! Tuntuu vähän kaukaiselta ajatukselta, että oikeasti olisi sitä aikaa. Kun ei oo normaalistikaan :D ehkä tosiaan parempi vaan opiskella!

      Poista
    2. Mäkin mietin että kalenterin tekeminen olisi kyllä hauskaa, mutta jouduin taas hylkäämään idean, koska aika ei millään riitä... Mun tapauksessa kalenteri levähtäisi kuitenkin käsiin, eikä luukuista tulisi hyviä, näen jo sen lopputuloksen mielessäni :D

      Poista
    3. Haha jep :D mä kyllä varmaan tekisin itselleni mieluisia luukkuja, mutta sitten olisin kamalan ärsyyntynyt siitä, ettei aikaa ole muuhun :D

      Poista
  3. Joulukalenterikin on kiva, mutta itse olen pitänyt kovasti tekemistäsi jouluaaton myday- videoista. Tänä vuonna tuskin tulee jouluaaton tallitouhuja tai ratsastusta, mutta oletko ajatellut tehdä tästä vuoden ihanimmasta päivästä jälleen myday:n?
    ps. ei joulu voi mennä koskaan överiksi..on ihan okei, että jo heinäkuussa menee jouluostoksille :) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä mä meinasin kuvata aatosta jotain, vaikka sitä ihan perinteistä videota ei pysty tekemään ;)

      Poista
  4. Tänä vuonna se vihdoin tapahtuu ja omaan blogiini tulee joulukalenteri :D parina vuonna se on ollut suunnitelmissa, mutta aina se on jäänyt. Aloitin toteutuksen jo lokakuun lopusta ja nyt kalenteri on jo hyvällä mallilla. Tietenkin on joitakin luukkuja joita ei voi edes tehdä etukäteen.
    Toivottavasti pian sataisi lunta ja saataisiin valkoinen maa, niin pääsisi nauttimaan siitä kauneudesta ja ottamaan joulukuvia heppojen kanssa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee! Hei linkkailes mulla tuo kalenteri, kun sen aika koittaa :)

      Poista
  5. Tee ihmeessä joulukalenteri, jos se tuntuu itsestäsi hyvältä! Minä pidän myös blogia ja teen sellaisen "joulukalenterin", että jouluaiheisia postauksia tulee muutaman kerran viikossa, mutta ei joka päivä. Näin säästyn stressiltä ja saan silti hehkuttaa joulua, jouluihminen kun olen ;) En nimittäin pysty millään toteuttamaan jokaiselle päivälle omaa postausta, sillä näin koulun ja ratsastuksen ohessa se on mahdoton yhtälö :) Lisäksi en myöskään halua keksiä ideoita jouluklenteriin pakolla, vaan teen postauksia sen verran, kun ehdin ja aiheita keksin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskon kyllä, että mullekin tuo yhtälö on vaan ihan mahdoton, koska pakko myös opiskella nyt tosi ahkerasti :D hitsi, kun työt jne haittaa harrastusta ;)

      Poista
  6. Joulukalenteri hevoselle-postaus?

    VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat