lauantai 19. toukokuuta 2018

#977: Tää hevonen on mun maailma

Edellisen postauksen kuvapainotteisuudesta huolimatta ajattelin jatkaa vielä yhden postauksen verran samalla kaavalla - nimittäin kesäisellä kuvapläjäyksellä. Musta tuntuu, ettei musta ja Macosta ole otettu pitkiin aikoihin mitään varsinaisia "edustuskuvia", jos niitä voisi sillä sanalla kuvastaa. Vaikka valmennuksista on kiva saada videoita ja ihan mitä tahansa kuvamateriaalia, on oikeasti ammattitaitoisten ja sitä hommaa työkseenkin tekevien ihmisten kanssa mahdollista toteuttaa ihan erilaista lopputulosta kuvien suhteen. Olipa kyseessä sitten poseerauskuvien ottaminen tai valmennuksen kuvaus.

Olin eilen unohtanut puhelimeni kotiin työpäivän ajaksi, joten en luonnollisestikaan ollut saanut viestejä, joita kaverini olivat mulle päivän mittaan laittaneet. Kun saavuin kotiin siinä puoli viiden aikaan, huomasin Vilman kysymyksen mahdollisuudesta toteuttaa kuvauksen illalla. Totesin, että mulla on kuuteen asti aikaa, jonka jälkeen kummipoikani tulee tallille auttamaan heppajutuissa. Niinpä Vilma ajoi tallille harjaamaan Macoa samalla, kun istuin ruuhkassa kohti tallia toivoen, ettei taivas repeäisi kaatosateeseen ennen kuvauksen alkamista. Sanoisin, että meidän toiminta oli hyvin tehokasta, sillä tunnin kuluttua siitä, kun olin lähtenyt ajamaan kotoani tallille, olimme saaneet sopivan määrän kuvia siltä kerralta. Jälkikäteen kyllä nauratti, että olipahan taas extempore tämäkin idea! Onneksi olin meikannut aamulla töihin normaalista poiketen edes vähän, vaikka kyllä vähän tuo edellisen yön nukkumattomuus näkyy kasvoilla. 

Kuvistakin voi huomata sen, että kesä alkaa todella pikkuhiljaa olla käsillä. Meillä hevoset pääset laitumelle ensi viikolla, ja mun pitäisi nyt päättää siitä, miten aion Macon suhteen asian toteuttaa. Toisaalta laidunjakso kuulostaisi hyvältä vaihtoehdolta, mutta paria tuntia enempää en viitsisi ruunaa vihreällä päivässä pitää. Ehkä sitä ehtii miettimään myöhemmin. Maanantaina alan muutenkin ratsastamaan taas pitkästä aikaa kunnolla, enkä voisi olla asiasta enempää innoissani. Tämä kolmen viikon ratsastustauko on kyllä ollut pisin omallakin kohdallani pitkiin aikoihin. Varmaan joskus kymmenen vuotta sitten olen viimeksi ollut ratsastamatta näin pitkään, vaikka nyt toki maastossa käväisin useampaan otteeseen. 

Okei, myönnän yhdeksi syyksi tekstin vähyydelle myös matkapahoinvoinnin, koska olen parhaillaan tätä postausta kirjoittaessani matkalla Kuopioon bussilla, josta matka jatkuu Säyneisiin meidän mökille. Tai no, talven aikana mun perhe rakensi sinne uuden omakotitalon, niin menen nyt katsomaan lopputulosta. Harmittaa, kun välimatkan takia tuolla tulee vierailtua niin kamalan vähän! Viimeksi olen käynyt paikalla viime vuoden alkukesästä, kun purimme vanhaa mummolaa. Jännittävää nähdä, millainen uusi talo lopulta onkaan. Samalla piipahdan mummoni luona Polvijärvellä heti lauantaiaamuna, ja lupasinpas lähteä maastoon lauantai-iltana vanhojen tuttujen kanssa muistelemaan menneitä. Mikään ei voita noita maastoja ja sitä, kun hevosilla saa päästellä menemään huoletta niin kovaa kuin uskaltaa. 

Pidemmittä puheitta toivotan kaikille ihanaa viikonloppua! Mä jatkan nyt eteenpäin tuijottamista, koska läppärin tuijottaminen ei ole hyvä yhdistelmä matkapahoinvointiin. Tässä sitä muistaa, miksi mä en nauti bussilla matkustamisesta :D Kaiken huipuksi 13 reasons why tuli aamulla Netflixiin uudella tuotantokaudella, mutta juuri tänään sovellus lakkasi toimimasta puhelimessani. Lisäksi ostin kaksi Aloe Vera -vettä, jotka jätin vahingossa bussipysäkille. Ja söin viimeksi kuusi tuntia sitten. Tässä alkaa olla nälkä ja jano! Äh. Tyypillistä. Ja hei tosiaan - kaikki postauksen kuvat on kuvannut Vilma Töyräs, meidän luottokuvaaja. Jos kaipaat kivoja kuvia itsestäsi ja hevosestasi, kannattaa laittaa Vilmalle viestiä, jos hän ehtisi paikalle!

Mikä kuvista on suosikkisi? :)
(Klikkaa kuvat isommaksi, niin laatu paranee)
















41 kommenttia

  1. Tuntuu että melkein aina "valitat" että olet nukkunut vähän. Miksi? Itse olen ainakin nuoresta asti pitänyt huolen että nukun tarpeeksi! Tuo asia vain alkaa ärsyttää kun melkein joka videossasi aina kerrot saman.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai, mä en ole kiinnittänyt siihen huomiota :D en nyt välttämättä laskisi asiasta mainintaa valittamiseksi, se on enemmänkin samanlaista smalltalkia, mitä nyt muutenkin puhun arjessa. Tosi hienoa, että sä osaat pitää huolen unirytmistä - se on tärkeä ja hyvä ominaisuus! Toivottavasti pääsen itse joskus samaan tilanteeseen :) Kivaa alkavaa kesää!

      Poista
    2. Anteeksi että kommenttini oli noin negatiivinen, ei ollut tarkoitus! Kivaa kesää myös sulle ja on muuten kivoja kuvia :)

      Poista
    3. Olen mietiskellyt samaa varsinkin, kun tuo ainainen väsymys näkyy nykyään kasvoilla huomattavasti enemmän kuin muilla samanikäisillä. Tosin kaikki hoitavat asiansa niinkuin haluavat. Uni on kuitenkin se number 1 terveelliseen elämään. Ei hyvä treenikään ole niin hyvä väsyneenä.

      Poista
    4. Eka anonyymi: eipä mitään :)

      Toka anonyymi: väittäisin, että kasvoilla näkyy enemmän se, etten nykyään enää nää tarpeelliseksi meikata kuin satunnaisesti ja silloinkin vähemmän kuin nuorempana :) Ainakin iho mulla on paljon paremmassa kunnossa kuin aikoihin. Mutta tiedä sitten :)

      Poista
    5. Piti vielä tulla lisäämään, että nukkuminen on ensiarvoisen tärkeää ja olette ihan oikeassa siitä, ettei unesta pitäisi tinkiä. Mun tavoitteena on oppia nukkumaan kahdeksan tuntia yössä, ja tästä innostuneena yritän ottaa haasteen vastaan jo seuraavasta yöstä alkaen :)

      Poista
  2. Vau mitä kuvia ja onnistunut muokkaus!!! Upeaa!!

    VastaaPoista
  3. Oho mitä kuvia!! :D :D TOSI hienoja! En osaa todellakaan valita suosikkia kun kaikki on niin nättejä. Sulla on tosi kiva pituus hiuksissa, pitäis itsekin uskaltaa leikata vaihteeksi lyhyemmiksi oma tukka... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Tykkään itsekin tuosta pituudesta :)

      Poista
  4. Niin mahtavia kuvia!! Maco näyttää niiiin tyytyväiseltä <3

    VastaaPoista
  5. Viides ja vika on varmaan omat lempparit! Vikassa etenkin Macolla on ihanan rento ja "hymyilevä" ilme.

    VastaaPoista
  6. Oi, upeita kuvia! Omia suosikkeja ovat kolmas ja viimeinen :) Mukavaa viikonloppua sulle!

    VastaaPoista
  7. Oletko koskaan huolissasi terveydestäsi tai arvostatko sitä ylipäätänsä? Vaikutat olevan usein kipeänä ja silti vaan paahdat ihan viimeisillä voimilla töitä, tallijuttuja ja somejuttuja. Muutenkin olet ilmeisesti lähes kokoajan menossa, syöt miten sattuu, ratsastat, käyt salilla ja lenkkeilet. Lepäätkö riittävästi?

    Ja toivon ettet ota tätä vttuiluna, koska sellaisena en tätä tarkoita. Ei vaan ole järkevää polttaa itseään loppuun parikymppisenä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvostan terveyttä todella paljon ja haluan tietysti pitää siitä huolta. Harmi, että somen kautta saa kuvan, etten arvistaisi terveyttä riittävästi. Enkö tietysti ota tätä ikävä kommenttina, päinvastoin arvostan suuresti sitä, että ihmiset haluavat huolehtia :)

      Mä en itdeasitsea ole ollut kipeänä kuin kerran tänä keväänä, sitä ennen kolme vuotta sitten kuumeessa. En laske satunnaista flunssaa/kurkkukipua kipeänä olemiseksi. Nyt vaan harmillisesti onnistuin murtamaan varpaani, mutta se nyt on osa elämää :) Nykyään syön tosi paljon terveellisemmin: aamupuuroa, lounassalaatin, välipalaa ja iltapalaa. Herkkuja en oo syönyt kohta kahdeksaan kuukauteen. Salijutut ja muut ovat mulle henkisesti tärkeitä, koska liikunta tekee koko kropalle hyvää ja pitää mielen virkeänä!

      Mutta kyllä, myönnän ihan suoraan nukkuvani liian vähän. Viime vuonna pohdin hetken tuota burnoutia, ei siis sanan varsinaisessa merkityksessä, vaan pikemminkin siten, että toisille se osuu kohdalle pienemmästäkin. Tänään pohdin täällä mökillä sitä, että haluaisin aidosti oppia nukkumaan pidempään, jotta annan itsellenikin mahdollisuuden astetta "laadukkaampaan" elämään - siis tiedäthän, ettei päähän särkisi tai vähän väsyttäisi. Silloin pitää osata luopua esim. illan tavasta lukea kirjaa tai katsoa Netflixiä, mutta se on varmasti pidemmän päälle erittäin paljon järkevämpää. Uni kun on kaiken alku ja juuri!

      Ihanaa alkavaa kesää sulle :)

      Poista
    2. Ja pahoittelut kirjoitusvirheistä, tämä puhelimella kirjoittaminen on haastavaa :D

      Poista
    3. Muistaakseni viime vuoden heppamessuilla sanoit että sulla on kuumetta..? En tiedä mistä nää jää päähän mutta myös sellainen olo että olet usein kipeä ja silti vaan painat menemään :D

      Poista
    4. Ahaa no joo vähän (alle 39) taisi olla :D en edes muistanut itse!

      Poista
  8. Juuresta tuli mieleen että näytät riutuneemmalle ja väsyneemmälle kuin ehkä olet tuon ihon sävyysi liian kovan hiusvärin vuoksi. Ja kun vielä kasvaa muutaman sentin maantien vaalea juurikasvu joka saa näyttämään pälvikaljulle on visio huonovointisuudesta valmis.
    Unirytmi kuntoon ja etsi hyvä parturi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipa ikävä kommentti :( Toivottavasti sulla on kuitenkin ihana viikonloppu menossa :)

      Poista
  9. Jokainen saa pitää sellaista väriä hiuksissa kuin haluaa, ei ole oikein tulla arvostelemaan toisten ulkonköä. Jokaine1n on erilainen ja joillekkin tulee silmäpussit helpommin. Jokainen on kaunis sellaisena kuin on!

    VastaaPoista
  10. Onpas kivoja kuvia! Joku jo mainitsikin, että nuo hiukset kyllä sopivat sinulle hyvin! Mun mielestä monella sellainen pitkä tukka (vaikka onkin ihana) näyttää ehkä hieman teiniltä ja tuollainen pikkuisen lyhyempi taas tuo sellaista ns. aikuismaisempaa lookia. Sama juttu olisi omalla kohdallanikin, mutta jotenkin ei vaan "uskalla" leikata hirveästi, vaikken edes tiedä mitä niillä pitkillä hiuksilla teen, kun en niitä osaa mitenkään edes laittaa :D

    Kiva muuten lukea tällaisia ihan arkisia kuulumis/höpötyspostauksia, aina ei tarvitse olla mitään niin kovin erikoistakaan kerrottavaa. Ihanaa kesää sinulle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos samoin! Ja joo, tällainen pituus tuo kyllä ihan erilaisen lookin. Vaati vähän tsemppausta itseltä uskaltaa leikata tukka pois aikoinaan, mutta sen jälkeen lyhentäminen on ollut kivutonta. Suosittelen edes kokeilemaan! :)

      Poista
  11. Kyselisin vähän, että minkälaisella kalustolla ja asetuksilla on kuvat otettu? Super hienoja ovat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kysyä suoraan Vilmalta, mä en valitettavasti muista ulkoa hänen kamerakalustoaan :) Canonin putket ja runko kuitenkin!

      Poista
  12. Todella hyvältä näytät etkä miltään riutuneelta, tosi kurja kommentti yhdeltä tuolla.Itsellä myös on kiireinen vaihe elämässä ja sitä joutuu välillä nipistämään yöunista, mutta sellaista se elämä joskus on.On kyllä niin kauniita kuvia ja näytätte Macon kanssa niin hyvältä.Mukavaa kesää sinulle Aada!

    VastaaPoista
  13. Ymmärrän että anonyymit tarkoittaa vaan hyvää huolehtimalla Aadan terveydestä (paitsi toi yksi kommentti), mutta eiköhän Aada itse tiedä milloin asiaan pitää puuttua. Jotkut pärjäävät vähemmällä unella kuin muut ja vaikka se ei pidemmän päälle ole terveellistä, niin kyllä sillä pari vuotta pärjää. Myös silmäpussit näkyvät eri tavalla eri ihmisillä. Mulla ne näkyvät aina tosi selvästi, keskellä lomaa kun nukun 10h yössä ovat ihan saman näköiset kuin arkena kun nukun ehkä 7h yössä. Hevoset ja ratsastus on ainakin mua aina auttaa jaksamaan kiireisempinä aikoina. Mutta semmosta sen on kun tekee sellasta mistä oikeesti tykkää, ei halua luopua mistään kun kaikki on omalla tavalla tärkeää:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, jos tässä pitäisi jostain osata luopua, niin vaikeaksi menisi :D Varmaan lopettaisin ensimmäisenä blogin, mutta sekään ei montaa tuntia viikkoon toisi lisäaikaa. Kaikki on niin kivaa, että tylsäksihän tässä elämä kävisi! Kivaa kesää sulle :)

      Poista
  14. Tosi kivoja kuvia, joista mulle ainakin tuli vain iloinen ja kesäinen fiilis, enkä huomannut lainkaan, että näyttäisit väsyneeltä tai riutuneelta. Ihmettelen, miksi ihmiset haluavat väkisin löytää kaikesta jotain negatiivista ja vielä sanoa sen ääneen. Mun korviin sun elämäntapa kuulostaa ihan hyvältä ja terveelliseltä, eikä se nyt maailmaa kaada vaikkei nuorena joka yö saisikaan kahdeksaa tuntia nukuttua. Pikemminkin kannattaa tehdä mahdollisimman paljon kaikkea mistä pitää, kun vielä jaksaa. :D

    Ja mä ainakin kiinnitin lähes ensimmäisenä huomion sun hiuksiin ja siihen, miten kivan väriset ja pituiset ne on. Sopii tosi hyvin sulle! Kokeilin itse myös kerran tuollaista pituutta, mutta mun paksut ja luonnostaan kihartuvat hiukset ei oikeen käyneet tohon malliin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, no sitä minäkin - kiva vaan tehdä ja touhuta, toki järkevyyden rajoissa! Mutta kyllä muiden puheet aina sen verran vaikuttaa, että alkaa itse miettimään, että enkö tosiaan jaksa tehdä kaikkea. Vaikka sitä ennen ei ole tuntunut mitään ongelmaa olevan :)

      Voi kiitos, ihana kuulla, että hiukset sopivat hyvin! Juurikasvu tosiaan on pitkä, mutta kampaajalla ei ole varaa ravata parin kuukauden välein, kun mun hiuksien värjäys maksaa helposti melkein parisataa. Tykkään itsekin tästä tummasta väristä muuten, mutta mun hiukset kasvavat sen verran reipasta tahtia, että näitä pitäisi olla värjäämässä "koko ajan". Ehkä siksi käänyt kesäksi vaaleampaan - ne kun muutenkin auringossa vaalenevat aika lailla.

      Ihanaa kesää sulle! :)

      Poista
    2. Mielestäni ei kannata pillastua, jos joku on aidosti huolissaan ja esittää asiansa asiallisesti (toisin kuin yksi kommentoija). Aina ei itse huomaa asioita mitkä muille pistävät silmään ja vaikka huomaisikin, niin ei ehkä tiedosta miten paljon se vaikuttaa. Tai sitten tietää tasan tarkkaan ja jatkaa onnellisesti omaksi koetulla tavalla. Se miten kyseessä oleva ihminen ajattelee asiasta, on muiden vaikea tietää keskustelematta. Mielestäni on ihailtavaa, että ollaan huolissaan tuntemattomasta ihmisestä ja yritetään auttaa. Eiköhän tässä kohtaa useimmat tarkoita pelkkää hyvää. Tuskin kukaan haluaa, että Aada palaa vaikka loppuun sillä saamme niin paljon hyvää irti hänen kirjoituksistaan ja kuvista. Kaikilla meillä on jotain minkä muuttamalla voisi elää terveellisemmin ja varmasti heillekin sanotaan näistä asioista tarkoittamatta mitään pahaa. Eihän kukaan tässä tarkoita, että Aadan on pakko tehdä niinkuin muutkin tekevät. Tottakai jokainen tekee niinkuin itselle tuntuu parhaalta.

      Poista
    3. Näin juuri. En usko, että kukaan on pillastunut, mutta varmasti monia inhottaa ajatus siitä, että täysin tuntemattomat ihmiset "arvostelevat" muiden tapaa elää. Näen sen itse niin positiivisena kuin negatiivisenakin asiana - samalla keskityn siihen, että saan entistä paremmat yöunet, mutta toisaalta alan pohtimaan, että oonko mä oikeasti väsynyt. Jolloin se olo muuttuu helposti väsyneeksi, vaikkei sitä oikeasti olisikaan. Tätä on vaikea selittää, mutta ehkä tästä saa vähän juonenpäästä kiinni :)

      Itse nautin siitä, että saan ja pystyn tehdä. Jos makaan kotona tekemättä mitään, ahdistuisin varmaan puolessa päivässä. Ihmiset ovat niin erilaisia: mulle lepoa on se, että ehdin salille töiden ja tallin lisäksi ja että saan nukkua sen 7,5-8h yössä. Mutta samalla ymmärrän hyvin, että toiset ihmiset kaipaavat sitä täydellistä lepopäivää kerta viikkoon. Kyllä mäkin toisinaan käytän monta tuntia Netflixin katsomiseen ja nukun viikonloppuna yli kahdeksaan, en paina tukka putkella koko aikaa :)

      Kivaa alkavaa kesää sulle! :)

      Poista
  15. Hei!
    Muistaakseni laitoit ign puolelle, että champ oli kilpailemassa nyt viikonloppuna, oliko 80cm ja 90cm. Huomasin tuloksista, että kaikki kolme luokkaa hylätty perusradalta. Mitä tapahtui? Mitä tunteita sinussa herättää? Onneksi Champ vaikuttaa hyvältä opetushevoselta muuten kuin kisatilanteissa :)
    Ihanaa, että olet löytänyt uuden kisakaverin ja vielä näin komean :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mutta luokat olivatkin 90cm, 100cm ja 100cm - olin katsonut Equipesta väärin ensiksi :) En katsonut ratoja mistään, mutta sain parilta paikalla olleelta henkilöltä (entuudestaan mulle tuntemattomia) videoita suorituksista. En ala suorituksia sen kummemmin kommentoimaan, koska en ollut paikalla (eikä se toisaalta ole mielestäni mun tehtävä tai sen enempää mulle edes kuulu), mutta ainakin yhdessä näkemässäni videossa ratsukko otti kiellon esteelle. Sen enempää en pysty sanomaan, mistä se johtui.

      Musta on hienoa, että Champ on pidetty ja arvostettu opetushevonen oppilaitoksessa - vai millä nimellä paikkaa virallisesti kutsutaankaan. Juttelin pari viikkoa sitten muutaman sanan paikan opettajan kanssa, ja hän kehui Champia maasta taivaisiin. Sillä menee hyvin, ja olen siitä tosi iloinen. :) Kisahevoseksi sitä ei käsittääkseni myyty, sillä Nikke sanoi mulle jo vuosi sitten, että se sopii hyvin harrasteluun, ei kisaamiseen. En kuitenkaan ole hevosta vuoteen nähnyt tai yli vuoteen ratsastanut, joten en ole oikea taho asiaa sen kummemmin kommentoimaan.

      Kivaa kesää sinulle :)

      Poista
    2. Pakottava tarve kommentoida, vaikkei taas varsinaisesti minulle kuulu:

      1-tasolla sama ratsukko hyppäsi samoissa olosuhteissa samalla viikolla nollat ja sijoituksen ja rata näytti tosi hyvälle. Mun silmään näytti, että Champ vaan jännittyi isompien kisojen tunnelmasta tms, sillä vaikka ratsastaja koitti hyvin tsempata, ei homma sitten kulkenut. Mun kuuleman mukaan on kyllä koululla tykätty hevonen🙂

      Poista
  16. Suosikkini on kuva nro 9, siitä tulee jotenkin sellainen "aitous" läpi, vaikea selittää :) Kauniita kaikki!

    VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat