perjantai 17. elokuuta 2018

#1000: Arvonta: Laitetaan hyvä kiertämään

Kiitos. Se on päällimmäisenä oleva asia, joka on mielessäni aloittaessani kirjoittamaan blogini tuhannetta postausta. Tuhat postausta on aika paljon. Se on keskimäärin kolme kuukautta elämästäni, ja jos mukaan laskee kaiken varsinaisen kirjoittamistyön lisäksi blogiin käytetyn ajan, voidaan helposti lähennellä viittäkin kuukautta. Tuhansia ja tuhansia tunteja, joita en vaihtaisi pois mistään hinnasta.

Perustin blogini aikoinaan hetken mielijohteesta seitsemäntoistavuotiaana lukiolaisena. Olin paitsi nuori, myös hyvin paljon nykytilannetta itsepäisempi, ujompi ja naiivimpi. Lähes jokaisen nuoren tapaan luulin tietäväni ja osaavani valtavasti elämästä, hevosista ja ratsastuksesta. Näiden seitsemän vuoden aikana elämä on opettanut paljon nöyremmäksi. Blogilla ja teillä lukijoilla on ollut siinä valtavan suuri rooli. En voi kylliksi kiittää jokaista lukijaani, sillä te olette tehneet Aadan hevoselämää -blogin, joka on muokannut omaa identiteettiäni matkalla kohti aikuisuutta ja parempaa hevosenomistajuutta. 

Tuhat postausta on melkoisen iso määrä, johon en uskonut yltäväni harrastustani aloitellessani. Totta puhuakseni en uskonut jatkavani bloggaamista montaa kuukautta pidempään, mutta toisin kävi. Olen aina rakastanut ilmaista itseäni kirjoittamalla, joten blogista tuli yksi tapa käsitellä elämää. Se on tarjonnut valtavasti mahdollisuuksia, joista en voisi olla kiitollisempi. Suurin syy löytyy ruudun siltä puolelta: juuri sinusta. Te lukijat olette tarjonneet mahdollisuuden keskusteluihin ja haastaneet ajatusmaailmaani jatkuvasti. Se on suuri rikkaus. 

Vuosi 2011, tästä lähdettiin liikkeelle.
Vuosi 2011
Vuosi 2009 tai 2010!
Vuosi 2011
Vuosien saatossa muutaman kymmenen lukijan blogista kasvoi kymmenien tuhansien lukijoiden blogi. Sisältö on aina pysynyt samana: se on kertonut elämästäni hevosten parissa, ja siihen rinnalle mahtuneista muista käänteistä. Muoto on muuttunut, ja välillä olen tehnyt enemmän kirjoituksia, toisinaan enemmän videoita. Joskus kuvasin enemmän, nykyään oleskelen useammin kameran edessä. Myös ihminen kirjoitusten takana on muuttunut. Lueskelin äskettäin vanhoja postauksiani kaikkien seitsemän vuoden varrelta. Hämmentävää todeta, että moni kertomistani asioista on unohtunut aktiivisesta muististani. Tunnistan kirjoittajassa itseni, mutta samalla näen sen kehityksen, joka persoonassani on tapahtunut. Toivon, että muutos on ollut positiivinen. 

Uskallan väittää, että monet teistä lukijoista tuntevat blogini sisällön minua paremmin. Lähinnä siis niissä tapauksissa, joissa joku on saanut vimman lukea vanhoja postauksiani putkeen pidemmältä ajalta tai katsoa videoitani YouTubesta menneiltä vuosilta. Tapani kirjoittaa on aina ollut hetkessä elämistä. En suunnittele etukäteen, enkä muokkaa tekstejäni kirjoitusprosessin aikana. Harmittavan harvoin ehdin palata vanhoihin teksteihini jälkikäteen. Se on sääli, sillä itsestään oppii parhaiten juuri menneisyyteen vertaamalla. 

Siispä kiitos, vielä kerran. Juuri te olette se syy, miksi Aadan hevoselämää -blogi on sellainen kuin se tänä päivänä on. Juuri te olette vaikuttaneet myös siihen, millainen minä olen tänä päivänä. Tuhannennen postauksen kunniaksi päivitin blogin välilehdet ja lisäsin uuden ”Historia”-osion, josta innokkaimmat voivat käydä lukemassa syvällisemmin blogin historian havinaa.

Multa alettiin kyselemään jo keväällä, mitä tulisin tekemään tuhannennen postauksen kunniaksi. Tottakai haluaisin kiittää lukijoitani järjestämällä jonkun spektaakkelimaisen arvonnan, mutta resurssini eivät ole loputtomat. Moni ehdotti, että olisin pyytänyt mukaan sponsorin, jolloin olisin voinut järjestää vaikkapa jonkun isomman mittakaavan arvonnan. Valitettavasti se ei tuntunut kuitenkaan sopivalta vaihtoehdolta, sillä halusin kiittää teitä aidosti omana itsenäni, ilman yhteistyökumppaneita. Olen saanut blogini kautta elämääni valtavasti hyvää, joten haluaisin jakaa sitä myös eteenpäin. Siksipä päätin järjestää ”arvonnan”, jossa on kolme osaa. 

Vuosi 2011 tai 2012
Vuosi 2012
Vuosi 2012
Vuosi 2012
Vuosi 2012

ANNETAAN HYVÄÄ ETEENPÄIN
Jätä kommenttikenttään kommentti, jossa kerrot, mihin hyväntekeväisyyskohteeseen/-järjestöön haluaisit mun lahjoittavan rahaa. Kohde voi liittyä eläimiin, ympäristöön, lapsiin, nälänhätään - vain taivas on rajana! Pohdin aluksi, että listaisin tähän vaihtoehtoja eri kohteista, mutta totesin, että samalla tulisin varmasti sulkeneeksi ulkopuolelle monia hienoja vaihtoehtoja.

Kun valitsen voittajan, tulen samalla lahjoittamaan kommentin jättäneen henkilön suosittelemalle hyväntekeväisyyskohteelle tietyn summan rahaa. 

JAETAAN ILOA YHDESSÄ
Monet varsinkin nuoremmista lukijoistani ovat ilmaisseet innokkuuttaan tavata Macoa ja mua jossakin tilaisuuksissa tai tulla ihan tallillemme käymään. Halusin antaa tämän postauksen yhteydessä eteenpäin elämyksiä materian sijaan. Yhdessä ystävieni ja vanhempieni kanssa pohdin, mikä voisi olla sopiva tapa kiittää lukijoitani. Esiin nousi ajatus yhteisestä ajasta.

Onko sinulla joku tuttu, joka ilahtuisi päivästä Macon kanssa? Tai oletko kenties itse halunnut päästä puuhastelemaan ruunan seurassa? Vai kaipaatko vain enemmän hevostelua? Haluaisin tarjota jollekulle nuorelle, aikuiselle tai perheelle mahdollisuuden päästä viettämään aikaa tallilla Macon kanssa, sekä puuhastelemaan toiveiden mukaan myös jotakin muuta päivän aikana mun kanssa. Jos et itse ole innokas, voit miettiä, onko lähipiirissäsi joku muu innokas nuori tai aikuinen, joka ilahtuisi ylimääräisestä ajasta hevosten kanssa. Musta olisi hienoa, jos voisin tarjota vaikkapa jollekin sellaiselle mahdollisuuden hevosteluun, joka ei syystä tai toisesta pysty sitä aktiivisesti tekemään. Olisin itse arvostanut sitä lapsena, jolloin äidilläni ei yksinhuoltajana ollut ymmärrettävästi mahdollisuutta käyttää suuria summia rahaa lapsiensa harrastuksiin.

Voit perustella vastauksesi kommentteihin, mutta jos se tuntuu liian henkilökohtaiselta, vois myös jättää kommenttiin omat tietosi ja lähettää tarkempaa kuvausta sähköpostilla (aadalatti@gmail.com) tai Facebookissa. Toiveiden mukaan voimme tehdä päivästä sisältöä blogiin tai pitää päivän annin omana juttunamme.

Vuosi 2012
Vuosi 2012
Vuosi 2012
Vuosi 2013 - Champin ensimmäinen päivä Suomessa.
Vuosi 2013
Vuosi 2013

MIKÄ SAI SINUT JATKAMAAN?
Kolmantena asiana haluaisin kuulla, mikä on saanut juuri sinut pysymään blogini lukijana tai painamaan seuraa-painiketta muissa sosiaalisen median kanavissa. Kauan olet seurannut meidän menoa? Mikä on ollut mieleenpainuvin juttu? Tai jos koet, ettei tuottamani sisältö ole sinulle sopivaa, kuulisin myös sen mielelläni perusteluiden kera. Kaikki palaute otetaan avosylin vastaan!

Toimi siis näin:

 1. Jätä tähän postaukseen kommentti, jossa kerrot oman toiveesi hyväntekeväisyyskohteesta, ilmiannat jonkun läheisesi/itsesi hevostelupäivän osalta ja kerrot, mikä on saanut sinut seuraamaan blogiani.
 2. Voittajakommentti valitaan sunnuntaina 26.8.2018 klo 21. Valitulle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.
 3. Jätäthän kommenttiin oman nimesi/nimimerkkisi ja toimivan sähköpostiosoitteesi. Jos et halua kertoa henkilökohtaisia asioita kommenteissa, voit laittaa osallistumisen myös sähköpostilla/Facebookissa, kunhan mainitset asiasta kommentilla (voittaja valitaan kommenttikentästä). 


Aurinkoa jokaisen viikonloppuun!

38 kommenttia

 1. Mä lahjottaisin viikin hevossairaalalle, sieltä saatiin niin hyvää hoitoa meidän ponille.
  Voisin itse tykätä päivästa, se olisi pieni irtiotto kunnnollisesta arjesta johon sisältyy joka päiväistä hevostelua mutta sen lisäsaanti ja uuden oppiminen vois olla ihan kiva. Itsekkin blogia kirjoitan.
  Itse olen saanut motivointia ratsastukseen ja varsinkin huonoja aikoina mitä on ollut aika paljon tässä muutaman vuoden sisällä. Lisäksi kun aloin blogia lukea niin tykkäsin paljon esteratsastuksesta ja haaveilin aina pääseväni itse hyppäämään ja niinhän mä pääsin, nyt vaan ollut kauhea hyppytauko kun ei oiken ole sellasta hevosta ollut. Nyt opisken itse hevos alalla ja toivon harjottelupaikassa pääseväni taas hypäämään.

  VastaaPoista
 2. Minä lahjoittaisin rahaa uuteen lastensairaalaan (se ei kylläkään liity eläimiin) koska on hienoa että semmonen rakennetaan.

  Minä pitäisin TODELLA paljon sinun ja Macon näkemisestä ja teidän kanssa puuhastelusta. Itse pääsen todella harvoin ratsastamaan (viimeksi heinäkuussa) joten jos voittaisin se toisi ainakin hetkellisen muutoksen asiaan :)

  Olen lukenut blogiasi noin 4 vuoden ajan koska blogisi sisältö on ollut aina todella koukuttavaa.
  - sähköposti mimmi.posio@gmail.com

  VastaaPoista
 3. Lahjoittaisin Turun eläinsuojeluyhdistykselle, koska he tekevät arvokasta työtä eläinten parissa.

  Haluaisin itse päästä haistelemaan ja tutustumaan teidän talli elämään näin "livenä". Olisi hienoa puuhastella Macon kanssa ja mahdollisesti päästä kuvaamaan siitä hienoja otoksia.

  Viime aikoina olen seurannut blogiasi enemmän. Aikoinaan olin vähän laiska lukemaan, mutta blogi on ollut mukavan monipuolinen, jonka takia tulee aina odotettua teidän/ sun uusia kuulumisia ja mietteitä. Ennen kaikkea sun tekstit on myös selkeitä ja helppolukuisia.

  Reetta - reetta.ma@luukku.com

  VastaaPoista
 4. Jos saisin päättää, lahjoittaisin rahaa WWF:älle eläinten- ja luonnonsuojeluun. Olisi hienoa olla osa yhteisöä, joka välittää luonnosta.

  Päivä maggaran ja sun kanssa? Se olis varmaan mun elämän jännittävin ja siistein päivä! Vaikka pääsen ratsastamaan joka viikko, yksi erilainen päivä eri hevosen kanssa eri tallilla ei teksisi pahaa :)

  Blogiasi, instaasi ja youtube tiliäsi oon seurannu reilusti yli 2 vuotta ja matka jatkuu edelleen �� sun someihin törmäsin varmaan ekana youtubesta, jostain kisavideosta varmaan, sillon sulla oli vielä pämppis ❤

  Säpöni on hennaheppa@hotmail.com :3

  VastaaPoista
 5. Lahjoittaisin rahaa uuteen lasten sairaalaan.
  Itselleni tuli melkein 3vuotta taukoa hevostelusta kun sain tuon pikku neidin <3 piti laittaa asiat tärkeys järjestykseen ja myydä oma pv. Onneksi hän sai todella hyvän kodin <3 nyt oon muutamasti käyny ratsastelemaan mutta jälleen taukoa kun ei sitä sopivaa kaveria vain löydy jolla voisi useammin ratsastaa.. Ja olisihan se todella hienoa tavata sinut ja heppasi.
  Ja blogiasi lukenut 2 vuotta, todella koukuttavaa käydä lukemassa.ainakun sopiva hetki ni käytävä lukasemassa ��
  Sähköposti:mpminski@gmail.com

  VastaaPoista
 6. Lahjoittaisin johonkin jossa nuoret kenellä ei ole mahdollisuutta päästä ratsastamaan pääsisivät edes kokeilemaan. Tahtoisin itse päästä katsomaan Macoa ja sinua millaisia oikeasti olette, sekä tutustua teidän uuteen ja hienoon talliinne:) Luen todella harvoin blogeja, mutta juuri tämä sinun on se mitä jaksaa aina lukea. Teksit ovat hauskoja ja asiallisia sekä pidän paljon kaikista hienoista kuvista. Sähköposti jenna.nouko@gmail.com -Jenna

  VastaaPoista
 7. Lahjoittaisin rahaa Eläinsuojelukeskus Tuulispäälle. Ja tarjoaisin hevostelupäivän jollekulle lapselle jolla siihen ei muuten ole mahdollisuutta, esimerkiksi Hope ry:n kautta (joka on SRL:n hankkeessa ollut mukana). Sun tekstit on mukavan elämänmakuisia :)

  VastaaPoista
 8. Mä lahjottasin sen johonkin eläinsairaalaan tai Espanjassa olevaan Santa Marían eläintilaan. Itse olisin innokas tulemaan jos nyt voittaisin!

  VastaaPoista
 9. Lahjoittaisin uudelle lastensairaalalle, sillä nykyisen ansiosta olen pääsemällä uudelleen ratsastuksen pariin lähiaikoina kahden vuoden tauon jälkeen. Sieltä saatu erinomainen hoito ja ymmärrys harrastuksen merkityksestä nuorelle on saanut mut jaksamaan. Hevostelupäivä olisi ihana yhden kaverini kanssa, jolle hevoset ovat myös tärkeitä ja olemme samoilla talleilla käyneet. Tiedän että hän ilahtuisi siitä! Sun blogia olen lukenut kolmisen vuotta. Kaikki postaukset on antaneet jotenkin vain lisää intoa yrittää, vaikka on tuntunut etten ikinä enää hevostelemaan pääse. Niistä jotenkin näkyy se riemu ja kaikki mitä hevoset antaa. elli.jarvinen@hotmail.com -Elli J.

  VastaaPoista
 10. En osaa tiettyä kohdetta nimetä, mutta olisi mahtavaa jos lahjoitus menisi vähävaraisten lasten ratsastusharrastuksen tukemiseen. Ehkä sinulta löytyisi myös lahjoitettavia ratsastusvarusteita tai pystyisit sponsorin kautta saamaan? Hienoa lajia pitää jakaa myös heille, joilla ei talous anna mahdollisuutta! Päivä sinun ja Macon kanssakin saa mennä sellaiselle heppatytölle, joka sitä enemmän haluaa. Lähinnä seuraan Instassa hienojen kuvien ja nopeasti luettavien kuulumisten takia. Videot tulee katsottua ja joskus blogia, jos olet linkittänyt Instaan mielenkiintoisella aiheella.

  VastaaPoista
 11. Itse lahjoittaisin rahaa WWF:ole. Se tekee tärkeää työtä, ja toimii myös meille kaikille rakkaiden eläimien parissa :)
  Olen pysynyt lukijana pitkään, sillä olet kiinnostunut samoista asioista kuin minä ja annat inspiraatiota. Lisäksi osaat kirjoittaa niin mielenkiintoisia asiatekstejä kuin opettavaisia valmennuskirjoituksiakin. Monipuolisuus ja aitous ovat blogisi suola :)

  VastaaPoista
 12. Espanjassa sijaisteva Santa Marían hevoskoti olisi mun mielestä mahtava hyväntekeväisyyskohde❤ sielä tehdään kovasti töitä että kaikki huonosti kohdellut eläimet saa apua ja uuden kodin. Sitten myös WWF:n kautta voisi lahjoittaa rahaa Itämeren puhdistukseen. Se on luokiteltu erityisen herkäksi merialueeksi, ja maailman saastuneimmaksi mereksi...

  Mä haluaisin ihan itse tulla viettämään päivää sun ja Makkiksen kanssa❤ nyt kun loma loppui mulla vaan kerran viikossa ratsastustunti, ja silloin tällöin satunnaisia kursseja�� Yks mun suurimmista haaveista on aina ollut päästä viettämään aikaa sun ja hevosten kanssa�� Mä löysin sun blogin ehkä neljä vuotta sitten kun löysin sun videoita youtubesta. Blogia oon lukenu säännöllisen epäsäännöllisesti aina kun on ollut aikaa, ja sun blogissa on niin upeita kuvia ja ihania ja asiallisia tekstejä jotka aina piristää mun päivää. Sun instajulkaisuja mä myös koko ajan odotan innolla, sulla on sieläkin niin hienoja kuvia ja mukavia tekstejä❤ Ja sä oot niin super kaunis ja kuulostat tosi mukavalta. Unohtamatta mahtavaa Macoa�� Mä toivon niin paljon että mä pääsisin viettämään sitä päivää sun ja Macon kaa������
  -Silja❤
  sp. siljakarhunen.salonen@gmail.com

  VastaaPoista
 13. Lahjottaisin rahaa lasten ja nuorten liikunnan tukeen! Hyvin harvalla on mahdollisuus harrastukseen, joka pitäisi kaikille halukkaille nuorille ja lapsille suoda.

  VastaaPoista
 14. Lahjoittaisin rahaa, jollekkin järjestölle joka tukee vähävaraisten perheiden lasten mahdollisuutta päästä ratsastamaan.
  Macoa varmasti haluaisi tulla moikkaamaan serkkutyttöni, joilla ei niin hyvin ole ollut mahdollisuutta hevosteluun kuin itselläni. Toki voisin itsekkin tulla mukaan, olisihan se huippua tavata blogin tähti��
  Blogia olen seuraillut välillä enemmän ja välillä vähemmän aktiivisesti, jo jokusen vuoden. Ehkä vähän Champin sinulle muuttamisen jälkeen aloiti.�� Instagramin puolella olen ollut aktiivisempi seuraaja muutaman vuoden.
  -Alisa, alisa.kalliokoski@gmail.com

  VastaaPoista
 15. Mä lahjoittaisin uudelle lastensairaalalle, ja ois mahtavaa päästä tapaamaan sut ja Maco. Se ois yks mun elämän parhaista päivistä. Itellä ei ole mitään mahdollisuutta päästä talleilemaan tai ratsastamaan, koska yksinhuoltaja äidilläni ei ole varaa siihen. Oon seurannu sun blogia vuodesta 2013. Tää on ollu mun lempi blogi siitä asti. Ois niin mahtavaa nähä teijät ja lahjoittaa lastensairaalalle.

  ~Susanna, palokas.susanna@gmail.com

  VastaaPoista
 16. Mulle tuli heti päälimmäisenä mieleen lähialueiden eläinten hyvinvointi. Eli lahjoittaisin rahaa esim helsingin eläinsuojeluyhdistykselle.

  Olin pienenä kivenkova hevostyttö, mutta muutto toiselle paikkakunnalle katkaisi kaikki hevossiteet siihen paikkaan. Viimeisen 6 vuoden aikana olen päässyt vain muutaman kerran tallille rapsuttelemaan hevosia. Se on hyvin sääli, sillä intoa olisi kovin, mutta uudella paikkakunnalla en hevosihmisiä tunne. Harrastan myös valokuvaamista ja olen aina ihaillut teitä malleina ihanissa kuvissa ja miettinyt, että ehkä minäkin joskus pääsen tuottamaan samanlaisia kuvia. Olen myös kehittänyt sinusta helposti lähestyttävän kuvan mikä auttaisi uuteen ihmiseen tutustumista ja todellakin uskon, että sinuun tutustuminen olisi valtava mahdollisuus! Vaikka näkisi vain sen kerran, olisi se uskomattoman hienoa. Olen kuitenkin seuraillut blogia monia vuosia ja lukenut vanhoja postauksia aina välillä, joten tuntuu jo kuin tuntisin teidät parina vaikkei ikinä olla oikeastaan nähty :D

  Olen huomannut tuon puhumasi kehittymisen/kasvamisen blogin myötä. Olen samanikäinen, joten postaukset ovat aina puhutelleet minua. Sinusta saa valtavasti motivaatiota ja teidän matkaa on aivan mahtavaa seurata! Olet aidosti iloinen ja ystävällinen, mikä välittyy blogin kautta. Sinun blogisi on yksi niistä, jotka auttoivat yli vaikeiden aikojen ja jaksoi piristää jokaisen postauksen, videon ja kuvan avulla.

  Vaikkei tästä arvonnasta voittoa tulisikaan, niin haluan sanoa ison kiitoksen, että olet jaksanut blogata näin pitkän ajan ja toivottavasti jatkat sitä jatkossakin! :)

  -Tintin, tintinblogi@hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhtäkkiä tuli mieleen, että kirjoitin väärän sähköpostiosoitteen! Oikea on tintinblogi@outlook.com

   Poista
 17. Syöpälapsia voisi tukea Sylvan kautta. Lahjoitusten avulla Sylva järjestää syöpäsairaille lapsille ja heidän perheilleen mukavaa toimintaa sairaalaelämän ulkopuolella. Tämän lisäksi voisit käydä Veripalvelussa verenluovutuksessa (jos ei ole rajoituksia, esim.matala hb).:)

  Olisin itse kiinnostunut tulemaan tutustumaan Maco-herraan. Olen koko ikäni ollut ns.heppatyttö ja nuorempana tuli aika paljonkin ratsasteltua. Muutto opintojen perässä Helsinkiin lopetti harrastukseni lähes kokonaan (siitä on jo 10v). Opinnot on opiskeltu ja työelämässä ollaan, mutta ratsastusta ei ole ollut mahdollisuus jatkaa. Olen ratsastanut viimeksi ties koska (puhutaan vuosista). Vaikka en ole ratsastanut, niin silti hevoset ovat yhä lähellä sydäntäni. Olisi ihana päästä tallille päivää viettämään. Silloin parhaimpina heppavuosina siellä tuli vietettyä paljon aikaa (ei vain ratsastettu).

  Blogi löytyi alunperin toisen hevosblogin linkkilistalta. Tekstit olivat mielenkiintoisia ja hyvinkirjoitettuja + kuvat hyvälaatuisia. Oli kiva lukea aktiivisen hevosenomistajan elämästä, kun oma elämä ei enää sellaista ollut.

  T.Krista 31v, krista.eskeli@hus.fi

  VastaaPoista
 18. Hope ry, tekevät hienoa työtä vähävaraisten perheiden tukemiseksi. Noita olis niin monta, jotka lahjoituksen voisi ansaita! Nimeltä en osaa yhtä tiettyä sanoa, kuka hevostelupäivän ansaitsisi mutta toivoisin todella sen menevän jollekin teidän fanille kuka ei oman, tai perheenjäsenen terveydentilan tai rahatilanteen takia pääse hevostelemaan. Jollekin voisi olla elämän hienoin kokemus päästä teitä moikkaamaan, ja samalla käymään todella hienolla tallilla!

  VastaaPoista
 19. WWF:lle koska minua henkilökohtaisesti huolestuttaa koko eläinkunta ja ilmastonmuutos ja WWF tekee niin hyvää työtä sen eteen.

  Blogisi on inspiroinut minua ja piristänyt kun on ollut huono päivä olen aina lukenut sun blogin uusimman päivityksen ja sä oot mulle esikuva ja oot niin hyvä ja viisas ratsastaja ja ajattelet aina hevosen parasta. Itse haluaisin kovasti tulla moikkaamaan teitä se olisi unelmien täyttymys ja olisi todella hienoa nähdä sinut ja Maco.
  T:Siiri
  Sp:@siiri.olenius@gmail.com

  VastaaPoista
 20. Lahjoittaisin lasten ja nuorten mielenterveys työntukemiseen. Mieleen painuvin postaus ehkä oli kun kiitit läheisiäsi tukemisesta ja muutenkin, en muista enään ihan tarkkaan. Sulla muutenkin ihan huippublogi ja aivan ihana olet! Itse haaveilisin päästä joskus vielä hyppäämään, vaikka jotain ihan pikkuesteitä. Pienten lasten kanssa aika ja rahat on kortilla mutta joka tapauksessa ihana seurata sun blogia ja videoita.

  VastaaPoista
 21. Lahjoittaisin itse vähävaraisille perheille joilla ei ole varaa/ mahdollista kustantaa lapsia ratsastamaan. ( sosiaalitoimen kautta saa lahjoitettua esim 1x ratsastuskortti johonkin tallille) olen myös itse antanut hevosellani vähävaraisten ratsastaa, ja hakenut heidät kotoa asti Tallille jottei matka aiheuta heille kustannuksia. Ja lahjoittanut sosiaalitoimen kautta ratsastuskertoja Tallille. Aurinkoista syksyä teille♡

  VastaaPoista
 22. Lahjoittaisin myös vähävaraisille perheille, esim. joku kiva hevostavarasetti, vaikka kyniä ja penaali ym. kouluun mitä voi näyttää kavereille ja ratsastustunti hyvässä rats.koulussa.

  En nyt osaa ilmiantaa ketään Helsingin seudulta Maco-päivään ja itse olen liian vanha/ köyhä/ laiska/ väsynyt töistä, joten sen palkinnon voi laittaa muulle halukkaalle.

  En tarkkaan muista miten kauan oon seurannut sun blogia, 3-4 vuotta ehkä?
  Sulla on hienot kuvat ja on ollut kiinnostavaa seurata sun etenemistä ja oon oppinut samalla paljon esteratsastuksesta.
  Joskus mua ärsyttää kun ilmeisesti sun blogista otettu vaikutteita, niin pikkutytöt ja vähän isommatkin pitävät tallilla ja rats.koulussa riimun alalukkoa auki. Kerran oli jopa poni tarhassa, jolla oli riimun alalukko auki heilumassa. Halusit tai et niin sä olet nyt somevaikuttajana roolimalli ja on hyvä, että käytät nykyään kuvissa kypärää ja välillä turvaliiviä ym.

  Paljon onnea 1000-postauksen kunniaksi! Tämä oli musta mukava ja erilainen kilpailu ja hienoa nähdä, että oikeasti näet vaivaa tämän takia.
  Hyvää jatkoa blogille ja kohta on syyskuu, ja voi jo aloittaa joulun odotuksen;)

  VastaaPoista
 23. Lahjottaisin rahaa Hope ry:lle, joka mm. tukee vähävaraisten lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksia. Tärkeää työtä, josta on varmasti valtavasti apua ja iloa monille perheille <3

  Musta olisi huippua tavata sut ja Maco! Mukaan ottaisin siskoni, joka tällä hetkellä toipuu kyynärpään murtumasta tiputtuaan hevosen selästä. Olemme aina eläneet pienituloisessa perheessä, eikä mahdollisuutta hevosharrastukseen ole ollut. Ratsastus oli jo pikkutytöstä lähtien meidän molempien suuri unelma, mutta pitkään edes tallille pääseminen oli mahdotonta. Vuodenvaihteesta lähtien olen itse vihdoinkin päässyt aktiivisesti ja säännöllisesti ratsastamaan, mistä olen äärettömän kiitollinen, ja haluan aina kun mahdollista tarjota heppailupäivän myös siskolleni. Mikäli hän ei pääsisi teitä tapaamaan, ottaisin mukaan hyvän ystäväni, jonka ansiosta ylipäätään olen päässyt hevosten pariin – nykyään hänellä itsellään vain ei enää ole mahdollisuutta ratsastaa kovin usein.

  Olen ollut blogisi lukija muistaakseni 3-4 vuoden ajan. Pidän älyttömän paljon tavastasi kirjoittaa ja syventyä erilaisiin, mielenkiintoisiin aiheisiin. On hienoa, miten avoimesti mutta kuitenkin asiallisesti kerrot arjestasi ja ajatuksistasi hevosten parissa. Kauniit, hyvälaatuiset kuvat sekä kivat videot ovat myös iso plussa! Vaikutat todella fiksulta, ystävälliseltä ja ahkeralta tyypiltä, kiitos että olemme saaneet olla mukana seuraamassa elämääsi :)

  Riina
  riina.t.lehtonen@gmail.com

  VastaaPoista
 24. Lahjoittaisin itse Santa Marían hevoskodille, tai jollekkin muulle eläimiä auttavalle eläinkodille!
  Olis super kiva päästä viettään päivää sun ja Macon kans, koska onhan se nyt niin hieno�� Blogia, Youtubea ja Instagramia oon seurannu jo pitkään, ja siitä saa aina niin paljon motivaatiota! Myös teidän estevalkoissa on niin hyvät tehtävät että niitä on tullu käytettyä itekkin��

  @helikuiri2@gmail.com

  VastaaPoista
 25. Olipa kiva nähdä tässä postauksessa noita vanhoja kuvia!

  En ota kantaa lahjoituskohteeseen, noissa edeltävissä kommenteissa oli niin paljon hyviä vaihtoehtoja :) En myöskään osallistu arvontaan. Haluan kuitenkin kommentoida tota sun blogin ja Youtube-kanavan seuraamista, että tammikuusta 2015 saakka olen seurannut. Sun blogia on ilo lukea, kirjoitat tosi hyvin ja kuvat on laadukkaita! Oon kans tykännyt erityisesti sun tekemistä ääniraidallisista videoista ja muistakin kisa -ja valmennusvideoista.

  VastaaPoista
 26. Hope ry olisi minunkin mielestä hyvä lahjoistuskohde.
  Laitoin sulle tuohon toiseen kohtaan liittyen mailia.
  Olen lukenut blogiasi pidemmän aikaa ja olen tykännyt siitä että kerrot myös epäonnistumisista, etkä pelkään onnistumisista. Tämän vuoksi olen seurannut blogiasi :)

  VastaaPoista
 27. Haluaisin lahjoittaa tampereen hevosklinikalle koska siellä oikeasti välitetään niistä hevospotilaista ja omistajista❤️päivä sinun ja Macon kanssa olisi pala taivasta joten haluaisin päästä kokemaan tälläisen��olen seurannut sua instassa,blogissa ja tubessa tosi pitkää❤️olen ollut niin kova ”fani”/seuraaja että olen tullut sun ja Tuhmaponin mittiin Tampereen hevosmessuilla ja oon nähnyt sut joka vuosi siellä tekemässä töitä siinä oven eessä mistä ratsukot tulee sisälle��❤️mutta toivotaan että unelmat kävis toteen��❤️ (s-posti viltsu200580@gmail.com)

  VastaaPoista
 28. Lahjoittaisin rahaa johonkin paikkaan, jotka tukevat lasten ja nuorten liikuntaharrastuksia.
  Oon seurannut sun blogia silloin tällöin ja oon kyllä tykännyt. Oot hyvä kirjoittamaan ja kuvat ovat laadukkaita. Teksti on mielenkiintoista ja sitä on mukavaa lukea�� Sun elämää on muutenkin mukavaa seurata, kun oot niin pirteä. Youtubesta mun lepparivideot sulta on eteenkin ääniraidalliset kisa- ja valmennusvideot, koska niistä oppii itsekin paljon uutta. Toisena tulee ehdottomasti kisa- ja tallivideopostaukset. Sun tallielämä on niin mun unelmaa, että niistä nauttii itsekin, vaikkei omistakaan noin nättiä, kilttiä ja taitavaa hevosta noin hienolta tallilta. Välillä ihmettelee, että miten mulla tulee ikinä olemaan niin paljon rahaa, että saisi oman hevosen, mutta säkin oot vaan ansainnut tuon valtavalla työmäärällä! Itsekin haluan ehdottomasti edes yrittää hankkia joskus omaa hevosta.
  No miks mä haluisin viettää päivän Macon ja sun kanssa? Itselleni kokemus olisi valtavan arvokas, sillä oppimista hevosista ja niiden hoitamisesta on vielä valtavasti, vaikka käynkin tallilla monesti viikossa. Ois huippua saada oppia hevosten omistamisesta edes vähän uutta. Sä vaikutat oikein mukavalta tyypiltä, joka kanssa varmasti aika kuluisi. Tietysti Macokin on niin ihana, että huippua olisi sekin tavata ja rapsutella. Tällainen tilaisuus oltaisiin tarvittu muutama vuosi sitten, kun olisin niin paljon halunnut harrastaa ratsastusta tai edes puuhastella hevosten kanssa, mutta se ei rahatilanteen ja vanhempien jaksamisen kannalta ollut mahdollista. Lopulta minä olen saanut aloittaa ratsastuksen, sillä olen saanut rahatukea harrastuksiini. Siksi valitsin tuon kohteenkin. On olemassa monia perheitä, joissa lapsilla ei ole mahdollisuutta harrastaa mitään, joten sellaisen tukeminen olisi niille perheille varmasti paljon!��
  Mut kiinni saa esim. istagramin directissä @adeliinanheppig��

  VastaaPoista
 29. Hei,
  lahjoittaisin Animalialle. Kyseessä on yhdistys, joka pyrkii vaikuttamaan kaikkien eläinten olohin lainsäädäntöön vaikuttamalla. Yhdistys tekee pitkäjänteistä työtä, ja ollut vaikuttamassa aktiivisesti mm. uuden eläinsuojelulain valmisteluun. Hevosilla ja lemmikeillä on asiat suhteellisen hyvin Suomessa, mutta valitettavasti vielä löytyy rutkasti parannettavaa mm. tuotantoeläinten osalta. Monelle tämänkin blogin lukijoista kaikki eläimet ovat tärkeitä (ei vain hevoset), joten kohde olisi varsin oivallinen.

  Jätän heppailupäivän mieluusti muille, halusin vain jättää tämän kohde-ehdotuksen Sinulle. En siis osallistu arvontaan :)

  Mukavaa syksyn jatkoa sinulle.
  yst. Anna-Liisa

  VastaaPoista
 30. Hopelle voisit lahjoittaa
  Maco päivästä olisi todennäköisesti ihan haltioissaan kehitysvammainen nuori ratsaastajanainen. Enään en pysty pyytämään omalla hepallani menemään kun jouduin viime syksynä sairastumisen takia omani lopettamaan. Tulisin toki itse mukaan��
  Blogiasi aloin seuraamaan noin kolme vuotta sitten.
  anna.lapinlampi@gmail.com

  VastaaPoista
 31. Mun valitsema hyväntekeväisyyskohde olisi Hope Ry, lasten asioilla ei voi ikinä olla liikaa edistäjiä.

  Mun mielestä olis ihan huikean hauskaa päästä viettämään päivää sun ja Macon kanssa, koska opiskelijana mulla ei ole varaa käydä tallilla säännöllisesti ja työnteko opiskelun sivussa ei tällä hetkellä ole mahdollista. Olis ihana päästä juttelemaan toisen yo-opiskelijan kanssa työn ja opiskelun sekä hevosen omistamisen yhdistämisestä, ja tietysti kaikesta muustakin! Vaikutat niin mukavalta tyypiltä, että olisi hauska tutustua ja juttua varmasti riittäisi :) Vois myös olla tosi hauskaa napata oma kamera olalle ja kokeilla hevoskuvausta, koska en oo ennen päässyt testaamaan mahdollisia piileviä lahjojani siinä! :D

  Sun someja seuraan siksi, että mun mielestä teet laadukasta sisältöä niihin. Sulla on fiksu ote someen, et jaa liikaa mutta kuitenkin sen verran, että tuntuu siltä kuin olisi oikeasti kaverin kanssa juttelemassa. Lisäksi sun julkaisemat hevoskuvat on tosi kauniita, niitä haluaa nähdä lisää jo ihan sen takia että ne on visuaalisesti kiinnostavia. Muutenkin teet sellaista elämänmakuista mutta positiivista sisältöä, joka ei ole liian siloteltua vaan välillä pääsee nauramaan kaikenlaisille kommelluksille. :)

  - Emmi / epona (ät) hotmail.fi

  VastaaPoista
 32. Lahjoitus menisi katukoirille/koiratarhoille. Niitä on niin paljon, eri järjestöjä, joten vaikea valita, että mihin, mutta voidaan yhdessä mietti, minne lahjoitus olisi kaikista tarpeellisin!

  Minusta olisi hauska vain tutustua sinuun, koska tunnut olevan ihan mahtava persoona! Ja en kaipaisi edes ratsastusta, vaikka makkaran selässä käynti kylä kiinnostaa! Vaan haluaisin viettää kanssasi kivan heppailupäivän, ja vaikka käydä sen jälkeen syömässä! Toki voisin hyvälle ystävälleni lahjoittaa tämän tarjouksen päästä Macon selkään, jolla ei yksinhuoltajana kahden lapsen äidillä ole rahaa, eikä hirveästi aikaakaan hevostella, mutta haluaisin silti olla päivässä mukana!

  Sun someja ja blogia seurannut, koska sinun tekstit ovat kattavia ja juurikin sinuntyylisiä ja aina ne vain jaksaa lukea alusta loppuun! Paljon kuvia, videoita ja aina jotenkin itsekin oppii uutta! Somejutut tulevat niin kivasti reaaliajassa, että siitä on helppoa seurata teidän/sinun kehitystä ja menoa :) Tallivideopostaukset tai kisavideopostaukset ovat mielestäni ihan parasta, koska teen ne juuri sinuna itsenäsi ja niitä on kiva seurata, koska puhut niissä itse, etkä vain lätkäise videoita videoiden perään ja musiikkia päälle :)

  hehorzze@gmail.com

  VastaaPoista
 33. Paikkoja joihin lahjoittaisin on niin monia, että on vaikea päättää, mutta lahjoittaisin varmaankin WWF:älle, sillä heidän työ on todella tärkeää ja itseäni kiinnostaa henkilökohtaisesti luonnonsuojelu ja muutenkin eläinkunta.

  Olisin itse erittäin innoissani ja kiitollinen jos pääsisin viettämään sinun ja Macon kanssa päivän!:) mukavaa, että tälläiseen on yhdellä mahdollisuus, arvostan!:)

  Olen seurannut blogiasi ja instagramiasi ja katsonut videoitasi nyt noin parin vuoden ajan ja tykkään todella paljon! Olen saanut sinulta motivaatiota ja paljon vinkkejä hevosiin ja ratsastukseen liittyen. Pidän tyylistäsi kirjoittaa postauksia sekä asenteestasi oikeeastaan kaikkeen liittyen. Postauksesi ovat mielenkiintoisia ja ne jaksaa lukea aina loppuun! Kuvasi instargramissa ja blogissa ovat aivan älyttömän hienoja ja laadukkaita ja niitä on todella kiva katsoa! Olen ihan oikeasti oppinut esim. valmennusvideoiltasi pieniä juttuja ja niitä olen yrittänyt hyödyntää ratsastellesani. Kiitos niistä:) olisi siis mahtavaa viettää päivä teidän kanssa ja tutustua sinuun ja ihanaan Makkaraan paremmin:)

  -Venla s-posti: venlakinnu@gmail.com

  VastaaPoista
 34. Lahjoita Itämerelle♡ se on osa Suomea ja ihmiset ovat sen sotkeneet - ihmisillä on velvollisuus pudistaa se!☆ mä tai mun kaveri voitais olla todellakin kiinnostuneita tuosta päivästä!��
  Seuraan sun blogia vähän epäaktiivisesti, mutta seuraan kuitenkin. Koska hepat ja heppajutut: ♡
  - Minja Tikkanen (@minja.tikkanen.mt@gmail.com)

  VastaaPoista
 35. Minusta lahjoitus olisi Kulkureille. He tekevät hienoa työtä kodittomien koirien kanssa Romaniassa. Hevostelupäivän antaisin joko kaverilleni Violalle tai Marialle tai itselleni. Aloin seuraamaan sinua kun kiinnostuin esteratsastuksesta. Blogiasi olen seurannut aika epäaktiivisesti, mutta olen lukenut kuitenkin.
  -Ella Rahja (ellaoliv@outlook.com)

  VastaaPoista
 36. WWF olisi (niin kuin oikeastaan kaikki muutkin olisivat) hyvä lahjoituskohde!

  Oon seuraillut sun blogia ja someja n. pari vuotta aktiivisesti. Mikä on saanut mut jatkamaan teidän menon seuraamista? Se motivaatio, jota saan sun päivitysten ja postausten kautta! Muodostan positiivisia tavoitteita ja haaveita sun päivitysten kautta joita lähden sitten tavoittelemaan. Omia ykköslemppareita ovat ääniraidalliset valmennus-ja kisavideopostaukset! Niistä oppii valtavasti kun itse analysoit ratsastusta tarkasti. Uuden oppiminen onkin toinen juttu, mikä on mut saanut seuramaan teitä! Ja sun tyyli kirjoittaa ja päivittää, luot tosi ihanan kuvan itsestäsi ja kirjoitat mielenkiintoisesti, niin että uudet päivitykset jaksaa aina kiinnostaa!

  Käyn tallilla parhaimmillaan useammankin kerran viikossa, mutta en ole "perus ratsastuskouluoppilas" vaan teen mun kaikki ratsastustunnit työllä. Eli siis teen tallia, avustan ratsastajia yms. Super kiva, että mulla tämmöinen mahdollisuus on, sillä ei mulla olis varaa ratsastaa ohjatusti näin useasti. Kuitenkin vaikka motivaatio ratsastuksessa kehittymiseen on korkeammalla kuin koskaan niin nyt lukion alettua aika ja jaksaminen ei riitä useampaan monen tunnin tallityöpäivään viikossa mikä mahdollistaisi useamman ratsastuskerran. Vuokraheppa olisi vaihtoehto, mutta sillä valmentautumiseen ja sitä kautta taattuun kehittymisseen ei sitten taas riittäisi resursseja.
  Oon kuitenkin tyytyväinen tähän tilanteeseen, ratsastan niin usein kuin mahdollista. Ja voihan olla, että myöhemmin on mahdollisuuksia vaikka mihin heppojen suhteen! Haaveet on ainakin korkealla.
  Päivä teijän kanssa? Olis siistiä nähä noin hienon talli ihan paikan päältä, ja tietty tutustua lemppari bloggaajaan ja someheppaan ihan oikeesti!<3
  t. Aada, aadamarj.palola@gmail.com

  VastaaPoista
 37. Ehdottomasti lahjoitus Tampereen hevosklinikalle.
  Olisi super kivaa tulla touhuilemaan päiväksi parhaan ystäväni kanssa. Mutta itselläni on oma poni jonka kanssa touhuilen melkein päivittäin viereisellä tallilla. Mennään ystäväni kanssa lännenratsastusta jota molemmilla takana jo 4 vuotta. En muista milloin olen edes satuloinut enkku satuloilla. Voitto tässä ei ole meille tärkeintä, koska molemmat toivotaan että voittaja joka voittaa tämän kuulu myös ansaita se. En kirjoittele hirveästi itsestäni koska en pidä siitä mutta etukäteen jo onnea voittajalle.
  Olen seurannut teitä ihan alusta saakka <3
  (e.korkkinen@gmail.com)

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat