maanantai 28. marraskuuta 2011

05: Tahko Areena - rakastan

Aattelin kertoilla teille nyt Tahko Areenasta, kun oon sinne taas menossa ilmeisesti ens viikolla neljäks päiväks. Eli siis kyseessä on talli, jossa on vaellustoimintaa issikoilla ja sitten myyntihevosia, joilla on kans tunteja aina päivittäin sekä vakituisratsastajille että turisteille.

Itte eksyin kyseiselle tallille, kun oli tarkotus mennä sinne viime juhannuksena kisoihin toisen tallin hevosella. Ratsastin siinä sitten yhdellä sen tallin hevosista (mitenhä siihenki päädyin?:D) ja tallin omistaja Päivi pyysi, että tulisin seuraavan päivän kisoihin tallin hevosella. Hyppäsin sitten vissiin 70cm ja 80cm sillä hepalla ja Päivi sano, että oon tervetullut takas millon vaan.

estekisat, syksy 2011, lk 115cm 2. sija (Rafina S)
Sovittiin Päivin kanssa, että Belgiasta tultua menisin sinne viikoks ratsastamaan. Niinpä elokuussa olin viikon ja sitten seuraavalla viikolla myös kisaamassa kakspäiväset estekisat. Syksyllä oli myös toisetkin estekisat, tällä kertaa hallissa, missä menin myös 12 starttia. Kiva päästä kilpailee kunnolla :)

Pari kertaa ollaan meinattu lähteä kisoihin muuallekin, mutta aina tullut jokin este. Esim. aluemestaruudet ja jotkut Kalajoen alue/kansalliset olis ollut kiikarissa, mutta omat menot esti. 

laukkatyöskentelyä syyskesä 2011 (Livonia)
Oon siis käynyt Tahkolla ratsastelemassa aina kun oon kerennyt täältä Etelä-Suomesta. Yleensä, vähän ajasta riippuen, ratsastan noin 4-12 hevosta päivässä ja joka päivä siis. Lisäks teen yleensä aamu- ja iltatallit sekä sillon tällön muutakin päivisin, esim klippaan hevosia tai auttelen tallihommissa. Tekemistä siis riittää!

Tahkolla oon ollut kerran myös Urmas Raagin valmennuksessa, itseasiassa taiskin olla just lokakuussa. Siellä on mukavaa juurikin sen takia, että pääsee hyppäämään sen perus 100cm tason sijaan myös isompia ratoja: kokeneemmilla hevosilla oon mennyt jopa 120+cm ratoja, yleensä kumminkin sitä 100-120cm tasoa. Ja tavallisista tunneista poiketen kerkee oikeesti hyppäämään, sillä jos vetää kaikki 10 hevosta ja jokaisella sen +10 esteen radan pari kolme kertaa, tosiaan saa hyppyjä alle! Isoimman esteenikin oon Tahkolla hypännyt, 145cm okserin..

trippelipomppuu (Ilpo)
Kuullostaa ehkä siltä, että vaan hyppelisin siellä :D Tosiaan meen suurimman osan kumminkin sileetyöskentelyä. Tallilla on muutamia nuoriakin hevosia, kokeneita kisapolleja, poneja ja enemmän tuntsarityyppisiä. Kaikki erilaisia, mikä onkin ollut tosi hyvä - on päässyt ratsastamaan tosi paljon erityyppisiä hevosia ja saanut sen takia varmuutta tekemiseen.

Päivi itse on hirmu mukava ja en voi ees tajuta miten anto mulle tällasen mahdollisuuden. En voi kuin kiittää tuhannesti.

estekisat, syksy 2011, lk 105/115cm 2.sija (Ilpo)
Mulla olis ihan mahtavaa materiaalia esim. tippumisista ja muista ratsatushommista, mut en oo vielä saanut niitä tallin omistajilta.. Viimeks mm. tipuin puol metriä seinästä kun nuori hevonen hyppäs sarjan B-osalla suoraan kahta rautatolppaa päin ja vähän yllätyin :D

Tässä kumminkin tämmönen vähän tylsempi video (eli ei hengenvaaraa), missä on eri koosteita kesältä, kun hyppelin tallin hevosilla erikokoisia ratoja.


Youtubesta löytyy noita videoita kasapäin lisää, eri hevosilta kuvattuja ja ratoja kokonaisuuksina käyttäjältä PaivMeri. Kannattaa tutustua tallin nettisivuihin http://www.tahkoridingclub.fi/ ja käydä esim safarilla tai tunnilla jos mahdollisuus! Lisää kuvia Tahkolta on tässä blogissa esim. ekassa postauksessa ja tossa otsikossa kaks oikeenpuolimmaista.

2 kommenttia

  1. Vou, muistatko vielä Ilpon vaikka tästäkin postauksesta on tosi kauan? Ilpo on nyt muuttanut meidän tallille ja mie alan sillä kisaamaan, oikeestaan kisat on jo viikolloppuna! Jos muistat Ilpon, Mitä sie tykkäsit siitä? Hyviä kuvia ja mitenhän eksyin tänne vanhoihin postauksiin :D

    VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat