tiistai 22. toukokuuta 2012

052: Lämpötila +26 astetta!

Heippa taas, kaikki lukijat! Hetki on vierähtänyt viime postauksesta, mutta nyt teen teille useamman heti putkeen, koska kerrottavaa on ihan hirveästi :) Ensiksi kysymys teille kaikille: koska lukijoita on jo yli 400, haluaisitteko jotain aktiviteettia täältä suunnasta? Jonkin sortin kilpailua tai muuta vastaavaa? Laittakaan ehdotuksia tulemaan, kaikki otetaan avosylin vastaan!

Kesäkuu lähestyy ja sitä myöten matka kohti Itä-Suomea.. Kapri ei tiedäkään mikä sitä odottaa, sillä tamma ei ole ikinä ollut yli tunnin matkoja traikussa (suuntaansa) ja mummolaan ajaa kuitenkin sen kuusi tuntia ilman traikkua + päälle vielä se muutama tunti lisää ja pysähdykset jne. Matkaan on siis syytä lähteä ajoissa ja varata mukaan sekä kärsivällisyyttä että toivottavasti myös hyvää säätä! Tässä kohtaa on hyvä kysyä teiltä, että miten olette toimineet hevostenne kanssa kuljetuksessa, jos ne eivät ole oikein suostuneet juomaan/syömään normaalisti? Kapri stressaa kuljetuksia sen verran, ettei se oikein malta syödä heiniä (kun ei muutenkaan niitä edes tallissa syö hirveällä ruokahalulla) eikä varsinkaan juoda vettä. Joskus ollaan kuljetuksessa eri hevosten kanssa sekoitettu veteen omena- tai porkkanamehua, mutta epäilen vähän, ettei Kaprilla auta. Miten te olette toimineet/mitä kokeilleet hevosillenne?

Kesä! Eilinen +26 varjossa (44 auringossa) kelpasi
varmasti hevosillekin :) Kapri sai uuden hienon
riimun Turusta, Eskardonin ruskean ihanuuden..
Lihasta polle on ainakin saanut tämän vajaan puolen vuoden
aikana! Vertaa kuvaa alempana, se on otettu pari päivää tamman
saapumisen jälkeen (siis joulukuun 20. päivän tienoilla) ja tämä
siis eilen eli 21.5.. Aika suuri ero, vaikka kuvakulma ei ole paras.
Tältä Kapri näytti joulukuussa..
Eilen ja tänään ulkona on ollut ihan huippumahtava sää. Innostuin jopa niin, että päätin mennä eilen illalla koulutunnille 20-21, missä tehtiin Kaprin kanssa keskiraveja ja puomityöskentelyä. Tamma ylitti muuten elämänsä ensimmäiset käyntipuomit! Hevonen oli todella hyvä ratsastaa, vaikka kuulemma sunnuntaina (kun olin Turussa ja Sini meni sillä) oli ollut kauhea ja vastahakoinen. Nyt liikkui erittäin kevyenä edestä ja teki hienot nostot myös oikeaan laukkaan, ei kertaakaan väärää - mikä on siis ollut Kaprille se haasteellinen puoli, varsinkin jos itse en huomaa kantaa vasenta kylkeä "pystyssä". Tammalta irtosi myös niin hienoa ravia, että mulla oli vaikeuksia istua siinä enää kunnolla.. :)

Iltatunnin huonoja puolia oli tietysti itikat ja mäkärät. En ymmärrä miksi, mutta reagoin todella paljon hyönteisten puremiin. Iholle nousee valtavia (siis nyt tarkoitan valtavia) vaaleita turvonneita läikkiä, sellaisia pari senttiä halkaisijaltaan, jotka kutiavat törkeän paljon. Onneksi alkukesä on vain tämä pahin, sitten kun on tottunut tähän, ei enää tule jälkiä välttämättä ollenkaan. Mutta arvatkaa oonko nyt ihan täynnä patteja ja kutittaako mukavasti? Kyllä.

Hän oli niin valokuvauksellinen :D
Nami, kyllä kelpaa voikukkapellolla syödä!
Uskaltauduin itekkin menemään shortseissa tallille, ja oli lämmin..
Jade otti pari kuvaa kun syöttelin Kapria, Nea tuli mukaan myös :)
Löysin vanhoista tiedostoista kauhean määrän kuvia, joita en ollut julkaissut tänne teidän nähtäviksi vielä. Tähän alle siis kuvia kuukauden sisältä, paljon on puomi- tai sileätunneilta otettuja otoksia, mutta ehkä saan tänään jonkun kuvaamaan estevalmennusta. Videokameralla tai järkkärillä, kamera kuin kamera! Tiedättekö muuten/osaatteko suositella jotakin kivaa videokameraa, koska tuo mitä nyt käytän on isäni ja tarvetta olisi omalle ja ehkä vähän monipuolisemmallekin versiolle. Toisaalta kun hankin joskus Canonin 7D:n, en usko että videokamera siinä vaiheessa enää on tarpeellinen..

Näitä kuvia tuli tähän postaukseen paljon, mutta kun löysin vanhoja ja eilen oli niin ihana sää kuvata, että oli pakko tunkea.. Onko kuitenkin jo liikaa? Kertokaa mielipiteenne myös siitä, että laitanko uudistettuun blogiin kuvat isompikokoisina, vai jätänkö tällä tavalla "pieniksi"?
 
4.5.12 tästä näkee hyvin mun oikean käden virheen, joka tulee aina
jos yhtään liian pitkät ohjat: ranne taipuu ulospäin..
4.5.12 Jippiii täysiä! :)
4.5.12 Loppuraveja, tästä näkee vähän Kaprin askeleen pituutta,
huomioikaa siis että tää ihan normaalia kevyttä ravia vielä!
27.4.12 tässä toinen istuntavirheeni, katson alas hevosen niskaan
jos en kiinnitä siihen huomiota. Onneksi huomaan helposti ja korjaan..
Laittakaa ihmeessä nyt tulemaan kommenttia, että haluatteko jotain aktiviteettia liittyen 400 lukijaan. Lisäksi, jos joku on todella kiinnostunut väsäämään tälle blogille uutta banneria, otan ilomielin kaikki tarjoukset vastaan! Olisi tosi kiva uudistaa vähän blogin värimaailmaa, ajattelin ehkä jotain vaaleanvihreää tai -sinistä, muttei mitään älkönmakeaa kuitenkaan.. Laittakaa kommenttia tulemaan!

Ja kertokaa myös miten teidän kesäfiilistelyt ovat sujuneet! Itseäni ei huvittaisi enää yhtään tuo koulu, meinaa sen verran olisi jo hinku kesälomalle.. Vielä kuitenkin edessä yksi koeviikko ja siihen täytyisi vähän valmistautua. En muuten kertonutkaan vielä teille, että se psykologia, jonka kirjoitin yo-kirjoituksissa tänä keväänä, tuli takaisin laudaturina eli L:nä :) Aika siistiä, varsinkaan kun en odottanut siitä mitään..

Ja muistakaa nauttia aurinkoisesta säästä ja älkää enää murehtiko koulua, se on kohta ohi :)

16 kommenttia

  1. Isot kuvat on aina parempia mutta ite klikkailen aina kuvat isoiksi, joten eipä tämä paha näinkään! Jos hevonen stressaa matkalla ääniä, niin kannattaa kokeilla pumpulit + korvahuppu. En tiedä toimiiko, kun itsellä suht hyvin matkustavia eläimiä. Jos matkalla ei juo niin perillä kannattaa juottaa ämpäristä vaikka automaatti olisikin tarjolla. Juovat paljon helpommin.

    Koulu tökkii vähän täälläkin, 1 retkipäivä ja 2 normaalia koulupäivää + 5 koetta. + kaikki kirjalliset rästityöt, huoh! :D Onnea L:stä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En usko, että Kapri stressaa ääniä, vaan yleensä koko matkustustilannetta.. Mutta voisihan sitä kokeilla :)

      Kiitos paljon!

      Poista
  2. Isommat kuvat olisi paremmat, ja noita kuvia ei ollut lainkaan liikaa:) ehkäpä joku valokuvauskisa hevosiin liittyen olisi kiva? (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mielipiteestä! :) Ja monet ovat valokuvauskisaa toivoneet, joten ehkä se..

      Poista
  3. Just sopivasti kuvia ja ite tykkään katella isompia kuvia :)

    VastaaPoista
  4. Sopivasti kuvia, ja koolla ei ole väliä. Valokuvauskilpailu olis kiva :)!

    VastaaPoista
  5. isompia kuvia uudistettuun blogiin ja joku kisa tosiaan olisi kiva! :)

    VastaaPoista
  6. Joo itekki innostuin tuosta valokuvaus kisasta.
    Siinä vois olla vaikka kolme (?) aihetta tyyliin. ( Elikkä näin lyhyellä matikalla kolme kuvaa per henkilö :) Ja sitte sinä ja joku muu valitsisivat niistä sitten vaikka top 3 ?
    Kauhean selvä sélitys ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo hei tuo aiheittaminen vois olla hyvä idea! Alankin suunnitella jotain ;)

      Poista
  7. Melassivettä olemme tarjonneet hevosille pidemmillä matkoilla :) Ollaan laitettu vesi valmiiksi semmoiseen suljettavaan törppöön ja siitä kaadettu sitten ämpäriin.

    Tosiaan isot kuvat on aina kivempia katella!

    Todella monella ratsastajalla on tapana tuijotella sinne hevosen niskaan :D Itsekkin löydän katseeni sieltä usein, eteenkin kuin yksin ratsastelee, ei niin paljon valmennuksessa.

    Ollaan täällä P-suomessa päästy vähän kesänfiilistelyyn, mutta varsinaisesti ei ole ollut kun pari päivää 15-20 astetta, muuten 10 astetta, mutta onneksi sentään aurinko paistaa. Nyt vklopuksi on luvattu läpimämpää säätä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, ajattelinkin jotain tuollaista kokeilla..

      Ja tuo niskaan katsominen on niin ärsyttävää, kun välillä havahtuu, että "hei, taas mä katson alas..." :D Tarviisin jonkun niskatuen varmaankin?

      Ihanaa että säät lämpenee! :)

      Poista
  8. Tuo oli kyllä mukava postaus :).Joo, olis kiva saada jotain aktiiviteetteja ku on 400 lukijaa ja uus bannerikin ois kiva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, yritän saada nää toteutettua mahd. pian :)!

      Poista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat