perjantai 6. heinäkuuta 2012

068: Kuvankauniita oreja

Olin keskiviikkona moikkaamassa Kapria Hauholla. Tamman omistaja Tössä mietti laitumelle kävellessämme, mahtaakohan Kapri tunnistaa minua. Päästyämme kuuloetäisyyden päähän hevosista vihelsin pari kertaa ja huusin entistä ylläpitohevostani nimeltä ja kas kummaa, tamma lähti hölköttelemään portille. Olimme kaikki positiivisesti yllättyneitä! Tosin todettuaan herkkujen puuttumisen päätti Kapri hetken jahdata pientä tarhakaveriaan (vanha shetlanninponi) ja juosta sen jälkeen bestiksensä luokse toiseen päähän laidunta. Se siitä sitten :)

Matkallamme oli myös toinen tarkoitus, nimittäin valokuvata Tössän hevosia - niin pariviikkoisia varsoja kuin vanhempia jalostusoreja. Hevoset oltiin pesty aikaisemmin ja siistitty tarpeen mukaan ja levitimme vielä päähän ruokaöljyä antamaan viimeisen kiillon ja silauksen. Otin illan aikana vajaa 500 kuvaa, mutta hankalan sään vuoksi kuvien laatu vaihteli paljon: välillä paistoi aurinko ja välillä oli todella pilvistä. Kuvankäsittelyllä kuvista sai kuitenkin ihan kivoja ja laitan teille muutamia tähän alle esille.

Tässä isän ottama kuva videokameralla: välillä valokuvaus voi olla hankalaa,
kun selän takana innokkaina on tutkimassa sekä vanhempi tamma että utelias
pariviikkoinen orivarsa, joka syö kaiken jonka saa suunsa ulottuville :)
Nyt muuten tämä postausten tekeminen ja kuvien käsitteleminen helpottuu huomattavasti, sillä sain 18-vuotislahjaksi (jep, kuukauden etukäteen) oman kannettavan ja siihen oli asennettu mm. suomenkielinen Photoshop CS5 sekä Corelin PaintShop Pro X4. Photoshoppia olen käyttänyt ennenkin aika sen CS2-versiosta lähtien, mutta Corelin tuote oli mulle käyttökokemuksena uusi. Pitää sanoa, että yllätyin positiivisesti ja tykkäsin siitä todella paljon - eli suosittelen kaikille! Alla olevat kuvat ovat käsitelty juuri Corelin ohjelmalla.

Ja koska sain tämän kannettavan (jonka myös todennäköisesti otan mukaan Hollantiin), saan tehtyäpostauksia Nina Fagerströmin luolta Hollannista aktiivisesti. Lähtö sinne on siis ensi maanantaina alkuillasta ja lento menee Saksaan Dusseldorfiin, josta Nina hakee mut miehensä kanssa Guttegoveniin. Kohta pitäisi alkaa miettimään, mitä kaikkea kannattaa ottaa matkaan mukaan. Viime vuodesta viisaantuneena muistan ehkä pakata ainakin hammasharjan laukkuun :D

Näitä alla olevia kuvia tulee sen verran runsaasti, etten viitsi alkaa niihin laittamaan kuvatekstejä. Saatte katsella kuvia rauhassa ilman tekstihömpötyksiä väliin, sillä edellisessä postauksessa kerroinkin jo jonkun verran näistä tallin oreista. Lisää tietoa niistä löydätte halutessanne KS-Stablen nettisivuilta.






 





 






















19 kommenttia

  1. Ihanan kesäisiä kuvia! Jatosiaankin kauniita oreja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Ja ne on, kannattaa käydä paikan päällä tutustumassa jos mahdollista!

      Poista
  2. apua noi varsakuvat on nii syötävän sulosia! :---)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mäkin olin ihan samoilla fiiliksillä kun niitä kuvasin :D

      Poista
  3. noi hevoset on niin ihania siellä, varsinki königs kronos ks! oon yks onnekas joka on sattunu näkeen sen :) astutettii viime vuonna meidän tamma sillä mut ei tullu kantavaks :( asutaan itekki hauholla ja talli sijaitsee meistä ehkä 30 km päässä ja tunnetaan aika hyvin eeva-liisa :>

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep se on kyllä komea herra :) voi harmi, toivottavasti löysitte jonkun muun kivan orin sille silti!

      Poista
  4. oi vitsi kun ihania kuvia! ja fernet on kyllä niin upee, harmi että mun tammani on esteheppa :D

    VastaaPoista
  5. Sä oot kyllä ehdottomasti mun lempi bloggaaja! Hyvät kuvat ja lyhyesti mutta selkeesti kirjotetut tekstit on sellasia, jotka jaksaa lukea aina ! Kattelin KS-tallin sivuja, onko kapri siis myynnissä?
    ihan mielenkiinnosta siis kyselen !:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, kiitos paljon :)! Kapri on tosiaan myynnissä, se on ollut myynnissä jo ennen mulle tuloaan ja oli myös sen koko ajan myytävänä: tössä ei vaan halunnut antaa sitä pois multa ennen kuin oli "pakko" eli nyt kun lähden Hollantiin. Eli tamma on ollut myynnissä koko ajan, ostaisin sen heti jos olisi ylimääräistä rahaa :)

      Poista
  6. Tosi upeita kuvia, oot todella taitava kuvaaja ja hevoset tosi kauniita!:) Nuo KS:n hevoset on tosi hienoja:)

    VastaaPoista
  7. WoW mitä kuvia ;OOOOO

    VastaaPoista
  8. huisin nättejä kuvia! mitä kamerakalustoa sulla oikeen on käytössä? :) koitin sun kuvasivuiltakin löytää infoa niistä mutta kuvien tiedoissa oli vaan 450D-rungosta merkintä.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :) Mulla on tällä hetkellä Canonin kolme-neljä vuotta vanha harrastelijarunko 450D (kuten olitkin jo selvittänyt) ja sen kanssa Canonin ammattilaisobjekti EF 70-300/4-5.6 L IS USM, josta voit lukea lisää täältä: http://www.rajalacamera.fi/canon-ef-70-300-4-5.6-l-is-usm-/134426B005AA/dp?openGroup=439.

      Tuon obektin lisäksi on pari muuta halvempaa obektia, joita en käytä yleensä. Nyt syksyllä aion hankkia (jos saan tarpeeksi rahaa syntymäpäivälahjana) Canonin 7D-rungon, jolloin koko kalusto olisi sitten päivitetty ammattilaistasolle :) Täältä lisää 7D:stä: http://www.rajalacamera.fi/canon-eos-7d-runko/133814B025/dp?openGroup=410

      Poista
  9. Onko tuo koira Alma? :)
    Oon tainnut olla Ekillä ja Tössällä joskus silloin kun Kapri oli nuori, tai ainakin se näyttää tosi tutulta :) Eki on siis mun eno. Tuli ihan ikävä KS-tallille kun katteli noita kuvia.

    Kiva blogi sulla, aloin lukijaksi :)

    VastaaPoista
  10. Ihania kuvia!! :D Hei saanko kysyä, miten olet tutustunut Nina Fagerströmiin???

    VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat