tiistai 25. syyskuuta 2012

#91: Kisoista ja muuta sekalaista

Heippa taas, pitkästa aikaa! Viikko on vierähtänyt edellisestä postauksesta ja nyt on jälleen aika kirjoitella teille jotain kuulumisia. Viikkoon on mahtunut kaikenlaista kisoista synttäreihin ja koulunkäynnistä hevosteluun. Tuleva viikko on ihanan rento, nimittäin maanantaista keskiviikkoon mulla on vapaata ja kahtena viimeisenä koulupäivänä kokeet, jonka jälkeen taas maanantai-iltaan asti täydellinen vapaus koulunkäynnistä - tiistaina alkaa uusi jakso.
 
Mistäs sitä aloittaisi. Viime keskiviikkona menin pitkästä aikaa Rokilla tunnilla ja tunti sujui vähän niin ja näin. Periaatteessa Rokki oli todella kiva ratsastaa, mutta toisaalta se ei kuitenkaan ollut aivan pohkeen ja ohjan välissä, joten jotkin tunnin tehtävistä tuottivat meille ongelmia. Esimerkiksi lopuksi treenasimme viikonlopun kisoja varten pysähdyksiä laukasta käyntiin keskihalkaisijalla ja tuntui, että joko kokosin laukkaa liikaa ennen pysähdystä tai sitten hevonen vaihtoi laukan ennen pysähdystä oikeasta vasempaan. Konstalla en mennyt keskiviikkona ollenkaan, sillä en olisi millään kerennyt yhteiskuntaopin ylioppilaskirjoitusten jälkeen ratsastamaan illalla sitä vielä Rokin tunnin lisäksi (ratsastus olisi pitänyt tehdä ennen tuntien alkua, ts. ennen viittä, ja yo loppui vasta 15:00).
 
Torstaina vietimme mun 18-vuotis syntymäpäiviä perheen ja parin kaverin kesken. Mitään kakkukahveja ja shamppanjalaseja suurempia kestejä ei kuitenkaan järjestetty silloin, sillä perjantaina oli vuorossa viimeiset kirjoitukset. Ruotsi oli siis kyseessä, enkä stressannut tulevaa koitosta yhtään, sillä kuuntelut olivat menneet niin huonosti, ettei loppuarvosanalla olisi oikeastaan mitään väliä. Tein koetta viitisen tuntia ja lähdettyäni ulos salista olisi tehnyt mieli kiljua riemusta - jes, ohi on tältä syksyltä! En osaa yhtään arvioida, miten mahtoi mennä, mutta esseiden alustavat pisteet olemme jo saaneet: toisesta 31/33 ja toisesta 50/66.. Yhteiskuntaopin alustavat tulokset tulivat myös eilen ja se lähtee YTL:ään laudaturina, mutta koska on ihan rajalla ja monella oli hyviä pisteitä, tippunee E:hen. Onko teillä vielä edessä jotain kirjoitettavaa tälle syksylle, kuten keskiviikon reaalia tai perjantain matikkaa? Tsemppiä kauheasti kaikille, joilla vielä on! :)
 
Perjantaina kävin ratsastamassa Konstan ja treenasin rataa seuraavan päivän kisoja varten. Konsta tuntui hyvältä ja pyöreältä, joten ratsastelin aika paljon vain pysähdyksiä sekä vastalaukkaa ja keskiraveja. Työskentelin mahdollisimman vähän aikaa sen kanssa ylempänä ja lopuksi ratsastinkin ruunan eteen-alas ja paljon eteenpäin. Konsta pärski tyytyväisenä, kun pääsi laukkaamaan kunnolla eteen ja viskaisi jopa kerran "villinä" päätään. Hurja poni! Illalla ystäväni Janita ja Sanni tulivat meille yöksi ja katsoimme yhden elokuvan ja juttelimme niitä näitä, pienimuotoiset synttärinvietot siis.
 
Lauantaina oli kisapäivä. Onneksi ensimmäinen luokka alkoi vasta iltapäivällä, joten suuntasin tallille vasta yhden jälkeen. En vaivautunut kaivamaan valkoisia housuja esille, sillä kyseessä ei ollut mikään aluekilpailu, joten vetäisin normaalit tallikamppeet niskaan. Päätös olikin ihan hyvä, sillä sateiden vuoksi joka paikka oli ihan kurassa.. Syksy on siis tullut!
 
Menin sekä Rokilla että Konstalla pitkän radan ohjelman luokassa helppo B:2 (klikkaa linkkiä niin pääset SRL:n materiaalisalkkuun, josta voit katsoa kouluohjelman). Tavoitteena oli saada arvostelupaperi, josta näkisi pitkästä aikaa muidenkin kuin omien opettajien kommentteja ratsastuksestani. Aloitin Konstan kanssa starttaamalla luokassa ensimmäisenä. Ruunalla on tapana jäädä ihan pohkeen taakse aitojen sisällä ja niin kävi nytkin. Koko ohjelman ajan teki mieli vain nauraa, sillä tuntui, ettei koko roskasta tule yhtään mitään. Alkutervehdyksessä Konsta pysähtyi vinoon, jonka jouduin korjaamaan ja missään keskiraveissa se ei vaan yksinkertaisesti liikkunut eteenpäin.
 
Rokki ja minä Messilässä 2011 kesällä. Palkintojenjako luokassa he A juniorimestaruus.
Roketti! Kesällä 2011.
 
Rokki radalla. Yksi niistä harvoista hevosista, joilla mulla voi olla oikeasti koulujalustimet ilman, että jalka menee
hevosen vatsalinjan yli! Sillä on niin iso maha :)

Loppuvettyrrelyjä.. Vähän alamäkeen :D
Ehdottomasti paras osuus ohjelmassa oli laukka, sillä pääsin ratsastamaan mielestäni sujuvat kolmikaariset vastalaukkoineen ja keskilaukat eivät menneet rikki - vaikkeivät olleetkaan mitään järin rohkeasti ratsastettuja. Pisteitä tuli jokaisesta kohdasta 5-7,5, käynneistä, pysähdyksistä ja keskiraveista kaikista huonoimmat ja muista sitten parempia. Yleisvaikutelman pisteet hämmästyttivät: askellajit 7,5 - lennokkuus 7 - kuuliaisuus 7 - ratsastajan asento, istunta ja apujenkäyttöjen moitteettomuus 7,5! Ei huono ollenkaan :) Prosentteja tuli kaiken kaikkiaan 64,6 ja tällä irtosi voitto. En ymmärrä miten, sillä luokassa oli vaikka millä mitalla todella hyviä ratsukoita, jotka ovat kilpailleet yhdessä vuosikaudet helppo A-tasolla asti. Varsinkin, kun radan jälkeen totesin, että ollaan varmasti viimeisiä. Kommenttina paperissa luki lopuksi "siististi ratsastettu, miellyttävän näköistä yhteistyötä hevosen kanssa".
 
Rokin kanssa samalla radalla mentiin vain fiilistelemään vanhoja muistoja, joten tuloskin oli sen mukainen. Nyt pysähdykset sentään onnistuivat paremmin ja niistä tulikin pisteitä 6. Muuten pisteet vaihtelivat 5 ja 6,5 välillä lukuunottamatta yhtä vaihtoa vastalaukassa, joka oli sitten 3,5. Rokki oli ihan hyvä, ei tietenkään parhaimmillaan, sillä en saanut sitä aivan pohkeen ja ohjan väliin enkä näin ollen tietenkään saanut siitä parhaimpia puolia esiin. Verryttelyssäkin kävelin puolet ajasta pitkin ohjin, sillä tamma oli mennyt alle jo yhden radan toisella ratsastajalla edellisessä luokassa, enkä nähnyt tarpeelliseksi hiitata sitä varttia pidempään, sillä ei se siinä olisi paremmaksi tullut vaikka tunnin olisin körötellyt menemään :D Prosentteja tuli kaiken kaikkiaan 57,3 ja sija oli jossain luokan puolivälissä.
 
Mulla on näistä molemmista radoista videot, Konstan on isäni puhelimessa ja Rokin rata tuossa kamerassa, mutta laitan tähän postaukseen vain kuvakaappauksia, sillä en rupea tappelemaan youtuben kanssa tähän hätään. Laitoin tuonne ylle jotain vanhoja kuvia noiden uusien kaappausten lisäksi, ettei niitä olisi niin vähän.
 
Kisoissa töissä, Laaksolla Jumping Helsinki joskus kesällä 2011.
Kisojen jälkeen suunnattiin Ypäjälle, jossa oli käynnissä Team Eurohorsesin järjestämät kolmipäiväiset kansalliset estekisat kahdessa hallissa. Oli mukavaa nähdä pitkästä aikaa tuttuja ja vaihtaa kuulumisia! Sunnuntain vietin verryttelyvalvojana Opistohallin veryttelyssä, jossa ratkottiin mm. joukkueiden hallimestaruudet (110/120cm) ja Polaris GP:n (140cm) yksi osakilpailu. Illalla purettuamme esteet pois areenalta ja saatuamme hommat valmiiksi lähdimme ajamaan takaisin kotiin, väsyneenä mutta tyytyväisinä. Aioa miinuspuoli oli koko sunnuntain kestänyt sade ja siitä johtunut kylmä sää. Pipo olisi ollut tarpeellinen!
 
Eilen muuten selvisi, että menemme Sarinan ja Steffin kanssa Helsinki Horse Showhun töihin keskiviikosta sunnuntaihin lokakuussa. Näin ollen ratkesi sekin ongelma, että mistä hommaisi liput tähän tapahtumaan tänä vuonna. Ketkä kaikki ovat menossa HIHS:iin ja mihin näytökseen? Onko teillä tavoitteena pysytellä pois exposta vai onko jo suunnitteilla jotain, mitä on jälleen pakko saada? Näitä asioita yleensä löytyy, vaikka mitään tarpeellista se ei olisikaan :D
 
Taas tuli yksi uusi vähäkuvainen postaus. No, koetan saada joskus jotain kuvattavaa aikaiseksi, jolloin saisin vähän väriä tänne blogiin!

17 kommenttia

 1. Itse olen menossa katsomaan sunnuntai kello 13 näytöstä, ja hommiin lauantaina tai sunnuntaina, kun yhen kaverin heppa menee johonkin näytökseen ( ei hyppäämään) =)

  VastaaPoista
 2. Siis meen sen hepan hoitajaks :)

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Minä varmaan on menossa lauantaina, ei ole vaan kyllä vielä varmistunut, että onhan mut muistettu!:--D toivottavasti on... lähinnä en mitää suurta osta, lähinnä kavereille jotakin pientä joululahjaks(: Et sattus tietää miten hyvät housuvalikoimat siellä on ?:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En itseasiassa yhtään tiedä, mutta mitä selailin noita expoon osallistuvia firmoja, niin ainakin näyttäis ihan kivoja olevan paikalla :) Edellisinä vuosina on ainakin hyvin ollut erilaisia housuja esillä!

   Poista
  2. kiitos tiedosta!:--) toivottavasti löytyy kun nuo edeltävät ovat jo hiukkasen kuluneet!:D

   Poista
 5. Tiedätkö sä syyn/syyt miksi hevoset hyytyy radalla ja miten voisi sitä korjata? Mun vuokrapollen kanssa on sama tilanne, hyytyy radalla ja aika pahasti ja pisteet vaan siitä laskee. Verkassa on hyvä mutta radalla kuolee. Mä oon miettinyt että onko se sen takia että radalle meneminen on niin jännittävä sille että menee sitten lukkoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Konstan kanssa on kuulemma ollut aikaisemmin huonoja kokemuksia sen ollessa nuori. Hevosen hyytyminen voi johtua monesta syystä, yleisesti joko hevosen tai ratsastajan jännittäminen on varmaankin se yleisin. Monelle hevoselle ratakokemus on se kaikkein tärkein, toiset taas eivät lopeta jännittämistä koskaan. Ja jos ratsastaja jännittää huomaamattaan, ei se välttämättä näy selkeästi ulos: tällöin oma ratsastus vaan lamaantuu vähän, eikä hevosta tule ratsastettua kuten verkassa (syy voi olla esimerkiksi siinä, ettei haluta näyttää radalla turhan isoja apuja?).

   Poista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 7. itse menen kaverin kanssa sunnuntaina Horse Showun, tarkotus olisi expossa ainakin pyörähtää;)

  VastaaPoista
 8. mitä meette sinne tekee

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itte meen töihin vaan, vielä en tiiä yhtään että minne sinne.

   Poista
 9. Tos tokavikas kuvassa näyttää ku toi satula ois Rokilla takakaarelta korkeemmalta, tai ainakin toi huopa kans(: kiva blogi sulla(:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo näköjään on, kun kulkee vähän lapojensa päällä siinä. Tuntihevosilla ei varmaankaan ole aivan täydellisesti istuvia penkkejä ja Rokillakin käytetään pintelipatjoja etukaaren alapuolella nostamassa satulaa oikeaan asentoon :)

   Poista
 10. Tosi kiva blogi sulla:) alotin kyllä vasta tämän lukemisen, mutta koukkuun jäin! Mä oon muuten menossa HIHSiin, lauantaina siihen iltänäytökseen:)

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat