sunnuntai 30. joulukuuta 2012

#138: Vuosi 2012 kuvina ja tekstinä

Muistakaahan osallistua kuvakilpailuun (kuvalinkki sivupalkissa), maanantai on viimeinen ilmoittautumispäivä :)
 
Vuosi vaihtuu maanantain ja tiistain välisenä yönä, joten nyt on mitä parhain aika tehdä postaus menneestä vuodesta! Ajattelin kertoa teille jokaisesta kuukaudesta jotain, joten luvassa on melko kattava kertomus. Uudet lukijat pääsevät näin hyvin mukaan uuteen vuoteen.
 
TAMMIKUU
 
Tammikuussa opettelin tutustumaan Kapriin paremmin. Harjoittelimme paljon perusjuttuja väistöistä tasaiseen menemiseen, sillä tammalla ei oltu tehty juuri mitään ennen minulle tuloaan. Ostimme paljon tarpeellisia hevostarvikkeita, sillä Kaprin mukana ei tullut mitään. Kallein ostos taisi olla Kiefferin estepenkki, joka odottaa yhä hevosta, jolle se voisi sopia (toivottavasti ei jouduta ostamaan uutta penkkiä!).
 
Kävimme kuukauden loppupuolella Kaprin ensimmäisissä kisoissa Espoossa hyppäämässä kaksi pientä luokkaa. Tuliaisina kotiin oli tamman ensimmäinen ruusuke, vaikkemme ratsastaneet aikaa ollenkaan. Kapri käyttäytyi kisoissa hienosti ja herätteli toivoa kisauransa suhteen. Lumi satoi maahan vasta tämän kuukauden aikana!
 
Kapri tammikuussa uuden loimen kanssa.

Ensimmäisissä kisoissa loppuverryttelemässä.
HELMIKUU
 
Helmikuussa jatkui sama teema kuin tammikuussa, Kaprin suhteen. Treeniä, treeniä ja lisää treeniä sekä varmuutta tamman työskentelemiseen. Tiistaina 14.2. kävimme Peikin ratsastuskoululla harjoitusestekilpailuissa hyppäämässä kaksi tyyliluokkaa, joista molemmista tuli voitto kotiin hyvillä tyylipisteillä. Hieno tamma! Saimme kehuja hyvistä teistä, ratsastettavuudesta ja hevosesta yleensäkin. Treenattavaksi kotiin saimme laukanvaihdot - ne kun olivat tuolloin työn alla!
 
Hiihtolomalla kävimme Itävallassa Alpeilla laskettelemassa ja viettämässä lomaa. Ennen matkaa vuorossa oli kuitenkin vanhojen tanssit, jonka jälkeen olimme koulumme vanhimmat! Hullua :)
 
Helmikuussa kisoihin lähdössä :)

Itävallassa!
 
MAALISKUU
 
Maaliskuussa tapahtui "paljon". Keskellä kuukautta oli vuorossa psykologian ylioppilaskirjoitukset, joihin valmistauduin suhteellisen ahkerasti. Villivarsan toimittaja otti muhun yhteyttä muistaakseni helmikuussa, ja maaliskuun Villivarsassa oli blogistani pieni juttu. Kävin myös Ypäjällä kansallisissa estekisoissa toimihenkilönä tuttuun tapaan.
 
Kaprin kanssa keskityimme paljon enemmän koulupuolelle. Aloin menemään koulusatulalla, jolloin mun oli paljon helpompi keskittyä omaan istuntaani. Kuukauden kohokohta oli ehkäpä Ville Vaurion valmennukset, joihin matkustimme Equstomiin. Unohdin matkasta suitset ensimmäisenä päivänä, mutta onneksi saimme lainata tallin suitsia tilapäisenä korvikkeena! Treenasimme paljon vaihtoja ja pikkuhiljaa ne alkoivat sujumaan sileätyöskentelyssäkin kohtuullisesti.
 
Kisoja maaliskuussa kertyi kaksi - yksi koulustartti lähitallin seurakisoista ja kaksi starttia Kalliorinteen ratsastajien järjestämissä estekisoissa. Molemmista hyväksytyin tuloksin läpi, Keravalta mukaan tarttui yksi ruusuke pienemmän luokan ollessa A.0.0-arvostelulla.
 
Tältä mun blogi näytti maaliskuussa - lukijoita oli noin 200 kappaletta :)


Kaprin kanssa koulukisoissa, videolaatua... Ohjelmana oli helppo C:2.
 
HUHTIKUU
 
Huhtikuussa ei sen sijaan tapahtunut oikein mitään, ratsastin ilmeisesti ensimmäisen kerran topilla ulkona - olin kirjoittanut tästä blogiini tosi iloisena! Kaprin ensimmäiset aluekisat kävimme hyppäämässä Keravalla, josta kotiin oli tuomisina kaksi puhdasta rataa. Kaikki kisat tähän mennessä oli päästy nollaradoin, vaikkakin korkeudet olivat olleet matalia.
 
Tampereen hevosmessut ajoittuivat huhtikuulle, ja siellä kävimme näyttäytymässä Nina Fagerströmin klinikalla. Hauskana muistona oli oma tippumiseni, kun tamma yritti piehtaroida (!?) kesken esityksen ja yritin tulla alas selästä, jolloin tamma päättikin pinkaista matkaan ja lensin taitavasti väliaitaa päin. Onneksi ei sattunut ja homma jatkui :D Jos jollain on tilanteesta/klinikasta kuvia tai videoita, laittakaa ihmeessä vinkkiä - haluan mielelläni nähdä.
 
Huhtikuussa tipuin ensimmäisen kerran Kaprilta (ennen TRE messuja), kun menin tammalla ilman satulaa. Tai siis yritin - se pukitteli niin paljon, että multa revähti melko pahasti pohjelihas ja molempia jalkoja koristaa vieläkin isot arvet..
 
Tampereen hevosmessut 2012, kuva http://korppi.kuvat.fi

Keravan alue-estekisat
TOUKOKUU
 
Toukokuusa oli todella lämmintä, asteet kipusivat lähelle kolmeakymmentä astetta! Kävimme kuun aikana jopa kolmet estekisat, joista Kaprille kertyi huimasti uutta kokemusta erilaisista kisapaikoista ja -tilanteista. Toukokuussa otimme todella paljon valokuvia, hyvänä esimerkkinä yksi lausahdus yhdestä postauksesta: "Janita oli mukana kisahoitajana ja otti muutamia (okei, yli neljäsataa) kuvaa, joista osa esillä tässä alempana." Kuvia siis riitti ja niitä olikin vaikeaa valita tähän!
 
Ensimmäiset kisat olivat Uotilassa, jossa voitimme pienemmän luokan ja isommassa sijoituimme kolmansiksi. Aikaahan emme edelleenkään saaneet ratsastaa, mutta koska Kaprilla on niin iso laukka, se eteni nopeasti. Toiset kisat olivat Porvoon aluekilpailut, joissa hyppäsimme Kaprin ensimmäisen 90cm luokan nollatuloksella. Toukokuun viimeiset kisat kävimme hyppimässä Riihimäellä ja nekin menivät vanhan mallin mukaan.
 
Riihimäellä luokasta 80cm - ei uskoisi!

KESÄ!

Porvoon alue-estekisoista verryttelystä, kuski vammaa..
 
KESÄKUU
 
Kesäkuussa lähdimme Kaprin kanssa mummolaan viettämään lomaa ja työskentelemään. Meillä oli todella mukavat kolme viimeistä viikkoa, ja vietimme ihanan rentoa aikaa maastoillen, hypellen esteitä ja treenaten koulua ei-niin-vakavamielisesti.  Kapri pääsi ensimmäistä kertaa elämässään kunnolla maastoilemaan ja rämmimme paljon erilaisia metsäteitä pitkin unohtamatta tietenkään pitkiä laukkasuoria ja peltofiilistelyitä! Tämä oli ehdottomasti parhain mahdollinen lopetus meidän yhteiselle ajallemme :)

Hyppäsimme viimeiset yhteiset kisamme Tahkolla juhannuksena, joissa starttasimme ensimmäisen yhteisen metrimme ja verryttelyksi 90cm. Molemmat radat olivat ihan hyviä, mutta olimme molemmat jo lomamoodissa. Kävimme myös Terhi Toikan valmennuksessa, josta pidimme molemmat todella paljon!
 
Kesäkuussa oli lisäksi Pohjoismaiden Mestaruuskilpailut, joissa olin työskentelemässä.
 
Kapri parhaimmillaan kesäkuussa

Terhin valmennuksesta :)

Tanskan joukkue tuulettaa PM-kisoissa - tässä sitä tunnelmaa!
 
HEINÄKUU
 
Lähtö Hollantiin koitti vihdoin! Olin työskentelemässä Ninan tallilla Guttecovenissa, jossa pääsin kokemaan todella monipuolisia hetkiä hevosurheilun parissa: tein tallihommia, ratsastin päivittäin useita hevosia ja pääsin mukaan kilpailuihin. Aika oli todella rankkaa niin henkisesti kuin fyysisestikin, mutta samalla erittäin antoisaa ja opettavaista.
 
Koko matkan ajan tein postauksia, joita selailemalla saatte paremman kuvan matkan sisällöstä!
Luzy ja mä lammaspaimenina :D


 
ELOKUU
 
Elokuun alku vietettiin vielä pitkälle Hollannissa, ja koulujen jo alettua palailin koti-Suomeen toteamaan, kuinka kylmää ja sateista täällä olikaan. Olin hetken aikaa ihan ulapalla kaikesta, sillä olin ratsastanut puoli vuotta Kaprilla - nyt mulla ei ollut hevosta ollenkaan! Varailin siis nopeasti tunteja Equstomiin ja Uotilaan sekä aloin vuokraamaan Konstaa, mustaa kouluhevosruunaa. Ratsastusta riitti siis onneksi lisää!
 
Ratsastin myös Kapria ja mua valmentaneen Jonna Aaltosen hevosia, kun hän loukkasi itsensä, eikä ollut ratsastastuskuntoinen pitkiin aikoihin. Tunteja hevosen selässä saattoi kertyä viikossa yli viisitoista, ja samalla luin "ahkerasti" ylioppilaskirjoituksia varten.
 
Konstan kanssa koulutunnilla.

Viljonkka-Ville :D
 
SYYSKUU
 
Täytin 18 vuotta (mutten silti vieläkään omista ajokorttia.. tyypillistä.) ja jatkoin edelleen ratsastuksia samalla tavoin kuin edellisessä kuussa. Ylioppilaskirjoitukset tulivat ja menivät, etsiskelimme kunnolla hevosta itselleni. Katselimme sekä ylläpitoehdokkaita että omaksi tulevia yksilöitä, mutta yksikään hevonen ei tuntunut hyvältä.
 
Kävin starttaamassa yhdet koulukisat Konstalla ja entisellä "kilpahevosellani" Rokilla. Molemmilla menin pitkän radan ohjelman helppo B:2, ja Konstalla voitimme luokkamme. Tämä tuli pienenä yllätyksenä, sillä mukana oli kokeneita ratsukoita ja oma ratamme meni suorastaan heikosti Konstan tahmeuden ja kyttäämisen vuoksi. Noh, prosentteja tuli kuitenkin yli 62 ja tuomarilta kehuja hevoselle!
 
Kävin Kouvolassa moikkaamassa kaveriani ja tutustumassa paremmin heidän ratsastuskouluunsa. Matkalla sain ratsastaa muutaman hevosenkin :)
 
Rokki kouluradalla, videolaatua jälleen...

Kouvolassa, Roope-poni.
 
LOKAKUU
 
Lokakuussa aloin vuokraamaan/ylläpitämään Cyra-nimistä puoliveritammaa, jolla kerkesin ratsastelemaan kuukauden ajan. Kävimme sen kanssa jopa yhdet pienet estekisat harjoittelumielessä! Monelle lukijalle tamma onkin varmasti tuttu, joten en siitä sen enempää tässä kerro.
 
Tahkolla vierailu kuului lokakuun mieleenpainuvimpiin asioihin, kuten myös Kaprin luona vieraileminen pitkästä aikaa! Oli jännä nähdä, miten hevonen todella muisti esimerkiksi isäni, mutta niin ne hevoset vaan ovat fiksuja eläimiä. Varasimme lokakuussa lennot Hollantiin, jonne lähdimme katsomaan hevosia ostomielessä.
 
Olin HIHSissä töissä kansliassa ja meillä oli todella hauskaa koko viikon verran! Toinen kisamatka oli Ypäjälle, jossa olin jälleen toimihenkilönä.
 
Hyppäsin Tahkolla Livonijalla.

Cyraleen Z
 
MARRASKUU
 
Marraskuu valkeni estetreenailun merkeissä, sillä harjoittelin Cyran kanssa esteratsastuksen saloja paremmin. Odotin innolla Hollannin matkaa, sillä omaan hevoseen ei tuolloin ollut enää pitkä matka! Kas kuinka kävikään, kotiin palattiin katkenneen solisluun kera ja aloin viettämään aikaani yrittäen keksiä jotakin järkevää tekemistä.
 
Ennen solisluumurtumaa kerkesin käydä Ypäjällä kisoissa työskentelemässä, toimihenkilönä jälleen. Piuden hevoset muuttivat (Cyra mukaan lukien) uudelle tallilleen, jossa ne tälläkin hetkellä asustavat tyytyväisinä. Mitään muuta marraskuussa ei oikein kerinnytkään tapahtua, sillä solisluumurtuman vuoksi olin poissa ratsastuksen parista.
 
Cyra kertoi mielipiteensä esteratsastuksesta :D

Ypäjän kisat, aina yhtä mukavaa!
 
JOULUKUU
 
Joulukuussa tein blogiin joulukalenterin, jonka jaksoin omista epäilyksistäni huolimatta toteuttaa yllättävän hyvin aikataulussaan! Joulukuulta ei todellakaan ole mitään sen kummempaa kerrottavaa, sillä parantelin jouluaattoon asti vammaani. Kävin kuitenkin Tahkolla ja kuvasimme VIDEOPOSTAUKSEN, olin myös katsomassa Ninan valmennuksia Tuomarinkartanolla.
 
Blogini sai joulukuussa oman sponsorin, Veljekset Wahlstén Oy:n. Jouluaattona pääsin hevosen selkään islanninhevosvaelluksen merkeissä ja heti samalla viikolla teinkin kolme päivää tallia putkeen ja vietin tallilla kerrallaan noin 12 tuntia ratsastaen viikon aikana jälleen seitsemän kertaa. Nyt vietetään kuun viimeisiä päiviä ja huomiselle on luvassa kolmen eri hevosen ratsastusta kolmella eri tallilla! Tämänpäiväinen hevoskokeilu oli aika lupaava ja ihastuin ruunaan todella paljon, saa nähdä kuuletteko siitä jatkossa lisää!

Pakettikäsi!Nelson jouluponina :)
 
Tällainen oli vuoteni 2012. Toivottavasti ensi vuosi alkaa hevosenomistajaa leikkiessä ja käsi paranee kokonaan, eikä siitä ole haittaa tulevaisuudessakaan.
 
Miten teidän vuotenne sujui?
 

7 kommenttia

 1. Mun alku vuos meni hyvin ;) kisaponina toimi piensuokki ori mut sit se lähti oimistajalle takas astutus homii. Sen jälkee ei oikee ollu mitää kisa ponii... Sitte taas elokuussa menin yhelle tallille ja ruepsin kisaamaa siellä yhella 150cm hepal. Koulukisat meni aina huonosti mut sit este kisoissa 50-60cm luokan voitto sitten 70cm luokan voitto ja sit yksissä kisoissa vielä menin yhen luokan ja 80cm luokan voitto. Eli estekisoissa aina voitto kun osallistuttii. Koulukisoissa poni jännitty ja säikky maneesissa ja mä jännitin nii ei menny hyvin. Mut silti meiän seuran esterankgin kakkonen ja yhteisranking kolmoenen ! eli ihan hyvin meni tää vuosti ! :))

  VastaaPoista
 2. Oma vuoteni sujui mukavasti hevostellessa (minulla ei siis omaa ole). Tietenkin muutamia ikäviä asioita mahtui mukaan mm. kun menetin kaksi maailman tärkeintä suomenhevosta, se oli raskasta, mutta nämä hevoset olivat saaneet viettää mukavan elämän ajohevosina (mm. Helsingin keskustassa olivat joka kesä "taksina"). Yksi tämän vuoden mieleenpainuvimmista hevosjutuista oli ehkä jouluaaton rekiajelu.

  Sun vuotesi vaikuttaa olleen pääosin oikein mukava ja hevostäyteinen. :D Oli hauska lukea alkuvuoden tapahtumia, sillä en vielä silloin ole blogiasi lueskellut.

  Niin, ja olin tuolla Tampereen hevosmessuilla katsomassa juuri tuon Ninan klinikan ja näin tämän putoamisesi, harmi kun ei videolle tullut. Sen pystyi ottaa huumorilla vasta sitten kun kuuli, ettei sinuun sattunut, koska muistelisin että se näytti aika hurjalta.

  VastaaPoista
 3. SIIIS ekaks sun blogin uus ulkoasu on niiiin ihqqq ku se on pinkkii ;))) mee likeyyy, pinkki on vaa jotenki niin sun väri!! ja mun lempikuva on siis niin ehdottamasti se mis oot sä, heppa ja lammas;) parempi ois kyl jos siin ois viel aasi :) tää kommentti on kaikella rakkaudella! <3

  VastaaPoista
 4. voi jestas noit tykkäyksii täst postaukses oli äsken 69 :DD noloo naura tälle mut ei voi mitöää...-.-

  VastaaPoista
 5. Tuo konsta näyttää siltä konstalta kuka muutti meiän tallilta ursun tallille:(

  VastaaPoista
 6. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

  FadoExpress là một trong những top công ty vận chuyển hàng hóa quốc tế hàng đầu chuyên vận chuyển, chuyển phát nhanh siêu tốc đi khắp thế giới, nổi bật là dịch vụ gửi hàng đi đài loan và dịch vụ gửi hàng đi canada uy tín, giá rẻ

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat