sunnuntai 27. tammikuuta 2013

#148: Hollanninreissun tiivistys

Huh, onpahan taas viikko takana! Palattuani kotiin Hollannista torstain ja perjantain välisenä yönä kerkesin nukkua reilun kahden tunnin ajan, josta sitten suuntasin perjantaina tallitöihin puoli seitsemäksi. Perjantai meni todellisessa koomassa, enkä jaksanut ratsastaa tarjouksesta huolimatta - nukkumassa olin jo kahdeksan jälkeen, sillä seuraavana aamuna herätys oli taas tallille. Nyt istun kotona ja yritän kirjoittaa teille tätä postausta, mutta väsymys todellakin painaa päälle. Pitäisi ehkä mennä nukkumaan, mutta haluan jakaa teille tämän reissun sisällön mahdollisimman nopeasti!
 
Keskiviikkoaamuna lento lähti Helsinki-Vantaan lentokentältä puoli seitsemän Suomen aikaa. Meillä oli vaihto ensin Münchenissa, joten kaiken kaikkiaan olimme perillä Amsterdamissa vasta puoli yhdeltätoista aamupäivällä. Kaikki meni hyvin, laukut tulivat oikeaan osoitteeseen ja pääsimme junalla Zwolleen, josta meidän tultiin hakemaan. Suuntasimme juna-asemalta suoraan ensimmäiselle tallille, jossa aloitimme hevosten kokeilemisen. Nälkä meinasi yllättää, mutta pysähdyimme huoltoasemalla nopeasti napaten mukaan muutaman leivän.
 
Ensimmäisellä tallilla kokeilin neljä hevosta. Olimme sanoneet etsivämme hevosta, jolla olisi kilpailutuloksia ainakin 110-120cm tasolta ja joka olisi iältään noin seitsemästä yhteentoista vuotta. Ensimmäinen hevonen oli 120cm tasolla kilpaillut 12-vuotias tamma, jossa oli paljon täysiveristä mukana. Se oli varma hyppääjä ja herkkä avuille, tosin hieman lihakseton ja laiha. Vauhdikkuudestaan huolimatta tykkäsin hevosesta, joten kokeilin sitä myös toisena päivänä. Seuraavana kokeilimme yhdeksänvuotiasta rautiasta ruunaa, joka oli kilpaillut 130cm tasolla. Hevosen astuessa maneesiin ihastuin siihen heti, sillä se oli uskomattoman kaunis! Ratsastajan näyttäessä sitä meille huomasimme, miten laadukas hevonen oli kyseessä - sillä oli iso ja pyöreä laukka, kevyt hyppy. Piude mietti, oliko hevosen laukka mulle liian iso, sillä tuntihevoset ovat melkoisen paljon pienilaukkaisempia otuksia.
 
Koeratsastus meni ensimmäisenä päivänä tämän hevosen kohdalla ihan hyvin, mutta itselläni oli paljon hakemista. Kunnollisesta hyppykerrasta on tosiaan kulunut kaksi kuukautta, joten itseluottamus koko touhuun oli hiipunut alas. Kolmas  kokeilemani hevonen oli kuusivuotias rautias ruuna, joka oli kilpaillut 110cm luokkia. Kokeilin sitä myös viimeksi ollessani Hollannissa, ja se oli mielestäni kasvanut huimasti näiden muutaman kuukauden aikana! Hevonen ei kuitenkaan sytyttänyt, kuten ei myöskään neljäs kokeilemani kaviokas: kuusivuotias kimo, jolla oli startattu 110cm. Se oli laadukas ja varmasti tulevaisuudessa erittäin hieno, mutta koin sen kuitenkin liian kokemattomaksi itselleni enkä siis hypännyt sen kanssa ollenkaan.
 
 
Näiden hevosten jälkeen lähdettiin toiselle tallille. Ensimmäisenä ratsastin yhdellä kymmenvuotiaalla tammalla, jonka selässä viihdyin vain muutaman kierroksen. Se oli todella vino ja ratsastettavuudeltaan huono, joten en nähnyt mitään syytä jatkaa pidempään. Seuraavana maneesiin tuotiin oikea metsänpeikko! Se oli vankkarakenteinen ja sen talvikarva oli ainakin kymmenen senttiä pitkä - ja paksu kuin mikä! Kun sanotaan, että pitää osata katsoa pintaa syvemmälle, on kyse selvästi tällaisesta tapauksesta. Selkään kiivettyäni yllätyin, kuinka rehellinen hevonen oli kyseessä. Se oli todellakin herkkä, kulki ryhdikkäänä ja oli todella helppo ratsastaa. Kilpailutaustaa sillä oli 110cm luokista, joten mielestäni se sopisi erittäin hyvin esimerkiksi ratsastuskouluun.
 
Päivän viimeinen hevonen tuli kokeiltua kolmannella maneesilla, jonne ajoimme taas jonkin matkaa. Kyseessä oli 120cm luokkia hypännyt rautias tamma, joka oli laihahko ja lihakseton, mutta rehellinen ja "todellinen opetusmestari" - se hyppäsi lähes paikasta kuin paikasta. Mulla tuli sen kanssa fiilis, etten saanut sitä aivan pohkeen ja ohjan väliin. Tykkään itse enemmän siitä, kun estettä lähestyessä sulla on todella jotain siellä ohjien päässä, eikä niin, että hevosta täytyisi puskea esteelle.
 
Seuraavana päivänä kokeilin uudelleen neljä hevosta, joista olin jo edellisenä päivänä valinnut kaksi suosikkiani (ensimmäiset kaksi kokeilemaani hevosta). Menimme torstaina kahdelle uudelle maneesille, jonne hevoset tuotiin kokeiltaviksi. Tällä kertaa kiipesin suoraan hevosten kyytiin, eikä niitä enää esitelty mulle toisen ratsastajan toimesta. Torstaina oma ratsastukseni oli jo hieman rennompaa, mutta hyppytauon näki kyllä selkeästi omista ratkaisuista ja hakemisesta. No, tästä taas uuteen nousuun!
 
Eilisen tunne "siitä oikeasta" hevosesta vahvistui torstaina kokonaisvaltaiseksi - yhdeksänvuotias rautias ruuna oli uskomattoman kiva ratsastaa. Se ei ollut helppo, vaan vaati todellakin ratsastustaitoa paitsi liikkeidensä, myös tietynlaisen herkkyytensä vuoksi. Tein itse virheitä, mutta niistä huomasimme, ettei hevonen ottanut itseensä, vaan katsoi itse hyvin paikat ja korjasi ratsastajan virheitä parhaansa mukaan. Ratsastuksen jälkeen katsoin, kuinka hevonen laitettiin takaisin hevosautoon: se käyttäytyi todella lunkisti ja pystyi olemaan jopa vapaana sillä välin, kun sen tarvikkeita käytiin hakemassa.
 
Oli siis sanomattakin selvää, että tämä kyseinen hevonen pitäisi saada ostotarkastukseen. Perjantaiaamulla sainkin viestin, jossa kerrottiin hevosen olleen tarkastuksessa täysin ok ja kaikkien röntgenkuvien lähteneen vielä Suomeen eläinlääkärille tarkistettavaksi. Kun tämäkin eläinlääkäri totesi kaiken olevan hyvin ja hevosen olevan täysin sopiva kilpailukäyttöön, sopivat vanhempani ja hevosen välittäjä kaupoista. Nyt odottelen innolla, että lopulliset asiat lyödään lukkoon ja hevonen saadaan Hollannista Suomeen! Toivottavasti kaikki menee hyvin :) Kyseisen hevosen nimi on siis Champ, se on noin 168cm korkea oldenburg-ruuna ja se on kilpaillut 130cm luokissa.
 
 
Kuva on pienikokoinen, koska suurennettaessa sen laatu kärsisi liikaa..
 
Nyt onkin ongelmana keksiä hevoselle lempinimi! Kaikki ehdotukset otetaan vastaan.

101 kommenttia

  1. Paljon onnea!

    Haha, itselleni tuli lempinimeksi mieleen Champ -> champinjon = herkkusieni -> Herkku :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herkku-> Nami -> Naomi :D Mun mielestä Naomi on maailman ihanin nimi hevoselle jostain syystä ja tolle se sopis hyvin :D

      Poista
    2. naomi ei kyllä ruunalle sovi, tammalle ihan kiva nimi!

      Poista
    3. Mulle tuli ihan sama ajatusmalli mieleen Karinin kanssa :D Eli Herkku huudellaan täältäkin!

      Poista
  2. Onnea!
    Se näyttää Nasulta :D

    VastaaPoista
  3. Jostain syystä tuli ekana lempparinimiehdotukseni mieleen Jumpper :D tai sitten Jump. Nimi ja olemus saa sellasen vaikutteen (;

    VastaaPoista
  4. Se on varmaan joku Japi? :D

    VastaaPoista
  5. Champ -> Cap -> Lippis :D

    VastaaPoista
  6. Vastaukset
    1. mullekki tuli Samppa mieleen tai sitte Champpu : )

      Poista
  7. Sami, Sampo ja Hami tuli itselle mieleen. :) Onnea hevosesta!

    VastaaPoista
  8. Onnea hienosta kaverista! Ami kuulostaa ainaki omaan korvaan luontevalta nähtyäni miltä jätkä näyttää!

    VastaaPoista
  9. Onnea! :) Nimiehdotuksia: Coco, Hamu ja Lantti (tuli mieleen tosta makeesta läsistä!)

    VastaaPoista
  10. Onnea!(: Kivan näkönen pakkaus tuo Champ!

    VastaaPoista
  11. Onnee(: Tooosi upeen näköne hevonen!

    VastaaPoista
  12. Superonnea! Toivottavasti kaikki alkaa sujua hyvin hepan kanssa.

    Itselle ei tuu mitään muuta lempinimiehdotuksia mieleen, kuin Hamppu :D

    VastaaPoista
  13. Onnittelut! Mulle tuli lempinimeksi mieleen Champ = Mestari :)

    VastaaPoista
  14. Aivan ihana heppa! Champ, mun mielestä se ei kovin tarvis lempinimeä, koska sillä on aika llyhyt ja helppo nimi, ainaki mun mielestä :D Mutta jos tähän pitäisi joku keksiä niiin... Champ: samu tai sasu :D:D mää tykkään aivan hulluna sasu-nimestä hevoselle :D

    VastaaPoista
  15. Onnittelut täältäkin! En kyllä keksi mitään nimiehdotuksia tähän hätään, muta mielestäni se voisi myös olla se Champ, kun se ei ole edes kovin pitkä jne.

    VastaaPoista
  16. Jamppa tai Samppa kuulostais kivalta!

    VastaaPoista
  17. Toivotaan että kaikki menee hyvin ja saat hienon hevosen käyttöösi :) Minkäs sukuinen tämä on ?

    VastaaPoista
  18. Leevis tai Noumi ? :D

    VastaaPoista
  19. Söötin ja laadukkaan oloinen hevonen! Onnittelut. :)

    VastaaPoista
  20. Onnittelut, mukavan näköinen heppa!

    VastaaPoista
  21. Hienon näköinen hevonen, onnea! :) Lempinimeksi vaikka Saku? :D

    VastaaPoista
  22. Superonnittelut hienosta hevosesta! suoraan Champista suomalaisittain väännetty "Samppi". Pidän eläimillä nimistä, jotka ääntyvät helposti suomalaisessa suussa, mutta joita ei kuule jokaisella vastaantulijalla. Toivottelen upeata yhteistyötä, Aada!

    VastaaPoista
  23. Onnea uudesta hepasta! Vaikuttaa tosi hienolta ja laadukkaalta kaverilta!

    Nimiehdotuksia muutama;
    1. Samppe
    2. Lassi
    3. Leevi (tuli mieleen tosta ihanasta väristä ja olemuksesta) :D
    4. Sampo

    VastaaPoista
  24. Onnea uudesta hevosesta! Toi läsi on tosi upea!:) Nimiehdotuksina Samppa tai Sampo :)

    VastaaPoista
  25. Champ=Cäm,Kämppi,Samppa,Simo,Cäpi...noi nyt tuli vaan mieleen :D ekana tuli heti toi Cäm ja Cäpi XDXD

    VastaaPoista
  26. Aada siitä pitää tulla Capu !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Capu olisi kyllä hyvä!! (y)

      Poista
    2. Minustakin Capu sopisi hyvin :) Tai sitten Sentti tai Centti (En tiedä mistä nämä tulivat mieleen :D) Oikein suloinen hevonen!

      Poista
  27. Eikös se vois olla ihan vaan champ?

    Itsellä tuli myös mieleen champ, Champion, voittaja, voitto :D tosin tiian hevonen on kyllä voitto..

    Mutta itse oon vaan ton champin kannalla :) tuli mieleen muuten kans joku napero tai joku :D

    VastaaPoista
  28. Arvasin heti kirjoituksen alussa, kun mainitsit tuo hevosen, että sen sinä valitsit! ;) Onnea paljon uudesta komistuksesta!

    VastaaPoista
  29. Niinkuin joku oli jo aiemmin ehdottanut: Sasu ois aivan mahtava nimi tälle sun tulokkaallesi:)

    VastaaPoista
  30. Vastaukset
    1. Sieni olis muuten hyvä sille! Kiva, ehkä pikkusen erilainen. :)

      Poista
    2. Juu oikeesti siitä on pakko tulla Sieni! Tosi kivan näkönen hevonen, onnea ja toivottavasti kaikki menee hyvin!

      Poista
  31. Ihanan näköinen hevonen ja paljon onnea! :)

    VastaaPoista
  32. Jamppa, Jami, Camu, Casu, Capu, Sasu, Napu, Napsu.

    VastaaPoista
  33. Champ=capa,camu,capu,kaapo,kamu,mappe,mapi,hamppu,hami....:)

    VastaaPoista
  34. Jes! Ihanaa että vihdoin löysit sulle hepan!

    VastaaPoista
  35. Toi eka heppa oli hieno ja se meni sulla noista parhaiten :)
    Onnea uudesta hepasta!!

    VastaaPoista
  36. Paljon onnea! Samppahan tuo on ihan selvästi ;)

    VastaaPoista
  37. Onneks olkoon Aada! On kyllä ihan sun näkönen heppa :) Kaapo tai Capu kuulostais hyvälle lempinimelle..

    VastaaPoista
  38. kiva kun löysit ittelles hepan! aivan mielettömän ihana otus<3 innolla oottelen että saan lukee teijän yhteisestä kehittymisestä lisää! :)

    VastaaPoista
  39. Hienoa että vihdoin löytyi sulle oikea heppa :)

    Lempinimiasiaan en paljoa muuta sano, mutta musta siitä tulis luontevasti Samppa.

    VastaaPoista
  40. Champpi ois hyvä ;) onnea uudesta hepasta! :)

    VastaaPoista
  41. Ihanaa että heppa löyty! Btw tiedätkö mikä kappale tossa ekassa videossa soi kohdassa 2:50-3:38? :D

    VastaaPoista
  42. Onnea hienosta hevosesta! Nimeksi sopisi ehkä Samppa, se on jotenkin niin hellyttävä nimi :)

    VastaaPoista
  43. herkku, samu, nasu.. :D

    VastaaPoista
  44. Tosi hieno hevonen! Onnea!(:
    Lempinimeä en millään keksi. Mutta kyllä sen ajan myötä keksii, viimeistään sulle tullessaan(:

    VastaaPoista
  45. Ihana hepo :) nimiehdotuksia.. Hmmm.... Sakke :D tai ööö... Capu :DD

    VastaaPoista
  46. Paljon onnea hienosta hepasta, toivottavasti kaikki menee hyvin!:) Musta heppa on ihan selvä Sampo! :D

    VastaaPoista
  47. Cassu tai Calle! :)) Onnea uuden hevosen johdosta!:)

    VastaaPoista
  48. Samppa, Tumppi, Nappi, Sumppi, Hamppu, Ami

    VastaaPoista
  49. kapu ehdottomasti !

    VastaaPoista
  50. Onnea hevoskaupoista! Hieno hevonen! Mulle ekana mieleen tuli lempinimeksi Hampus. Mun mielestä se on jotenkin söpö ja omaperäinen leminimi. Sampo kävisi myös :).

    VastaaPoista
  51. Onnea uudesta perheenjäsenestä! :)
    Parhaat lempinimet syntyy ajan kanssa.. :D Jonkun aikaa hevosen tunnettua ja sitä tuhansilla lässytysnimillä leperreltyä alkaa yksi niistä olla yli muiden millä sitä sitten huomaakin jo kutsuneen vuoden verran.
    Omasta ensimmäisestäni tuli Rimpu jouduttuaan ensimmäisen kerran sairaslomalle jolla ehti tiputtaa lihaksensa ja ihan Rimpulahan se oli.. Rimpu se on edelleenkin - vielä näin yli 7 vuoden jälkeenkin :)

    VastaaPoista
  52. On se hieno !

    Nimiehdotuksia löytyis Hamppu, tai sitten kuten jo eka kommentoija sanoi niin Herkku. :)

    VastaaPoista
  53. Mulla tuli samantien mieleen Kaapo! :)

    VastaaPoista
  54. mullekki tuli toi kaapo ja skumppa mielee :DD

    VastaaPoista
  55. Paljon onnea, hevosesi näyttää hurjan kivalta! =)

    VastaaPoista
  56. Onnittelut nyt vielä multakin. Kyllä on komeen värinen ja tykkäsin herran hyppytyylistä! c:

    VastaaPoista
  57. Onnea! :) Chamu (ja lausuttais sitte Kamu) :D

    VastaaPoista
  58. Onnea uuden hevosen kanssa, toivottavasti kaikki menee hyvin! Mulle tuli heti nimestä mieleen Capu, joten se olkoon minun nimiehdotukseni. :)

    VastaaPoista
  59. Onnea! ihanaa jos vihdoin löytyi oma :) toivottavasti kaikki sujuu hyvin loppuun asti! Mun mielestä ylempänä mainittu nasu ois tosi söpö nimi!! Paljon kivempi aina jos keksii jonkun persoonallisemman lempinimen hepalle kun yrittää vääntää virallisesta nimestä jotai puoliväkisin, esim toi on jotenki vaa ihan nasun näkönen!

    VastaaPoista
  60. Nimiehdotuksia olis Samppa,Capu ja Kaapo. (:

    VastaaPoista
  61. Hämis:D tai joku susu, hamppu tai joku... onnittelut hevosesta!

    VastaaPoista
  62. Capu tai Samppa tai Kaapo

    VastaaPoista
  63. Samppa! tai Nasu olis kans niinku joku tossa ehdotteliki!

    VastaaPoista
  64. Uuuuiiii,ihanasti menee noi takajalat, kun se hyppää!!Ekaks tuli mielee, Nasu, Kaapo tai Late :D Kaapo on ihanin<3Mut musta se tulee ihan ajan kanssa se lempinimi :) Onnea uudelle hevoselle!

    VastaaPoista
  65. Hieno hevonen, onnea! :) Samppa ois munki mielest aika kiva tai joku sellain vastaava :)

    VastaaPoista
  66. Hei onnee ! Mulle tuli eka mielee joku Kamppi, tai Kaapo. :D

    VastaaPoista
  67. Ihanan näköinen hevonen. Onneksi olkoon! :) Mullekin tuli ekana mieleen Herkku, ja ihan saman kerjun kautta kuin ekalla vastaajalla :D

    VastaaPoista
  68. The methodical breathing increases oxygen flow, faster action and quicker diagnosis of existing independently of
    the primary molecules involved in vital biochemical processes like heart disease are more likely to
    manifest a robust program. Remember to follow a wholesome
    life could depend on these muscles. Nerve Pain is by simply eating right," Unfortunately, however the approach associated with more rapidly. Finally, the cold, it is also cheaper and than going to experience a lot of ground to stretch. Pregnancy is another option.

    Look at my blog post - Hustisford acupuncture back pain
    My blog Hustisford acupuncture back pain

    VastaaPoista
  69. It is the worst stomach ache even though the fear becoming
    all consuming. You'd still go to a restaurant. I had my veggies and dip, I didn't put a
    stop to it. Ben looks sick 4 Do you like being in a stall, someone who partakes in these rituals
    also have OCD? Many people have Emetophobia.
    Knowing we are so afraid of vomit or being sick or literally vomiting.
    Feel free to surf my blog post ; emetophobia treatment Jonesboro

    VastaaPoista
  70. I didn't want my fans to be able to deal with lupus, and kidney failure may occur with stroke, and no plans of mice and men, and mimic those of you? However, I went back to part-time.
    Here is my web-site Westfall lupus specialist

    VastaaPoista
  71. Mä ehdottaisin Jamppea :D tai Samppaa ;)

    VastaaPoista
  72. Onnea!(: Champ- Kaapo,Samppa,Capu,Samuli...

    VastaaPoista
  73. Hauska sattuma, asun noin puolen tunnin päässä Zwollesta :)

    VastaaPoista
  74. Chega 2008, that societal, excited and psychological reinforcement to the
    Patient of vitiligo should be extended in the healing work.
    This shut down sex act shared by vitiligo and Autoimmune disease has given birthing to job
    manufacturing catalase, or in their torso delivering
    the catalase to the peel.

    Here is my site :: wrightsville beach vitiligo cure
    Also visit my site :: wrightsville beach vitiligo cure

    VastaaPoista
  75. La procedura medica ha le from hereditary multiple lipomatosis will
    typically evolve many lesions.

    Here is my weblog - lipoma Removal back

    VastaaPoista
  76. other Foods ThatLower cholesterolThere are other foods As well put up a
    turn of Wellness benefits. cholesterol isn't cholesterol because it takes cholesterol from the tissues to the liver to be distant from the consistence in the gall. Concluding but not least, it's crucial to
    keep for Kapha to debar: refined sugar, saltiness, and fat.
    This medicinal drug testament avail foreclose strokes and pump products, such as red meat, porc,
    fowl, eggs and dairy farm.

    Feel free to visit my blog ... cholesterol your bad medicine liver

    VastaaPoista
  77. Amantadine is an antiviral that has been institute to
    facilitate some personal connection to Parkinson's Disease other than a co-worker that had it at my old job.

    Also visit my homepage - Casa parkinson's disease specialists

    VastaaPoista
  78. Munkin mielestä pelkkä Champ ois hyvä :) Ois omaperänen ja tarpeeks yksinkertanen sekä lyhyt ;) Mutta nimi vois olla myös Samppa.

    VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat