sunnuntai 3. marraskuuta 2013

#245: What does the fox say?

Ding ding ding ding ja niin edelleen on vastaus tuohon otsikkoon. Kello on vissiin vähän liian paljon ja takana mukava päivä kisoissa, joten väsymys alkaa painaa pikkuhiljaa enemmän kuin laki sallii. Olimme siis mukavassa seurassa tänään Ehon tallin seuraestekisoissa hyppäämässä Champin kanssa luokat 100cm ja 110cm ja kotiintuomisina saimmekin kaksi ruusuketta. On tuo sammakkohevoseni vaan niin hieno!
 
Meitä oli matkassa oikeasti aika paljon, sillä mukana oli traileria vetävässä autossa kuskin lisäksi minä ja hoitajat Kia sekä Vilma; äitini ja Paula tulivat toisella autolla perässä; serkkuni ja hänen äitinsä tulivat omalla autollaan ja kaikkein viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä kisapaikalle kurvasi vielä isäni omalla autollaan. Paikalla oli täten paitsi oma videokamerani ja järkkärini Canon 7D, myös serkkuni ja Vilman omistamat 60D:t sekä isäni 70D - naureskelin, että jos nyt ei saa kuvia kisoista, niin sitten on kyllä jo ratsukossa vikaa..
 
Champ ja Kia kävelemässä!
"Onks nameja, siellä taskussa on, mä haustan!!"
Ensin hieman käyntiä...
.. ja sitten ravia pitkin ohjin (tää on hyvä tilannekuva, yleensä Champ juoksee pää ylhäällä :D).

Päivä alkoi aamuvarhaisella, kun heräämisen jälkeen suuntasin unenpöpperöisenä tallille parahiksi juuri, kun hoitaja-apulaiseni kurvasivat pihamaalle. Päätin sitten puunata hieman omia varusteitani nahkarasvan kanssa kiiltäviksi ja pakkasimme muutenkin tavaroita kasaan. Joskus yhdentoista maissa aloimme hoitamaan Champpia kuntoon peruslaatuisen harjauksen ja hännän selvityksen muodossa. Puoli kahdeltatoista pääsimme lähtemään tallilta kohti Mäntsälää - kerrankin ajoissa!
 
Tällä kertaa en edes unohtanut mitään! Aika hyvä aloitus päivälle, etten sanoisi. Matka sujui hyvin ja olimme hyvissä ajoin perillä. Kisapaikalla kävin maksamassa lähdöt ja opettelin paperilta metrin radan: muutamia suoria ja kaarevia linjoja, sarja kahdesti ja muuten aika simppeleitä teitä. Eholla on se hyvä puoli, että kaikki esteet ovat todellakin luokkakorkeudessa ja -pituudessa (okserit). Metrin radankävelyssä olin vielä tosi varmalla fiiliksellä, mutta antakaas kun kävelin kymppiä! Esteet näyttivät mun mielestä valtavilta, varsinkin kun hypättiin niinkin kapeassa hallissa. Heti 110cm radan ensimmäinen este oli 110cm korkea leveä okseri ja totesinkin, että jos tuosta selvitään, niin kai ne muutkin menee siinä sivussa :D
 
Tää on mun mielestä ihan loistava kuva! Champ on niin tomeran näköinen :3
Mulle on nyt tullut uusi-vanha ilmiö: oikean käden vamma. Jee, vastahan siitä päästiin!
"Onks teillä nameja?? Vai miks te mulkkaatte siinä??"
Radankävelyä metrissä
Mutta sitten takaisin siihen, mihin jäin. Otettuamme hevosen pois autosta laitoimme sen varusteisiin ja se pääsi kävelemään hetkeksi käsihevosalueelle. Kun edellistä luokkaa oli jäljellä noin viitisen ratsukkoa, menin itse selkään ja keventelin sekä hieman pitkin ohjin ulkokentällä niin, että pääsisin aloittamaan työskentelyn kunnolla heti radankävelyn jälkeen. Kun pääsin radankävelystä takaisin hevosen selkään, pääsin melkein heti maneesiin verryttelemään. Olin luokan yhdeksäs lähtijä ja Eholla verryttelymaneesi on niin pieni, että sinne otetaan kahdeksan ratsukkoa sisälle kerrallaan. Otin hieman ravia ja laukkaa, jonka jälkeen tulin kaksi kertaa pystyn kavalettikorkuisena.
 
Champin ensimmäinen hyppy on aina ihan jäätävä, juurikin tuolle kavaletille. Se ei hyppää etuosallaan juurikaan, mutta takaset se potkaisee.. noh, todella vahvasti taakse. Siinä sitten roikun kyydissä ja toivon parasta! Eh, onneksi se on vain se ensimmäinen hyppy. Verryttely sujui paremmin kuin odotin, sillä mulla on lähinnä vain huonoja muistikuvia Ehon verkasta. Ilmeisesti kuitenkin näissä "isommissa" luokissa ratsastajat osaavat katsoa eteensä edes hieman tai eivät ainakaan kaahaa päättömästi joka suuntaan.
 
Tää ensimmäinen hyppy... :D
Metristä
Champin kielikuvia tuli otettua n. miljoona?
Kattokaa tätäkin! Tässä se kuolaa tota Cokis-pulloa xD
Metrin rata oli ihan ok, ei mikään loistava, muttei katastrofikaan. En jäänyt ratsastamaan pakki päällä, mutta pohja oli meidän omaa maneesiamme pehmeämpi, mikä kyllä söi laukkaa hieman. Ponnistuspaikat osuivat melko hyvin kohdilleen, muutamalle esteelle tulimme lähelle. En kuitenkaan heittänyt ohjia pois, jolloin ne eivät tuottaneet mitään ongelmaa. Uusinnassa en oikeastaan ratsastanut kovempaa, vaan tein hieman tiukeemmat kaarteet. Hepalle paljon taputuksia ja sijoitus neljäs 23 lähtijän luokassa - kotiin punainen ruusuke!
 
Champ oli melko väsyneen oloinen, joten menin palkintojenjakoon ilman hevosta. Seuraavassa luokassa olin neljäs lähtijä, mutta menin Champin selkään vasta ensimmäisen ratsastajan päästessä radalle. Ruuna oli kävellyt koko välitauon koko ajan, joten maneesiin päästyäni otin muutaman kierroksen laukkaa ja yhden pienemmän pystyn, yhden luokkakorkuisen pystyn sekä okserin ja eikun radalle! Ensin hieman laukkaa eteen ja sitten lähestyminen tälle kammottavalle ensimmäiselle okserille. Ja eikun... yli! Hah, ei nuo esteet tuntuneet selästä käsin enää millekään. Kaikki selvitettiin helposti, tosin viimeiselle sarjalle toin kyllä niin huonosti, että ihan hirvittää: hevonen jäi kaarteessa pohkeen taakse ja lähdin sitten puolipitkillä ohjilla vähän tuuppailemaan, jolloin ajauduimme ihan liian lähelle sarjan a-osaa. Champ onneksi halusi pysyä irti puomeista ja näin ollen pääsimme maaliin puhtaasti. Kahdentoista lähtijän luokassa sijoituimme ensimmäisiksi.
 
110cm
Palkintojenjakoa 110cm-luokasta
Verkkaa 110cm luokkaan :)
"ESTE!" :D
Vähän satoi vettä..
Hieman ennen 110cm-luokan alkamista vesisade yllätti ja sitä jatkui ihan loppuun saakka. Kastuinkin melko kirjaimellisesti läpimäräksi, joten riisuimme Champin satulan ja suojat jo maneesissa, josta viipotimme nopeasti trailerille. Hevonen traileriin ja nokka kohti kotia, tosin pienen mutkan kautta (käväisimme Järvenpäässä). Ilta kuluikin sitten ihan kaikessa rauhassa varusteita putsaillen, sillä se kuran määrä oli valtava! Olimme tallilla perillä ehkä joskus neljän jälkeen, mutta pääsin kotiin vasta puoli kahdeksalta: siivosin kaiken kuntoon (paitsi trailerin, jonka taas unohdin!), tein hevosen iltaruoan valmiiksi ja kävelytin sitä vielä hetkisen maneesissa.
 
Pieni yllätys kaikille - tästä päivästä on luvassa myös videopostaus! Vilma ja Kia kuvasivat klippejä aina kun kerkesivät, enkä yhtään tiedä mitä kamerasta löytyy. Sen verran rauhatonta menoa oli aina välillä, että tulossa saatttaa olla melkoinen sekamelskavideo :)
 
Tiivistettynä: loistava päivä, meille kaksi ruusuketta kahdesta nollaradasta ja vihdoin pääsimme debytoimaan 110cm tasolla ratsukkona. Tästä on loistava jatkaa kohti uusia haasteita! Ps. Musta tulee true koulutuuppari jälleen, sillä Jonna palasi jälleen kouluvalmentajakseni ja tuuppailimme jo hyvässä tahdissa tällä viikolla. Toivo ei siis vielä ole mennyttä!

52 kommenttia

  1. OOTTE NII HIENOI ETTEN KESTÄ !!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kauhee stalkkeri oot mut mikset laittanu EKA <33<33<3<3 hä?? XD

      Saattaa vähän jotkut lukijat miettiä, että no nyt on noillakin menny viimeset järjen rippeet.

      Poista
    2. + SALEE ET KERINNY LUKEE VIELÄ POSTAUSTA KOSKA JULKASIN EHK MINUUTTI SIT nii !!

      ... :D

      Poista
    3. #Aada#Lätty#siis#lätti#rauha xD

      Poista
    4. LUINPAS KUULE !!!! Näytin varmaa tältä sitä tehdessäni: https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR5-vpuevW3Koa-qhEwSzZ89YKxAdFGsJj8-nxF4VVWZFiBkBQcPg

      EKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! OON YKKÖNEN !!!!!!!!!!!!! BANANA !!! Oho ny tuli liikaa huutomerkkei.

      Poista
    5. Jenni mee pois saan traumoja :(

      susanna jooh xD

      Poista
  2. Onnea luokan voitosta !

    VastaaPoista
  3. Eiiii!! ois pitäny tulla kattoo ku asun vaa 10km pääs Ehosta jos sitäkää:D Mutta hienosti meette+ söpö Champ:)

    VastaaPoista
  4. Oi vitsi niin hienon näköstä menoa ! :) onnea kamalasti!!

    Innolla odotan videota ;)

    VastaaPoista
  5. Hauska kattoa tein hyppyjä takaapäin, meet niin vinoon :) onnea hienoista suorituksista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. heh, varsinkin tolla sarjalla menin kun se meni ihan päin mäntyä! muuten en toivottavasti ollut iihan kauhean vinossa ;D lisää treeniä! kiitos :)

      Poista
  6. Kuinka pitkä oot ja paljoko painat? Mun mielestä sulla on niin hyvä kroppa, haluaisin olla yhtä laiha kun sä! :( nojoo mutta onnea hyvän kisapäivän johdosta! Hienosti menitte! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha voi ei, mä oon 174cm pitkä ja painan noin 58-61kg riippuen päivästä :D ja kiitos!

      Poista
  7. Onnee super hyvin menneistä kisoista!! Mä aina ootan niin kovasti näitä sun postauksia, vaikken ookkaan lukenu sun blogii vielä kovin pitkään :) :)

    VastaaPoista
  8. Vitsit, teidän menoa on niin hirmu kiva katsoo, kun se on niin siistiä ja sujuvaa. Onnea sijoituksista!:)

    VastaaPoista
  9. vautsi, todella upean näköistä menoa!! :)

    elamanikuvina.blogspot.fi

    VastaaPoista
  10. se hyppää tosi hienosti! Onnea :)

    VastaaPoista
  11. Tää on tosi kiva blogi. Alotin lukemisen vasta vähän aikaa sitten ja sun kirjoituksia on kiva lukea! Ja onnea hyvin menneistä kisoista! :)

    VastaaPoista
  12. Mikä tuon turparemmin tarkoitus on, kun se menee niin alas?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaan ihan hevoskohtaista mikä milloinkin tarkoituksena, mutta meillä pidetään tuota siksi, ettei se purista hevosen hampaita ja ns poskiosaa kiinni :)

      Poista
  13. hahah söpö champ ja onnea sijoituksista! :) kyselisin vaan vielä, että koska voisit laittaa niitä martin fuchsin kuvia hihsistä mulle? ;D ymmärrän kyllä että on kiirettä, mutta... s-postiosoite oli siis milsara12@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En mä kerkeä nyt lähettelemään valitettavasti sulle kuvia Martinista, sillä mulla on lähetettävänä kuvia vielä stadikalta ja sitäkin aikaisemmista kisoista kilpailijoille ja muutenkin hirmu kiireinen loppuvuosi (bloggaaminen jää vähemmälle). Toivottavasti ymmärrät, ja kiitos :)

      Poista
  14. jee teil meni super hyvin, onnee hirveesti <3 ja kiva postaus :)

    VastaaPoista
  15. Sulla on kyllä todella laadukas hevonen!:) tsemppiä tulevaisuuteen teille!

    VastaaPoista
  16. Hieno rata ja onnee sijotuksesta! Kuka sulle on muuten tehnyt tuon bannerin vai ootko ite tehny? :)

    VastaaPoista
  17. Millä oikeudella sä alat arvostelemaan suomen menestyneimmän poniratsastajan ratsastusta???hä??tarkotan jennaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sanoit yhdessä kuvatekstissä:ei mikään täydellinen, mutta yli menee
      Ooteko te sitten täydellisiä champin kanssa ?? Kerroppa muillekkin miten ratsastetaan sähän sen tiiät....

      Poista
    2. Korjaan, kuvatekstissä luki "Yli mennään, vaikka tyyli ei olisi täydellinen!" ja kuvassa Jenna hyppää Honeyllä Poni GPn finaaliradan muistaakseni viimeistä sarjaa, jonka lähestyminen epäonnistui ja Jenna totesi itse heti radan jälkeen, että "huh, voi poni parkaa, se on paras!" ja hän sitten luokan ja koko PoniGPn voitti - ja ihan ansaitusti :) olettaen että tarkoitat postausta Stadikalta!

      Kaikille ihmisille sattuu virheitä, niin olympiavoittajille kuin aloittelijoillekin. En ole missään vaiheessa arvostellut Jennan ratsastusta ja hän ratsastaa aivan älyttömän hyvin. Se, että jossakin kuvassa hän tekee kaikkensa auttaakseen ponia esteen yli huonon lähestymisen vuoksi (ja kuvatekstissä asian ihan neutraalisti ilmaisin?), ei todellakaan tee Jennasta yhtään sen huonompaa ratsastajaa (päinvastoin!) tai kenestäkään yhtään sen parempaa :)

      Kerro toki itse, miten ratsastusta tulisi harrastaa ja muiden tekemisiin puuttua, kun niin ilmeisen kiinnostunut asioiden vääristelemisestä olet. Kannattaa ensin selvittää faktat, ettei tule hölmöjä kömmähdyksiä :) kiva kuitenkin, että jaoit tämän varsin mielenkiintoisen kommenttisi kanssamme!

      Poista
  18. Olin itte kattomassa tuolla kisoja ja näin teijjät! tosi hienosti meette:)

    VastaaPoista
  19. Eeeiiih, Champ on niin söpö! :D Ihania noi kielikuvat. Champilla on ihanan ilmeikäs naama :)

    VastaaPoista
  20. Minkä kokoiset nuo sun rats.housut on? :) Aattelin vaan vähän sitä, että miten joustaa ja millaset mittasuhteet jos ittekkin hankkisin, minkä tuntuset noin muuten ja mitä tykkäät? :)

    Niin onnea nyt hyvin menneiden kisojen ansiosta! Hyvin kyllä ratsastit ja Champinkin näytti olevan enemmän kuin innoissaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään tosi paljon, oon itseasiassa tehnyt noista postauksen muistaakseni elokuussa! voit etsiä sen jos haluat :) ovat muistaakseni koko 36. kiitos! :)

      Poista
  21. Kiva postaus :) Ja onnee ruusukkeist!

    VastaaPoista
  22. eikö ookkin tuo sun kypärä co wellington professional? :) Ihana blogi!:)

    VastaaPoista
  23. Tosi kiva postaus! Ihania kuvia, ootte tosi mahtava pari kyllä:)

    VastaaPoista
  24. uu voititko elena hietasen vai katoinko väärin :DD joo mut onnee sijotuksesta ja voitosta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se elena mut haha ei hän ratsastanut kilpaa :)

      Poista
  25. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  26. http://aadanhevoselama.blogspot.fi/ <-- MATKIJA HAVAITTAVISSA!

    VastaaPoista
  27. Jes! Hyvin menny kisat! Paras blogi! Sä oot niin hyvä ratsastaja ja Champ on huippuheppa! Äää harmittaa ku näin sut hihsissä oisin tullu moikkaa mut en kehannu ku sul näytti olevan kiire :D noh enskerralla sitte! :)

    VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat