sunnuntai 29. joulukuuta 2013

#286: Valmennuksia valmennuksien perään

Joulun jälkeen olemme päässeet Champin kanssa jälleen normaaliin rytmiin ja ahkeroineet kolmena päivänä valmennuksissa: torstaina ja lauantaina hypättiin, sunnuntaina eli tänään väänettiin koulua. Haluaisin tehdä teille oikein kattavan ja pitkän selostuksen ratsastuksien kulusta, mutta juuri nyt innostus syvälliseen kirjoittamiseen on pyöreä nolla.. Mennään siis hyvin pintapuolisella raapaisulla ja yritetään ensi viikolla sitten enemmän!
 
Torstaina ratsastin ensin melko pitkään itsenäisesti ja hyppäsin sitten ihan vain noin kymmenen minuutin ajan, sillä Piude melkein unohti koko mun osuuden tuosta hyppäämisestä. Menimme hyvin yksinkertaista tehtävää, mutta hevonen oli ainakin innoissaan päästessään hyppäämään - tai lähinnä nähdessään muiden hevosten hyppäävän esteitä. Se vinkui tuon tuosta ja oli niin menossa! Kaikki kostautuikin sitten siinä, että vaikka Champ vaikutti menevältä, oli se todellisuudessa pohkeen takana kaikki kaarteet ja meni oli hyvin ponnetonta. Meillä oli kuitenkin todella hauska tunti, sillä seura oli mitä parhainta!

 
 Perjantaina hiittasin Champilla melkein puolitoista tuntia ihan vain ratsastaen sitä kunnolla läpi, sillä joulunajan pari kevyempää päivää näkyivät nyt liiallisena energiana. Lauantaina teimmekin valmennuksessa hyvin paljon töitä ihan pienillä kavaleteilla hakien vain perusratsastusta paremmaksi, niin sanotusti "estekoulua". Tästä tunnista ei meinannut kyllä tulla yhtään mitään! Meitä oli mukana neljä ratsukkoa ja Piude nimesikin kaksi "poneiksi" ja minut sekä Ronjan "pölöiksi". Jos olemme Ronjan kanssa samalla tunnilla, menee suurin osa aika nauramiseen ja kaikkeen turhaan säätämiseen.. Pitäisi ehkä keskittyä myös siihen itse ratsastusosuuteen! No, välillä näinkin. Hevonen oli kyllä ihan kivan tuntuinen ja hyppäsi hyvin, joskin oma ratsastamattomuuteni näkyi pienenä löysyytenä (aivan kuin torstaina).
 
Tänään sitten ryhdistäydyttiin ja vuorossa oli Jonnan kouluvalmennus. Kyllä muuten päästiin töihin, huh! Lähdimme samalla ajatuksella, jolla Jonna ratsasti Champia edellisviikolla: paljon siirtymisiä ja kaarevia uria, kuten ympyröitä ja kolmikaarisia. Alusta asti mulla oli paljon edellisiä kertoja paremmin kaksi ohjaa kädessä niin, että hevonen jäi harvoin oikeasti tyhjäksi edestä ja jopa ajoittain painoi hieman kädelle. Pääsin ratsastamaan Champia jalalla kohti ohjaa eli takaa eteen, mikä näkyi liikkeissä ja siinä, että hevonen työskenteli rehellisesti selän läpi.
 
Nämä kuvat ovat lauantain estevalmennuksesta, yllä oleva video sen sijaan torstaina vastaavasta. Teen lauantailta videota, jos vaan mitenkään saan aikaa järjestettyä!


Nämä kaksi ylempää kuvaa ovat lauantailta tunnin jälkeen, kun Vilma leikki hänen fisheye-objektiivilla. Tein hänen kuvaamistaan videoista pienen koosteen tuonne alas, jokainen voi katsoa mikäli tylsää on - siinä ei sitten ole mitään järkeä!
Käynti-ravi -siirtymiset sujuivat muutaman kerran oikeasti tosi hyvin ja hevonen oli niin hyvä kuin se vain nyt pystyy tässä hetkessä olemaan. Laukkasiirtymisissä ongelmana oli suoruuden säilyttäminen, mutta sain Jonnan mukaan muutamia kertoja hyvin korjattua hevosen pyrkimystä pakoilla kaikkia mahdollisia reittejä pois suoruudesta. Muutenkin kiinnitimme entistä enemmän huomiota juuri siihen, ettei hevonen valu vasemmassa kierroksessa vähän oikealle. Jonna totesikin, että ei kyllä uskoisi vierestä katsoessa, miten hankala Champ on saada kulkemaan oikeasti kunnolla silloin, kun siltä vaatii todella tarkkaa suorittamista hölköttelyn sijaan. Se kun ei ole mistään helpoimmasta päästä.. :D
 
Muuten viikonloppu on sujunut hyvin rauhallisesti ja rennosti aikaa viettäen. Vaikka olin perjantaina ja lauantaina aamuvuorossa (ja heräsin 4.30 ja 5.30), sain levättyä iltaisin sohvalla loikoillen ja oikeasti tekemättä mitään! Eilisestä illasta yksi kaverini oli meillä yötä ja kävimme tänään kouluvalmennuksen jälkeen kiertämässä alennusmyyntejä, josta mukaan tarttui Champille uudet etusuojat vanhojen päätyessä tarhakäyttöön sekä kätevä ja tyylikäs kuivatusloimi. Itselleni löysin yhden -50% paidan Jumbosta ja rannekellon, jota aion pitää ensi kauden estekisoissa - niitä siis odotellessa ;)

18 kommenttia

 1. Eka! luenpa nyt varmaan taas ihan huippu kiva!

  VastaaPoista
 2. Kiva toi video! ;D Champ on ihana <3

  VastaaPoista
 3. Todella kiva postaus ja menette kyllä todella hyvin! Ja katsoin itsekkin Hippola-klinikalla että ei kyllä ole helppo hevonen ratsastaa kunnolla läpi ja sillein :D mutta on se Champ vaan niin ihana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitti, hän on ihana :D kuskin pitää vaan opetella ratsastaa!

   Poista
 4. surkee toi viimenen video

  VastaaPoista
 5. tosi hyvä postaus!

  VastaaPoista
 6. Ootko koskaan osallistunut tai ajatellut osallistua kenttäkisoihin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. en oo, mutta voisin hyvin ja ens kaudella haluaisin hypätä taas maastiksia :)

   Poista
 7. mikä ton jälkimmäisen videon taustalla soiva biisi on? :)

  VastaaPoista
 8. oot hhyvä ratsastamaan, Champ on ihana. ootte tosi hyvä pari! sun blogias on ihana lukee. (:

  VastaaPoista
 9. Tosi kiva postaus!
  www.koulutuuppailua.blogspot.fi

  VastaaPoista
 10. Champin vinkumiset on aina niin hyviä :D

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat