sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Joulukalenterin 1. luukku - Mietteitä kaudesta 2013


Nyt se on täällä, nimittäin joulukuu ja sen myötä blogin joulukalenteri! Yritän tänä vuonna panostaa joulukalenteriin paljon aikaisempaa enemmän ja nimenomaan asiapainotteisuuden merkeissä. Saa nähdä, miten hyvin tulen onnistumaan. Toivottavasti pidätte näkemästänne ja viihdytte blogini parissa kaikki nämä 24 päivää aina aattoon asti. Muistakaa jättää kommentteja ja jakaa mielipiteenne - niiden avulla kehitän tulevia luukkuja paremmaksi :)
_________________

Kokoan tässä postauksessa yhteen meidän erittäin vajanaiseksi jääneen kisakautemme 2013 ja myöhemmin on luvassa postaus ensi kauden tavoitteista. Suunnittelin tekeväni tästä myös niin sanotun kehityspostauksen meidän yhteistyöstä, mutta ajattelin sitten kuitenkin kirjoittavani sellaisen erikseen. Välttämättä tietysti myös tähän jotakin analyysiä kehityksestämme ratsukkona on pakko ujuttaa!
 
Kuten moni tietää, kautemme ei mennyt aivan suunnitellusti. Sen piti olla helppo ja kisatäytteinen rutiininkeruumatka, jossa nousisimme 90cm-luokista vahvoille 110cm-radoille, mahdollisesti loppukaudesta jopa 120cm-luokkiin. Aluemestaruuskisat Keravalla syyskuussa piti startata nuorten sarjassa 115cm/125cm-korkeudella, mutta vastaan tuli niin paljon kaikkia vastoinkäymisiä kavioiden huonontumisesta, hevoskaverin potkusta ja epäsopivasta satulastä lähtien, ettei tavoitteisiin koskaan päästy. Aloitetaan kuitenkin ihan alusta ja palataan kevääseen 2013.
 
Provincia huhtikuu 2013
Provincia huhtikuu 2013
Provincia huhtikuu 2013
Champ oli ollut mulla muutaman kuukauden ajan, kun päätimme suunnata ensimmäisiin ulkopuolisiin hyppelöihimme huhtikuussa. Kyseessä oli nykyisen kotitallimme (aika hauska yhteensattuma!) Provincian rataharjoitukset, ei siis mitkään viralliset kilpailut. Mukana sai olla valmentaja ja niinpä pyysimme kaverini Ronjan kanssa Piuden mukaan neuvomaan meitä ratojen ajaksi. Hyppäsin itse korkeuksilla 90cm (video) ja 100cm (video) - ensimmäinen rata oli mielestäni sujuva ja hyvä, toisella radalla en muistanut itse ratsastaa ensimmäistä estettä ja toin hevosen ihan liian lähelle, jolloin saimme puomin mukaan. Tästä reissusta jäi hyvä fiilis siksi, että näin, miten Champ suhtautui uusiin paikkoihin.
 
Ensimmäiset "oikeat" kisamme kävimme pyörähtämässä Riihimäen raviradalla toukokuun lopulla. Menin jälleen korkeuksilla 90cm ja 100cm. Ensimmäisessä luokassa hain tuntumaa hevoseen ja ratsastin toisessa vaiheessakin melkolailla ilman mitään aikatavoitteita, joskin käänsin hieman pienemmät tiet. Sijoitusta 90cm-korkeudelta ei tullut, mutta rata oli muutamaa omaa lähestymisvirhettäni lukuunottamatta muistaakseni ihan siisti nollarata. Videota tästä en jostakin syystä ole ladannut youtubeen, mutta metristä sen sijaan olen (video). Kyseisellä radalla uskalsin ratsastaa enemmän ja pääsinkin hieman nopeamman uusinnan sijoittuen toiselle sijalle 23 lähtijän luokassa. Meidän ensimmäinen yhteinen ruusuke siis!
 
Riihimäki toukokuu 2013
Riihimäki toukokuu 2013
Riihimäki toukokuu 2013
Laakso heinäkuu 2013
Laakso heinäkuu 2013
Laakso heinäkuu 2013
Tämän jälkeen olikin vuorossa pitkä kisatauko, sillä kengityksestä johtuvista syistä hevonen ensin ontui, sai sitten kaviopaiseen ja veti jalkansa imppariksi ja lopulta jouduimme kipsaamaan takaset niiden hajotessa käsiin. Vasta heinäkuun loppupuolella pääsimme starttaamaan seuraavan kerran! Kyseessä oli Laakson aluekansalliset estekisat, joissa hyppäsin samat korkeudet kuin aiemmin, 90cm ja 100cm. Luokka 90cm (video) oli tyyliarvostelulla ja lähdin radalle vain hakemaan siistiä ja tasaista suoritusta. Tein muutamia virheitä, mutta tyylipisteitä tuli silti 39 ja luokan viimeisenä lähtijänä vein voiton (39 lähtijää)! Tämä oli yllätys, mutta mukava sellainen. Jälkimmäinen metrin luokka (video) sujui myös hyvin, tosin en ratsastanut siinä niin paljon aikaa kuin olisi pitänyt ja sijoitukseni oli lopulta 8./40. Kaksi ruusuketta siis kotiin.
 
Sitten olikin jo elokuu ja aika suunnata Tampereelle aluekisoihin hyppäämään 100cm ja meidän ensimmäinen yhteinen 110cm! Metrin luokka (video) oli mielestäni vaikka millaista säätämistä, mutta videolta touhu ei näytä niin pahalta. Tein ensimmäisessä vaiheessa itselleni niin tyypilliseksi muodostuneen virheen ja en muistanut ratsastaa ensimmäiselle esteelle tarpeeksi laukkaa - aivan kuten huhtikuun Provincian rataharjoituksissa kävi. Näppäräjalkainen Champ kuitenkin kapusi esteen yli puhtaasti ja loppurata olikin siedettävämpi. Sijoituksemme oli lopulta 3./33 ja valkoinen ruusuke. Harmiksemme Champilta irtosi ensimmäisen radan aikana kenkä, enkä voinut sitten startata seuraavaa luokkaa ollenkaan.. Harmitti ja ärsytti, sillä vastoinkäymisiä oli tullut niin paljon!
 
Tampere elokuu 2013
Tampere elokuu 2013
Kerava syyskuu 2013
Kerava syyskuu 2013
Syyskuun alussa pääsimme hyppäämään Keravalla nämä aiemmin kauden päätavoitteeksi asetetut kisat, joskin vain tyylimestaruusluokassa korkeudella 100cm (video) - kisoissa ei ollut yhtään mulle avointa 110cm-luokkaa.. Tämä olikin sitten kisa, jonka jälkeen saimme taas parannella hevosta uudesta vaivasta, nimittäin sen pää turposi ennen starttia mystisesti. Asiantuntijoiden neuvoja ja hevosta kuunnellen päätin kuitenkin startata jumbokokoisen luokan, joka jaettiin lopulta kahteen osaan. Koska kyseessä oli tyylimestaruus, oli arvostelunakin tyyliarvostelu ja tuomarina Teppo Hakala. En odottanut mitään kummoisia pisteitä, mutta nollaradalla sainkin tulokseksi 44p! Se oli huikea tulos itselleni ja sijoituin mestaruuden kokonaistuloksissa 5./82 jääden mitalista vain pisteellä. Jaetuissa tuloksissa olin 3./41 ja mukaan lähti valkoinen ruusuke.
 
Viimeisimmät kisamme varmasti muistatte, sillä ne startattiin marraskuun alussa hammasongelmien jälkeen Mäntsälässä. Kyseessä oli seuraestekisat ja pääsimme vihdoin starttaamaan meidän ensimmäisen yhteisen 110cm-luokkamme ja kaiken lisäksi ilman pelkoa kipsien tai muiden härpäkkeiden irtoamisesta. Super! Metrin luokassa (video) ratsastin melkolailla hyvin, enkä tehnyt sen suurempia virheitä. Sijoitus tästä luokasta oli 4./23 ja punainen ruusuke. 110cm-luokka (video) tuntui radankävelyssä isolta ja sitä se myös oli, onneksi hevosen selästä esteet eivät tuntuneet isoilta. Tein radalla yhden typerän lähestymisvirheen aivan viimeiselle sarjalle, mutta onneksi Champ halusi tuoda kuskin maaliin virheittä ja saimme nollaradan! Ihmeekseni voitin koko luokan ja näin ollen kotiin tarttui kaksi ruusuketta.

Mäntsälä marraskuu 2013
Mäntsälä marraskuu 2013
Mäntsälä marraskuu 2013
Ehon kisoihin oli hyvä päättää kausi, sillä sen jälkeen seuraavien kahden viikon aikana emme saaneet sovittua sekä valmentajalle että mulle sopivaa hyppyaikaa ja menin itsenäisesti kotona puomi-/kavalettiharjoituksia. Seuraavan kerran olisi tarkoitus startata viimeistään ensi helmikuussa, mutta sitä ennen luvassa on paljon treeniä niin omien kuin mahdollisesti vierailevienkin valmentajien silmien alla.
 
Loppuun on pakko sanoa, että on ollut aivan mahtavaa kilpailla tällaisen hevosen kanssa - se tosissaan rakastaa kilpailuissa käymistä! Aina kisoihin lähdettäessä se tajuaa tilanteen ja rupeaa kauheaksi sähläksi, mutta kisapaikalla Champ vain seisoo onnellisena ja on kauhean kiinnostunut kaikesta ympärillään tapahtuvasta. Se selvästi nauttii. Uskallan antaa myös vähän kokemattomampien ihmisten pitää siitä kiinni tai kävelyttää sitä, sillä se ei ole kertaakaan näyttänyt viitteitä siitä, että se saattaisi tehdä jotain typerää. En voisi toivoa parempaa harrastuskumppania itselleni, saan olla niin kiitollinen kaikille niille, joiden ansiosta Champ on mulla nyt :)

20 kommenttia

 1. Hyvä postaus ! Tosi kiva kuulla teidän no tästä ei nyt hirveän pitkästäkään historiasta :D :) tämän kaltaisia enemmän !

  VastaaPoista
 2. Hyvä postaus! Ehkä vähän vähemmän tekstiä kun näitä tulee kuitenkin joka päivä! :)

  VastaaPoista
 3. Lyhyeksi jääneestä kaudesta huolimatta loistavat tulokset, olette hieno pari! :)

  VastaaPoista
 4. Kiva postaus, tuo kuva on ihana, missä on tuo voikukkapello takana! :)

  VastaaPoista
 5. Jep, vaikka kausi on ollutkin lyhyt niin tulokset ovat olleet mitä huikeampia! Aika hienoa työtä olet Champin kanssa tehnyt. Ja se on kyllä selkeesti niin sun hevonen, sovitte tosi hyvin yhteen :)

  Odotan vain ensi kautta, teillä menee varmasti ihan pirun hyvin, kun nyt on hevosen vaivatkin (kopkop) loppuneet hyvän hoidon ansiosta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia ihanasta kommentista <3 toivotaan, että menee hyvin :)

   Poista
 6. Vau, mitä tuloksia, vaikka kausi jäikin lyhyeksi, mutta ei muuta kun uusiin kisoihin hakeen ruusukkeita. Olette hieno pari! :)

  VastaaPoista
 7. Hyvä postaus lisää tälläsiä ja vakka sellanen että kerrot kun Champ tuli teille muillasta oli😊😊😊😊😊

  VastaaPoista
 8. huiku pahan näkönen toi toka kuva..toi käsi. heppa ihan mutkalla

  VastaaPoista
 9. Kiva postaus! Voisitko tehdä joulukalenteriin luukun, jossa on Champista kaikkia hauskoja kuvia? :)

  VastaaPoista
 10. Toivon sydämmeni pohjasta, että seuraava kausi on osaltanne parempi, ilman noin monia vastoin käymisiä! Vaikka onhan tuossa aika hyvä voitto/sijoitus prosentti verrattuna starttienne määrään tänä vuonna ;) Tsemppiä, ja olipas kiva postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos <3 toivotaan todella, ettei mitään sairastumisia tulisi :)

   Poista
 11. Minkä niminen on kolmannen kuvan heppa? :) Ja kiva postaus!

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat