tiistai 17. joulukuuta 2013

Joulukalenterin 17. luukku - Champ äänessä

Apua! Champ oli murtautunut tietokoneelleni ja päättänyt kirjoittaa blogini seuraavan postauksen. Annetaan siis Champin kaviokäsialalle vuoro - nyt luvassa Joulukalenterin 17. luukku!
________________
 
"Heissulivei, täällä kirjoittelee tällä kertaa Champ, charmikas puoliveriruuna.. Oho, aika hyvin, kun charmikkaassa ja mun nimessä on sama alkukirjain - ei voi olla sattumaa! Mä oon yhdeksänvuotias rautias estehevonen ja mä.. tai eihän mun tarvitsekaan kertoa, koska jokainen teistä Aadan blogin lukijoista varmaan tietääkin mut pallomerkkeineni päässä!
 
Päätin tässä Joulun kunniaksi hakkeroitua bloggeriin ja hieman oikaista käsityksiä itsestäni, kun olette joutuneet kestämään Aadan selityksiä ihan turhanpäiväisistä asioista jo vaikka miten pitkään! Eihän ketään kiinnosta jotkut faktat Aadasta, kun samoja voisi kertoa hieman kiinnostavammastakin yksilöstä, kuten esimerkiksi musta?! Mutta eipä toi kaksijalkainen sitä tajua..
 

 
Mä olen siis asunut Suomessa nyt vajaan vuoden ajan, jota ennen olin suuri kisahevonen tuolla vähän etelämmässä. Kisasin kuulkaa vaikka miten isoissa tapahtumissa, joissa oli oikeen kansainvälinen meininki ja hienoja hevosia (tai siis ei tietenkään yhtä hienoja kuin mä). Sitten mun omistaja päätti laittaa mut myyntiin, kun en kuulemma ollut tarpeeksi hyvä voittajahevonen isommille radoille kuin 140cm.. Just joo, ne kepit oli vaan aina laitettu vääriin paikkoihin, eihän niistä kukaan täysjärkinen päässyt yli tyylillä!
 
Muistan hyvin sen päivän, kun Aada näki mut ensimmäisen kerran. Se oli silloin yhden toisen hepan selässä, mutta ei keskittynyt enää olleskaan siihen, kun näki mut! Tietysti Aada halusi kokeilla mulla ratsastamista, sehän oli selvää. Vähänkö ihmettelin, että mitä ihmettä toi tyttö keikkuu mun selässä tekemättä mitään oikein.. Yritin kuitenkin parhaani mukaan auttaa sitä, vähän kuin Mikki Hiiri merihädässä, jos tiedätte..?
 

 
Kului viikko ja mut pakattiin autoon, tällä kertaa kohti Suomea - niin mulle kerrottiin. En tosiaan tiennyt, missä Suomi on.. Ja kolmen päivän jälkeen saavuinkin perille lumiseen ja kylmään paikkaan. Mun entinen omistaja oli laittanut mut hienoksi ja klipannut kokonaan, joten voitte kuvitella, millanen totutteleminen oli plussakeleistä -20 asteen pakkaseen! En kyllä tajua, ketkä hullut asuu näillä leveysasteilla! Kävisitte joskus etelämmässä, siellä ei oo tosiaan tämmönen sää. Ainakaan kovin usein.
 
Mua pidetään tyhmänä ja Aada nimitteleekin mua aina Juntiksi. Se on kuulemma mun lempinimi, mutta en tiiä mistä se on sen keksinyt - oon nimittäin aivan järkyttävän viisas! Aadan valmentaja on ainoa, kuka sen on ilmeisesti ymmärtänyt.. Mulle aina nauretaan, kun teen jotain "mukamas hauskaa", mikä on mun mielestä ihan normaalia. Esimerkiksi semmonen asia kuin lumihanki: kuka täysjärkinen kävelee ylipäänsä sellasessa? Tiiättekö, varmaan metri jotain valkoista ainetta ja siinä pitäisi tarpoa menemään? Olin pikkasen ihmeissäni ensimmäisen kerran, kun mut laitettiin ulkoilemaan tarhaan Suomessa. Yritin syödä lunta ja kuovin sitä, kun ajattelin sen olevan jotain hyvää. No, pettymys oli luonnollisesti aika suuri.
 


 
Puuhakkuus on ehkä mun suurin tuntomerkki näiden päämerkkien jälkeen. Mä rakastan puuhata koko ajan, tai siis silloin, kun en torku tai syö. Aada viritti mun karsinaan jonkun ihmeellisen purkin seinään ja sitä on kiva pureskella ja vedellä seiniä pitkin. Yritin myös tehdä vähän putkiremonttia mun karsinassa ja söin vesikuppini putkea, mutta siihen viritettiin päälle joku ihmeellinen muovi, niin se projekti jäi sitten kesken. Mä myös aina koitan auttaa Aadaa riisumalla loimia pois mun päältä - yritän availla valmiiksi solkia ja esimerkiksi filtin vedän aina silloin tällöin pois. Avaan myös usein mun tarhan portin ylimmän langan valmiiksi, jos joku ei tajua hakea mua tarpeeksi ajoissa sisälle.
 
Esteratsastus on se mun juttu, en mä kouluratsastuksesta niin välitä. Tiettekö miten tylsää on vaan kiertää maneesia ympäri ilman esteitä! Mulla menisi pää pyörälle, jos olisin kuskina kyydissä. Mutta esteet on huisin hauskoja ja oonkin vähän pettynyt, kun en pääse hyppäämään Aadan kanssa vielä niin isoja kuin mitä aikasemmin hyppelin. Yritän kyllä parhaani mukaan hypätä aina vähän korkeemmalle, niin saisin vähän haastetta tohon hommaan.. Kyllä siinä haastetta välillä riittääkin, kun Aada sössii kaiken, eikä anna mun hoitaa asioita helposti!
 
Oho, meidän tallityöntekijä lähestyy ruokakärrien kanssa. Mun pitää nyt alkaa tsekkaamaan, josko se toisi mulle jotain hyvää sapuskaa näin aamun kunniaksi. Mut eikö ollut kiva, että mä tulin vähän piristään tätä tylsää blogia vähän omin sanoin? Jos teillä on jotain kysyttävää multa, niin kysykää - mä vastaan! Aada ei saa puuttua tän postauksen kommentteihin millään tavoin, pidän siitä huolen ;)"

58 kommenttia

  1. Hahah, tää oli tosi hyvä! :D

    VastaaPoista
  2. Haha kiva postaus!!! lausutaanko champin nimi muuten noinku shamp vai enemmän khamp??? Tyhmä kysymys mut oli pakkko kysyy..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon aina aatellu et se on jotenki tshamp xD

      Poista
    2. Se lausutaan just tolleen tshamp tai sitten enemmänkin vielä silleen kun lausutaan englanniksi "jump" :D

      Poista
  3. Tää oli tosi kiva xD alko tuntumaan ihan kuin Capu ois kirjortanu tän eikä aada capun pualest :3!

    VastaaPoista
  4. Paljonko champ maksoi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meinaan ku oon ite ostamassa hevosta ja champ on niin täydellinen ja just sellanen millasen haluisin nii että paljonkohan joutuu tän tasaisesta ja tälläisestä hepasta maksamaan :)

      Poista
    2. Jos olet tuon tasoista hevosta ostamassa niin etköhän itse jo osaa arvioida sen hintatason..

      Poista
    3. Osaan kyllä mutta kaipaan varmistusta :)

      Poista
    4. Varmasti yli 10 000e hevonen..

      Poista
    5. Totta kai! xD mietin että osuisiko joku 50 000 kovin lähelle? Jos nyt aada itse vastaisi.... :)

      Poista
    6. Epäilen että hän kertoo henkilökohtaisista raha-asioistaan blogissaan! :)

      Poista
    7. Tarkoititko ettei kerro :D

      Poista
    8. Juu en kerro täällä meidän perheen raha-asioista, tämäkin kysymys on esitetty moneen otteeseen :)

      Markkinoilta voi etsiä hevosten hintoja vastaavalta kilpailutasolta/suvulta/käsittelyominaisuuksiltaan, antaa hieman osviittaa, jos tällainen tieto kiinnostaa!

      Poista
    9. Juu niin arvelinkin :) ymmärrän hyvin mutta voisitko kertoa osuuko 50 000 kuinka kauas, enemmän vai vähemmän? :)

      Poista
    10. Kannattaa hieman ajatella.. Hevonen joka on kilpaillut KV- kisoissa ei ihan 10 000 € lähde.. xD

      Poista
  5. Haha, ihana postaus! <3 :) Champ on niin ihana persoona ja huvittava! :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mä en oo huvittava vaan erittäin vakavasti otettava! mut persoona kyllä oon ;) Kiitoos!

      t. Champ

      Poista
  6. Toi Champ on vaan niin ihana! <3

    VastaaPoista
  7. Tää oli paras! Ois kiva, jos Champ pääsis useemminkin ääneen täällä blogissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. katotaan jos saan useemminkin koneen haltuuni ;)

      t. Champ

      Poista
  8. Vähän kiva postaus, kiitti Champ! :)

    VastaaPoista
  9. hyvää vaihtelua, onko kukaan koskaan sanonu sulle champ, että sulla on lahjoja tälläsessä? jos alottaisit oman blogin? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En mä millään kyllä kaikelta tältä syömiseltä ehdi! :P mutta kiitti!!

      T. Champ

      Poista
  10. Muistitkos Champ eilen nimppari onnitella Aadaa? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisin tietty muistanu mutkun toi tyttö ei tullu tallille, kun sen piti muka tehdä koulujuttuja :(

      T. Champ

      Poista
  11. Kiva postaus, nää postaukset hepan näkökulmasta on todella kivoja :) Ja Champ on niin söpö ja komee nois kuvis :3

    VastaaPoista
  12. Champ on ihana! Muutenkin sun blogis on kyllä parhaita hevosblogeja. :)

    VastaaPoista
  13. Hyvä champ! Sulla on hyvä mielikuvitus!;)

    VastaaPoista
  14. Tää oli tosi kiva postaus! ja aivan ihania kuvia!:)

    VastaaPoista
  15. Tämmösiä lisää! :) Oli aivan mahtava :)

    VastaaPoista
  16. Aww Champ on niin ihana♥! Ja onhan se aika charmikas ;)

    VastaaPoista
  17. Kerro hei Aadalle vähän myöhässä tulevia nimppari-onnitteluja! Ps. Oot kyllä aivan ihana!

    VastaaPoista
  18. Älyttömän hauska ja hyvin kirjoitettu postaus :D Champ on kyllä upean näköinen :)

    VastaaPoista
  19. Moi Champpi tää oli tosi hyvä postaus ! Mä aina mietin miksei nää tyhmät ihmiset päästä meitä useemmin kirjottelemaan ku osataan tää homma paljon niitä paremmin. Mä kuulin että Susanna kävi siellä yksi päivä sua kiusaamassa, toivottavasti se osas käyttäytyä !! Se on välillä vähän semmonen urpo. Oon kyl yrittäny sitä kouluttaa mutta tiiäthän sä nää... ne on niin paksupäisiä ! Oot muuten sikahyvän värinen, melkee kävis kateeks ellen itekki ois rautias ja omistais läsiä sekä kolmea hienoa sukkaa ! Tää on kyl niinku kingein väritys ikinä. Yritähän päästä postailemaan useemminkin, t. Nuutti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. rautiaat rulaa ! joo sun ihminen kävi täällä ja se oli hirmu kiva tosin mietin et mikä ihme noita kaksjalkasia vaivaa ko ne käyttää sellasta ihme laitetta joka räpsähtelee ja sit ne kattoo sitä ja naureskelee??! meidän pitäis joskus nähä ku oltais salee hyvä teami !

      t. champ

      Poista
  20. Hyvä Champ! Murtaudu nyt useammin joutessas Aadan blogiin :D

    VastaaPoista
  21. Vitsi miten hyvä :D Senki pallopää, oot kyllä suloinen!

    VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat