lauantai 19. heinäkuuta 2014

#382: Hyvänmielen treenit

Viime keskiviikko alkoi mitä parhaimmalla aktiviteetilla, nimittäin olimme menossa jo puoli yhdeksältä trailerin kanssa valmentajani luokse estevalmennukseen. Tarkoituksena oli hypätä vielä kerran ennen Hangon kisoja, joten nyt meillä on tämä viikko taukoa varsinaisesta treenistä.
 
Aina ennen ollessani Piuden luona valmennuksessa, on valmennus mennyt vähän niin ja näin. Hänen kenttä on meidän maneesia sen verran paljon pienempi, että siellä todella joutuu ratsastamaan kaarteet ajelehtimisen sijaan. Tämäkös on ollut mulle haastavaa! Viimeksi taisinkin vannoa, että käyn siellä nyt niin paljon, että homma alkaa varmasti sujumaan. Tuo lupaus on vähän jäänyt, mutta nyt onneksi pääsimme paikalle.
 
Tällä kertaa kuvia ei ole, mutta videota siis senkin edestä. Nämä ovat videolta kaappauksia, kun muuten olisi tullut kuvaton postaus :)

 
Ajattelin tehdä tällä kertaa tällaisen vähän lyhemmän treenipostauksen, sillä edelliset kaksi ovat olleet melko pitkiä ja selostavia. Latasin nettiin tunnista videopätkän, jossa on kaikki hyppymme lukuunottamatta yhtä linjatehtävää, jota hyppäsimme ennen varsinaista rataa. Sitä isäni ei valitettavasti ollut kuvannut, sillä kamerassa oli väärä asetus päällä.. Mutta tuossa on siis mukana ihan kaikki materiaali, mitä kamerasta löytyi.
 
Aloitimme itsenäisellä verryttelyllä ja hain samaa fiilistä kuin sunnuntain valmennuksessa: rentoa hevosta ja rauhallista tempoa. Hyppäämisen aloitimme kavaletilla (tällä kertaa konkreettisella sellaisella, kun jotkut teistä tuntuivat pahoittavan mielensä edellisen kerran nimetessäni kavaletiksi pienen pystyn). Tulimme tämän jälkeen muutaman kerran erilaisia radanpätkiä ihan pienillä korkeuksilla ja näytimme kaikki tehtävät paitsi hevosille, myös kuskeille. Ensimmäisen kerran lähestyttäessämme vesimatto-okseria kielsi Champ sille jo kaukaa, kun se jäi tuijottamaan sitä ja ratsastin itse sille eri tavoin kuin muille esteille. Tiesin, että ruuna katsoisi sitä, joten jännitin sitä itse jo valmiiksi. Millään muilla kerroilla ei hevonen edes yrittänyt stopata, vaikka toinkin sitä välillä vähän huonompiin paikkoihin.
 
 
Annoimme Champin olla vähän "villi" ja pyrimme pitämään sen mielen positiivisena. Se sai vähän spurttailla esteiden jälkeen ja vinkua omaan tapaansa ilman, että kiinnitin siihen sen enempää huomiota. Toki kontrolli oli oltava, mutten lähtenyt ratsastamaan hevosta pakettiin juuri yhtään. Tällä tavoin saimme tähän väliin meille molemmille positiivisen ja iloisen hyppykerran, jossa tekeminen oli helppoa ja molempien itseluottamus kasvoi. Emme nostaneet esteitä viimeisellekään radalle kuin metriin, jotta kaikki tekeminen oli varmasti helppoa ja mukavaa.
 
Yksi samassa valmennuksessa ollut ratsastaja totesikin tunnin jälkeen, että näytin jokaisen esteen jälkeen siltä, että olisin pidätellyt naurua tai ollut purskahtamaisillani nauruun. Se oli ihan totta! Champ teki välillä niin pyöreitä hyppyjä, että mulla oli vaikeuksia pysyä kyydissä ja naureskelin meidän menolle ratojen aikana. En voinut nauraa ääneen, sillä olen saanut siitä noottia sen verran usein, että osaan pitää suuni kiinni. Mutta kyllä meillä oli hauskaa! Tästä on hyvä jatkaa Hankoon - toivottavasti sama positiivinen meno jatkuu sielläkin :)

21 kommenttia

 1. Mikä champin takajalkoja vaivaaa tolla kavaletilla?

  VastaaPoista
 2. Champ näyttää välillä siltä, että olisi takapää jumissa.. Takapään liike ei ole lähellekään yhtä samanlaista kuin etupään.
  Minkä takia se muuten myös vinkuu ja kieli heittelehtii ulkona aika ajoin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ootkohan lukenut yhtään edellisiä postauksia, esim viimeisen puolen vuoden aikana? Champilla on paljon laiskempi takaosa, jota en osaa ratsastaa tarpeeksi aktiiviseksi. Se hierottiin viime kuussa ja oli parempi kuin koskaan, tosin voi olla jumi nyt kun treenattu taas enemmän lyhyen aikavälin sisällä.

   Champ vinkuu aina, kun sillä on kivaa tai se riehuu. Kieltä se heittää aina, tää ei ollut mitenkään normaalia enemmän :)

   Poista
 3. Kuka tossa on tolla isolla ruunikolla? Tosi makee hevonen!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on mun valmentajan hevonen, joka on tuntikäytössä tuolla :)

   Poista
  2. Tuntikäytössä? Oho hirmu hieno! Mahdatko tietää mistä sukulinjoista?

   Poista
  3. Jep, mun valmentajan tallilla, Stall Myrskog :) en kyllä muista yhtään, mutta se on ostettu samaa kautta kuin Champ!

   Poista
 4. Tolla sun valmentajalla on kyllä tosi hyvä näkemys, itsellä samanlainen. Toivottavasti jaksat käydä hänen tunneillaan ja keskittyä sekä välillä ottaa treenaamista myös vakavasti jos haluat kehittyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mä oon käynyt Piuden tunneilla varmaan 7-8 vuotta eli eiköhän tää yhteistyö jatku vielä pitkään :)

   Poista
 5. Noi hevosetha hädin tuskin laukkaaa! Toki ei kovempaa tai isompaa laukkaa voi noin pienillä olla mutta molemmilla hepoilla ja vähän myös ponilla takaosa ei ollenkaan "toimi"

  VastaaPoista
 6. Teidän menoo on niin mukava katsella, ratsastat tajuttoman siististi ja ootte hieno pari Champin kanssa!:)

  VastaaPoista
 7. Tosi kivoja estevalkkoja teillä :) Ihana nähdä kun molemmat noin tykkäätte hyppäämisestä.

  VastaaPoista
 8. Hihi Champ on niin hassu kun se vinkuu tolleen :D!

  VastaaPoista
 9. Ois kiva kun laittaisit linkit videoihin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. samaa toivoisin, omalla puhelimella ku ei noi suoraan laitetut näy :)

   Poista
 10. Hei millon oot menossa seuraavaks kisoihin? Ootko esim menossa hankoon seahorseweekkiin ?(:

  VastaaPoista
 11. Kiva blogi Aada :) liityin lukijaksi! www.iddejacoda.blogspot.fi

  VastaaPoista
 12. Minä päivinä olet Hangossa? Tai ehkä vain stalkkaan kipasta... Aa, oot torstaina! Jei, tuunkin silloin kuvaamaan :)

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat