torstai 14. elokuuta 2014

#395: Kuukauden sponsoripostaus

Tällä kertaa sain Veljekset Wahlsténilta varsin monipuolisen lähetyksen postitse. Mukana tuli nimittäin kauan haaveilemani takajalan suojat sekä hevosen vatsan toimintaa edistävää ruokintalisä. Nyt siis kannattaa olla kuulolla, mikäli hevosillanne on jotain ongelmaa vatsan kanssa!
 
Tuo ruokintalisä on nimeltään Gut Nutrition Formula (GNF) ja kerron siitä nyt vain saamiani faktatietoja - enemmän on luvassa jonkin ajan kuluttua, kunhan olen päässyt kunnolla testaamaan tuotteen toimivuutta Champin kohdalla. Kyseessä on valmiste vatsahaavasta tai muista suolisto-ongelmista kärsiville hevosille. GNF auttaa ylläpitämään hevosen vatsan ja suoliston optimaalista kuntoa ja toimintaa sekä parantaa ruoan hyväksikäyttöä. Tuoteselosteessa on lueteltuina kalsiumkarbonaatti, magnesiumhydroksidi, merileväuute, fruktoosioligosakkaridit, glutamiini ja treoniini.
 


 
Miksi halusin kokeilla tätä tuotetta Champille? Sillähän on ollut vatsa nyt oikeinkin hyvässä kunnossa, mutta yhä edelleen kisojen yhteydessä (eli matkustaessa) ruunan vatsa menee helposti sekaisin. Syötän ruunalle edelleen säilöheinän lisäksi kuivaa heinää, mutta muuten ruokintamme on pysynyt samana. Veljekset Wahlsténin edustaja suositteli tätä tuotetta mulle ja tietysti tartuin kokeiluun, sillä en ainakaan voi menettää mitään! Kaikkien lukiemieni tietojen perusteella kovin kehuttu tuote, jota käyttävät monet huippuratsastajatkin.
 
GNF on nappulamuodossa ja se tulee antaa normaalikokoiselle hevoselle kahdesti päivässä 50g kerrallaan - kahdesti siksi, että silloin sitä on hevosen suolistossa tasaisesti koko ajan. Nappulat ovat melko pieniä ja tuoksuvat vähän toffeemaisilta omasta mielestäni. Champille ne ovat maistuneet hyvin muun ruoan seassa! Meille tätä tuli kokeiluun yhden kilon paketissa (hinta 95€), mutta GNF:aa on saatavana myös kolmen kilon paketissa hintaan 250€, maahantuojana tietysti Veljekset Wahlstén. Tarkemmin kerron tästä tuotteesta sitten, kun olen sitä hetken verran ruunalle syöttänyt!
 

 
Toinen sponsorituote oli tällä kertaa Lami-Cellin takajalan Elite Youngster hivutussuojat. Lami-Cellilla on takajalkoihin myös tekniikkasuojien tyyppiset suojat kuminauhakiinnityksellä, mutta halusin tällä kertaa peruskäyttöön ihan tavalliset tarrakiinnitteiset suojat. Kisoissa pidän kuminauhakiristeisiä, koska etujalkojen kisasuojani ovat samaa mallia.
 
Nimensä mukaan suojat ovat suunniteltu juuri nuoria hevosia varten, sillä estekisoissa nuorten hevosten luokissa hevosilla ei saa olla takajalkojen suojissa ollenkaan joustoa ja tarrojen leveys on muutenkin määrätty tarkasti. Perinteiset joustolla olevat Veredukset eivät siis nuorille hevosille käy. Olen itsekin ollut monesti verryttelyvahtina niin, että olen joutunut huomauttamaan vääristä suojista, joten ilmeisesti kaikki kilpailijat eivät tästä jo muutama vuosi sitten voimaan tulleesta suojasäännöstä ole tietoisia.
 

Champilla oli vähän epäilevä ilme tätä kuvausjuttua kohtaan.. :D
Lami-Cellin Elite Youngster takasuojat istuvat Champille hyvin koossa L. Suojissa on kaksiosainen tarrakiinnitys niin, että päällimmäisenä jää esiin merkin logo. Kiva yksityiskohta! Suojat olivat mulla ensimmäisen kerran käytössä kunnon vesisateella ja putsasin ne sen jälkeen vesisuihkun alla. Seuraavana aamuna suojat olivat ihan kuivat ja puhtaat, joten ne on ainakin helppo pitää siisteinä! Oivat takasuojat meillä kotikäyttöön ja miksei toki kisoissakin - ainakin ulkonäön perusteella niitä kehtaa pitää missä vain! Veljekset Wahlstén myy suojia mustana koissa M ja L hintaan 25€/pari.
 
Oletteko kokeilleet joitakin Lami-Cellin suojia tai GNF:aa?

29 kommenttia

 1. Syötin tuota GNF entiselle hevoselleni, joka oli sairastanut pahan mahahaavan, joka uusi helposti. Monen kokeilemani tuotteen jälkeen tuo oli ehdottomasti paras ja ainut, joka piti mahan kunnossa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa mielenkiintoiselta! Oman hevoseni vatsavaivat helpottuivat chian siemenillä.

   Poista
 2. Meillä on ollut käytössä muutaman viikon Lami-Cellin etu- ja taka suojat ja hyvät ovat olleet! :)

  VastaaPoista
 3. Meillä on ollut käytössä muutaman viikon Lami-Cellin etu- ja taka suojat ja hyvät ovat olleet! :)

  VastaaPoista
 4. Meillä on kahdet noita suojia ja hyvät kyllä on :) oma menee vielä jonkin verran myös nuorten hevostenluokkia, ja siksikin päädyttiin noihin. www.iddejacoda.blogspot.fi

  VastaaPoista
 5. Meillä ovat nuo Lamicellin Elite-etusuojat ja Elite Youngster-takasuojat kisasuojina :) Siistit ja edulliset, peukku hinta-laatusuhteelle!

  VastaaPoista
 6. KAUHEETA KU KIDUTAT SUN HEVOSPARKAA NÄKEE SEN ILMEESTÄ ET SE KÄRSII !!!

  ... Nuuttiki haluu toffeenappulaa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. haha älä vaan :D Nuutti voi saada maistiaisia!

   Poista
 7. Oletko huomannut, että käytät aika paljon ruuna-sanaa, kun viittaat Champiin? :D Se hyppää silmille ikävästi, kun toistat sitä paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. en oo kiinnittänyt huomiota, mutta näistä sanavalinnoista tulee tasaisin väliajoin huomautuksia :)

   Poista
 8. En ymmärrä miksi suojavaatimukset ovat niin tarkkoja, eiväthän se suojat nyt niin paljon suoritukseen vaikuta? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun suojat joissa on kuminauhaa, kiristetään vaikuttaa Se aika nostavasti takakinttuihin ;)

   Poista
  2. Jep, kuten anonyymi sanoi :)

   Poista
 9. Hienot on suojat ! Innolla odotan tarkempaa postausta tästä GNF:stä, oma poni nimittäin on myös aika herkkä vatsastaan !:)

  http://rakaspikkuriivio.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 10. Liittyy asiaan ihan liikaa, mutta miten ne logosäännöt kilpailuissa? Oon niin kujalla kun en oo itte kisannut kymmeneen vuoteen, muistan vaan sen haloon niistä liian isoista logoista huovissa ym. Onko näissä logo sallituissa rajoissa, näyttää ainakin omaan silmään aika isolta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On sallituissa rajoissa, noi on aika pienet, vaikka näyttävät isoilta. Logosääntöjä ei oikeastaan valvo kukaan kisoissa, ellei ihan arvokisoista ole kyse, sinänsä turha sääntö siis.. :/

   Poista
 11. Tää ei kyllä nyt liity asiaan, mutta muistanko oikein, että käytät formula4feet iä? :) jos käytät niin kuinka kauan noin 20kg kestää ja tarvitseeko sen lisänä antaa mitään kivennäisiä tai vitamiineja? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kyllä käytän! Mä en muista minkä kokoinen säkki mulla on, mutta se kestää n. 3kk ja maksaa joku 130-140€ :)

   Poista
 12. Meillä syötettiin myös GNF:ää vatsavaivaiselle hevoselle, kaikista kokeilluista tuotteista paras ja vaikka hintavaa onkin niin sen väärti :)

  VastaaPoista
 13. Vähän aiheen ohi, mutta olitko weekendeillä? :) Luulin nähneeni sut siellä ufoshotpisteellä :)

  VastaaPoista
 14. Mulla on hepalla lami-cellin etusuojat ja oon aikomuksissa joskus ostaa ne toisenlaiset takasuojat :) on ollut ainakin tähän asti hyvät :)

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat