sunnuntai 17. elokuuta 2014

#396: Kuulumisia, pitkästä aikaa!

Pitkästä aikaa taas perinteinen kuulumispostaus! Mä olen itse tällä hetkellä viettämässä kavereiden kanssa pitkää viikonloppua, kun sain töistä vapaata torstaista maanantaihin asti. Perjantaina ja lauantaina olimme Weekend Festivaaleilla, sillä vuorossa olivat vuoden viimeiset festarit omalta osaltani. Oli älyttömän mukava tavata kaukaisempiakin kavereita pitkästä aikaa, joten näistä päivistä nautittiin kunnolla!
 
Viikon takaisissa sunnuntain kisoissa painimme siis vesimatto-ongelman parissa. Heti maanantaina otin ratsastuksen yhteydessä muutaman kerran hyppyjä vesimatolle niin, että rakensin sen päälle ristikon. Meidän seurana oli kokenut kenttäratsu Jade, jonka avulla pääsimme ensin lähelle vesimattoa ja lopulta sen yli ravissa molemmista suunnista niin, ettei hevonen yrittänyt heti kieltää. Vesimatto oli kuitenkin todella jännittävä koko ajan, varsinkin silloin, kun sen ohi ratsasti..

Kuvina tällä kertaa vain kännykkäkuvia menneiltä päiviltä tai lähiviikoilta :)

Tiistaina jatkoin samaa hommaa ja tällä kertaa Champ rentoutui vähän paremmin. Se jopa seisoi ihan vesimaton läheisyydessä ilman, että halusi tilanteesta pois, vaikka olikin koko ajan varuillaan ja valmiina lähtemään karkuun jonkun yllättävän asian sattuessa kohdalle. Keskiviikkona ratsastin hevosella ensin kunnolla sileällä, jonka jälkeen toimme vesimaton jälleen kentälle ja tällä kertaa ruuna tarvitsi vain kerran muistutuksen ylimenemisestä, ennen kuin raipan pystyi jättämään pois. Viimeiset kerrat tulin laukassa ja hevonen jopa imi jonkun verran ristikkoa kohden. Edistystä siis tapahtuu, vaikka rentoa tekeminen ei vielä ole. Mutta jos tällä vauhdilla jatketaan, ei vesimaton kanssa ole mitään ongelmaa jonkin ajan kuluttua.
 
Torstaina Champilla oli hemmottelupäivä, kun kävin sen kanssa aamulla pitkällä maastolenkillä. Sää oli viimeinkin vähän viilennyt (vaikka kyllä, rakastin myös niitä hellepäiviä!), joten maastossa ei ollut liian kuuma, vaikken lähtenyt matkaan ihan aamuvarhaisella. Maastoilun jälkeen tulin käymään kotona ja otin kaverini Sarinan mukaan tallille, sillä Champilla oli kengitys. Kun tuo urakka oli ohitse, kerkesimme pyörähtämään vajaan tunnin verran kotona ennen Champin hierontaa, jota kävin tietysti seuraamassa paikan päällä. Mitään ihmeellistä ei hieronnassa ilmennyt, vaan hevonen oli kauttaaltaan aika hyvä pieniä jumeja ja puolieroja lukuun ottamatta.
 

Tässä on Champin tyhmiä ilmeitä (naapurikarsinan hevosta raspattiin ja Champ ihmeteli, kun toinen oli rauhoitettu..) ja keskimmäinen kuva on hyvä osoitus siitä, miten tuolla hevosella on välillä hyvin mielenkiintoisia asentoja. Yksi päivä se oli kuulemma seissyt molemmat etujalat vesisaavissa tarhassaan.. :D

Kouluvalmentajani Jonna pääsi vihdoin kipuamaan Champin selkään perjantaiaamuna ja voi että, miten hyvää se tekikään hevoselle. Ruuna joutui toden teolla töihin! Olen itse siitä huono ratsastaja, että sallin helposti hevosen virheitä, kuten annan sen nojata jalkoihini ja olla hidas avuille. No, tämä johtuu tietysti siitä, että olen itse hidas ja mulla on niin pitkät jalat, että niihin on helppo nojata, kun en osaa vaatia kunnolla.. Tai kyse on ehkä enemmänkin jonkinlaisesta laiskuudesta tai mukavuudenhaluisuudesta, sillä on helppo vain saada hevonen näyttämään "kivalta" ilman, että se todellisuudessa joutuu työskentelemään kunnolla. Jonna tekikin taas ison työn hevosen läpiratsastuksen parissa ja odotan innolla iltaa, kun kiipeän Champin kyytiin ja pääsen fiilistelemään tunnetta itsekin. Ja yritän tietysti myös parhaani mukaan ylläpitää sen saman ratsastettavuuden..
 
Koska Weekend Festivaalia vietettiin perjantaina ja lauantaina, oli Champilla lauantaina vapaapäivä. Tänään sunnuntaina lähden siis illalla tallille! Ensi viikon ohjelma on vielä vähän avonainen, mutta luulisin, että kouluvalmennuksen ja estevalmennuksen lisäksi harjoitellaan päivittäin vesimaton kanssa ja tehdään muuten ihan perustyöskentelyä.
 
Hauskaa alkavaa viikkoa jokaiselle!

22 kommenttia

 1. Hyvä juttu tuo vesimatto, että alatte päästä siitä ohi:) Toki vesimaton voi nakata vaikka pihallekkin ja kävellyttää vain ohi jne. Että siitä tulisi mahdollisimman arkinen asia:) Hyvä Aada hyvin teillä menee!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En ole kyllä päässyt nyt viime päivinä treenaamaan sitä, kun hevoselta irtosi kenkä :(

   Poista
 2. Champillahan on ollut oikein luksusta, kun tuli hierojakin! ;D No Champ on sen kyllä ansainnutkin, ja eikös se hieroja ole hevoselle muutenkin hyväksi? :) Onnea vesimattokauhuun! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, Champilla käy hieroja ihan säännöllisesti tsekkaamassa tilanteen :) Ja kiitos :D

   Poista
 3. Onks tää vesimaton kyttääminen joku uus juttu kun eiks champ kuitenkin ennen hypänny matot ihan normaalisti? hippolan klinikassahan hyppäs vesimaton ihan kyselemättä? :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, se alkoi kyttäilemään esteitä ennen klinikkakäyntiä (siis ell) ja varmaan yhdistänyt vesimaton ikävään tunteeseen hypätessä tms, kun ei se aiemmin ole kytännyt yhtään mitään :D

   Poista
 4. Tuleeko tosta Weekend festivaaleilta videopostausta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulee postaus ja videoita, muttei videopostausta ;)

   Poista
 5. Aika paljon olette nyt lähiaikoina hypänneet. Ymmärrän kyllä että jos vesimattoon hevosen haluaa totuttaa, niin ei ole paljon vaihtoehtoja, mutta jokapäiväinen hyppääminen ei ainakaan minun kuulemani mukaan ole hevoselle hyväksi? Ethän provosoidu, tämä ei ole ilkeä vaan paremminkin kysymysluontoinen kommentti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. meillä ainakin on yksi hevonen jolla otetaan muutama hyppy päivittäin, ihan vaan sen mielialan kohottamiseksi. kun pitää tolkun hyppyjen määrässä ei päivittäinen työskentely mielestäni aiheuta hallaa.. _omasta mielestäni_ muutama hyppy on vähemmän rasittavaaa hevosen jaloille kuin esimerkiksi pienillä volteilla pyöriminen

   Poista
  2. Pienten ristikoiden ylittäminen ei ole huppäämistä, joten se on käytännössä sama asia kuin puomeilla tai kavaleteilla harjoittelu. Voi ristikonkin toki nostaa korkeaksi mutta luulenpa että Aada tarkoittaa nyt nimenomaan pieniä ristkoita, että olisi joku järkevä tapa harjoitella sitä vesimattoa :)

   Poista
  3. Jep, laitan vesimaton päälle pienen ristikon (20-30cm korkea?) ja tulen sitä ensin ravissa, sitten laukassa yhteensä 4-8 kertaa eli se on ihan kuin laukkaisi yhden isomman laukka-askeleen. Teen toki ihan normaalia koulutreeniä siinä ohessa eli varsinaisesti mistään hyppäämisestä ei ole kyse :)

   Poista
 6. Kiva että tulee välillä ihan vaan kuulumisia.

  VastaaPoista
 7. Mun edellisen ponin kanssa oli sama vesimatto ongelma. Pistettiin vesimatto jokaikiseen paikkaan missä poni oli. Kentälle, maastoon ja tarhaan. Viikon ajan pidin ja eipä sen jälkeen sanonut mitään. Kannattaa kokeilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi tarha olisi kyllä tosi hyvä! meillä on vaan samassa tarhassa aamupäivisin toinen hevonen, joten en tiedä, haluaako tämän omistaja sinne vesimattoa :D

   Poista
 8. Näin sut perjantaina weekendissä siinä porttien edessä joskus enne ku se alko :D mitä tykkäsit esiintyjistä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. apua voi kamala :D no olihan tää vuoden odotetuimpia tapahtumia ja ehdottomat suosikit olivat calvin harris, martin garrix + showtek sekä tietysti hardwell, jota oon oottanut suomeen jo monta vuotta ja sen esiintyminen oli jotain aivan superia :) entä sä?

   Poista
 9. Kiva, että toi vesimatto alkaa sujua :) hienoja kuvia :)

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat