keskiviikko 7. tammikuuta 2015

#479: Katsaus vuoteen 2014

Tarkoituksenani oli tehdä tämä postaus jo ennen vuoden vaihtumista, mutta pieni postauspaussi esti kirjoituksen aloittamista ja siksi julkaisen tämän vasta nyt. Joulukalenterin osana julkaisin koosteen vuoden 2014 kisoista, joten tämä postaus keskittyy lähinnä muuhun vuoteeni ja blogin puolella tapahtuneisiin asioihin. Palataan siis vielä kerran ajassa taaksepäin - toivottavasti pysytte matkassa tänäkin vuonna!
 
Vuosi 2014 oli varsin tapahtumarikasta aikaa ja mukaan mahtui paljon hevosasioiden, bloggaamisen ja siviilielämän puolella. Olen koonnut jokaisen kuukauden kohdalle postauksia, joihin uusien lukijoiden kannattaa tutustua. Vanhat lukijat voivat halutessaan muistella menneitä. Miten teidän vuotenne sujui? Olitteko joissakin samoissa tapahtumissa kuin minä tai kulkiko vuosi muuten samoin tavoin?
 
 
TAMMIKUU
 
Uusi vuosi aloitettiin viimeistelemällä kasaan edellinen vuosi 2013. Heti vuoden alkupuolella kirjoitin postauksen "matka maailman ympäri", jossa kerroin kaikista matkakohteistani. Estevalmennuksissa keskityimme paljon jumppatehtäviin ja hyppäsimmekin esteitä jumppasarjojen osina reilun 140cm korkuisiksi asti. Sain ratsastaa viikon verran vanhan tallikaverini hevosella, mikä oli tosi kivaa vaihtelua itselleni! Kuvasin kaksi eri kuvapostausta (linkki x linkki), joista jälkimmäinen nousi varmasti yhdeksi kaikkien aikojen suosituimmista kuvapostauksistani. Vierailin Susannan luona ja julkaisin paljon videoita kouluvalmennuksesta.
 
 
HELMIKUU
 
Helmikuussa Champ raspattiin, joten varsinaiseen treeniin tuli pieni paussi. 3.2. tuli kuluneeksi vuosi siitä, kun Champ saapui Suomeen - aika oli mennyt hirvittävän nopeasti! Kävin Equstomissa kokeilemassa simulaattorihevosta ja postaus nousikin yhdeksi kaikkien aikojen luetuimmista. Ystävänpäivänä tein kuvakoosteen Champista ja testasin ensimmäistä kertaa Micklem-suitsia ruunalle. Rokotuksen ja raspauksen jälkeen palailimme vähitellen takaisin treeniin ja kävimme Pinja Immosen estevalmennuksessa, josta sain paljon vinkkejä tulevalle keväälle. Kuun viimeisenä postauksena analysoin hieman valmentajien käyttäytymistä ratsastusurheilussa, mikä sai teiltä oikein positiivisen vastaanoton.
 
 
MAALISKUU
 
Maaliskuu olikin vuoden ensimmäinen kevätkuukausi ja se aloitettiin Ypäjän kisojen merkeissä. Tein kisoista yhteensä neljä postausta, joten urakkaa kyllä riitti! Kirjoitin postauksen turvallisemmasta hevostenkäsittelystä ja täytyy myöntää, että yhä edelleenkin omassa tekemisessäni on petrattavaa. No, koskaan ei voi olla täydellinen! Rakennekuviakin tuli otettua ennen seuraavia Ypäjän kisoja. Nautimme viimeisistä talvisäistä ja murehdimme irtokenkiä. Hippolan ratsastushaaste olikin kuukauden viimeinen postaus ja silloin pääsin ratsastamaan kentälle - huippua!
 
 
HUHTIKUU
 
Aprillipäivä on huhtikuun ensimmäinen päivä ja tein teille pienen huijausyrityksen sen kunniaksi. Yllättävän moni meni halpaan, heh! Yhä edelleen tuo postaus on koko blogihistorian toisiksi luetuin.. Hevosen kanssa treenasimme sileällä ja estevalmennuksissa, aivan kuten normaalistikin. Tampereen hevosmessut oli kiva kokemus jälleen kerran ja muistuttelin teitä lukijoita pitämään unelmistanne kiinni. Tein kisavideopostauksen Ypäjän kisoista ja kävin ensimmäistä kertaa kouluaitojen sisällä Champin kanssa. Loppukuussa pohdin omia heikkouksiani ja sitä, miten valmentajat auttavat niiden ratkomisessa.
 
 
TOUKOKUU
 
Ensimmäiset estevalmennukset ulkokentällä päästiin pitämään toukokuussa juuri ennen Laakson kisoja. Kävimme klinikalla kuvauttamassa hevosen vatsan hiekan takia, mutta mitään ihmeellistä löydöstä ei onneksi ollut. Saimme kaverini kanssa hauskan idean ottaa vähän erilaisia kevätkuvia, mutta sen lisäksi kuvattavaksi pääsi tietysti myös Champ. Toivoitte paljon lifestylepostausta ja toteutin sen pyynnöstänne. Champ liikkui vihdoin valmennuksissa todella kivasti ja nautin elämästä täysillä! Kävin Ypäjällä kisaturistina ja työntekijänä, mutta hevonen jäi sillä kertaa kotiin. Hellettä oli miltei 30 astetta ja poltin jalkani aika pahasti..
 
 
KESÄKUU
 
Pelto oli vihdoin kunnolla ratsastuskuntoinen ja sitä kyllä hyödynnettiin moneen otteeseen. Hippolan esteklinikka järjestettiin Peikin ratsastuskoululla ja osallistuimme siihen yhtenä ratsukkona. Kuukauteen mahtui paljon: pääsykokeet olivat ohitse, teimme pitkän videopostauksen ja hyppäsimme pieniä maastoesteitä. Kävin Mikael Forstenin valmennuksessa kahtena päivänä ja sen jälkeen työskentelin heidän kisoissaan koko loppuviikon. Ratsastin ulkokentällä oikeastaan aina kun mahdollista, sillä Champ viihtyy siellä aina paremmin kuin maneesissa.
 
 
HEINÄKUU
 
Heinäkuun ensimmäisiin postauksiin kuului mielipidepostaus voittamisesta, joka herätti paljon mielipiteitä. Kävimme klinikalla kuvaamassa Champin ja siltä piikitettiin muutamaa kohtaa ns. vuosihuoltona. Vierailin Turussa Ruisrockissa, meillä oli todella hauska viikonloppu! Piikitysten jälkeen palasimme takaisin esteiden pariin ja sekä minä että hevonen nautimme puuhasta täysin rinnoin. Kävin toki edelleen koulutunneilla ja otin paljon kesäisiä kuvia. Sea Horse Week ei mennyt meidän osaltamme kummoisesti, mutta tapahtumana päivä oli unohtumaton. Voitto Kotiin -bloggaaja Tiia tuli ratsastamaan Champilla loppukuusta ja kirjoitin lisäksi postauksen omista ratsastusvarusteistani.
 
 
ELOKUU
 
Elokuussa valmentauduin paljon, kotivalmentajien lisäksi myös Piia Pantsun valmennuksessa. Sain paljon ahaa-elämyksiä ja jaoin niitä myös teille tänne blogiin. Kesän toiset festarit vietettiin Helsingissä Weekend festivalien merkeissä lähes samalla porukalla kuin Turussa edellisessä kuussa. Aloitin ratsastamaan ilman kannuksia ja sillä tiellä ollaan muuten edelleen! Kirjoitin postauksen täydellisyyden tavoittelemisesta ja kävin kuvaamassa kahdet eri ulkokilpailut silkasta kuvaamisen ilosta, Riihimäellä ja Laaksolla.
 
 
SYYSKUU
 
Syyskuussa jatkoin pitkän tauon jälkeen Unelmien-sarjaa, jossa analysoitavaksi joutuivat tällä kertaa hevosenomistajat. Ratsastuksen parissa oivallukset jatkuivat ja niitä tuli koko ajan lisää. Kävin tutustumassa Horse Show'n tiloihin etukäteisvierailulla ja Keravan aluekisoissa meillä meni odotuksia paremmin. EsRan aluemestaruuskisoissa tein ehkä siihen asti parhaan ratani nuorten aluemestaruusluokassa 115cm tasolla, tuloksena neljäs sija. Champista sai hauskoja kuvia, kun se keksi tavan kurkottaa ruohoa tarhan aidan välistä. Täytin 20 vuotta, muutin hieman hevosen ruokintaa ja kävin kilpailemassa Ypäjällä.
 
 
LOKAKUU
 
Koin vihdoin onnistuneen estevalmennuksen, sillä pitkään olo oli ilmeisesti melko hutera tuon alan suhteen. Otimme syksyn väriloistossa kivoja kuvia ja kävin Nina Fagerströmin valmennuksessa pitkästä aikaa - sain paljon kehuja kehittymisestäni, mutta myös paljon parannettavaa tulevaisuutta ajatellen. Tuunasimme yhtenä päivänä Champista kouluhevosen ja jatkoin perään Unelmien-sarjaa hevosia analysoiden. Ennen Helsinki Horse Show'ta hyppäsin itsenäisesti ja tarinoin hieman läheisten ihmisten tärkeydestä. Loppukuu kuluikin pitkälti Helsingin Jäähallilla ja niiden teemojen parissa, kun paikalle saapuivat maailman huippuratsastajat kilpailemaan Worl Cup-osakilpailussa.
 
 
MARRASKUU
 
Vuoden toisiksi viimeisenä kuuna olikin myös meidän viimeiset kisamme tuon kauden osalta, tällä kertaa Ypäjällä. Kerroin hieman omia näkemyksiäni maastoilemisesta ja julkaisin kännykällä kuvattuja videoita. Ensimmäistä kertaa yli vuoteen myös hyppäsin vieraalla hevosella, kun kiipesin Susannan Nuutti-hevosen kyytiin. Huisin hauskaa! Champ taasen oli estevalmennuksissa oma hassu itsensä ja kylmien säiden tullessa se aloitti totuttuun tapaan vinkumisen. Yksi blogihistorian luetuimmista postauksista tuli myös kirjoitettua, kun pohdin hieman omien taitojeni puutetta. Vierailin SRL:n urheilufoorumissa ja Champ päätti kirjoittaa teille postauksen omasta näkökulmastaan. Pääsimme myös vihdoin ratsastamaan pellolle lumessa.
 
 
JOULUKUU
 
Joulukuu onkin varmasti monella vielä hyvin muistissa, joten sitä ei sen kummemmin tarvitse puida läpi. Joulukalenteri oli tietysti pääpainona tämän kuun ajan, mutta sen lisäksi vierailin Pariisissa katsomassa Gucci Masters -kisoja ja tein matkasta pitkän videopostauksen. Joulukuu oli itselleni hyvin kiireistä aikaa, sillä viimeistelin opintojani avoimessa yliopistossa ja tein samalla töitä enemmän kuin normaalisti. Sain kuin sainkin kaiken kasaan ennen vuoden vaihtumista, joten alkuvuosi on ollut itselleni todella rentouttavaa ja ihanaa aikaa. Jouluaattona otimme hevosen kanssa jouluisia kuvia ja vietimme pienen paussin bloggaamisesta.
 
Oliko näiden postauksien joukossa joku postaus, joka jäi vuoden aikana mieleenne? :)

15 kommenttia

 1. Postaukseen liittymättä. Mitä tekisit hevosen kanssa joka ryöstää esteillä aivan tajuttomasti kun on niin innoissaan. Ennen ollaab hypätty gäg kuolaimella mutta tuntuu että sekään ei riitä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Revitään kuolaimella vaan, kovempaa rautaa suuhun vaan... Voi luoja, oisko jossain muussa vika kuin siellä hevosessa......

   Poista
  2. Useimmiten vika on ratsastajassa kuin kuolaimessa ja sen vahvuudessa. Mitä kovempi kuolain/mitä kovempaa ratsastaja on ohjien päässä vastaan niin se voi kovettaa suuta edelleen. Kannattaa pohtia asiaa valmentajasi kanssa!

   Poista
  3. Kannattaa tehdä paljon töitä ihan sileällä ja puomeilla/pienillä esteillä, jotta hevonen on siellä hyvin avuilla. Toisilla hevosilla myös kuolaimen vahvuuden pienentäminen voi auttaa :)

   Poista
 2. Monista mielenkiintoisista aiheesta kirjoitit vuonna 2014, kun piti ihan uudestaan lukea. Itse taisin rueta seuraamaan blogiasi huhtikuun tienoilla, kun menin lankaan tossa aprillipilassa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, se oli kyllä hyvä, kun yllättävän moni meni lankaan :D

   Poista
 3. Oon vasta nyt alottanut sun blogin lukemisen, ja sun blogista on muodostunut jo yksi mun lemppareista! Ei oo muuta oikeen jäänyt mieleen sun postauksista, mutta teidän joulukalenteri oli kyllä ihan paras!:D

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Tosi kiva postaus! Sulle on tapahtunut vaikka mitä viime vuoden aikana! :)

  VastaaPoista
 6. Kivan kuuloinen ja tapahtumarikas vuosi ollut sulla :) kiva postaus!

  VastaaPoista
 7. Tuli mieleen tuosta hevosenomistajat tekstistä kun olin kisoissa ja olin liputtajana niin joku ratsastaja siinä valitti että hevosen kielto johtui puhtaasti siitä että kenttä oli niin surkeassa kunnossa vaikka se oli todella hyvässä kunnossa

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat