torstai 5. helmikuuta 2015

#495: Vähän erilainen fleeceloimi

Sain viime viikolla postissa paketin, jonka sisältö paljastui paremmaksi kuin olisin osannut kuvitella. Sovimme Veljekset Wahlstenin edustajan kanssa, että he lähettävät Champille Horse Comfortin uuden fleeceloimen testattavaksi. Olin tietysti innoissani kokeilemassa uutuustuotetta, mutta avatessani paketin innostukseni kasvoi aivan uusiin sfääreihin - tämä oli tosiaan tarpeellinen loimi meille!
 
Särähtikö monenkin korvaan sana "fleece"? Kyllä, myös itse ajattelin aluksi, että eihän klipatulla  hevosella voi käyttää fleeceloimea kuin korkeintaan lyhyiden aikojen kuivatuksessa. Fleece yleensäkin sähköistyy kovin helposti ja klipatun hevosen kanssa kitka on entistä suurempi. Multa löytyy kaapista muutamia fleeceloimia, jotka olen voinut heittää Champin päälle ratsastuksen jälkeen silloin, kun se on hionnut ja se pitää kuivattaa. Näin talvisin en viitsi hevosta ilman loimea tallissa pitää ja paksu villaloimi kuivattaa hevosta turhan hitaasti. Fleece on siis toistaiseksi ollut meidän "ainoa vaihtoehtomme".

Lisää kuvia löydät tästä postauksesta :)
 

 
Tässä Horse Comfortin Thermo -fleeceloimessa on kuitenkin ihan erilainen materiaali kuin normaaleissa fleeceloimissa. Jo sen pinta on paljon paksumpaa materiaalia, mutta itse hehkuttamisen arvoinen asia löytyy loimen sisäpuolelta. En oikein tiedä, miten kuvailisin materiaalia: se on vähän teddyvuorimainen, paksu ja erittäin pehmeä. Olen pitänyt loimea Champilla muutaman ratsastuskerran jälkeen kuivatuksessa ja näiden kuvien ottamista varten pellolla, eikä se sähköistynyt klipatun karvan kanssa ollenkaan! Yritin myös ihan hangata kangasta hevosen karvaan, eikä se muuttunut sähköiseksi siltikään.
 
Champ ei yleensäkään piehtaroi ratsastuksen jälkeen karsinassa, joten en osaa sanoa, miten loimeen tarttuu turve (tai esimerkiksi puru). Ulkopinnan materiaali on kuitenkin vähän normaalista fleecestä poikkeavaa ja se vaikuttaa siltä, ettei siihen tartu irtolika niin helposti. Ainakin ihan pelkkä ravistelu on riittänyt mulla siihen, että olen saanut loimen siistiksi säilytystä varten, mikäli siihen on maasta jotain ylimääräistä tarttunut.

 
Horse Comfortin loimet ovat mulle jo entuudestaan tuttuja ja ne ovat ainakin meidän käytössä kestäneet hyvin. Tätä kyseisen merkin Thermo-fleeceloimea saa koissa 135cm, 145cm ja 165cm. Otin Champille koon 145cm, mikä sillä on normaalistikin sisäloimissa ollut 155cm ohella, riippuen loimen mallista. Kymmenen senttiä pidempi malli olisi ollut sekin hyvä valinta, sillä tämä koko jää ihan vähän lyhyeksi takaosan päältä. Se on kuitenkin istuva edestä, joten asia ei sen kummoisempi ole - kelpaa paremmin kuin hyvin. Loimen ovh on Veljekset Wahlstenilla 75€.
 
Päästin Champin rallittelemaan pellolle loimen kanssa ja voi että, miten se nautti juoksemisesta! Sää oli ihan vähän pakkasella, joten tilsoja ei onneksi juuri tullut. Champ kuitenkin ilmoitti pian, ettei halua enää juosta ympäriinsä: pienetkin tilsat tai tilsojen mahdollisuus saavat ruunan varovaiseksi, eikä se enää halua edetä lumessa. Niinpä se pääsi takaisin talliin, josta suuntasimme ratsastamaan. Pilvisen sään vuoksi kuvissa ei ole sitä samaa aurinkoisuutta ja kevään tuntua kuin joskus, mutta nämä kyllä ajavat asiansa varmasti ihan hyvin.
 
Mitä pidätte loimesta? Entä kuvista?

23 kommenttia

 1. Tosi kivan näköinen loimi :) sopii Champille hyvin ;))

  VastaaPoista
 2. Hienoja kuvia, mahtavia ilmeitä Champilla! Loimikin on varmasti hyvä, vaikuttaa juuri siltä, että ostaisin jos olisi hevonen... :D

  VastaaPoista
 3. On kyllä hieno loimi, joka näyttää myös hyvältä Champin päällä! Olisi hyvä myös meidän pollelle, mutta harmi, kun loimea ei löydy vaaleanpunaisena :D

  VastaaPoista
 4. Hieno loimi. Ja ihania kuvia, voi tuota Cahmpin ilmekyyttä! :)

  VastaaPoista
 5. Ihana loimi, sopii hyvin Champille!:))!

  VastaaPoista
 6. Ompas tosiaan kivan näköinen loimi! :3 Ja hienoja kuvia!

  VastaaPoista
 7. Olipas ihania kuvia! Ja loimi näyttää hienolta :)

  VastaaPoista
 8. Loimi sopi sika hyvin Champille! Muuten, mitkä on sun suosikki blogit? Vai ootko tehnyt niistä jo postauksen? Jos oot tehny postauksen, niin kerro mistä se löytyis :). Ja jos et oo tehny postausta nii kerro pari esimerkkiä :D. Kiitos jos vastaat!

  T. Uusi lukija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mistä ton robottisuojauksen saa blogiin :o? Sori kysymyspaljous x)

   Poista
  2. Oon mä joskus tehnyt, mutten nyt muista yhtään milloin, enkä kerkeä etsimään :D Luen tosi vähän muiden blogeja ajanpuutteen vuoksi, mutta suosikkeja hevosblogeista ovat Voitto Kotiin, Kootussa ravissa, noin esimerkkeinä :)

   ja robottisuojauksesta en osaa sanoa mitään :o

   Poista
 9. Moi! Tuutko tänä vuonna Horse Fair messuille? :) se ois tosi kivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mua sinne pyydettiin töihin to-su, mutten osaa vielä sanoa omista "oikean työn" työvuoroista, että miten pääsen tulemaan :)

   Poista
 10. Ootkos huomannu et Champin nimi lausutaan melkein samalla tavalla kuin jump? Ei se ihme että Champ on hyvä esteheppa ;) ja loimi sopii Champille tosi hyvin. Kyllä mullekin kelpais...

  VastaaPoista
 11. Champ sopisi tosi hyvin esim hööks lehteen noilla poseerauksilla!:)

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat